Kaupan toiminnan keskeyttäminen tai kaupan sulkeminen

Jos olet tilin omistaja, voit keskeyttää kauppasi väliaikaisesti tai sulkea kaupan kokonaan adminin Tili-sivulta. Ota yhteyttä kauppasi käyttämiin kolmansien osapuolten palveluntarjoajiin, jotta kauppasi toiminta keskeytyy oikein.

Ennen kuin voit keskeyttää tai sulkea kauppasi, sinun on maksettava suorittamatta olevat veloitukset. Jos sinulla ei ole suorittamatta olevia veloituksia tililtäsi, sinulle ei lähetetä laskua suljettuasi kauppasi. Lisätietoja laskustasi on kohdassa Katso Shopify-laskusi.

Shopify-kaupan toiminnan keskeyttämisen lisäksi sinun on peruutettava sovellukset yksitellen tai sinulta veloitetaan yhä sovellusmaksuja.

Jos käytät ilmaista kokeiluversiota etkä ole vielä valinnut hinnoittelusopimusta, sinun ei tarvitse ryhtyä perumaan tiliäsi. Kauppasi toiminnan keskeyttäminen ilmaisen kokeilun aikana ei pidennä ilmaista kokeilujaksoa. Jos lopetat tilisi keskeytyksen ilmaisen kokeilun päättymisen jälkeen, sinun on valittava maksullinen sopimus jatkaaksesi työskentelyä kaupassasi.

Saat lisätietoja kaupan toiminnan keskeyttämisestä tai sulkemisesta ottamalla yhteyttä tukeen.

Keskeytä Shopify-kauppasi toiminta

Kaupan toiminnan keskeytys poistaa kassan käytöstä, mutta pitää kauppasi toiminnassa alennetulla 14 dollarin kuukausihinnalla. Tämä tarkoittaa, että asiakkaat näkevät tuotteet, mutta eivät voi ostaa niitä. Voit myös käyttää Shopify adminia ja muokata tuotteita tarvittaessa.

Jos haluat aloittaa tuotteiden myynnin uudelleen, voit lopettaa kaupan toiminnan keskeytyksen milloin tahansa valitsemalla uuden Shopify-sopimuksen.

Vaiheet:

1. Kirjaudu sisään tilin omistajana.
  1. Napauta Kaupan tila -kohdassa Keskeytä kauppa.

2. Jos hyväksyt ehdot ja veloitukset, napauta Keskeytä kauppa.

Kauppasi toiminta keskeytetään ja se toimii alhaisemmilla kustannuksilla. Kun olet valmis aloittamaan tuotteiden myynnin uudelleen, voit lopettaa kaupan toiminnan keskeytyksen.

Keskeytetyn kaupan käyttö

Kun olet keskeyttänyt kauppasi toiminnan, asiakkaat voivat nähdä tuotteet, mutta he eivät voi ostaa niitä. Voit räätälöidä teemasi piilottamaan tuotteiden hinnat ja piilottamaan Lisää ostoskoriin -painikkeet, jotta asiakkaat eivät voi ostaa mitään kauppasi toiminnan ollessa keskeytettynä.

Jos et halua näyttää tuotteita kauppasi toiminnan ollessa keskeytettynä, voit suojata verkkokaupan salasanalla. Näin asiakkaat eivät näe tuotteita, kun kauppasi toiminta on keskeytettynä. Voit räätälöidä salasanasivusi ja kirjoittaa viestin asiakkaiden nähtäville kauppasi ollessa keskeytettynä. Tämä voi olla hyödyllistä, jos kauppasi on kausiluonteinen tai on avoinna vain tietyn ajan.

Kaikki sovelluksesi pysyvät aktiivisina sen jälkeen, kun olet keskeyttänyt kauppasi. Jos haluat keskeyttää sovelluksesi, sinun on peruutettava ne yksitellen.

Kun kauppasi on lepotilassa, voit tehdä seuraavat toimet:

• Käyttää Shopify adminia
  • Käyttää sivustosi suorituskykyä koskevia perusraportteja.
  • Katsoa verkkokauppasi julkisivua.
  • Hyväksyä manuaaliset maksut käyttämällä tilausluonnoksia.

Kaupan keskeyttäminen jäädyttää mahdollisuuden käyttää verkkokaupan kassaa, POS-sovelluksia, alennuksia, hylättyä kassalle paluuta, lahjakortteja ja sosiaalisen median integrointeja, esimerkiksi uusien tuotteiden julkaisua Facebookissa ja Pinterestissä.

Keskeytä Shopify-kauppasi toiminta

Kun olet valmis aloittamaan tuotteiden myynnin uudelleen, voit lopettaa kaupan toiminnan keskeytyksen.

