Transport Layer Security (TLS)

TLS (Transport Layer Security) on salausprotokolla, jota käytetään internetin kautta tapahtuvan viestinnän suojaamiseen. Kun näet lukkokuvakkeen selaimesi osoiterivillä https://-alkuisen URL-osoitteen vieressä, yhteys käyttää TLS-salausta. TLS koskee kaikkia Shopify-yhteyksiä, mukaan lukien omat yhteydet ja asiakkaiden yhteydet. TLS-protokollan uusin versio on TLS 1.2.

20.6.2018 Shopify poistaa TLS-versioiden 1.0 ja 1.1 tuen suojatakseen paremmin niiden henkilöiden tietoja, jotka käyttävät Shopify-verkkosivustoa, kauppaasi tai admin-sivuasi. Jos selaimesi ei tue TLS 1.2 -ohjelmaa, 20.6.2018 jälkeen tapahtuu yhteysvirheitä käydessäsi Shopify-sivustoilla.

Jos selaimesi ei tue TLS 1.2:a, päivitä tuettuun selainversioon.

Asiakkaat, jotka yrittävät käyttää Shopify-kauppaasi ja joiden selaimet eivät tue TLS 1.2:a, kohtaavat myös yhteysvirheitä eivätkä pysty lataamaan sivustoasi 20.6.2018 jälkeen.

Jos olet sovelluskehittäjä ja haluat, että sovelluksesi toimii Shopifyn kanssa myös 20.6.2018 jälkeen, varmista, että sovelluksesi luovat yhteyden Shopifyn APIin TLS 1.2 -protokollaa käyttäen. Jos sovelluksesi tukee vain TLS 1.0- tai 1.1-versiota, päivitä sovellus tukemaan TLS 1.2 -versiota.

Tarkista TLS 1.2 -tuki

Kahdessa uusimmassa Shopifyn tukemassa selainversiossa on TLS 1.2 -tuki. Kun käyt Shopifyssa tai Shopify-kaupassa käyttäen jompaakumpaa selainversiota, yhteys tapahtuu TLS 1.2:n avulla.

Selainten aiemmat versiot ja selaimet, jotka eivät ole virallisesti Shopifyn tukemia, saattavat myös tukea TLS 1.2 -protokollaa. Käy SSL Labsin SSL-testissä tarkistamassa uusin TSL-versio, jota selaimesi tukee. Käytössä oleva SSL-versio näkyy kohdassa Protokollaversio.

Varmista myös, että tietokoneesi tai mobiililaitteesi käyttöjärjestelmä on mahdollisimman hyvin ajantasainen etenkin, jos käytät Windowsin vanhempaa versiota.