Teemojen tuki

Ennen kuin mukautat teemaa, varmista, että ymmärrät, minkälaista tukea on saatavilla. Jos teet tavallisia mukautuksia, voit saada tukea teeman kehittäjältä. Jos teet teemaan suuria muutoksia, katso luettelo teemoihin liittyvän tuen lisäresursseista.

Jos haluat tietää, mitä mukautuksia Shopify ei tue, katso suunnittelukäytäntö.

Mistä löydät tukea teemaa varten

Saatavilla oleva tuki riippuu siitä, kuka teeman on kehittänyt.

Shopifyn ilmaiset teemat

Jos käytät Shopifyn ilmaista teemaa, tukitiimimme voi ehkä auttaa sinua tuettujen tutoriaalien ja muiden pienten muutosten muodossa. Vaikka Shopify voi auttaa sinua monissa mukautuksissa, tietyntyyppisiä mukautuksia ei tueta.

Jos ole tehnyt Basic Shopify -sopimuksen tai sitä korkeamman sopimuksen, sinulla on oikeus saada 60 minuuttia maksutonta suunnittelutukea. Kun otat yhteyttä tukitiimiimme ja esität pyynnön, saat tilapäivityksen todennäköisesti 2-4 työpäivän kuluessa.

Tiimi seuraa aikaa, jonka se käyttää jokaiseen esittämääsi teeman mukautuspyyntöön. Kun olet käyttänyt 60 minuutin maksuttoman tuen kokonaisuudessaan, voit palkata Shopify Expert -asiantuntijan avuksesi. Voit tarkastella muita tukivaihtoehtoja teemoihin liittyvän tuen lisäresursseista.

Maksulliset teemat

Jos et käytä Shopifyn ilmaista teemaa, teeman on kehittänyt kolmannen osapuolen teeman kehittäjä. Jos tarvitset tukea, voit tarkastella teeman ohjeasiakirjoja tai ottaa yhteyttä teeman kehittäjään.

Vaiheet:

1. Etsi teema, jota haluat muokata, ja klikkaa Mukauta.

2. klikkaa Teeman asetukset -välilehteä.

3. Klikkaa Lue dokumentaatio tai Tuki.

Shopifyn suunnittelukäytäntö

Vaikka Shopify-tuki voi antaa tukea monenlaisissa perusmukautuksissa, on hyvä muistaa, että Shopify ei voi auttaa seuraavissa tehtävissä:

• Tukemattomien tutoriaalien toteuttaminen
  • Merkittäviä koodimuutoksia sisältävien teemojen mukauttaminen tai vianmääritys
  • Kolmannen osapuolen sovellusten asentaminen, poistaminen tai muuttaminen (sovellukset, joita Shopify ei ole kehittänyt)
  • Kolmannen osapuolen koodin mukauttaminen tai vianmääritys (ei Shopifyn Asiantuntijoilta ja Foorumeiltaperäisin olevaa koodia)
  • Rich text -editorilla lisätyn sisällön mukauttaminen tai vianetsintä.
  • Uusien fonttien lisääminen
  • Diaesitysten muokkaaminen (mukaan lukien koko, rajaus ja toiminnallisuus)
  • Ponnahdusikkunoiden lisääminen
  • Lisää ostoskoriin -painikkeiden lisääminen tuotesivuille tai kokoelmasivuille
  • Pudotusvalikoiden muuttaminen painikkeiksi
  • Teeman leventäminen tai kaventaminen
  • Ei-responsiivisen teeman muuttaminen responsiiviseksi
  • Äärettömän vierityksen lisääminen (näyttää enemmän tuotteita tai sisältöä sivua vierittäessä)
  • Kuvien muokkaaminen (mukaan lukien rajaus, väriprofiilien säätäminen, taustojen poistaminen jne.)
  • Leijutehosteiden lisääminen tuotekuviin
  • Tarrojen tai tunnusten lisääminen kokoelmasivuille
  • Väriruutujen lisääminen
  • Sellaisten muutosten toteuttaminen, jotka antavat asiakkaille virheellistä tai harhaanjohtavaa tietoa
  • Ominaisuuksien siirtäminen teemasta toiseen
  • Maksukuvakkeiden värin muuttaminen
  • Maksu kassalle -toiminnon koodin muokkaaminen (paitsi Shopify Plus -palvelussa)
  • Mukautetut käännöspalvelut (mukaan lukien Tilaustulostimet ja Sähköposti-ilmoitusmallit)
  • Koodausohjeiden tai palautteen antaminen

Tämä ei ole tyhjentävä luettelo mukautuksista, joita ei tueta. Shopify-tuki arvioi tapauskohtaisesti, annetaanko mukauttamiselle tukea.

