Exchange-listausten parhaat käytännöt

Listauksen luominen on kuin tuotteidesi kuvauksen kirjoittaminen. On tärkeää luoda yritykselle listaus, joka herättää ostajien kiinnostuksen ja auttaa vastaamaan heidän kysymyksiinsä. Listauksesi vaikuttaa lopulta ostajan päätökseen ottaa sinuun yhteyttä ja jättää tarjous.

Usein ihmisillä, jotka haluavat ostaa yrityksen, on tietty idea siitä, mitä he haluavat, joten yksityiskohtaisesti ja huolellisesti laadittu yrityskuvaus auttaa heitä päättämään nopeasti, onko yrityksesi sopiva heille.

Mitä enemmän tietoja lisäät, sitä paremmat mahdollisuudet sinulla on löytää nopeasti laadukas ostaja.

Listaukset, jotka herättävät eniten kiinnostusta

Listauksilla, joissa on tarkka ja jäsennelty kuvaus, on paremmat mahdollisuudet myydä Exchangessa. Suosittelemme, että käytät listauksen kuvauksessa vähintään 1 000 sanaa.

Vakavasti otettavat ostajat etsivät vakavasti otettavia myyjiä, joten ammattimainen ja huolellisesti laadittu listaus toimii paremmin kuin listaus, josta puuttuu tietoja.

Jos Shopify-yrityksesi myynti sisältää mukautetun verkkotunnuksen, sosiaalisen median tilit ja sähköpostislistan, löydät todennäköisemmin pian jonkun, joka ostaa yrityksesi.

Hyödynnä myös listauksessa olevia näyttökuvia. Voit ladata enintään 10 kuvaa.

Mitä haluat sisällyttää listaukseen

Etkö ole varma, mitä sisällyttää kuvaukseen? Seuraavassa on muutamia ideoita, jotka sisältävät ostajille tärkeitä asioita:

• Yrityksesi tarina. Miksi päätit perustaa yrityksen ja miten pitkään yrityksesi on ollut toiminnassa?
  • Mitä työtä olet jo tehnyt yrityksesi rakentamiseksi?
  • Mitä myyntiin sisältyy? Sisältyykö siihen itse yrityksen lisäksi sosiaalisen median tilejä, varasto tai verkkotunnuksia?
  • Kuvaile liiketoimintamallia. Teetkö suoratoimituksia vai pidätkö varastoa itse? Ostajat haluavat ymmärtää, miten he voivat tehdä rahaa tästä liiketoiminnasta.
  • Mikä on keskimääräinen tuottosi kuukaudessa? Mitkä kokonaisvoittomarginaalisi ovat?
  • Oletko myymässä postituslistaa?
  • Kuvaile suhdettasi toimittajiin.
  • Mitä kuukausittaista Shopify-tilaussopimusta yrityksesi käyttää?
  • Mitä olet tehnyt asiakkaiden houkuttelemiseksi? Täällä voit kuvata yrityksesi markkinointistrategioita, kuten mainoskampanjoita, suhteita sosiaalisen median vaikuttajiin tai onnistuneita sähköpostikampanjoita.
  • Millaiset ovat asiakashankintakustannukset? Täällä voit selittää, mitä myynnin tuottaminen maksaa.
  • Onko sinulla toistuvia asiakkaita? Yritykset, joilla on uskollisia asiakkaita, kiinnostavat ostajia, jotka haluavat aloittaa toiminnan välittömästi.
  • Miksi myyt yritystä? Tämä auttaa ostajia ymmärtämään sinua ja arvioimaan, onko yrityksesi hyvä sijoitus.
  • Miten kasvattaisit liiketoimintaa seuraavien viiden vuoden aikana?
  • Tulisiko uudella omistajalla olla joitakin erityistaitoja tai ‑tietämystä?
  • Onko sinulla kuukausittaisia ohjelmistokuluja?
  • Jos olet partneri, joka on myymässä testikauppaa, voit lisätä kauppapaikan salasanan listaukseesi, jolloin potentiaaliset asiakkaat voivat tarkastella kauppaasi.

Tehokkuustodisteen lisääminen listaukseen

Yksi helpoimmista tavoista löytää ostaja nopeasti Exchangessa on tehdä listauksesta erottuva. Kuvat ovat tärkeä osa listaustasi, ja voit ladata ne Proof of Performance (suorituskykytodisteet) -osioon. Poista ennen lataamista aina kaikki henkilökohtaiset tai taloudelliset tiedot, jotka saattavat näkyä näyttökuvassa.

