Maksujen vastaanottaminen Exchangen kautta

Kun ostaja lähettää sinulle mieleisesi tarjouksen, sinun on hyväksyttävä se ja luotava tapahtuma Exchange-markkinapaikkasovelluksessa.

Exchange tekee yhteistyötä Escrow.com kanssa tarjotakseen mahdollisimman turvallisen ja tehokkaan tavan vastaanottaa maksuja. Jotta tilisi voidaan siirtää ostajalle ja jotta saat maksun, sinun on käytettävä Exchangen maksuvirtaa.

Tilien määrittäminen ja maksujen hyväksyminen

Tässä osiossa kerrotaan, miten voit hyväksyä ostajan tekemän tarjouksen ja viimeistellä yrityksesi tekemän myynnin. Exchange siirtää yrityksesi suojatusti vasta, kun olet vastaanottanut maksusi viemällä tämän prosessin loppuun. Saat maksun myös kaikista myynneistä, jotka teit kaupan omistajana.

Jos olet ajoittanut maksuja tai jos sinulla on varoja Shopify Payments -palvelussa, saat varat aikataulun mukaisesti, kunhan siirrät tilisi oikein. Shopify Accounts -tiimi varmistaa, että maksut ohjataan pankkitilille, jonka olit ilmoittanut Shopify Payments -palveluun.

Vaihe 1: ostaja lähettää tarjouksen

Ostaja lähettää sinulle ensin viestin, jossa hän kertoo olevansa kiinnostunut yrityksesi ostamisesta. Sinun täytyy vastata tähän viestiin, ennen kuin ostaja voi lähettää sinulle tarjouksen. Tarjouksen on oltava vähintään 80 % pyyntihinnasta. Tämän jälkeen sinulle ilmoitetaan, että ostaja on lähettänyt sinulle tarjouksen, ja sinun on tarkistettava se Exchange-sovelluksen Saapuneet-välilehdeltä.

Siirry ostajan viestiin, niin näet tarjousbannerin, joka sisältää painikkeen tarjouksen hyväksymistä varten.

Vaihe 2: hyväksy tarjous ja luo tapahtuma

Hyväksy haluamasi tarjous napauttamalla Accept Offer (hyväksy tarjous) -painiketta. Tämän jälkeen sinut ohjataan luomaan uusi tapahtuma Exchange-sovelluksen kautta.

Jotta voit aloittaa tapahtuman, sinun on toimitettava seuraavat tiedot:

• Kuvaus: tämän kentän avulla voit kuvata täsmällisesti, mitä luovutat ostajalle. Tähän pitäisi sisältyä Shopify-tili, verkkotunnusten nimet, sosiaalisen median tilit, varasto ja kaikki muut asiaankuuluvat .

• Tarkastusjakso: Tämä on ajanjakso, jonka aikana ostaja voi tarkastaa yrityksen omaisuuden. Tarkastusjakso voi olla 3–30 päivän mittainen. Ostaja voi milloin tahansa tarkastusjakson aikana hyväksyä yrityksen omaisuuden ja päättää tarkastusjakson. Kun näin tapahtuu, Escrow.com suorittaa maksusi. Shopify Accounts -tiimi siirtää Shopify-tilisi omistusoikeuden ostajalle kolmen arkipäivän kuluessa.

• Myyntihinta: Tämä on yrityksesi lopullinen hinta. Ostajan tarjoussumma lisätään automaattisesti tähän kenttään. Laskettu palvelumaksu näkyy myyntihintasi alapuolella. Lisätietoja palvelumaksusta on kohdassa Yrityksen listaus myytäväksi Exchangessa.

Vaihe 3: Yhdistä Exchange-tilisi Escrow.comiin

Kun olet täyttänyt myyntiä koskevat tiedot ja luonut tapahtuman, saat sähköpostiviestin, jossa sinua pyydetään yhdistämään Escrow.com-tili ja lisäämään pankkitietosi. Kun rekisteröit Escrow-tiliin, sinun on käytettävä samaa sähköpostiosoitetta, johon sait linkin. Jos rekisteröidyt käyttämällä eri sähköpostiosoitetta, tapahtumaa ei yhdistetä Exchange-sovellukseen. Jos sinulla on jo Escrow.com-tili, joka on liitetty kaupan omistajan sähköpostiosoitteeseen, voit edellä mainitun sijaan napauttaa Kirjaudu sisään -painiketta.

