Teeman tuki

Ennen kuin mukautat teemaa, varmista, että ymmärrät, minkälaista tukea on saatavilla. Jos teet tavallisia mukautuksia, voit saada tukea teeman kehittäjältä. Jos teet teemaan suuria muutoksia, katso luettelo teemoihin liittyvän tuen lisäresursseista.

Jos haluat tietää, mitä mukautuksia Shopify ei tue, tutustu suunnittelukäytäntöömme.

Mistä löydän tukea teemaani varten

Saatavilla oleva tuki riippuu siitä, kuka teeman on kehittänyt.

Shopifyn ilmaisten teemojen tuki

Jos käytät Shopifyn ilmaista teemaa, Shopify-tuki voi ehkä auttaa sinua teeman pienissä muutoksissa. Jos käytössäsi on Basic Shopify -sopimus tai sitä laajempi sopimus, sinulla on oikeus saada 60 minuuttia maksutonta suunnittelutukea 15 minuutin jaksoissa.

Lue lisää Shopifyn suunnittelukäytännöstä.

Jos et käytä Shopifyn ilmaista teemaa, teeman on kehittänyt kolmannen osapuolen teeman kehittäjä. Jos tarvitset tukea, voit tarkastella teeman ohjeasiakirjoja tai ottaa yhteyttä teeman kehittäjään.

Vaiheet:

Shopifyn suunnittelukäytäntö

Jos käytät Shopifyn ilmaista teemaa, Shopify-tuki voi ehkä auttaa sinua teeman pienissä muutoksissa. Ennen kuin otat yhteyttä Shopify-tukeen, tarkista, keneltä saat teemaasi koskevaa tukea.

Jokainen teema toimii eri tavalla, joten muutokset, joita Shopify-tuki pystyy tekemään, riippuvat käyttämästäsi teemasta. Saat selville käytettävissä olevat mukautukset etsimällä teemasi tuettujen teemojen luettelosta.

Jos sinulla on Basic Shopify -sopimus tai sitä korkeampi sopimus, voit käyttää enintään 60 minuuttia ilmaista suunnittelutukea tai suunnitteluaikaa, jota seurataan 15 minuutin osissa. Saat selville, kuinka monta minuuttia tietyn mukautuksen tekeminen kestää, muokkauksen kuvauksen suunnitteluaika-kohdasta.

Tiimimme seuraa jokaisen mukautuspyyntösi parissa käyttämäänsä aikaa. Kun olet käyttänyt 60 minuutin maksuttoman suunnittelutuen kokonaisuudessaan, voit palkata Shopify Partnerin avuksesi. Lue lisää Shopify Partnerin palkkaamisesta.

Voit myös tutustua teematuen lisäresursseihimme.

Tuetut teemat ja mukautukset

Shopify-tuki voi tehdä joitakin mukautuksia Shopifyn ilmaisiin teemoihin. Shopify-tuki arvioi tapauskohtaisesti, annetaanko mukauttamiselle tukea. Jos etsit mukautusta, jota ei ole lueteltu teeman tuetuissa mukautuksissa, Shopify-tuki voi ehkä silti auttaa.

Jotta voit varmistaa, että mukautuksesi johtaa positiiviseen yrityksen kasvuun, mieti, mitä parannuksia toivot mukautukselta ja miten se vaikuttaa asiakkaisiisi.

Rajoitukset

Vaikka Shopify-tuki voi antaa tukea monenlaisissa perusmukautuksissa, on hyvä muistaa, että Shopify ei voi auttaa seuraavissa tehtävissä:

• Kassan muokkaaminen
  • Merkittäviä koodimuutoksia sisältävien teemojen mukauttaminen tai vianmääritys
  • kolmannen osapuolen sovellusten asentaminen, poistaminen tai muuttaminen (sovellukset, joita Shopify ei ole kehittänyt)
  • Kolmannen osapuolen koodin mukauttaminen tai vianmääritys (tarkoittaa koodia, joka ei ole Shopifyn kehittämä, mukaan lukien foorumeilta ja Shopify Partnereilta peräisin oleva koodi)
  • rich text editorilla lisätyn sisällön mukauttaminen tai vianetsintä
  • Uusien fonttien lisääminen
  • Kuvien muokkaaminen (mukaan lukien rajaus, väriprofiilien säätäminen, taustojen poistaminen)
  • Sellaisten muutosten toteuttaminen, jotka antavat asiakkaille virheellistä tai harhaanjohtavaa tietoa
  • mukautetut käännöspalvelut (mukaan lukien Order Printer ja sähköposti-ilmoitusmallit).