Tehokkuustodisteesi saavat listauksesi erottumaan ja antavat ostajille heille tärkeimmät tiedot yhdellä silmäyksellä.

Mitä ladata tehokkuuden todisteeksi

Henkilöillä, jotka lataavat vähintään kolme kuvaa, on paljon paremmat mahdollisuudet saada yhteydenottoja ostajilta. Vältä sisällyttämällä näyttökuvia, jotka sisältävät asiakastietoja, kuten sähköpostiviestejä, nimiä ja puhelinnumeroita. Jos et tiedä, minkälaisia kuvia sinun kannattaisi ladata, tässä ovat suosituksemme.

1. Näyttökuva Facebook-mainoshallinnastasi.

Ostajat haluavat lisätietoja mainoskuluista, suorittamistasi kampanjoista, konversiohinnoista ja napautuskuluista ja niin edelleen. Facebookin mainosten hallinta tarjoaa loistavia tietoja yrityksesi toiminnasta. Valokuvan lataaminen näistä tilastoista täydentää huomattavasti listaukseesi automaattisesti lisättäviä liikevaihdon tietoja.

2. Google Analytics -raportit.

Onko sinulla mielenkiintoinen Google Analytics -raportti, jonka haluat esitellä listauksessasi? Ota näyttökuva ja lataa se listaukseen tehokkuustodisteeksi. Ostajien ennen yhteydenottopäätöstä hyödyllisinä pitämiä raportteja ovat esimerkiksi: ostosuppilot, konversioprosentti ja liikenne.  Google Analyticsin tietojen lataaminen voi auttaa vahvistamaan ostajan käsitystä yrityksesi tehokkuudesta.

3. Shopify-raportit.

Shopify adminin analytiikkavälilehdellä on useita arvokkaita raportteja. Vaikka Exchange hakee automaattisesti yrityksesi elinkaaren liikevaihtoa ja liikennettä koskevat tiedot, on muitakin raportteja, jotka tekevät listauksesta paljon houkuttelevamman ostajille. Hyödyllisiin raportteihin voi kuulua keskimääräinen tilausarvo, palaavien asiakkaiden määrä, konversioprosentti, tilausten kokonaismäärää tai mikä tahansa muu raportti, joka saa listauksesi erottumaan.

4. Sosiaalisen median katsaukset.

Sekä Instagramin että Facebookin tarjoavat helposti raportteja, joissa on arvokkaita tietoja seuraajistasi. Kokeile ladata näyttökuva sosiaalisen median sivuissa sitoutumisprosentista, seuraajien väestötiedoista ja sosiaalisen median sisällön tavoittavuudesta.

5. Muita ideoita.

Luo listaus, joka näyttää yrityksesi parhaat puolet ja jakaa rehellisesti ostajille tarpeelliset tiedot ostopäätöstä varten. Jos sinulla on muita sisältöjä, joita haluat esitellä listauksessasi, kokeile ladata ne Tehokkuustodisteet-osioon. Näihin voi kuulua:

• Näyttökuvat positiivisista asiakasarvioista
  • Maininnat blogeissa tai sosiaalisen median vaikuttajilta
  • Median tai lehdistön kuvat, joissa tuotteet ovat näkyneet
  • Kuva varastostasi tai toimipaikastasi

Etkö ole varma, miten näyttökuva luodaan?

Exchange luo sinulle automaattisen ruutukaappauksen verkkokaupastasi. Jos päivität verkkokauppasi teemaa sen jälkeen, kun automatisoitu ruutukaappaus on otettu, sinun on lähetettävä sähköposti osoitteeseen exchange-support@shopify.com. Shopify voi luoda uuden ruutukaappauksen ja ladata sen sinulle. Voit pyytää, että luotu ruutukaappaus päivitetään, mutta sitä ei voi kokonaan poistaa.

Jos haluat lisätä kuvia tehokkuustodisteisiin, sinun on otettava oma näyttökuva. Voit tehdä tämän joko painamalla vaihto-komento-4 Macilla tai Alt-Print Screen Windowsissa.

