Yleinen tietosuoja-asetus (GDPR)

Euroopan unionin yleinen tietosuoja-asetus (General Data Protection Regulation, GDPR) tuli voimaan 25. toukokuuta 2018. GDPR-asetuksella säädetään uusista velvollisuuksista ja vastuista, jotka koskevat rekisterinpitäjiä ja henkilötietojen käsittelijöitä.

Kauppiaana olet yleensä asiakkaiden henkilötietojen rekisterinpitäjä. Tämä tarkoittaa, että keräät asiakkaiden tiedot ja päätät, miten niitä käsitellään. GDPR on EU:n alueella sovellettava asetus. Vaikka et itse oleskele Euroopassa eikä yrityksesi ole sijoittautunut Eurooppaan, GDPR-asetus saattaa koskea yritystäsi, jos tarjoat tuotteita ja palveluita saataville Euroopassa.

Asiakastietojesi käsittelijänä Shopify noudattaa ohjeitasi siitä, miten tietoja on käsiteltävä. Lisätietoja rekisterinpitäjän ja henkilötietojen käsittelijän tehtävistä on Shopifyn white paper -julkaisussa aiheesta GDPR (englanniksi). Lisätietoja Shopifyn velvoitteista asiakkaidesi henkilötietojen käsittelijänä on tietojen käsittelyä koskevassa lisäyksessä.

Shopify haluaa ehdottomasti suojella niin asiakkaidesi kuin sinun henkilötietoja ja ymmärtää, että tämä on ratkaisevan tärkeää asiakkaiden luottamuksen säilyttämiseksi. Shopify on suunnitellut alustansa niin, että kauppiaat voivat harjoittaa liiketoimintaa kaikkialla maailmassa. GDPR-asetuksen mukaiset ominaisuudet on integroitu Shopifyn alustaan, mukaan lukien ominaisuudet, joiden avulla voit tarjota asiakkaillesi läpinäkyvyyttä heidän henkilötietojensa suhteen ja mahdollisuuden hallita omia henkilötietojaan. Lisäksi alusta sisältää teknisiä toimia, joilla varmistetaan, että asiakkaiden henkilötiedot pysyvät suojassa, kun tiedot siirretään maasta toiseen. Shopify haluaa tarjota käyttöösi alustan, jonka avulla voit helposti noudattaa yksityisyyttä ja tietosuojaa koskevia lakeja, kuten GDPR-asetusta.

Vaikka Shopify tekee kaikkensa siivittääkseen sinut menestykseen, sinun täytyy itse huolehtia tietyistä toimista. GDPR-asetuksen noudattaminen on pohjimmiltaan kunkin yksittäisen kauppiaan vastuulla. Jos sinulla on oikeudellisia kysymyksiä GDPR-asetuksen mukaisista velvollisuuksista, ota yhteyttä paikalliseen asianajajaan, joka tuntee tietosuojalainsäädännön.

Lataa Shopifyn white paper- julkaisu aiheesta GDPR

Jos haluat lisätietoja siitä, miten Shopify noudattaa GDPR-asetusta, ja haluat varmistaa, että pystyt noudattamaan GDPR-asetusta käyttäessäsi Shopify-alustaa, lataa Shopifyn white paper -julkaisu aiheesta GDPR (englanniksi).

Vastaavat aiheet

Oletko valmis aloittamaan myynnin Shopify-palvelussa?

Kokeile sitä ilmaiseksi