Tilin suojauksen yleiskatsaus

Riskeiltä suojautumiseksi kannattaa hankkia lisätietoja yksilöllisten salasanojen luomisesta tileille, vaarantuneen tilin suojaamisesta sekä sellaisten kirjautumistunnusten palauttamisesta, joiden käyttö on estetty.

Luo yksilöllisiä salasanoja salasanan hallintaohjelmalla

Monet ihmiset käyttävät samaa salasanaa useammalle kuin yhdelle tilille. Usein he yhdistävät siihen saman käyttäjätunnuksen tai sähköpostiosoitteen. Jos salasanat eivät ole yksilöllisiä ja käyttäjätunnuksen ja salasanan muodostama pari paljastuu, hyökkääjä voi saada pääsyn toiselle tilille, joka käyttää näitä kirjautumistunnuksia.

Salasanojen hallintaohjelmat ovat hyvä tapa luoda ja hallita salasanoja. Kun käytät ohjelmaa, sinun tarvitsee muistaa vain ohjelman pääsalausavain, ja muut salasanat voivat olla automaattisesti muodostettuja kirjainten, numeroiden ja symbolien yhdistelmiä. Suosittuja salasanaohjelmia ovat LastPass, Dashlane ja 1password.

Puolustaudu tietojenkalastelulta

Tietojenkalasteluhyökkäykset yrittävät huijata sinua asentamaan haittaohjelmia laitteellesi tai luovuttamaan arkaluonteisia tietoja. Lisätietoja suojautumisesta.

Ota käyttöön kaksivaiheinen valtuutus

Voit ottaa kaksivaiheisen valtuutuksen käyttöön Shopify-tililläsi pienentääksesi sitä todennäköisyyttä, että salasanasi haltuunsa saanut henkilö pystyy tekemään vahinkoa. Myös henkilöstön jäsenet voivat määrittää kaksivaiheisen valtuutuksen tileilleen.

On hyvä käyttää kaksivaiheista valtuutusta muilla tileilläsi aina kun mahdollista. Tärkeimpiä kaksivaiheista valtuutusta tukevia palveluita:

Suojaa vaarantunut tili

Jos tilisi on vaarantunut, suojaa tiedot heti.

Vaiheet:

1. Kirjaudu sähköpostitilille, jonka avulla kirjaudut sisään Shopify-palveluun ja vaihda salasana.
  2. Kirjaudu Shopify-palveluun ja vaihda Shopify-tilin salasana. Jos et voi kirjautua sisään, palauta salasanasi. Jos et saa salasanan palautuksen sähköpostiviestiä, ota yhteyttä Shopify-tukeen.
  3. Ota käyttöön kaksivaiheinen valtuutus lisätäksesi kirjautumisen suojausta. Jos kaksivaiheinen valtuutus on jo määritetty ja hyökkääjä pystyi kumoamaan sen — esimerkiksi varastettuaan laitteesi — vaihda laitetta ja määritä kaksivaiheinen valtuutus uudelleen.
  4. Tarkista Shopify Paymentsin pankkitiedot ja päivitä ne tarvittaessa.
  5. Tarkista ja päivitä PayPalin ja muiden määrittämiesi maksunpalveluntarjoajien pankkitiedot.
  6. Tarkista yleiset tiliasetuksesi varmistaaksesi, että kaikki muut tiedot ovat oikein.
  7. Suojaa henkilöllisyytesi ja arkaluonteiset tiedot noudattamalla viranomaisten ohjeita.

Palauta estetyt tunnukset

Koska monet ihmiset käyttävät samaa salasanaa useammalle kuin yhdelle tilille ja yhdistävät sen samaan käyttäjätunnukseen tai sähköpostiosoitteeseen, käyttäjätunnuksen ja salasanan muodostaman parin paljastuessa hyökkääjä voi saada pääsyn muihin tileihin, joissa käytetään samoja kirjautumistietoja.

Tämän riskin vähentämiseksi hankimme ja analysoimme tietoja julkisista tietovuodoista. Jos kirjautumistiedot löytyvät jostakin näistä vuodoista, lukitsemme tilisi. Kun yrität kirjautua sisään, näet virheilmoituksen, kunnes palautat salasanasi sellaiseksi, joka ei ole vaarantunut.

Voit myös tehdä kaikista tileistäsi niin turvallisia kuin mahdollista käyttämällä kaksivaiheista valtuutusta ja salasanan hallintaohjelmaa.

Epäilyttävä sisäänkirjautumistoiminto

Estääksesi Shopify-tiliin kirjautumisen hyökkääjiltä, Shopifyn turvajärjestelmät tunnistavat ja lukitsevat tilin käyttöoikeudet, kun havaitaan epätavallista toimintaa. Näissä tapauksissa sinun on vahvistettava henkilöllisyytesi osana kirjautumisprosessia.

10-numeroinen koodi lähetetään tilisi sähköpostiosoitteeseen. Anna tämä koodi vahvistaaksesi henkilöllisyytesi ja kirjautuaksesi sisään.

Vaiheet:

1. Kirjoita Varmista henkilöllisyytesi -sivulle sähköpostiisi lähetetty koodi ja klikkaa Kirjaudu.

2. Kun olet vahvistanut henkilöllisyytesi, tarkista aiemmat epäilyttävät kirjautumistiedot ja ilmoita, oletko itse kirjautunut sisään napauttamalla Kyllä, tämä olin minä tai Ei, tämä ei ollut minä.

3. Jos klikkaat Ei, tämä ei ollut minä, Shopify vaatii salasanasi vaihtamisen tilisi turvaamiseksi ennen tilille kirjautumista.

Kirjaudu sisään passiiviseen tiliin

Jos et ole kirjautunut tilillesi viimeisen kolmen kuukauden aikana, sinun on vahvistettava henkilöllisyytesi osana sisäänkirjautumista.

10-numeroinen koodi lähetetään tilisi sähköpostiosoitteeseen. Anna tämä koodi vahvistaaksesi henkilöllisyytesi ja kirjautuaksesi sisään.

Vaiheet:

1. Kirjoita sisäänkirjautumissivulle koodi, joka on lähetetty sähköpostiisi.
  2. Klikkaa Kirjaudu sisään.