Keskimääräisen kuukausittaisen voiton laskeminen

Exchange näyttää yrityksesi elinkaaren liikevaihdon automaattisesti, mutta yrityksen myyjänä vastuullasi on ilmoittaa ostajille, mikä kokonaisvoittosi on kulujen jälkeen. Shopify ei laske kustannuksiasi puolestasi, joten sinun on hyvä käyttää aikaa kaikkien yrityksen toiminnan kulujen tarkkaan laskemiseen. Tämä auttaa ostajia näkemään, että olet luotettava myyjä, joka on valmis luovuttamaan yrityksensä oikealle ostajalle.

Jotta voit aloittaa, sinun on lisättävä kuukausittaiset kulut. Voittosi on kokonaisliikevaihto, josta vähennetään kulut. Kun lasket kuluja, varmista, että otat huomioon seuraavat asiat:

• kauppasi kuukausittaisen Shopify-tilaussopimuksen hinta
  • yrityksesi käyttämien toistuvien sovellusten maksujen kokonaiskustannukset
  • mainostukseen käytetty kokonaissumma kuukaudessa
  • myytyjen tuotteiden kokonaiskustannukset keskimääräisen kuukauden aikana
  • summa, jonka maksat freelancereille tai työntekijöille

Lisää näiden kulujen kokonaiskustannus ja vähennä se kokonaisliikevaihdosta saadaksesi voittosumman.

Muista, että keskimääräinen kuukausittainen voitto näkyy listauksessasi, jotta ostajat saavat karkean käsityksen siitä, kuinka suuret yrityksesi kustannukset ovat ja kuinka paljon he voivat itse tienata. Näiden tietojen sisällyttäminen listaukseen parantaa merkittävästi mahdollisuuksiasi löytää laadukkaita ostajia.

Koska tämä luku on vain keskimääräinen summa, sinun on varauduttava myös ostajiin, jotka kysyvät yksityiskohtaisempia tietoja kuukausittaisista kuluistasi. Tähän on aina hyvä valmistautua luomalla tuloslaskelma. Lisätietoja on kohdassa Tuloslaskelmat.

Keskimääräinen voittomarginaali

Jos haluat antaa ostajille paremman käsityksen yrityksesi potentiaalista, sinun pitää sisällyttää listaukseesi keskimääräinen voittomarginaali. Tämä on tuottoprosentti, jonka saat, kun kokonaistuloistasi vähennetään kaikki kulut.

Voittomarginaali näkyy listauksessasi prosenttiosuutena. Vaikka useimpien yritysten voittomarginaali vaihtelee kuukauden ja tuotteen mukaan, sinun on annettava ostajille käsitys siitä, mitä kokonaismarginaalit ovat keskimäärin.

Jos haluat laskea voittomarginaalit, laske voittosi (vähennä kaikki kaupan pitämiseen käyttämäsi rahat tekemästäsi myynnistä) ja jaa se sitten myynnin kokonaissummalla. Kerro saamasi tulos sadalla, niin saat prosenttiosuuden.

Tuloslaskelmat

Tuloslaskelma on yhteenveto yrityksesi kokonaistuloista ja -kuluista tietyltä ajanjaksolta. Tämä laskelma kertoo sinulle yrityksesi lopullisen voiton tai nettotappion. On tärkeää ilmaista potentiaalisille ostajille, onko yrityksesi kannattava. Jos on, näytä heille, miten kannattava se on. Tuloslaskelma on helpoin tapa yritystäsi ostavalle henkilölle saada tietoa yrityksestäsi yhdellä vilkaisulla.

Tuloslaskelman tuottaminen

Voit helposti viedä ja ladata tuloslaskelman listaukseen kirjanpito-ohjelmiston avulla.

Sekä QuickBooks että Xero integroituvat Shopifyn kanssa, jolloin voit nopeasti laskea yrityksesi voiton ja luoda tuloslaskelman. Tee seuraavasti:

Tuloslaskelman vieminen QuickBooksista

Jos käytät Shopifyn integroitua QuickBooks-sovellusta, voit helposti viedä tuloslaskelman QBO-tililtäsi.

klikkaa QuickBooks-verkkotilisi Reports-välilehteä ja sitten Profit and Loss -linkkiä yrityksesi Business Overview -raporteissa. Tämä avaa tuloslaskelman.