Kun olet luonut tilisi, sinua kehotetaan valitsemaan maksutapa. Se määrittää, miten saat ostajien maksut tapahtuman päättyessä.

Sinulla on kolme tapaa vastaanottaa maksuja: sähköinen ACH-sekki, kotimainen tilisiirto tai kansainvälinen tilisiirto. Jos olet Yhdysvaltojen ulkopuolella, voit vastaanottaa maksuja vain kansainvälisellä tilisiirrolla. Kaikista tapahtumista, myös Yhdysvaltojen ulkopuolisista tapahtumista, peritään 10 dollarin maksu.

Kun lisäät pankkitilin tiedot, Escrow.com ilmoittaa ostajalle, että maksaminen on mahdollista. Heti kun Escrow varmistaa ostajan maksun, Exchange lähettää sinulle sähköpostiviestin, jossa on jatkoa koskevia ohjeita.

Vaihe 4: ostaja maksaa

Kun edellä mainitut vaiheet on suoritettu, ostaja vastaanottaa Escrow.comilta sähköpostiviestin, jossa pyydetään maksua. Ostaja voi maksaa luottokortilla, pankkisiirrolla tai PayPalilla. Tässä on täydellinen luettelo tuetuista maista.

Kun Escrow.com vastaanottaa ja varmistaa ostajan maksun, saat ilmoituksen sähköpostitse.

Jos sinun on tehtävä muutoksia Escrow-virstanpylväisiin tapahtuman luomisen jälkeen, sen jälkeen voit ottaa yhteyttä Escrow-tukeen ja pyytää näitä muutoksia. Kun sekä ostaja että myyjä hyväksyvät muutokset, Escrow ottaa ne käyttöön.

Vaihe 5: Siirrä omaisuus ostajalle

Kun olet saanut sähköpostiviestin, jossa ilmoitetaan, että Escrow.com on vastaanottanut ostajan maksun, seuraava vaihe on siirtää kaikki omaisuus, jonka myynnistä olet sopinut ostajan kanssa.

Sinun on ensin annettava henkilöstön käyttöoikeudet ostajalle. Henkilöstö on luotava käyttämällä ostajan profiiliin linkitettyä sähköpostiosoitetta. Ostajat eivät voi pyytää, että henkilökunta luodaan jonkin muun sähköpostiosoitteen avulla. Exchange-järjestelmä havaitsee, että henkilöstö on lisätty ja aktivoitu onnistuneesti vain, kun se vastaa ostajan profiiliin yhdistettyä sähköpostiosoitetta.

Ostaja tarvitsee henkilöstön käyttöoikeudet Shopify-tilin kunnolliseen tarkastamiseen. Ostajasta ei voi tehdä Shopify-tilin kaupan omistajaa, ennen kuin hän hyväksyy kaikki Escrowin virstanpylväät. Kun Escrow'n virstanpylväät on hyväksytty, Escrow'ta pyydetään maksamaan ostajan varat sinulle ja Shopify Accounts -tiimi muuttaa ostajan kaupan uudeksi omistajaksi kolmen arkipäivän kuluessa.

Shopifyn omistajatilin lisäksi sinun on ehkä siirrettävä myös kaikki jäljellä oleva omaisuus (kuten sosiaalisen median tilit ja verkkotunnukset) ja päivitettävä sovellustilin tiedot.

Siirrä Facebookin yrityssivu

Ennen kuin voit siirtää Facebookin yrityssivun omistusoikeuden, ostajalla on oltava Facebook-tili ja hänen on joko tykättävä yrityksesi sivusta tai oltava ystäväsi Facebookissa. Tämän jälkeen voit tehdä ostajasta Facebook-sivun ylläpitäjän.

Toimintovaiheet:

1. Käy Facebook-sivulla Facebook-tililtäsi.
  2. Klikkaa Asetukset.
  3. Valitse Sivun roolit.
  4. Lisää Määritä uusi rooli sivulle -osiossa ostajan nimi ja lisää hänet ylläpitäjäksi.

Kun ostaja on lisätty sivun ylläpitäjäksi, voit poistaa itsesi ylläpitäjän roolista Sivun nykyiset roolit -osiossa.

