Kaupan toiminnan keskeyttäminen tai kaupan sulkeminen

Jos olet kaupan omistaja, voit keskeyttää kauppasi väliaikaisesti tai sulkea sen kokonaan Shopify adminissa.

Voit keskeyttää kauppasi seuraavilla tavoilla:

• Keskeytä kauppasi toiminta ja jatka sen kehittämistä.
  • Keskeytä kauppa kokonaan ja astu sivuun siitä.

Voit sulkea kauppasi seuraavilla tavoilla:

• Sulje kauppasi.
  • Myy kauppasi Exchange Marketplacessa.

Jos käytät ilmaista kokeiluversiota etkä ole valinnut hinnoittelusopimusta, sinun ei tarvitse tehdään mitään tilisi peruuttamiseksi. Et voi keskeyttää kauppaasi ilmaisen kokeilujakson aikana.

Saat lisätietoja kaupan toiminnan keskeyttämisestä tai sulkemisesta ottamalla yhteyttä Shopify-tukeen.

Löydä sinulle sopiva sopimus

Ei saatavilla Shopify Plus -palvelussa

Kaupan toiminnan voi keskeyttää kahdella tavalla. Valitse sopiva sopimus tarpeidesi mukaan.

Pause and Build -sopimus

Pause and Build -sopimuksessa voit keskeyttää kaupan toiminnan ja jatkaa kauppasi kehittämistä alennetulla tilausmaksulla. Voit käyttää Shopify adminia kauppasi optimointiin ja muokata tuotteita, mutta kassalle maksu on poistettu käytöstä. Tämä tarkoittaa, että asiakkaasi voivat käydä kaupassasi ja selata tuotteitasi, mutta he eivät voi ostaa tuotteitasi.

Pause and Build -sopimus voi olla sopiva vaihtoehto sinulle, jos kauppasi on kausiluonteinen tai jos se on avoinna vain tietyn ajan.

Keskeytä sopimus

Pause-sopimus mahdollistaa kaupan keskeyttämisen kolmen kuukauden ajaksi ilman tilausmaksua. Kun olet keskeyttänyt toiminnan, voit astua sivuun kaupastasi ja keskittyä sinulle tärkeämpiin tehtäviin.

Kun käytät Pause-sopimusta et voi käyttää Shopify adminia, kehittää kaupassasi tai myydä asiakkaillesi, toisin kuin Pause and Build -sopimuksessa.

Kaupan vierailijat näkevät viestin, jossa kerrotaan, että kauppasi on suljettu väliaikaisesti. Voit kerätä kävijöiden sähköpostiosoitteita, jotta voit ilmoittaa kävijöille, milloin avaat kaupan uudelleen tai muuten viestiä heidän kanssaan tulevaisuudessa.

Voit avata kaupan uudelleen milloin tahansa näiden kolmen kuukauden aikana kirjautumalla sisään ja valitsemalla uuden sopimuksen. Jos kuitenkin päätät olla avaamatta kauppaasi uudelleen kolmen kuukauden kuluessa, sopimukseksesi päivitetään alennetun tilausmaksun Pause and Build -sopimus. Kun sopimuksesi on päivitetty, verkkokauppasi on edelleen suljettu asiakkailta, mutta voit käyttää Shopify adminia ja kehittää kauppaasi, jotta voit valmistella kauppasi myynnin uudelleenaloittamista varten.

Keskeytä kauppasi toiminta ja jatka sen kehittämistä

Kun käytät Pause and Build -sopimusta, kauppasi toiminta jatkuu alennetulla 9 dollarin kuukausihinnalla. Voit käyttää Shopify adminia ja muokata tarvittaessa tuotteitasi, mutta kassalle maksu on poistettu käytöstä. Tämä tarkoittaa, että asiakkaat näkevät tuotteesi, mutta eivät voi ostaa niitä.

Kun käytät Pause and Build -sopimusta voit tehdä seuraavat toimet:

• Käyttää Shopify adminia
  • Käyttää sivustosi tehokkuutta koskevia perusraportteja.
  • Katsoa kauppapaikkasi julkisivua.
  • Hyväksyä manuaaliset maksut käyttämällä tilausluonnoksia.

Et voi kuitenkaan käyttää verkkokauppasi kassaa, myyntipistettä, alennuksia, hylättyjen ostoskorien palautusta, lahjakortteja ja kolmannen osapuolen integrointeja, esimerkiksi uusien tuotteiden julkaisua Facebookissa ja Googlessa.

Vaiheet:

Kauppasi toiminta keskeytetään ja se toimii alennetulla tilausmaksulla. Jos haluat aloittaa tuotteiden myynnin uudelleen, voit avata kaupan uudelleen milloin tahansa valitsemalla uuden sopimuksen.