Tuetut selaimet

Teeman asettelun, selauskokemuksen ja ostotoimintojen on tuettava seuraavia selaimia ja julkaisuja:

Tietokoneselaimet

• Safari - kaksi uusinta julkaisua Mac-tietokoneille
  • Chrome - kolme uusinta julkaisua Mac- ja PC-tietokoneille
  • Firefox - kolme uusinta julkaisua Mac- ja PC-tietokoneille
  • Edge - kaksi uusinta julkaisua PC-tietokoneille

Mobiiliselaimet

• Mobile Safari - kaksi uusinta julkaisua iOS-laitteille
  • Chrome Mobile - kolme uusinta julkaisua Android- ja iOS-laitteille
  • Samsung Internet - kaksi uusinta julkaisua Androidille

Webviews ja muut sovellukset

Teemojen on tuettava selailu- ja ostotoimintoja, kun ne tehdään seuraavien sovellusten verkkokatseluissa:

• Instagram - uusin julkaisu Android- ja iOS-laitteille
  • Facebook - uusin julkaisu Android- ja iOS-laitteille
  • Pinterest - uusin julkaisu Android- ja iOS-laitteille

Sivun latausnopeus

Jos verkkokaupan verkkosivu tuntuu latautuvan hitaasti asiakkaille, verkossa tehtävä kolmannen osapuolen sivunopeustesti voi auttaa määrittämään syyn. Nämä testit voivat kertoa, johtuuko verkkosivun hidastuminen sovelluksista, kuvista, muusta sisällöstä tai näiden kolmen yhdistelmästä.

Koska jokainen sivuston sivu sisältää erilaista sisältöä, sinun kannattaa testata useita erilaisia sivuja, kuten kotisivu, kokoelmasivut, tuotesivut ja blogisivut, jotta näet, missä latausajat saattavat hidastua asiakkaille.

Jos saat selville, että sovellukset hidastavat verkkosivustoa, voit lisätä nopeutta seuraavasti:

Jos saat selville, että kuvat hidastavat verkkosivustoa, voit lisätä nopeutta seuraavasti:

Jos saat selville, että muu sisältö hidastaa verkkosivustoa, voit lisätä nopeutta seuraavasti:

Muut sivun latausnopeuteen vaikuttavat seikat ovat esimerkiksi asiakkaan selaimen versio tai välimuisti, asiakkaan internetpalveluntarjoaja tai Shopify-tilasivun mahdolliset ongelmat.

Jos sivun latausnopeustestistä ei käy ilmi suuria ongelmia, pyydä asiakasta tarkistamaan, että selain on päivitetty viimeisimpään versioon, välimuisti on tyhjennetty äskettäin ja internetpalveluntarjoajan palveluissa ei ole katkoksia eikä toimivuuteen liittyviä ongelmia.

Lisäresurssit

Vaikka Shopify ei tue merkittäviä tai edistyneempiä teeman mukautuksia, käytettävissä on useita muita tukiresursseja.

Foorumi teemojen suunnittelua koskeville keskusteluille

Shopify Design -foorumi sisältää ohjeita HTML-, CSS- tai Liquid-koodien muokkaamiseen verkkokaupan mukauttamista varten. Jos tarvitset apua teematiedostojen muokkaamisessa, voit julkaista kysymyksesi Shopify Design -foorumissa. Voit myös selata julkaisuja ja tutkia, mitä muut Shopify-kauppiaat ovat tehneet teemoilleen.

Foorumi kauppaa koskevalle palautteelle

Voit pyytää ohjeita ja palautetta kaupan väreistä, fonteista ja muista suunnittelupäätöksistä Feedback On My Store -foorumissa.

Tuki sovelluksille

Jos tarvitset apua Shopifyn kehittämää sovellusta varten, ota yhteyttä Shopify-tukeen.

Jos tarvitset apua kolmannen osapuolen sovellusta varten, etsi sovellus Shopify App Storesta ja ota yhteyttä sovelluksen kehittäjään napauttamalla Pyydä tukea.

Rich text editor

Jos tarvitset apua sisällön muotoilemisessa rich text -editorilla, yritä asentaa sovellus, jolla voit muokata kaupan sivuja.

Shopify Theme Store

Jos tarvitset apua teeman toimintojen kuten sivupalkin, kuvan lähennyksen ja loitonnuksen, ylimääräisen diaesityksen tai äärettömän vierityksen lisäämisessä, kannattaa kokeilla toista teemaa. Jos teemassa ei ole haluamaasi toimintoa, etsi Theme Store -kaupasta teema, joka sopii paremmin tarpeisiisi.

Shopify Expert -asiantuntijat

Shopify Experts -asiantuntijat ovat kokeneita alan ammattilaisia, joilla on laajaa tietämystä Shopify-teemojen luomisesta, päivittämisestä ja viimeistelystä.

Jos haluat palkata suunnittelijan tai kehittäjän mukauttamaan teemaasi, tutustu Shopify Experts Marketplace -palveluun.