Teemojen tuki

Ennen kuin mukautat teemaa, varmista, että ymmärrät, minkälaista tukea on saatavilla. Jos teet tavallisia mukautuksia, voit saada tukea teeman kehittäjältä. Jos teet teemaan suuria muutoksia, katso luettelo teemoihin liittyvän tuen lisäresursseista.

Jos haluat tietää, mitä mukautuksia Shopify ei tue, katso suunnittelukäytäntö.

Mistä löydät tukea teemaa varten

Saatavilla oleva tuki riippuu siitä, kuka teeman on kehittänyt.

Shopifyn ilmaiset teemat

Jos käytät Shopifyn ilmaista teemaa, tukitiimimme voi ehkä auttaa sinua tuettujen tutoriaalien ja muiden pienten muutosten muodossa. Vaikka Shopify voi auttaa sinua monissa mukautuksissa, tietyntyyppisiä mukautuksia ei tueta.

Jos ole tehnyt Basic Shopify -sopimuksen tai sitä korkeamman sopimuksen, sinulla on oikeus saada 60 minuuttia maksutonta suunnittelutukea. Kun otat yhteyttä tukitiimiimme ja esität pyynnön, saat tilapäivityksen todennäköisesti 2-4 työpäivän kuluessa.

Tiimi seuraa aikaa, jonka se käyttää jokaiseen esittämääsi teeman mukautuspyyntöön. Kun olet käyttänyt 60 minuutin maksuttoman tuen kokonaisuudessaan, voit pyytää apua Shopify Expertin kautta. Voit tarkastella muita tukivaihtoehtoja teemoihin liittyvän tuen lisäresursseista.

Maksulliset teemat

Jos et käytä Shopifyn ilmaista teemaa, teeman on kehittänyt kolmannen osapuolen teeman kehittäjä. Jos tarvitset tukea, voit tarkastella teeman ohjeasiakirjoja tai ottaa yhteyttä teeman kehittäjään.

Vaiheet:

1. Etsi teema, jota haluat muokata, ja napauta Mukauta.

2. Napauta Teeman asetukset -välilehteä.

3. Napauta Lue dokumentaatio tai Tuki:

Teeman tuki

Shopifyn suunnittelukäytäntö

Vaikka Shopify-tuki voi antaa tukea monenlaisissa perusmukautuksissa, on hyvä muistaa, että Shopify ei voi auttaa seuraavissa tehtävissä:

• Tukemattomien tutoriaalien toteuttaminen
  • Ilmaisen teeman mukauttaminen, kun koodia on jo muutettu merkittävästi
  • Kolmannen osapuolen sovellusten asentaminen, poistaminen tai muuttaminen (sovellukset, joita Shopify ei ole kehittänyt)
  • Uusien fonttien lisääminen
  • Diaesitysten muokkaaminen
  • Toisen Lisää ostoskoriin -painikkeen lisääminen tuotesivulle
  • Pudotusvalikoiden muuttaminen painikkeiksi
  • Teeman leventäminen tai kaventaminen
  • Ei-responsiivisen teeman muuttaminen responsiiviseksi
  • Äärettömän vierityksen lisääminen
  • Kuvien muokkaaminen
  • Kokoelmasivujen tietojen tai tunnusten mukauttaminen
  • Adding color swatches
  • Ominaisuuksien siirtäminen teemasta toiseen
  • Mustavalkoisten tai harmaasävyisten maksukuvakkeiden lisääminen
  • Maksukuvakkeiden värin muuttaminen
  • Maksu kassalle -toiminnon koodin muokkaaminen (paitsi Shopify Plus -palvelussa)

Tämä ei ole tyhjentävä luettelo mukautuksista, joita ei tueta. Shopify-tuki arvioi tapauskohtaisesti, annetaanko mukauttamiselle tukea.

