Exchange-markkinapaikkalistauksen luominen

Jos haluat listata yrityksesi myytäväksi Exchange-markkinapaikkasivustossa, sinun on varmistettava, että se kelpoinen myytäväksi (kuten alla) ja asenna sitten Exchange-sovellus Shopify adminiin. Sovelluksen voi hankkia kahdella tavalla:

• Valitse exchangemarketplace.com ja klikkaa Myy yrityksesi -painiketta sivuston ylätunnisteessa. Sinun on sitten kirjauduttava Shopify-tilillesi, jotta voit asentaa sovelluksen.
  • Tai sitten siirry Shopify-tililläsi kohtaan Asetukset > sopimus ja käyttöoikeudet (tai Asetukset > Tili) ja etsi Myy tai sulje kauppasi -painike.

Listautumiskelpoisuus

Tällä hetkellä vain Shopify-yritykset voivat listautua   Exchange-palveluun. Jos sinulla on Shopify-yritys, voit kuitenkin myydä yrityksesi sen myynnin volyymista riippumatta. Exchange-palveluun listautumiseen ei liity vähimmäismyyntimääriä.

Sinun täytyy täyttää seuraavat vaatimukset, ennen kuin voit ilmoittaa yrityksesi Exchangessa:

• Vain Shopify-kaupan omistaja voi asentaa Exchange-sovelluksen Shopify-kauppaan ja käyttää sitä.
  • Shopify-tililläsi täytyy olla maksullinen sopimus. Näihin sisältyy myös Shopifyn Pause and Build -verkkokauppasopimus.
  • Yrityksesi ei voi käyttää Shopify Plus -sopimusta. Jos yrityksesi käyttää tällä hetkellä Shopify Plus -sopimusta, sinun tulee ottaa yhteyttä Shopify Plus Support -tukeen ja keskustella mahdollisuudesta neuvotella sopimuksesi uudelleen siten, että Shopify-sopimuksesi alennetaan tasolle, joka mahdollista listautumisen.
  • Yrityksesi ei saa olla enää kokeiluvaiheessa. Sinun on odotettava yksi päivä ensimmäisen laskusi maksamisen jälkeen, jotta olisit listautumiskelpoinen.
  • Jos käytät Shopify Payments -maksupalvelua, tilisi on oltava hyvämaineinen. Jos yrityksesi on poistettu Shopify Payments -palvelusta, et voi ilmoittaa yritystäsi Exchange-palveluun.
  • Sinulla ei saa olla aktiivista rahoitusta Shopify Capitalilta.
  • Sinulla ei voi olla avoimia palvelupyyntöjä Shopifyn riskitiimin, Shopifyn perintätiimin tai Shopifyn lakiasioiden tiimin kanssa. Kaikki avoimet ongelmat täytyy ratkaista ennen kuin voit tehdä kaupastasi myynti-ilmoituksen.
  • Kaikkien ilmoitusten täytyy noudattaa Shopifyn käyttöehtoja ja yhteistyökumppaniohjelman sopimusta.

Tutustu Exchangen ehtoihin, jotta saat lisätietoja kaikista Exchange-markkinapaikkaa koskevista rajoituksista.

Exchange-markkinapaikkalistauksesi luominen

Kun olet asentanut Exchange-markkinapaikka-sovelluksen, täytä listaus, jossa on yrityksesi tiedot, ennen kuin julkaiset sen. Meillä on täällä vinkkejä, joiden avulla voit luoda loistavan listauksen. Tässä ovat perusohjeet täydellisen Exchange-listauksen luomiseksi:

