Vinkkejä uusille yritysten omistajille

Kun olet ostanut Exchange-markkinapaikkaa käyttävän yrityksen, kaikki on melkein valmista. Seuraavassa on muutamia räätälöitäviä asioita sekä joitakin vinkkejä liiketoiminnan kasvattamiseen ja myynnin tekemiseen.

Valitse sopimus

Nyt kun olet kaupan omistaja, seuraava vaihe on tiliin kirjautuminen ja suunnitelman valitseminen. Kun kirjaudut ensimmäisen kerran uutena yrityksen omistajana, sinua pyydetään valitsemaan sopimus.

Hinnoittelusivulta näet, mitkä ominaisuudet kuuluvat kuhunkin Shopify-sopimukseen.

Muuta yrityksesi asetuksia

Oletko ostanut Yhdysvalloissa sijaitsevan yrityksen ja haluat myydä erityisesti Aasiassa? Haluatko veloittaa asiakkaita euroissa? Kaikissa tapauksissa on tärkeää muuttaa Shopify-asetuksia sen mukaan, missä kauppasi sijaitsee ja mille markkinoille aiot myydä.

Kun kirjaudut Shopify adminiin, siirry kohtaan Asetukset, klikkaa Yleistä ja täytä seuraavat kohdat: Kaupan tiedot, Kaupan osoite, Standardit ja muotoilut ja Verot. Oletusarvoisesti veroasetuksesi päivittyvät automaattisesti sijaintisi mukaan.

Poista kaikki tarpeettomat henkilöstötilit kaupastasi. Voit tehdä tämän siirtymällä Shopify adminiin ja klikkaamalla sitten Asetukset > Sopimus ja käyttöoikeudet. Jos myyjän kanssa on sovittu tuesta myynnin yhteydessä, haluat ehkä säilyttää myyjän henkilöstötilin, kunnes sitä ei enää tarvita.

Määritä maksutapavaihtoehdot ja vastaanota maksu

Mitä enemmän maksuvaihtoehtoja tarjoat asiakkaalle kassalla, sitä suurempi on mahdollisuus tehdä kaupat.

Voit määrittää vaihtoehdot kohdassa Asetukset > Maksupalveluntarjoajat Shopify adminissa. Haluat yhdistää maksuportaalin hyväksymään luottokortit.

Jos Shopify Payments on saatavilla maassasi, klikkaa Viimeistele tilin määritys. Asiakkaidesi mieltymyksien mukaan voit myös määrittää PayPalin ja muita vaihtoehtoja, kuten Amazon Payn, kryptovaluutan, lay-buyn ja postiennakon. Valitse itse, miten haluat hyväksyä maksuja verkkokauppasi kassalla.

Tarkista toimitusasetuksesi uudelleen

Toimitus on olennainen osa myyntiäsi, joten muista selvittää toimittajan toimitustapa ja kustannukset. klikkaa Shopify adminissa Asetukset ja sitten Toimitus ja tarkista, mitä toimitusmaksuiksi on jo määritetty. Räätälöi niitä sopivaksi katsomallasi tavalla. Oberlo-sovellusta käyttävissä suoratoimitusyrityksissä kannattaa tutustua toimituksen toimintaan ja tarkistaa, täyttääkö yrityksesi ePacket-toimituksen vaatimukset. ePacket on edullinen toimituspalvelu, joka lupaa toimittaa tuotteesi 7–30 arkipäivän kuluessa.

Verkkokaupan räätälöinti

Tämä yritys on sinun, ja sinulla on täysi oikeus muuttaa sitä haluamallasi tavalla. Resurssiemme avulla voit oppia tekemään haluamasi muutokset:

Suunnittele verkkokauppa myös mobiililaitekäyttäjille sopivaksi

Ennen kaupan avaamista suosittelemme, että esikatselet kauppaasi mobiilinäkymässä varmistaaksesi positiivisen käyttökokemuksen mobiililaitteiden käyttäjille.

Jos haluat esikatsella mobiilinäkymässä, klikkaa Verkkokauppa ja klikkaa Teemat. klikkaa sitten Räätälöi ja valitse mobiilikuvake esikatselunäytöstä.

Jos olet huomannut, että sivusto ei toimi hyvin mobiiliverkossa, valitse siinä tapauksessa teemamalli, joka on varsinkin mobiililaitteille suunniteltu tai mobiiliystävällinen.

Luo vakiosivut

Jotta voit helpommin vastata asiakkaiden yleisimpiin kysymyksiin ja luoda luottamusta yritystäsi kohtaan, on tärkeää, että käytössä on jotakin yleisimpiä vakiosivuja, kuten Ota yhteyttä, Tietoja, Toimitus ja Usein kysyttyjä kysymyksiä. Kerro tuotemerkkisi tarina Tietoja-sivun avulla. Jos toimittajaltasi kuluu tuotteen toimitukseen yli 2 viikkoa, ole rehellinen asiakkaitasi kohtaan ja selitä arvioidut toimitusajat selkeästi Toimitus-sivulta mahdollisten takaisinperimisten ehkäisemiseksi. Lisää Ota yhteyttä -sivulle sähköpostiosoite, josta sinut tavoittaa.