Tuloslaskelmassa on vaihtoehtoja, joiden avulla voit suodattaa laskelman tietyn päivämäärän mukaan. Koska Exchange näyttää listauksessasi yrityksesi elinkaaren liikevaihdon, suosittelemme, että viet laskelman, joka näyttää yrityksesi elinkaaren tuotot ja tappiot.

Vie tuloslaskelmasi PDF-tiedostona niin, että se voidaan ladata Exchange-listauksesi taloushallinnon asiakirjat sisältävään osioon.

Tuloslaskelman luominen Xerosta

Jos olet integroinut tilauksesi Xero Accounting-ohjelmistoon Shopifyn Xero-sovellusta käyttämällä, voit helposti viedä tuloslaskelman Xerosta.

klikkaa ensin Xeron koontinäytön päävalikossa Reports-alavetovalikon kohtaa Profit and Loss. Valitse ajanjakso, jolta haluat tuloslaskelman. Koska Exchange näyttää listauksessasi yrityksesi elinkaaren liikevaihdon, suosittelemme, että tuottoja ja tappioita koskeva raportti luodaan yrityksesi elinkaaren alusta.

Raportissa on vaihtoehto raportin viemiseksi. Vie raporttisi PDF-tiedostona niin, että se voidaan ladata Exchange-listauksesi Financial Documents (taloushallinnon asiakirjat) -osioon.

Yrityksen liikevaihtotietojen ymmärtäminen

Näytettävät tiedot kerätään vain täyden kuukauden jaksoissa. Raportti päivittyy automaattisesti kunkin kuukauden toisena päivänä edellisen kuukauden tietojen näyttämiseksi. Jos yrityksesi tekee myynnin ollessaan listattuna Exchangessa, tiedot näkyvät listauksen liikevaihdossa vasta seuraavan kuukauden alussa.

Jos huomaat, että listauksen osoittama liikevaihtosi ei vastaa muiden raporttien tietoja, tämä voi johtua siitä ,että liikevaihto päivitetään aina kuun alussa. Jos listaat yrityksesi kuukauden puolessavälissä, kyseisen kuukauden aikana tekemäsi myynnin tietoja ei raportoida ennen kuin seuraavan kuukauden alussa. Laskettu myynti sisältää vain Shopifyn saatavilla olevat ja Shopifyn todentaman myynnin tiedot. Sallittu myynti kostuu tilauksista, jotka on tehty Shopifyn kautta ja jotka Exchange pystyy todentamaan.

Vahvistettu myynti sisältää verkkokaupan, Osta-painikkeen, Shopify POS:n, Amazon-myyntikanavan ja Facebook Shopin kautta tehdyn myynnin. Jos sinulla on kysyttävää liikevaihdosta ja myynnin vahvistamisesta, voit lähettää sähköpostia osoitteeseen exchange-support@shopify.com.

Exchange saa liikevaihdon tietoja myös myynneistä, jotka on tehty joidenkin kolmansien osapuolten sovellusten kautta. Exchange ei voi taata, että näiden sovellusten kautta syntyneen liikevaihdon tiedot ovat oikein (toisin kuin edellä lueteltujen kanavien kautta syntyneen liikevaihdon tiedot), sillä ne perustuvat Shopifyn ulkopuolisiin kolmannen osapuolen sovelluksiin. Nämä sallitut sovellukset ovat:

• OneClickUpsell
  • ReChargen toistuvien laskujen ja tilausten sovellus
  • Boldin toistuvien tilausten laatikko -sovellus
  • CartHook Checkout
  • eBay LINK
  • inkFrog Open
  • Codisto LINQ
  • Edit Order by Cleverific

Shopifyn ulkopuolella ylläpidetystä, muista kuin tässä lueteltujen kanavien ja sovellusten kassajärjestelmistä peräisin olevaa myyntiä ei voida todentaa.

Listausten myyntitietoja ei voi muokata. Suosittelemme, että olet sisällyttänyt tiedot kolmannen osapuolen myynnistä listauksen kuvaukseen ja lataat näyttökuvia, jotka vahvistavat nämä myyntitiedot.

Vinkki: Paranna listauksen näkyvyyttä ja lisää siihen saapuvaa liikennettä sekä samalla nopean myynnin mahdollisuutta jakamalla listaustasi sosiaalisessa mediassa.