Vaiheet:

1. Kirjaudu sisään tilin omistajana.

2. Valitse Shopify adminissa Asetukset > Tili.

3. Napauta Vertaa sopimuksia.

4. Valitse hinnoittelusopimus käytettävissä olevista vaihtoehdoista. Et palaa automaattisesti sopimukseen, jossa olit ennen kaupan toiminnan keskeyttämistä.

Kun olet valinnut Shopify-sopimuksen, kauppasi toiminnan keskeytys lopetetaan.

Jos asetit salasanan kauppaasi, kun kauppasi toiminta oli keskeytettynä, voit poistaa verkkokauppasi salasanan.

Sulje Shopify-kauppasi

Jos et halua enää pyörittää verkkokauppaasi, voit sulkea sen milloin tahansa. Kun suljet kaupan, et voi käyttää Shopify adminia toisin kuin keskeyttäessäsi kaupan toiminnan. Jos haluat kirjautua sisään uudelleen, sinun on annettava luottokorttitietosi ja aktivoitava kauppa uudelleen.

Jos suljet verkkokauppasi, et voi luoda uutta verkkokauppaa, joka käyttää samaa kaupan nimeä tai .myshopify-URL-osoitetta.

Ennen kuin suljet kaupan

Jos sinulla on kolmannen osapuolen sovelluksia, joilla on maksutietosi Shopifyn ulkopuolella, peruuta palvelusi näiden sovellusten kanssa, jotta vältät ulkoisen laskutuksen suljettuasi kauppasi.

Jos sinulla on räätälöity verkkotunnus, jonka olet ostanut Shopifyn kautta, voit siirtää sen toiselle palveluntarjoajalle.

Jos sinulla on räätälöity verkkotunnus, jonka olet ostanut kolmannen osapuolen kautta, voit poistaa sen kaupastasi hallinnassa. Jos et poista verkkotunnustasi Shopify-kaupastasi ennen sen sulkemista, et ehkä voi käyttää sitä toisella verkkosivustolla.

Jos aiot sulkea kauppasi ja siirtää verkkotunnuksesi uudelle alustalle, varmista, että Shopify-palvelun HTTP Strict Transfer Security (HSTS) -tietoturva pysyy voimassa verkkotunnuksessasi 90 päivän ajan sen jälkeen, kun olet sulkenut kauppasi, jotta voit varmistaa omien ja asiakkaiden tietojen turvallisuuden.

Vaiheet:

1. Kirjaudu sisään tilin omistajana.
  1. Napauta Kaupan tila -kohdassa Myy tai sulje kauppa.

2. Napauta Sulje kauppa.

3. Jatka syöttämällä salasanasi.

4. Tässä vaiheessa voit ottaa yhteyttä Shopify-palveluun, jos voimme auttaa jollain tavalla. Jos olet varma, että haluat sulkea kauppasi, valitse syy alasvetovalikosta ja napauta Sulje kauppa.

Voit varmistaa kauppasi sulkemisen siirtymällä kaupan URL-osoitteeseen ja katsomalla, että kauppasi ei enää näy siellä.

Jos päätät avata kauppasi uudelleen 30 päivän kuluessa sen sulkemisesta, Shopify takaa, että kaikki kaupan tiedot ja määritystiedot ovat tallella. Shopify ei voi taata, että tietoja säilytetään yli 30 päivää kaupan sulkemisesta.

Poista Shopify-kaupan jäädytys

Jos olet jättänyt maksun suorittamatta tai jos maksu epäonnistuu kolme kertaa, kauppasi jäädytetään, kunnes olet selvittänyt laskun Shopifyn kanssa. Kauppaa ei jäädytetä ennen laskun eräpäivää.

Shopify-laskut UTC-aikavyöhykkeellä. Jos luottokorttimaksu epäonnistuu kolmannella ja viimeisellä yrityksellä, kauppa jäädytetään automaattisesti klo 00.00 UTC sinä päivänä, jolloin lasku on erääntynyt. Jos paikallinen aikavyöhykkeesi on jäljessä UTC-aikaa, kuten Pohjois-Amerikassa, kauppasi jäädytetään päivää aikaisemmin. Maksa laskusi poistaaksesi kaupan jäädytyksen.

Vaiheet:

1. Kirjaudu sisään tilin omistajana.

2. Maksa tilisi jäljellä oleva saldo onnistuneesti.

Jos sinulla on useita maksamattomia laskuja, sinua kehotetaan maksamaan jokainen lasku kokonaan kaupan jäädytyksen poistamiseksi.