Siirrä Instagram-tili

Jos olet sopinut yrityksesi Instagram-tilin myynnistä osana kauppaa, olet vastuussa tilin omistajuuden siirrosta ostajalle siirtoprosessin aikana.

Toimintovaiheet:

1. Avaa Instagram-sovellus mobiililaitteessasi ja siirry kohtaan Asetukset.
  2. Jos kaksivaiheinen todennus on käytössä, poista se käytöstä. Voit tehdä niin napauttamalla Kaksivaiheinen todennus -linkkiä kohdasta Asetukset > Yksityisyys ja turvallisuus.
  3. Napauta asetuksissa kohtaa Linkitetyt tilit. Varmista, että ostajalla on pääsy kaikkiin kohdassa lueteltuihin siirrettäviin tileihin (kuten Facebookin yrityssivuun tai Twitter-tiliin). Jos sinulla on linkitettyjä tilejä, joita et siirrä ostajallesi, sinun on poistettava ne tästä.
  4. Napauta asetuksissa kohtaa Maksut. Poista muistista kaikki luottokortit tai PIN-koodit.
  5. Siirry kohtaan Muokkaa profiilia > Yksityiset tiedot , niin näet tallennetut yhteystiedot.
  6. Poista puhelinnumero ja vaihda sähköpostiosoitteeksi ostajan sähköpostiosoite.
  7. Valitse Valmis.  Jos Instagram lähettää sähköpostiviestin, jossa sinua pyydetään vahvistamaan profiilin tietojen muutos, sinun on lähetettävä tämä sähköposti ostajalle, jotta ne voivat vahvistaa tiedot itse.

Useimmat muut sosiaaliset tilit edellyttävät ostajasi kirjautumistietojen muuttamista.

Siirrä verkkotunnuksia

Jos olet sopinut kauppaasi liittyvien verkkotunnusten myymisestä ja olet ostanut verkkotunnuksesi Shopifyn kautta, voit siirtää niiden omistuksen Shopify adminin kautta.

Toimintovaiheet:

1. Siirry Shopify adminissa valintaan Verkkokauppa > Verkkotunnukset.
  2. Napsauta siirrettävän verkkotunnuksen vieressä olevaa Hallinnoi-linkkiä.
  3. Valitse Hallinnoi-sivulla Muokkaa kohdan Rekisterinpitäjän tiedot vierestä.
  4. Muuta tietoihin ostajan nimi ja yhteystiedot.

Kun omistajuus on siirretty ostajalle ja hänestä on tullut kaupan uusi omistaja, kaikki verkkotunnuksen uusimisesta koituvat maksut veloitetaan häneltä. Jos olet ostanut verkkotunnuksen kolmannen osapuolen palveluntarjoajan kuten GoDaddyn tai Namecheapin kautta, ota yhteyttä verkkotunnuksen isäntään saadaksesi lisätietoja verkkotunnuksen omistusoikeuden siirtämisestä ostajalle.

Joissakin sovelluksissa saattaa olla henkilökohtaisia yhteystietojasi. Tarkista jokainen sovellus ja päivitä ne ostajan tiedoilla.

Päivitä Oberlo -asetukset

Jos yrityksesi käyttää tilausten huolintaan Oberloa, sinun on varmistettava, että ostajalla on pääsy samaan Oberlo-tiliin, kun hänestä tulee yrityksen uusi omistaja.

Toimintovaiheet:

1. Siirry kohtaan Sovellukset > Oberlo.

2. Napauta profiilin nimeä ja valitse sitten Profiili.

3. Päivitä nimesi ja sähköpostisi lisätäksesi ostajan tiedot.

4. Luo ostajalle uusi yksilöllinen salasana. Varmista, että annat tämän salasanan ostajalle, sillä hänen on vaihdettava se, kun hänestä tulee uusi Shopify-kaupan omistaja.

