Yrityksen siirtäminen

Shopify Accounts ‑tiimi huolehtii Shopify-yrityksen omistusoikeuden siirtämisestä, kun ostaja hyväksyy kaikki Escrow.com-tapahtuman virstanpylväät. Kun annat meidän siirtää omistajuuden puolestasi, huolehdimme luottokorttisi poistamisesta ja Shopify Payments ‑tilisi poistamisesta käytöstä, niin että uusi omistaja voi syöttää omat taloustietonsa. Sekä sinä että ostajasi saatte meiltä sähköpostiviestin kaupan omistajuuden siirryttyä. Vaikka Shopify Accounts ‑tiimi siirtää omistusoikeuden, olet edelleen vastuussa kaikkien sovittujen omaisuuserien siirtämisestä ostajalle.

Siirron tarkistuslista

Olet löytänyt ostajan, hyväksynyt tarjouksen ja aloittanut Escrow-tapahtuman Exchange-markkinapaikan sovelluksessa. Nyt on aika valmistella yrityksesi uutta omistajaa varten. Tässä on luettelo joistakin asioista, jotka sinun täytyy tehdä, ennen kuin ostajasta tulee yrityksesi uusi omistaja. Jotkin näistä asioista eivät välttämättä koske myyntiäsi. Nämä ovat vain suosituksia siitä, mitä sovelletaan useimpiin myynteihin.

• Siirrä kaikki mukautetut verkkotunnukset.
  • Siirrä kaikkien sosiaalisen median tilien omistajuudet.
  • Siirrä kaikkien asennettujen sovellusten omistajuudet ja kirjautumistiedot. - Poista sovelluksista kaikki henkilökohtaiset tietosi, mukaan lukien yhteystiedot ja luottokortit, ennen sovellusten siirtämistä.

• Jos siirrät tuotekuvia, voit käyttää esimerkiksi palveluita kuten Google Drive, Dropbox tai WeTransfer niiden siirtämiseen ostajille.

• Jos myös siirrät fyysistä varastoa, varmista, että annat ostajalle myös seurantanumeron sen jälkeen, kun varasto on postin kuljetettavana.

Ainoa asia, jota sinun ei tarvitse siirtää ostajalle, on itse Shopify-tili. Anna ostajalle sen sijaan vain henkilöstön käyttöoikeudet, niin Shopify Accounts ‑tiimi tekee hänestä uuden omistajan kolmen arkipäivän kuluessa siitä, kun Escrow-tapahtuma on saatettu päätökseen.

Exchange huolehtii maksutietojesi poistamisesta ja Shopify-tilisi luovutuksesta ostajalle.

Huolitse kaikki avoimet tilaukset

Kun myyt yrityksen Exchangen kautta, on tärkeää, että käsittelet asiakkaiden tilaukset loppuun asti, ennen kuin siirrät yrityksen ostajalle. Olet vastuussa kaikista tilauksista, jotka tehtiin ollessasi yrityksen omistaja. Tämä tarkoittaa, että jos joudut palauttamaan maksun jostakin sinulle tehdystä tilauksesta, olet vastuussa kustannusten kattamisesta. Olet vastuussa myös kaikista sellaisten tilausten avoimista takaisinperinnöistä, jotka on käsitelty omistajuutesi aikana. On tärkeää, että tilaukset huolitaan ja että asiakkaille tiedotetaan tilauksista mahdollisimman tarkasti. Saatat haluta ottaa yhteyttä ostajaan tapahtuman päättymisen jälkeen, jos sinun on esitettävä mahdollista takaisinperintää koskevia todisteita. Turvaa selustasi varmistamalla, että kaikki asiakkaasi ovat tyytyväisiä, ennen kuin uusi omistaja ottaa yrityksen haltuunsa. Suosittelemme, että jaat seurantanumerot ostajan kanssa, jotta hän voi huolehtia tilauksista omistajuussiirron jälkeen.

Jos haluat tarkistaa avoimet tilaukset, klikkaa Shopify adminin Tilaukset-välilehteä. Tämän jälkeen voit helposti suodattaa näkyviin vain avoimet tilaukset. Laita nämä tilaukset jakeluun ja lähetä asiakkaille seurantatiedot, jotka auttavat varmistamaan kaupan mahdollisimman sujuvan luovutuksen ostajalle. Sinun tulisi valvoa tilauksia, kunnes omistajuus siirtyy kokonaan ostajalle.

Shopifylla on myös perusteellinen opas tilausten huolintaan, josta voit katsoa lisätietoja halutessasi.

Verkkotunnuksen siirtäminen

Jos olet ostanut verkkotunnuksen Shopifyn kautta ja haluat siirtää verkkotunnuksen omistusoikeuden ostajalle, voit tehdä sen Shopify administa käsin.

Siirrä Shopify-verkkotunnus ostajalle noudattamalla seuraavia ohjeita:

1. Valitse Verkkokauppa > Verkkotunnukset.
  2. klikkaa kohtaa Hallinnoi siirrettävän verkkotunnuksen vieressä.
  3. Valitse Edit the Registrar information (muokkaa rekisterinpitäjän tietoja).
  4. Muuta tietoihin ostajan nimi ja yhteystiedot.

Kun omistajuus on siirretty ostajalle ja hänestä on tullut kaupan uusi omistaja, kaikki verkkotunnuksen uusimisesta koituvat maksut veloitetaan häneltä. Jos olet ostanut verkkotunnuksen kolmannen osapuolen palveluntarjoajan kuten GoDaddyn tai Namecheapin kautta, ota yhteyttä verkkotunnuksen isäntään saadaksesi lisätietoja verkkotunnuksen omistusoikeuden siirtämisestä ostajalle.