1. Tarkista yhteystietosi. Ostajat eivät voi nähdä sähköpostiosoitettasi, mutta heidän vastaukset välitetään anonyymisti tähän sähköpostiosoitteeseen. Shopify adminissa Asetukset > sopimus ja käyttöoikeudet- (tai Asetukset > Tili) -kohdassa määritettyä sähköpostiviestiä käytetään kaikkiin Exchangen ja Escrow-ilmoitusten asetuksiin. On tärkeää, että sinulla on pääsy tähän sähköpostilaatikkoon. Jos haluat päivittää tämän sähköpostiosoitteen, ota yhteyttä exchange-support@shopify.com-osoitteeseen saadaksesi apua. Ostajat eivät voi nähdä sähköpostiosoitettasi.
  2. Valitse yrityksesi toimiala. Jos yrityksesi on aloittelijakauppojen (Starter store) luokassa, et näe vaihtoehtoa toimialan valitsemiseksi. Jos yrityksesi todennettu liikevaihto on alle 100 Yhdysvaltain dollaria, se siirretään automaattisesti aloittelijakauppojen luokkaan. Katso lisätietoja yrityksesi liikevaihtotietojen ymmärtämisestä oppaastamme.
  3. Kirjoita yrityksellesi kuvaus. Kuvauksen avulla voit antaa potentiaalisille ostajille tärkeitä tietoja, mukaan lukien yksityiskohdat myynnistäsi, markkinointistrategioista, kohdemarkkinoista, yrityksesi historiasta ja siitä, miksi olet päättänyt myydä yrityksen.
  4. Tarkista kaikki myyntiin sisältyvät omaisuuserät.
  5. Exchange luo automaattisesti arvioidun arvon, mutta voit tehdä muutoksia ja asettaa myyntihinnaksi yrityksesi tilannetta parhaiten vastaavan hinnan. Arvostus näkyy, ennen kuin listaustarkistus on hyväksytty. Myyntihinta voidaan asettaa milloin tahansa.
  6. Valitse ne vaihtoehdot, jotka sisältyvät myyntiin.
  7. Lisää linkit sosiaalisen median tileihisi.
  8. Exchange luo automaattisesti ruutukaappauksen verkkokaupastasi. Jos automatisoitu ruutukaappaus on vanhentunut, ota meihin yhteyttä ja pyydä päivitetty automaattinen ruutukaappaus. Voit vapaasti ladata omia ruutukaappauksia myynti- tai liikenneraporteista, luomistasi mainoksista tai mistä tahansa muusta ostajaa kiinnostavasta asiasta.

Listauksen myynti- ja liikennetietoja ei voi muokata. Exchange näyttää kaikki listauksen vahvistettavissa olevat myynti- ja liikennetiedot .

Kun olet valmis, klikkaa Julkaise-painiketta. Exchange-tukitiimi voi olla oikeutettu tarkistusprosessiin listauksessasi. Sinulle ilmoitetaan kaikista muutoksista, jotka on tehtävä ennen julkaisua. Kun listauksesi on hyväksytty, se julkaistaan Exchangessa. Voit olla varma, että saat viestejä potentiaalisilta ostajilta milloin tahansa!

Yksityiset listaukset

Yksityisen listauksen luominen on sellaisille yrityksille tarjolla oleva vaihtoehto, jotka pystyvät todentamaan vähintään 100 Yhdysvaltain dollarin suuruiset myyntitulot. Exchange tarjoaa yksityisen listauksen luontimahdollisuuden sellaisille myyjille, jotka ovat kiinnostuneita myymään liiketoimintansa, mutta jotka silti haluavat pitää jotkut tiedot, kuten kaupan nimen, sosiaalisen median tilit, ruutukaappaukset tai URL-osoitteet.

Mahdolliset ostajat voivat lähettää viestin yksityislistauksiin saadakseen lisätietoja liiketoiminnasta suoraan sinulta.

Miten yritykseni arvonmääritys lasketaan?

Exchangen arvostustyökalussa suositellaan myyntihintaa, jossa otetaan huomioon useita tekijöitä, kuten yrityksesi viimeisten 12 kuukauden tulot, sosiaalisen median seuraajat tai sähköpostitilaajat. Arvostustyökalumme arvostaa yrityksiä, joilla on ominaisuuksia, joiden myynti on osoittautunut hyödyllisemmiksi.

