Kaksivaiheinen valtuutus sisäänrakennetun todennuksen avulla

WebAuthn-standardin mukaista sisäänrakennettua todennusta voi käyttää tilille kirjautumisen toisena tunnuslukuna. Sisäänrakennettu todennus on integroitu laitteeseen, jota käytät todennukseen. Voit esimerkiksi määrittää laitteesi käyttämään biometrisiä tietoja, kuten sormenjälkitunnistinta tai kasvojentunnistusta. Esimerkkejä sisäänrakennetusta todennuksista ovat Windows Hello ja Applen Touch ID tai Face ID. Vaihtoehtoisesti voit määrittää laitteesi käyttämään salasanaa tai PIN-koodia. Se, mitä käytät laitteeseesi kirjautumisessa, on se, mitä käytät tässä kaksivaiheisen valtuutuksen menetelmässä.

Sisäänrakennetut todennukset toimivat ainoastaan yhdellä laitteella.Jos käytät sisäänrakennettua todennusta tilisi sisäänkirjautumisen ensisijaisena todennustapana, sinun on lisättävä varavaihtoehtona käytettävä todennustapa, joka ei perustu sisäänrakennetun todennuksen käyttöön.Kun lisäät varavaihtoehtona käytettävän todennustavan, joka ei perustu sisäänrakennetun todennuksen käyttöön, voit kirjautua tilillesi myös muilla laitteilla.

Tee näin:

1. Klikkaa Shopify Adminissa käyttäjätunnuksen ja tilin kuvaa.
  2. Klikkaa Hallinnoi tiliä > Suojaus.

3. Klikkaa Kaksivaiheinen todennus -osion toimintoa Ota kaksivaiheinen todennus käyttöön.

4. Syötä salasanasi ja klikkaa sitten Seuraava.

5. Valitse Todennustapa-luettelosta Sisäänrakennettu todennus.

6. Anna todennuslaitteesi nimi. Jos käytät useita todennuslaitteita, varmista, että annat merkityksellisen nimen, jotta voit helposti tunnistaa, mikä todennuslaite vaaditaan (esim. iPhone PIN tai Laptop fingerprint).

7. Klikkaa Ota käyttöön.

8. Aktivoi todennus noudattamalla näytön ohjeita.

9. Tallenna palautuskoodit niitä tilanteita varten, jolloin et enää pääse mobiililaitteeseesi. Varmista, että ne säilyvät turvallisessa paikassa offline-tilassa niin, että ne ovat saatavilla useilla eri tavoilla, kuten mobiililaitteelta, pöytätietokoneelta ja painetusta asiakirjasta.

Nyt kun yrität kirjautua sisään, tarvitset sisäänrakennetun todennuksen kaksivaiheista valtuutusta varten.

Mitä pitää tehdä seuraavaksi

Harkitse määrittäväsi vähintään yhden varatodennustavan, joka ei tukeudu sisäänrakennettuun todennukseen, jotta voit kirjautua tilillesi eri laitteelta.