Tuki Shopify-palvelusta

Tukitiimimme on käytettävissä auttamaan sinua käynnistämään verkkokauppasi. Tällä hetkellä 24/7-chattimme ja puhelintukemme on saatavilla vain englanniksi. Tarjoamme 24/7-sähköpostitukea seuraavilla kielillä:

• Kiina (yksinkertaistettu)
  • Kiina (perinteinen)
  • tšekki
  • Tanska
  • Hollannin kieli
  • Englannin kieli
  • suomi
  • Ranska
  • Saksan kieli
  • hindi
  • Italia
  • Japani
  • korea
  • norja
  • puola
  • Portugali (Brasilia)
  • portugali (Portugali)
  • Espanja
  • ruotsi
  • thai
  • turkki

Tässä on muutamia hyödyllisiä resursseja:

• Onko sinulla kysyttävää? Käy Shopify-ohjekeskuksessa.
  • Asiantuntijat ja kauppiaat julkaisevat kysymyksiään ja kertovat vinkkejään foorumisivuillamme.
  • Blogimme on hyvä paikka saada lisätietoja yrityksen pyörittämisestä. Saat tietoja niin vaikuttajamarkkinoinnista kuin varastonhallinnastakin.
  • Jos verkkokauppa on sinulle uusi asia, tarkista työkalut, verkko-oppaat ja Ecommerce University -oppaat.
  • Liiketoimintaresurssimmetarjoavat käytännöllistä tietoa pienyrityksille yrityksen toiminnan kaikissa vaiheissa.

Yrityksesi markkinointi

Jos olet tyytyväinen uuden verkkokaupan käyttötuntumaan, on aika synnyttää myyntiä. Tämä osio sisältää yleiskatsauksen yleisimmistä tavoista aloittaa asiakaskunnan luominen.

Asenna sovelluksia

Shopify-sovelluskaupassa on valittavissa tuhansia sovelluksia, joiden avulla on helppo hallita yritystä ja lisätä myyntiä. Ajattele sovellusta virtuaalisena työntekijänä.

Jos sovellukset sisältyivät yritysostoon, myyjän olisi pitänyt siirtää sovellusten kirjautumistiedot jo sinulle. Jos yritys käyttää suoratoimitus- ja tarvetulostussovelluksia, käytä aikaa tilausten työnkulun opetteluun ja varmista, että laskutustietosi päivitetään sovellukseen.

Lisää myyntikanavia

Ajattele myyntikanavaa toisena markkinapaikkana tuotteen myymiseksi. Tuotteiden mainostaminen useissa myyntikanavissa varmistaa, että asiakkaalla on paremmat mahdollisuudet löytää yrityksesi. Kun yhdistät myyntikanavia, voit hallita tuotteita, asiakkaita ja tilauksia yhdellä alustalla. Siirry Shopifyn admin-sivulla kohtaan Asetukset > Myyntikanavat. Haluatko tavoittaa asiakkaita offline-tilassa? POS-sovelluksemme on myyntipistejärjestelmä, jossa voit myydä tuotteitasi henkilökohtaisesti.

Asenna Analytics

Google Analytics on erinomainen palvelu, jolla voit seurata verkkokauppasi käyntimääriä ja tehokkuutta. Tämän työkalun avulla voit oppia lisää väestötiedoista, seurata kullakin sivustosivulla käytettyä aikaa ja tarkistaa markkinointi- tai mainoskampanjoiden tehokkuuden.

Kun tämä koodi lisätään verkkokauppaan, Facebook-pikseli voi seurata Facebook-mainosten tehokkuutta ja antaa arvokasta palautetta mainoskohtaisista kuluista ja klikkausmääristä.

Hakukoneoptimointi

Hakukoneoptimointi parantaa verkkokauppasi sijoittumista hakukoneessa, joten asiakkaat löytävät verkkokauppasi helpommin Google-haulla. Ensin kannattaa etsiä avainsanoja, joita arvelet kohdeasiakkaidesi käyttävän haussaan.

Kun olet löytänyt avainsanat, opettele sijoittamaan ne verkkokauppaasi. Jos tähän ei ole aikaa, voit käyttää sovelluksia, kuten SEO Doctor tai SEO Manager, joka arvioi ja tekee muutokset puolestasi.

Varmista seuraavaksi, että verkkosivustosi rakenne on optimoitu hakua varten. Lopuksi, kun kaikesta on huolehdittu, viimeinen vaihe on lähettää sivukarttasi Googlelle, jotta se voidaan indeksoida. Shopifylla on myös hakukoneoptimoinnin tarkistuslista, jonka kanssa voidaan toimia käsiteltäessä perusasioita.

Luo markkinointisuunnitelma

Varmistaaksesi viisaan rahankäytön käytä aikaa markkinointisuunnitelman kehittämiseen. Harkitse seuraavia kysymyksiä laatiessasi suunnitelmaa:

1. Miten kuvailisit tuotemerkkiäsi? Ajattele tuotemerkkiäsi henkilönä. Mitkä sanat parhaiten kuvaisivat hänen persoonallisuuttaan?
  2. Miksi asiakkaiden kannattaa ostaa sinulta? Mieti tässä viestissä tuotemerkkiäsi kuvaavia sanoja, joilla voit luoda arvolupauksen. Se auttaa luomaan johdonmukaisen brändiviestin kaikissa mainoksissasi ja sisällössäsi.
  3. Keitä asiakkaasi ovat? Kun ymmärrät asiakkaiden sukupuolen, iän, sijainnin ja elämäntyylin, tiedät, mihin voit keskittää markkinointitoimesi ja hienosäätää viestisi.

Markkinointitoimet

Nyt kun olet vastannut näihin kysymyksiin, voit valita, mitkä markkinointitoimet toimivat parhaiten brändin, tuotteiden ja asiakkaiden kannalta. Useimmat markkinointitoimet voidaan jakaa kahteen ryhmään:

Miten asiakkaat voivat löytää tuotemerkkisi

Miten voit tavoittaa asiakkaita

Mitataksesi kunkin markkinointitoimen menestyksen sinun kannattaa määrittää lyhytaikaisia tavoitteita, joita voit seurata Shopify adminin analytiikka- ja raportointiosiossa ja Google Analytics -koontinäytössä.