Arvostus perustuu rajoitettuihin tietoihin, eikä se välttämättä sisällä kaikkia yrityksesi arvoon liittyviä tietoja. Suosittelemme, että muokkaat yrityksesi listahintaa niin, että se koskee kaikkia tietoja, jotka saattavat lisätä yrityksesi lisäarvoa. Arvostustyökalumme ei voi käyttää sitä.

Exchangen käyttäjävaatimukset

Tavoitteenamme on tarjota oikeudenmukainen ja turvallinen ympäristö kaikille, jotka haluavat ostaa tai myydä yrityksiä Exchange-palvelussa. Tämän saavuttamiseksi olemme asettaneet ostajille ja myyjille seuraavat vaatimukset ja ohjeet:

• Sinun on oltava yli 18-vuotias.
  • Jos asut yhdessä seuraavista maista tai alueista, joita Escrow ei tue, et voi käyttää Exchangea: - Afganistan, Algeria, Angola, Azerbaidžan, Valko-Venäjä, Burundi, Kambodža, Keski-Afrikan tasavalta, Tšad, Kongo, Kongon demokraattinen tasavalta, Kuuba, Norsunluurannikko, Egypti, Päiväntasaajan Guinea, Eritrea, Etiopia, Guinea, Guinea-Bissau, Haiti, Honduras, Iranin islamilainen tasavalta, Irak, Kazakstan, Korean demokraattinen kansantasavalta, Libanonin demokraattinen tasavalta, Libanon, Liberia, Libya, Moldova, Myanmar, Nigeria, Pakistan, Panama, Venäjä, Sierra Leone, Somalia, Etelä-Sudan, Sudan, Suriname, Syyrian arabitasavalta, Tadžikistan, Uganda, Ukraina, Uzbekistan, Venezuela, Jemen, Zimbabwe

• Älä käytä Exchange-markkinapaikkaa tuotteen tai palvelun markkinoimiseen.

• Exchange-markkinapaikka ei tue huutokauppamuotoa. Myyjien odotetaan asettavan ja pitäytyvän pyyntihinnoissaan, jotta he eivät saa ostajia hämilleen ja luo kokemuksesta kielteistä.

• Älä sisällytä listaukseesi henkilökohtaista sähköpostiosoitettasi, puhelinnumeroasi tai muita yhteystietojasi. Ostajien ja myyjien tulee kommunikoida kanssasi vain Exchange-palvelun kautta.

• Anna aina Exchange-palvelun tehdä kauppasi omistusta koskevat muutokset puolestasi.

• Exchange ei tue liikekumppanuuksien hakemista. Yritys tulee olla myyty kokonaisuudessaan, jotta se voidaan ilmoittaa Exchange-palvelussa.

• Kaikkien listausten tulee olla yksilöllisiä, eli ne eivät saa olla kopioita jo olemassa olevista Exchange-listautumisista.

• Exchangen kautta myytävien verkkokauppamallien on oltava yksilöllisiä. Jotta vältyttäisiin tyytymättömien ostajien aiheuttamilta ongelmilta, on tärkeätä varmistaa, että mikään myyty yritys ei ole kopio toisesta yrityksestä.

• Toisin kuin yhteistyökumppaneiden rakentamat normaalit kehitysverkkokaupat, Exchange-palvelussa listatut yritykset eivät saa provisiota.

• Sinuun saatetaan soveltaa asiakkaan tuntemista koskevia toimia henkilöllisyytesi vahvistamiseksi.

• Älä rohkaise kumpaakaan osapuolta aloittamaan maksutapahtumaa Exchangen maksujärjestelmän ulkopuolella. Jos tapahtuma on suoritettu Exchange Marketplacen Escrow.com-työnkulun ulkopuolella, Shopify ei voi auttaa sinua tätä tapahtumaa koskevissa ongelmissa. Kun Escrow.com-palvelua käytetään uuden tapahtuman aloittamiseen Exchangen ulkopuolella, sitä pidetään valtuutetun Exchange-maksutyönkulun ulkopuolisena. Kaikissa virallisissa Exchange-tapahtumissa exchange-payments@shopify.com on merkitty Escrow.com-palvelun välittäjäksi.