Kehitä kauppaasi Pause and Build -sopimuksen käytön aikana

Kun käytät Pause and Build -sopimusta, asiakkaat näkevät edelleen tuotteesi, mutta he eivät voi ostaa niitä. Asiakaskokemuksen parantamiseksi voit mukauttaa teemaasi niin, että se piilottaa tuotteiden hinnat ja piilottaa Lisää ostoskoriin -painikkeet, jotta asiakkaat eivät yritä ostaa tuotteita kauppasi toiminnan ollessa keskeytettynä.

Jos et halua näyttää tuotteita kauppasi toiminnan ollessa keskeytettynä, voit suojata verkkokaupan salasanalla. Näin asiakkaat eivät näe tuotteita, kun kauppasi toiminta on keskeytettynä. Voit räätälöidä salasanasivusi ja kirjoittaa viestin asiakkaiden nähtäville kauppasi ollessa keskeytettynä.

Kaikki sovelluksesi pysyvät aktiivisina sen jälkeen, kun olet keskeyttänyt kauppasi. Jos haluat keskeyttää sovelluksesi, sinun on peruutettava ne yksitellen.

Kaupan avaaminen uudelleen keskeyttämisen ja kehittämisen jälkeen

Kun olet valmis avaamaan kaupan uudelleen, kirjaudu sisään ja valitse uusi, sinulle parhaiten sopiva sopimus.

Vaiheet:

1. Kirjaudu sisään kaupan omistajana.

2. Klikkaa Shopify adminissa Asetukset ja klikkaa sitten Sopimus ja käyttöoikeudet.

3. klikkaa Sopimuksen tiedot -osiossa Valitse sopimus.

4. Valitse hinnoittelusopimus käytettävissä olevista vaihtoehdoista.

Kun olet valinnut sopimuksen, voit aloittaa myynnin uudelleen.

Jos asetit salasanan kauppaasi, kun kauppasi toiminta oli keskeytettynä, voit poistaa verkkokauppasi salasanan.

Keskeytä kauppa kokonaan ja astu sivuun siitä

Jos olet aktiivinen kauppias, voit keskeyttää kauppasi toiminnan kokonaan ja astua siitä sivuun Pause-sopimuksen avulla. Tässä tapauksessa kauppasi toiminta keskeytetään enintään kolmeksi kuukaudeksi, ilman että sinulta veloitetaan kuukausimaksua. Voit avata kauppasi uudelleen milloin tahansa kolmen kuukauden aikana. Jos et ole kolmen kuukauden kuluessa avannut kauppaasi uudelleen, sopimukseksesi päivitetään Pause and Build -sopimus, jonka hinta on 9 $ kuukaudessa.

Kun käytät Pause-sopimusta et voi käyttää Shopify adminia, kehittää kaupassasi tai myydä asiakkaillesi.

Ennen kuin aloitat, harkitse salasanasivun luomista, jolla voit kertoa vierailijoille, että palaat pian. Et voi käyttää tai muokata salasanasivua kaupan ollessa keskeytettynä.

Vaiheet:

Kaupan toiminta on keskeytetty.

Kaupan avaaminen uudelleen keskeytyksen ja siitä sivuun astumisen jälkeen

Kun olet valmis avaamaan kaupan uudelleen, kirjaudu sisään ja valitse uusi, sinulle parhaiten sopiva sopimus.

Vaiheet:

1. Kirjaudu sisään kaupan omistajana.

2. Valitse hinnoittelusopimus käytettävissä olevista vaihtoehdoista.

Kun olet valinnut sopimuksen, voit kehittää kauppaasi, kunnes olet valmis aloittamaan myynnin uudelleen.

Jos asetit salasanan kauppaasi, kun kauppasi toiminta oli keskeytettynä, voit poistaa verkkokauppasi salasanan.

Sulje Shopify-kauppasi

Huom. Auttaakseen sinua vähentämään viimeaikaisten tapahtumien vaikutusta kaupassasi Shopify takaa, että kaikki kaupan määritystiedot ja muut tiedot ovat tallella, jos päätät avata kaupan uudelleen 90 vuorokauden kuluessa sen sulkemisesta.

Jos et halua enää pyörittää verkkokauppaasi, voit sulkea sen milloin tahansa. Kun suljet kaupan, et voi käyttää Shopify adminia. Jos haluat kirjautua sisään uudelleen, sinun on annettava luottokorttitietosi ja aktivoitava kauppa uudelleen.

