Teeman rakenne

Vaikka jokainen teema on erilainen, kaikilla teemoilla on joitakin yhteisiä ominaisuuksia. Kaikkien teemojen avulla voit käyttää samantyyppisiä sivuja, ja kaikissa sivuissa on joitakin vakioelementtejä. Seuraavat sivun elementit ja sivutyypit muodostavat teeman rakenteen.

Sivun elementit

Kaikki teeman sivut sisältävät nämä sivuelementit:

Elementti Kuvaus
Runko Alue ylätunnisteen ja alatunnisteen välillä verkkokaupan jokaisella sivulla. Toisin kuin ylätunniste ja alatunniste, jotka ovat kiinteitä elementtejä, jotka pysyvät samoina jokaisella sivulla, sivun runko on dynaaminen ja sisältää sisältöä, joka muuttuu katseltavan sivun mukaan.
Alatunniste Sisältökokonaisuus, joka näkyy kaupan jokaisen sivun alaosassa. Alatunniste voi sisältää esimerkiksi valikkoja, sosiaalisen median kuvakkeita, yhteystietoja tai uutiskirjeen tilauksen.
Ylätunniste Sisältökokonaisuus, joka näkyy kaupan jokaisen sivun yläosassa. Ylätunniste sisältää tavallisesti kaupan nimen, logon, navigoinnin päävalikon ja ostoskorikuvakkeen.
Navigointi Valikko tai joukko valikkoja, joiden avulla asiakkaat voivat tutustua verkkokauppaan tai navigoida verkkokaupassa. Navigoinnin päävalikko sisältyy teeman ylätunnisteeseen.

Sivutyypit

Kaikki teemat sisältävät seuraavan tyyppisiä sivuja:

Sivu Kuvaus
Artikkeli Artikkelisivulla on yhden blogiartikkelin sisältö.
Blogi Blogisivulla on blogin nimi ja kuvaus sekä blogiartikkelien otteita ja linkkejä.
Ostoskori Ostoskorisivulla on yhteenveto kaikista tuotteista, jotka asiakas on lisännyt ostoskoriin, tilauksen välisumma ja kokonaishinta sekä Maksu kassalle -painike, joka ohjaa asiakkaat Shopifyn turvalliselle kassasivulle. Jos tuotteita ei ole lisätty, tyhjällä ostoskorisivulla näkyy Jatka ostoksia -linkki, josta asiakkaat pääsevät takaisin tarkastelemaan tuotteita.
Kokoelma Voit järjestää tuotteet kokoelmiin, jotta asiakkaat etsiä tuotteita helpommin. Kokoelmasivulla näytetään kaikki tuotteet, jotka olet sisällyttänyt tiettyyn kokoelmaan.
Kokoelmaluettelo Kokoelmaluettelosivulla näytetään kaikki kaupan kokoelmat. Tämä sivu löytyy URL-osoitteesta "oma-kauppa.com/kokoelmat".
Ota yhteyttä Yhteystietosivu sisältää lomakkeen, jonka avulla asiakkaat voivat ottaa sinuun yhteyttä.
Räätälöity Mukautettu sivu on mikä tahansa sivu, jonka luot Shopify-hallinnan Sivut-osassa.
Asiakas Asiakassivut ovat käytettävissä vain, jos olet ottanut asiakastilit käyttöön Shopify-hallinnan kohdassa Asetukset > Maksu kassalle. Niihin kuuluvat asiakkaan rekisteröintisivu, asiakkaan sisäänkirjautumissivu ja asiakastilin sivu. Asiakastilin sivulla on asiakkaan toimitusosoite ja tiedot mahdollisista tilauksista.
Koti Kotisivu on verkkokaupan pääsivu. Tämä on oletussivu, joka avautuu, kun asiakas vierailee sivustolla.
Salasana Salasanasivu on yksittäinen sivu, jonka avulla voit tilapäisesti estää asiakkaita näkemästä verkkokauppaa. Salasanasivu voi olla hyödyllinen esimerkiksi ennen kaupan avaamista tai loman aikana. Salasanasivulla voit näyttää kaupan julkaisupäivän, myytävien tuotteiden tyypit, viimeisimmät julkaisut tiedotusvälineissä tai tiedot tulevasta alennusmyynnistä. Salasanasivulla on myös sähköpostikenttä, jonka avulla asiakkaat voivat rekisteröityä uutiskirjeidesi vastaanottajiksi.
Tuote Tuotesivulla näytetään tuote ja sen versiot. Se sisältää tuotekuvat, hinnoittelutiedot, tuotekuvauksen ja Lisää ostoskoriin -painikkeen.
Hae Hakusivulla on hakupalkki ja luettelo hakutuloksista.