Siirrä sosiaalisen median tilit

Yritykseen liittyviä sosiaalisen median tilejä pidetään usein omaisuuserinä. Voit siirtää Facebook- ja Instagram-tilit ostajalle.

Facebook

Ennen kuin voit siirtää Facebookin yrityssivun omistusoikeuden, ostajalla on oltava Facebook-tili ja hänen on joko tykättävä yrityksesi sivusta tai oltava ystäväsi Facebookissa. Tämän jälkeen voit tehdä ostajasta Facebook-sivun ylläpitäjän.

Toimintovaiheet:

1. Käy Facebook-sivulla Facebook-tililtäsi.
  2. Klikkaa Asetukset.
  3. Valitse Sivun roolit.
  4. Lisää Määritä uusi rooli sivulle -osiossa ostajan nimi ja lisää hänet ylläpitäjäksi.

Kun ostaja on lisätty sivun ylläpitäjäksi, voit poistaa itsesi ylläpitäjän roolista Sivun nykyiset roolit ‑osiossa.

Instagram

Jos olet sopinut yrityksesi Instagram-tilin myynnistä osana kauppaa, olet vastuussa tilin omistajuuden siirrosta ostajalle siirtoprosessin aikana.

Toimintovaiheet:

1. Avaa Instagram-sovellus mobiililaitteessasi ja siirry sitten kohtaan Asetukset.
  2. Jos kaksivaiheinen todennus on käytössä, poista se käytöstä. Voit tehdä niin napauttamalla Kaksivaiheinen todennus‑ ‑linkkiä kohdassa Asetukset > Yksityisyys ja turvallisuus.
  3. Napauta asetuksissa kohtaa Linkitetyt tilit. Varmista, että ostajalla on pääsy kaikkiin kohdassa lueteltuihin siirrettäviin tileihin (kuten Facebookin yrityssivuun tai Twitter-tiliin). Jos sinulla on linkitettyjä tilejä, joita et siirrä ostajallesi, sinun on poistettava ne tästä.
  4. Napauta asetuksissa kohtaa Maksut ja poista muistista kaikki luottokortit tai PIN-koodit.
  5. Siirry kohtaan Muokkaa profiilia > Yksityiset tiedot, niin näet tallennetut yhteystiedot.
  6. Poista puhelinnumero ja vaihda sähköpostiosoitteeksi ostajan sähköpostiosoite.
  7. Napauta Valmis.  Jos Instagram lähettää sähköpostiviestin, jossa sinua pyydetään vahvistamaan profiilin tietojen muutos, sinun on lähetettävä tämä sähköposti ostajalle, jotta ne voivat vahvistaa tiedot itse.

Useimmat muut sosiaalisen median tilit edellyttävät ostajasi kirjautumistietojen muuttamista.

Poista käytöstä myyntikanavat, jotka on yhdistetty sosiaalisen median tileihisi

Jos sinulla on sosiaalisia myyntikanavia, kuten  Facebook tai Pinterest, ne kannattaa poistaa. Tällöin ostajan on hyväksyttävä myyntikanavien käyttöehdot, jos ostaja päättää asentaa ne tultuaan yrityksen omistajaksi.

Voit poistaa myyntikanavat napauttamalla +-kuvaketta Shopify adminin päävalikon myyntikanavien vieressä.

klikkaa sitten Hallitse myyntikanavia -linkkiä ponnahdusikkunan alaosasta. Sieltä voit poistaa kaikki myyntikanavat, jotka on yhdistetty sosiaalisiin tileihisi.

Vie myyntiraportit

Kannattaa varmistaa, että myyntitiedot on varmuuskopioitu, sillä niitä saatetaan tarvita verotusta varten.

Voit tehdä tämän Shopify adminin Analytiikka-välilehdeltä. Vie kaikki, mitä haluat säilyttää, koska ostajan muututtua uudeksi omistajaksi, et enää pääse näihin raportteihin.

Vie verolomakkeet

Jos yrityksellesi on myönnetty verolomakkeita, muista viedä ne Shopify adminin maksut-sivulta. Siirron jälkeen et enää pääse käsiksi näihin lomakkeisiin.

Jos olet täyttänyt viimeisintä verovuotta koskevat1099K:n vaatimukset, sinun tulee olla yhteydessä ostajaan, jotta tämä voi lähettää sinulle 1099K:n heti kun se on saatavilla. Voit myös ottaa yhteyttä Shopifyn tukeen, joka voi yhdistää sinut oikeaan Shopifyn tiimiin, jotta voit saada 1099K:n.

Katkaise yhteys toimitustiliin

Jos olet yhdistänyt tilejä kuljetusliikkeisiin, kuten FedEx tai USPS, poista ne.

Anna ostajalle "henkilöstön pääsy" yritykseen

Anna ostajalle lopuksi henkilöstön käyttöoikeudet. Shopify Accounts ‑tiimi muuttaa ostajan henkilöstötilin uudeksi tilin omistajaksi kolmen arkipäivän kuluessa siitä, kun Escrow-tapahtuma on saatettu päätökseen.

Kun olet valmistellut yrityksesi siirrettäväksi, voit suorittaa omaisuuserien siirtovaiheen loppuun Exchange Marketplace -sovelluksella. Kun merkitset, että kaikki omaisuuserät on siirretty, ostajalle ilmoitetaan tarkastusjakson alkamisesta.