Jos suljet verkkokauppasi, et voi luoda uutta verkkokauppaa, joka käyttää samaa kaupan nimeä tai samaa myshopify-verkkotunnusta.

Huom. Sinun on suljettava kauppasi manuaalisesti. Shopify-tuki ei voi sulkea kauppaa puolestasi.

Ennen kuin suljet kaupan, ota huomioon seuraavat seikat:

• Varmista, että kaikki maksamattomat maksut ovat maksettu. Jos tililläsi ei ole maksamattomia maksuja, sinulle ei lähetetä laskua kaupan sulkemisen jälkeen. Lue lisää laskustasi kohdassa Katso Shopify-laskusi.

• Jos sinulla on kolmannen osapuolen sovelluksia, joilla on maksutietosi Shopifyn ulkopuolella, peruuta palvelusi näiden sovellusten kanssa, jotta vältät ulkoisen laskutuksen suljettuasi kauppasi.

• Jos myyt lahjakortteja, sinun on ehkä kuitattava käyttämättömät kortit. Voit avata kauppasi lahjakorttien tiedot CSV-tiedostossa, joka sisältää jäljellä olevien korttien kuittaamiseksi tarvittavat tiedot.

• Jos sinulla on räätälöity verkkotunnus, jonka olet ostanut Shopifyn kautta, voit siirtää sen toiselle palveluntarjoajalle.

• Jos sinulla on räätälöity verkkotunnus, jonka olet ostanut kolmannen osapuolen kautta, voit poistaa sen kaupastasi Shopify administa. Jos et poista verkkotunnustasi Shopify-kaupastasi ennen sen sulkemista, et ehkä voi käyttää sitä toisella verkkosivustolla.

• Jos aiot sulkea kauppasi ja siirtää verkkotunnuksesi uudelle alustalle, varmista, että Shopify-palvelun HTTP Strict Transfer Security (HSTS) -tietoturva pysyy voimassa verkkotunnuksessasi 90 päivän ajan sen jälkeen, kun olet sulkenut kauppasi, jotta voit varmistaa omien ja asiakkaiden tietojen turvallisuuden.

Vaiheet:

1. Jatka syöttämällä salasanasi.

2. Tässä vaiheessa voit ottaa yhteyttä Shopify-palveluun, jos voimme auttaa jollain tavalla. Jos olet varma, että haluat sulkea kauppasi, valitse syy alasvetovalikosta ja klikkaa Sulje kauppa.

Voit varmistaa kauppasi sulkemisen siirtymällä kaupan URL-osoitteeseen ja katsomalla, että kauppasi ei enää näy siellä.

Jos päätät avata kauppasi uudelleen 30 päivän kuluessa sen sulkemisesta, Shopify takaa, että kaikki kaupan tiedot ja määritystiedot ovat tallella. Shopify ei voi taata, että tietoja säilytetään yli 30 päivää kaupan sulkemisesta.

Myy Shopify-kauppasi Exchange-markkinapaikalla

Jos et enää halua pitää Shopify-kauppaa, mutta olet kiinnostunut myymään yrityksesi, Shopifyn Exchange-markkinapaikka voi auttaa. Yrityksesi listaaminen Exchangeen on kätevä tapa myydä se verkossa, ja Exchange tekee yhteistyötä Escrow.comin kanssa varmistaakseen, että maksu-, listaus- ja siirtoprosessit ovat selkeitä ja varmoja. Lisätietoja Exchangesta ja siitä, voidaanko yrityksesi myydä, on kohdassa Yrityksen myyminen Exchange-markkinapaikalla.

Poista Shopify-kaupan jäädytys

Jos olet jättänyt maksun suorittamatta tai jos maksu epäonnistuu kolme kertaa, kauppasi jäädytetään, kunnes olet selvittänyt laskun Shopifyn kanssa. Kauppaa ei jäädytetä ennen laskun eräpäivää.

Shopify-laskut UTC-aikavyöhykkeellä. Jos maksu epäonnistuu kolmannella ja viimeisellä yrityksellä, kauppa jäädytetään automaattisesti klo 00.00 UTC sinä päivänä, jolloin lasku on erääntynyt. Jos paikallinen aikavyöhykkeesi on jäljessä UTC-aikaa, kuten Pohjois-Amerikassa, kauppasi jäädytetään päivää aikaisemmin. Maksa laskusi poistaaksesi kaupan jäädytyksen.

Vaiheet:

1. Kirjaudu sisään kaupan omistajana.

2. Maksa tilisi jäljellä oleva saldo onnistuneesti.

Jos sinulla on useita maksamattomia laskuja, sinua kehotetaan maksamaan jokainen lasku kokonaan kaupan jäädytyksen poistamiseksi.