5. Valitse Tallenna profiili.

Mitä tehdä, jos ostajalla on jo Oberlo-tili:

Oberlo rajoittaa samaa sähköpostiosoitetta käyttävien tilien määräksi yksi. Jos Oberlo -tili käyttää jo ostajan sähköpostiosoitetta, vaihtoehtoja on kaksi:

• Voit pyytää ostajan muuttamaan käyttämänsä toisen Oberlo-tilin sähköpostiosoitteen joksikin muuksi. Tämä vapauttaa sähköpostiosoitteen, jotta sitä voidaan käyttää Oberlo-tilillä, jonka siirrät ostajalle.
  • Vaihtoehtoisesti voit kysyä ostajalta, onko ostajalla jokin muu käyttämätön sähköpostiosoite, jota ostaja voi käyttää siirtämälläsi Oberlo-tilillä.

Siirrä Printful-tili

Jos yrityksesi käyttää Printful-sovellusta tilausten jakeluun, sinun tulee siirtää sovelluksen omistajuus ostajalle. Jos haluat siirtää Printful-tilin, aloita varmistamalla, että luottokorttisi on poistettu tililtä, ja muuta sitten tilin kirjautumistiedot.

Toimintovaiheet:

1. Siirry Shopify adminissa kohtaan Sovellukset > Printful.
  2. Napauta nimeäsi ja valitse sitten Laskutus.
  3. Voit poistaa maksutavan napauttamalla sen vieressä olevaa X-merkkiä.
  4. Nosta kaikki Printful walletissa jäljellä olevat varat.
  5. Napauta Printful-sovelluksessa nimeäsi ja sen jälkeen kohtaa Settings (asetukset).
  6. Vaihda salasanaksi jokin yleinen salasana, jonka voit jakaa ostajan kanssa, kun siirto on valmis. Sinun pitää syöttää ensin vanha salasanasi ja luoda sitten uusi salasana.
  7. Muuta ostajan nimi kohtaan Full name (koko nimi) ja valitse Save changes (tallenna muutokset).
  8. Muuta sähköpostiosoite ostajan sähköpostiosoitteeksi, jota he käyttävät henkilöstönä. Ostajalle lähetetään sähköpostiviesti. Kun ostaja hyväksyy muutokset, uusi sähköpostiosoite näkyy asetuksissasi.
  9. Kun ostajan sähköpostiosoite näkyy tilisi asetuksissa, kerro hänelle, että olet muuttanut Printful-sovelluksen tilitiedot. Voit jakaa uuden sähköpostiosoitteen ja luomasi salasanan ostajalle. Tässä vaiheessa ostaja voi vaihtaa salasanan.

Vaihe 6: Ostaja hyväksyy omaisuuden

Kun olet lähettänyt kaikki sovitut omaisuuserät ja ostaja on vastaanottanut ne ja suorittanut tarkastuksensa, ostajan on merkittävä kaikki omaisuuserät hyväksytyiksi.

Kun ostaja on ottanut maksun vastaan, saat sähköpostiviestin, jossa ilmoitetaan, että maksu on tulossa. Escrow.comin maksut tehdään pankkisiirrolla, ja maksun näkymiseen tilillä voi kulua enintään viisi työpäivää.

Vaihe 7: Shopify Accounts -tiimi siirtää yrityksen omistusoikeuden

Tässä vaiheessa Exchangelle ilmoitetaan, että tapahtuma on valmis, ja ostaja vaihtuu henkilöstöstä kaupan omistajaksi. Omistajuus siirtyy kolmen päivän kuluessa.

Shopify Accounts -tiimi poistaa luottokorttisi ja poistaa Shopify Payments -tilisi käytöstä, niin että uusi omistaja voi syöttää omat taloudelliset tietonsa. Kohdasta Yrityksen siirtäminen saat lisätietoja omistajuuden siirtoprosessista. Kun siirto on valmis, sinulle ilmoitetaan siitä sähköpostitse.

Escrow'n käytön edut

On olemassa muutamia eri syitä, miksi sinun on käytettävä Escrow Payments -maksuja, kun myyt yrityksesi:

• Ostajan taholta ei ole takaisinperinnän vaaraa, kun olet siirtänyt yrityksesi ostajalle. Kaikki Escrow-tapahtumat ovat lopullisia.
  • Escrow ja Exchange ratkaisevat yhdessä kaikki kiistat, jotka voivat syntyä myynnin aikana.
  • Escrow suojelee sinua vilpillisiltä ostajilta varmistamalla ja vahvistamalla heidän maksunsa.
  • Exchange pystyy suojaamaan taloudelliset tietosi ja siirtämään yrityksesi omistusoikeuden turvallisesti.