Valmistautuminen ilmaista Shopify-teemaa koskevan pyynnön esittämiseen tuelle

Ennen otat yhteyttä Shopify-tukeen, toimi näin:

Jos kaupan määritys on valmis, eikä haluamasi mukautus ole mahdollinen teemaeditorin avulla, voit ottaa yhteyttä Shopify-tukeen, joka voi arvioida pyynnön.

Tuetut selaimet

Teeman asettelun, selauskokemuksen ja ostotoimintojen on tuettava seuraavia selaimia ja julkaisuja:

Tietokoneselaimet

• Safari - kaksi uusinta julkaisua Mac-tietokoneille
  • Chrome - kolme uusinta julkaisua Mac- ja PC-tietokoneille
  • Firefox - kolme uusinta julkaisua Mac- ja PC-tietokoneille
  • Edge - kaksi uusinta julkaisua PC-tietokoneille

Mobiiliselaimet

• Mobile Safari - kaksi uusinta julkaisua iOS-laitteille
  • Chrome Mobile - kolme uusinta julkaisua Android- ja iOS-laitteille
  • Samsung Internet - kaksi uusinta julkaisua Androidille

Webviews ja muut sovellukset

Teemojen on tuettava selailu- ja ostotoimintoja, kun ne tehdään seuraavien sovellusten verkkokatseluissa:

• Instagram - uusin julkaisu Android- ja iOS-laitteille
  • Facebook - uusin julkaisu Android- ja iOS-laitteille
  • Pinterest - uusin julkaisu Android- ja iOS-laitteille

Lisäresurssit

Shopify ei tue merkittäviä tai edistyneempiä teeman mukautuksia, käytettävissä on useita muita tukiresursseja.

Foorumi teemojen suunnittelua koskeville keskusteluille

Shopify Design -foorumi sisältää ohjeita HTML-, CSS- tai Liquid-koodien muokkaamiseen verkkokaupan mukauttamista varten. Jos tarvitset apua teematiedostojen muokkaamisessa, voit julkaista kysymyksesi Shopify Design -foorumissa. Voit myös selata julkaisuja ja katsoa, mitä muut Shopify-kauppiaat ovat tehneet teemoilleen.

Foorumi kauppaa koskevalle palautteelle

Voit pyytää ohjeita ja palautetta kaupan väreistä, fonteista ja muista suunnittelupäätöksistä Feedback On My Store -foorumissa.

Tuki sovelluksille

Jos tarvitset apua sovelluksen kanssa, siirry kohtaan Asetukset > Sovellukset ja myyntikanavat ja klikkaa sitten Pyydä tukea sen sovelluksen vieressä, jonka kanssa tarvitset apua Shopify Adminissa.

Jos tarvitset apua sellaisen kolmannen osapuolen sovelluksen kanssa, jota ei ole asennettu kauppaasi, etsi sovellus Shopify App Storesta. Katso sovelluskehittäjän dokumentaatiota sovellussivun alaosassa olevassa tukiosiossa tai lähetä viesti sovelluskehittäjälle.

Rich text editor

Jos tarvitset apua sisällön muotoilemisessa rich text -editorilla, yritä asentaa sovellus, jolla voit muokata kaupan sivuja.

Verkon tehokkuus -raportti ja suositukset

Nopea verkkokauppa voi parantaa asiakkaidesi ostokokemusta, tehdä kaupasta helpommin löydettävän ja lisätä konversioita. Voit avata Verkon tehokkuus -raportin, jossa kerrotaan kauppasi suorituskyvystä verrattuna alasi standardeihin sekä muihin saman alan kauppoihin. Jos tarvitset apua verkkokauppasi verkon tehokkuuden parantamiseen, tutustu kohtaan Verkkokauppasi tehokkuuden parantaminen.

Lisätoimintoja

Jos haluat lisätä teemaan lisätoimintoja, kuten sivupalkin, kuvan lähennyksen ja loitonnuksen, ylimääräisen diaesityksen tai äärettömän vierityksen, kannattaa kokeilla toista teemaa. Jos teemassa ei ole haluamaasi toimintoa, etsi Theme Store -kaupasta teema, joka sopii paremmin tarpeisiisi. Voit myös hakea Shopify App Storesta kolmannen osapuolen sovellusta, joka tarjoaa etsimäsi toiminnon.

Shopify Partnerit

Shopify Partnerit ovat kokeneita alan ammattilaisia, joilla on laaja tietämys Shopify-teemojen luomisesta, päivittämisestä ja viimeistelystä.

Lue lisää Shopify Partnerin palkkaamisesta.