Kaksivaiheinen todennus suojausavaimilla tai biomittareilla

WebAuthn-standardin mukaista suojausavainta voi käyttää tilille kirjautumisen toisena tunnuslukuna. Jos haluat ottaa käyttöön kaksivaiheisen todennuksen, johon sisältyy suojausavain, tarvitset yhteensopivan selaimen ja yhteensopivan suojausavaimen. Kun olet rekisteröinyt uuden suojausavaimen tilillesi sinua kehotetaan aktivoimaan se aina kun kirjaudut sisään.

Jotta käyttäjää ei lukittaisi tililtä ulos, voidaan rekisteröidä useita suojausavaimia ja useita kaksivaiheista todennustapoja.

Seuraavat selaimet ovat yhteensopivia suojausavaimien kanssa:

• Google Chrome pöytäkoneille, versio 67 tai uudempi
  • Mozilla Firefox pöytäkoneille, versio 60 tai uudempi
  • Google Chrome Androidille, versio 73 tai uudempi
  • Mozilla Firefox Androidille, versio 66 tai uudempi
  • Microsoft Edge, versio 18 tai uudempi
  • Opera, versio 54 tai uudempi
  • Safari Technology Preview 83 tai uudempi
  • Brave for iOS 1.11.3 -versio tai sitä uudempi

Suositellut laitevalmistajat ovat seuraavat:

Vaiheet

1. Klikkaa Shopify Adminissa käyttäjätunnuksen ja tilin kuvaa.
  2. Klikkaa Hallinnoi tiliä > Suojaus.

3. Napsauta Kaksivaiheinen todennus -osion toimintoa Ota kaksivaiheinen todennus käyttöön.

4. Valitse Suojausavain tai biometriikka ja napsauta sitten kohtaa Seuraava.

5. Syötä suojausavaimen nimi.

6. Syötä salasana.

7. Napsauta kohtaa Lisää laite.

8. Aktivoi suojausavain. Sinulle annetaan 10 palautuskoodin luettelo.

9. Tallenna palautuskoodit niitä tilanteita varten, jolloin et enää pääse mobiililaitteeseesi. Varmista, että ne säilyvät turvallisessa paikassa offline-tilassa niin, että ne ovat saatavilla useilla eri tavoilla, kuten mobiililaitteelta, pöytätietokoneelta ja painetusta asiakirjasta.

Kun nyt yrität kirjautua sisään, tarvitset kaksivaiheisen todennuksen suojausavaimen.