Kaksivaiheinen tunnistautuminen sisäänrakennetulla todennuksella

WebAuthn-standardin mukaista sisäänrakennettua todennusta voi käyttää tilille kirjautumisen toisena vaiheena. Sisäänrakennettu todennus on integroitu laitteeseen, jota käytät todennukseen. Voit esimerkiksi määrittää laitteesi käyttämään biometrisiä tietoja, kuten sormenjälki­- tai kasvojentunnistusta. Esimerkkejä sisäänrakennetusta todentajista ovat Windows Hello ja Applen Touch ID tai Face ID. Vaihtoehtoisesti voit määrittää laitteesi käyttämään salasanaa tai PIN-koodia. Mitä käytätkin laitteeseesi kirjautumisessa vastaa sitä, mitä käytät tässä kaksivaiheisen tunnistautumisen menetelmässä.

Sisäänrakennetut todennukset toimivat ainoastaan yhdellä laitteella. Jos et halua käyttää mobiililaitetta kaksivaiheiseen tunnistautumiseen, voit käyttää sisäänrakennettua todennusta tietokoneellasi. Jos käytät sisäänrakennettua todennusta tilisi sisäänkirjautumisen ensisijaisena todennustapana, sinun on lisättävä varavaihtoehdoksi joku muu todennustapa, joka ei perustu sisäänrakennettuun todennukseen. Vaihtoehtoisen todennustavan lisääminen mahdollistaa myös kirjautumisen tilillesi muillakin laitteilla.

Vaiheet:

1. Klikkaa Shopify Adminissa käyttäjätunnuksen ja tilin kuvaa.
  2. Klikkaa Hallinnoi tiliä > Suojaus.

3. Klikkaa Kaksivaiheinen tunnistautuminen -osiossa Ota kaksivaiheinen tunnistautuminen käyttöön.

4. Syötä salasanasi ja klikkaa sitten Seuraava.

5. Valitse Todennustapa-luettelosta Sisäänrakennettu todennus.

6. Anna todennuslaitteelle nimi. Jos käytät useita todennuslaitteita, keksi joku merkityksellinen nimi, josta tunnistat helposti aina vaadittavan todennuslaitteen (esim. iPhone PIN tai Laptop fingerprint).

7. Klikkaa Ota käyttöön.

8. Aktivoi todennus näytön ohjeiden mukaisesti.

9. Tallenna palautuskoodit avuksi tilanteisiin, joissa et enää pääse mobiililaitteeseesi. Säilytä koodeja aina turvallisessa paikassa offline-tilassa ja saatavilla useilla eri tavoilla, kuten mobiililaitteelta, tietokoneelta ja tulosteesta.

Nyt kun yrität kirjautua sisään, tarvitset sisäänrakennetun todennuksen kaksivaiheista tunnistautumista varten.

Tällä sivulla

Mitä seuraavaksi

Harkitse määrittäväsi vähintään yksi varatodennustapa, joka ei tukeudu sisäänrakennettuun todennukseen, niin voit kirjautua tilillesi eri laitteelta.