Tärkeää: Ellet noudata näitä vaatimuksia ja ohjeita, sinulta voidaan kieltää pysyvästi Exchange-markkinapaikan käyttäminen.

Exchangen tukitiimi tarkistaa kaikki listaukset. Minkä tahansa yllä olevien ohjeiden rikkominen voi johtaa siihen, että menetät kykysi listata yrityksesi, joten lue kaikki kohdat huolellisesti listausta luodessa.

Kun sinut on estetty myymästä Exchangessa, päätöstä ei voi peruuttaa. Nämä päätökset tehdään huolellisesti ja niiden tarkoitus on suojata myyjiä ja ostajia koskevaa yhteisöä. Vaikka on olemassa muita markkinapaikkoja verkossa, joissa voit myydä yrityksesi, Exchange ei voi tehdä poikkeusta ja antaa sinun listata yrityksesi uudelleen.

Palvelumaksu

Laskettu palvelumaksu löytyy samasta kohdasta, johon syötät pyyntihinnan. Palvelumaksu vähennetään lopullisesta, sinun ja ostajan sopimasta myyntihinnasta. Palvelumaksu on Escrow'n maksun ja arvioidun Exchange-maksun yhdistelmä, eikä sisällä 10 dollarin vakiomaksamispalkkiota. Exchangen maksut arvioidaan yrityksen lopullisen myyntihinnan perusteella, mutta ne muuttuvat siinä tapauksessa, että myyjä hyväksyy alhaisemman tai korkeamman tarjouksen. Lopulliset maksut näkyvät todellisessa Escrow-tapahtumassa.

Exchange veloittaa palvelumaksun yrityksesi onnistuneesta myynnistä Exchange-maksujärjestelmän kautta. Tämä palvelumaksu on yhdistelmä Escrow- ja Exchange-palkkioita, ja se vähennetään myyntituloista. Yrityksen listaamisesta Exchangeen ei ole kustannuksia, ja maksu peritään vain, jos myyt yrityksesi onnistuneesti Exchange-maksuvirran kautta. Palvelumaksumme antaa sinulle käytännöllisen tuen siirrollesi turvallisella maksujärjestelmällä, joka auttaa sinua saamaan maksun Escrow.com-sivuston kautta. Voit luottaa siihen, että taloudelliset tietosi ovat suojattu myynnin aikana ja sen jälkeen.

Exchange haluaa olla avoin onnistuneeseen myyntiin liittyvistä maksuista, minkä vuoksi se arvioi summan, jonka voit odottaa maksavasi listausta luodessasi. Lopullinen palvelumaksu ilmoitetaan, kun olet hyväksynyt tarjouksen ja luonut maksutyönkulussa tapahtuman. Muista, että palvelumaksun maksat sinä, yrityksen myyjä, joten tämä kannattaa huomioida myyntihinnasta päätettäessä.

Yritystyyppiluokat

Kun olet julkaissut listauksen, se lisätään automaattisesti yritysten tyyppiluokkiin, jotka Exchange uskoo antavan listauksellesi parhaan näkyvyyden oikeille ostajille.

Jos todennetun myyntisi (Shopifyn kautta tapahtuvan myynnin) arvo ylittää 100 Yhdysvaltain dollaria, voit valita, minkä toimialan alla listauksesi näkyy. Liikevaihto päivitetään Exchange-markkinapaikan listaukseen kunkin kuun alussa. Toimialoja ovat mm. Muoti ja vaatteet, Elektroniikka ja laitteet sekä Terveys ja kauneus. Jos yrityksesi liikevaihto on alle 100 dollaria, et näe vaihtoehtoa, joka koskee toimialan valitsemista yrityksellesi.

Teollisuuden lisäksi yrityksesi listaus siirretään automaattisesti moniin muihin kategorioihin. Seuraavassa ovat ne luokat, joissa yrityksesi voi näkyä, ja kelpoisuusvaatimukset, jotta se näkyy kyseisissä luokissa.