Sivun latausnopeus

Jos verkkokaupan verkkosivu tuntuu latautuvan hitaasti asiakkaille, verkossa tehtävä kolmannen osapuolen sivunopeustesti voi auttaa määrittämään syyn. Nämä testit voivat kertoa, johtuuko verkkosivun hidastuminen sovelluksista, kuvista, muusta sisällöstä tai näiden kolmen yhdistelmästä.

Koska jokainen sivuston sivu sisältää erilaista sisältöä, sinun kannattaa testata useita erilaisia sivuja, kuten kotisivu, kokoelmasivut, tuotesivut ja blogisivut, jotta näet, missä latausajat saattavat hidastua asiakkaille.

Jos saat selville, että sovellukset hidastavat verkkosivustoa, voit lisätä nopeutta seuraavasti:

• Poista tarpeettomat sovellukset.
  • Konsultoi teeman ja sovellusten kehittäjiä.
  • Palkkaa Shopify Expert.

Jos saat selville, että kuvat hidastavat verkkosivustoa, voit lisätä nopeutta seuraavasti:

Jos saat selville, että muu sisältö hidastaa verkkosivustoa, voit lisätä nopeutta seuraavasti:

Muut sivun latausnopeuteen vaikuttavat seikat ovat esimerkiksi asiakkaan selaimen versio tai välimuisti, asiakkaan internetpalveluntarjoaja tai Shopify-tilasivun mahdolliset ongelmat.

Jos sivun latausnopeustestistä ei käy ilmi suuria ongelmia, pyydä asiakasta tarkistamaan, että selain on päivitetty viimeisimpään versioon, välimuisti on tyhjennetty äskettäin ja internetpalveluntarjoajan palveluissa ei ole katkoksia eikä suorituskykyyn liittyviä ongelmia.

Lisäresurssit

Vaikka Shopify ei tue merkittäviä tai edistyneempiä teeman mukautuksia, käytettävissä on useita muita tukiresursseja.

Foorumi teemojen suunnittelua koskeville keskusteluille

Shopify Design -foorumi sisältää ohjeita HTML-, CSS- tai Liquid-koodien muokkaamisesta verkkokaupan mukauttamista varten. Jos tarvitset apua teematiedostojen muokkaamisessa, voit julkaista kysymyksesi "Shopify Design" -foorumissa. Voit myös selata julkaisuja ja tutkia, mitä muut Shopify-kauppiaat ovat tehneet teemoilleen.

Foorumi kauppaa koskevalle palautteelle

Voit pyytää ohjeita ja palautetta kaupan väreistä, fonteista ja muista suunnittelupäätöksistä "Feedback On My Store" -foorumissa.

Tuki sovelluksille

Jos tarvitset apua Shopifyn kehittämää sovellusta varten, ota yhteyttä Shopify-tukeen.

Jos tarvitset apua kolmannen osapuolen sovellusta varten, etsi sovellus Shopify App Storesta ja ota yhteyttä sovelluksen kehittäjään napauttamalla Pyydä tukea.

Rich text -editori

Jos tarvitset apua sisällön muotoilemisessa rich text -editorilla, yritä asentaa sovellus, jolla voit muokata kaupan sivuja.

Shopify Theme Store

Jos tarvitset apua teeman toimintojen kuten sivupalkin, kuvan lähennyksen ja loitonnuksen, ylimääräisen diaesityksen tai äärettömän vierityksen lisäämisessä, kannattaa kokeilla toista teemaa. Jos teemassa ei ole haluamaasi toimintoa, etsi Theme Store -kaupasta teema, joka sopii paremmin tarpeisiisi.

Shopify-asiantuntijat

Shopify Experts -asiantuntijat ovat kokeneita alan ammattilaisia, joilla on laajaa tietämystä Shopify-teemojen luomisesta, päivittämisestä ja viimeistelystä.

Jos haluat löytää suunnittelijan tai kehittäjän teeman mukauttamista varten, tutustu Shopify Experts -hakemistoon.