Aloittelijakaupat

Aloittelijakauppa on yritys, joka on listattu kohdassa 100 Yhdysvaltain dollarin arvoinen todennettu myynti (Shopifyn kautta tapahtunut myynti). Jos oma yrityksesi on tällainen yritys, et näe listaustasi luodessasi toimialan valintamahdollisuutta. Tämä on Exchangen suosituin luokka, ja jos yrityksesi on tässä luokassa, saat listauksellesi paljon näkyvyyttä ja lisää myyntimahdollisuuksia.

Suoratoimitus

Jos verkkokaupassasi on asennettu suoratoimitussovellus, se lisätään automaattisesti Exchangen suoratoimitusluokkaan. Suoratoimitussovelluksia ovat mm. Oberlo, Spocket, Modalyst ja monta muuta. Yrityksesi ei välttämättä käytä näitä sovelluksia ensisijaisena jakelumenetelmänä, mutta ne näkyvät edelleen suoratoimitusluokassa. Tämä on edelleen hyödyllistä ostajalle, joka etsii yritystä, joka on varustettu suoratoimitusta varten.

Vakiintuneet yritykset

Jos yrityksesi liikevaihto on yli 20 000 Yhdysvaltain dollaria, listauksesi lisätään Vakiintuneiden kauppojen (Established Store) luokkaan. Kun ostajat selaavat tätä luokkaa, he voivat myös suodattaa valinnan sen toimialatyypin perusteella, jonka valitsit listauksen luonnin yhteydessä.

Tarvetulostus

Yritykset, jotka ovat asentaneet tarvepainosovellukset, kuten Printfulin tai teelaunchin, lisätään automaattisesti tähän luokkaan. Näin ostajat, jotka ovat kiinnostuneita yrityksestä, joka voi painaa tarvittaessa, saavat tietää, että listauksesi on heille oikea.

Varasto

Jos olet valinnut vaihtoehdon, joka sisältää fyysisen varaston myyntiäsi varten, listauksesi näkyy Varasto-luokan alaisuudessa. Tämä on valittuna, kun luot listauksia.

Yhteistyökumppanikaupat

Kaikki Yhteistyökumppanin rakentamat yritykset, joita erillinen yrityksen omistaja ei ole vielä hallinnoinut, määritetään Yhteistyökumppanikauppojen luokkaan. Yhteistyökumppanit ovat ammattisuunnittelijoita, -kehittäjiä, -markkinoijia ja -vaikuttajia, jotka kuuluvat Shopify-kumppanuusohjelmaan. Nämä yritykset ovat erilaisia siksi, että niissä on kaikki, mitä tarvitset myynnin aloittamiseen, ja ne on rakennettu valmista verkkokauppaa etsiville. Näillä yrityksillä ei ole ollut muuta edellistä omistajaa kuin yrityksen luonut Yhteistyökumppani.

Ei ole mitään tapaa muuttaa, mitkä luokat näkyvät listauksessa. Exchange on suunnitellut tämän järjestelmän antamaan kaikille listauksille maksimaalisen mahdollisuuden löytää potentiaalisia ostajia. Jos sinusta tuntuu, että listauksesi ei kuulu luokkaan, sinun kannattaa käyttää kuvausta, jotta ostajat tietävät, minkälainen yrityksesi on.

Esittelyssä olevat ja mainostetut listaukset

Vain rajoitettu määrä listauksia voidaan esitellä Exchangessa kerrallaan. Yhdestä kolmeen korkealaatuista listausta kustakin luokasta on esillä kerrallaan, ja muutama esiintyy kotisivulla. Esitettäviä yrityksiä kierretään usein, jotta laadukkaat listaukset saataisiin näkymään tuhansille ostajille, jotka käyttävät Exchangea päivittäin.

Esiteltyjä listauksia ei valita manuaalisesti. Exchange käyttää työkalua, joka valitsee automaattisesti parhaat listaukset sijoitettaviksi markkinapaikalla esillä oleviin kohteisiin. Tämä työkalu analysoi listauksestasi tietoja, jotka ovat tärkeitä ostajillemme, ja ottaa huomioon niiden ostajien lukumäärän, jotka tarkastelevat listaustasi ja ovat kiinnostuneita siitä.

Paranna esiintymismahdollisuuksiasi

Jokainen, joka myy yritystään Exchangessa, toivoo saavansa listauksensa esille, mutta koska tilaa on rajoitetusti, jokaista listausta ei voida mainostaa. Tietoihin voi kuitenkin tehdä muutoksia, jotka parantavat huomattavasti mahdollisuuksiasi esittelyyn.

Kaikki riippuu laadukkaan listauksen luomisesta, jolla herätetään ostajien huomio. Tässä on joitakin asioita, jotka tulisi tehdä:

• Sisällytä vähintään 280 sanaa listauksesi kuvaukseen. On tärkeää käyttää kuvausta kuvaamaan tarkasti yritystäsi ja syitä myyntiin. Jos etsit apua ajatellessasi, mitä sisällyttää listaukseesi, kokeile lukea artikkelimme listaukseen sisällytettävistä seikoista.
  • Yritä olla luopumatta tilauksen täyttämisestä ja tavanomaisesta liiketoiminnasta heti, kun listaudut. Pidä myyntiäsi yllä, jos pystyt.
  • Pyydä verkkokauppaasi varten mukautettu verkkotunnus ja sisällytä se myyntiin.
  • Kerro ostajille kaikista muista sisältyvistä omaisuuksista. Nämä voivat olla sosiaalisen median tilejä, tuotekuvia, henkilökohtaista tukea myynnin jälkeen jne.
  • Lataa laadukkaita valokuvia yritystietoihisi. Kuvakaappaus verkkokaupastasi on hieno, mutta lisäkuvien lataaminen on vielä parempi.

Esiteltyjä yrityksiä päivitetään päivittäin, jotta saataisiin uusia korkealaatuisia listauksia esille. Exchange lähettää myös viikoittain sähköpostin, jossa mainostetaan kourallista kuratoituja listauksia, joiden uskomme vetoavan ihmisiin, jotka haluavat ostaa yrityksiä. Meillä ei tällä hetkellä ole mahdollisuutta ottaa maksuja ilmoituksesi mainostamisesta, esittelyyn pääsy on ilmaista.

Myyminen samaan aikaan, kun yrityksesi on listattuna

Yrityksillä, jotka jatkavat myyntiä, kun ne on listattu myytäväksi Exchangessa, on suuremmat mahdollisuudet tulla myydyksi. Tämä osoittaa ostajille, että yritys on edelleen aktiivinen ja terve, mikä tekee siitä entistä houkuttelevamman ostettavan. Olet vastuussa kaikesta myynnistä, joka tapahtuu omistajana ollessasi.

Et voi sulkea yritystä, kun se on listattu

Yrityksesi on oltava toiminnassa ja maksullisen sopimuksen piirissä, jotta voit myydä Exchangessa. Tällä tavoin potentiaaliset ostajat voivat edelleen vierailla verkkosivustollasi ja päättää, haluavatko ostaa sen. Tämän avulla voit myös jatkaa myynnin tekemistä, kun yrityksesi on listattu, mikä auttaa sinua lisäämään myyntimahdollisuuksiasi.

Poista Exchange-listaus

Jos olet päättänyt, että et enää halua, että yrityksesi olisi listattu myytäväksi Exchangessa, poista listaus seuraavasti:

1. Kirjaudu sisään Shopify-tiliisi ja siirry Sovelluksesi kohdalle.
  2. klikkaa Exchange-markkinapaikka-sovellusta.
  3. Klikkaa Listaus-välilehteä.
  4. klikkaa Poista julkaisu -painiketta ja vahvista valinta.

Listaustietosi tallennetaan siinä tapauksessa, että päätät julkaista listauksesi myöhemmin uudelleen. Jos päätät olla myymättä yritystäsi Exchangessa ja suljet yrityksesi, listauksen julkaisu perutaan automaattisesti.