Kaupan toiminnan keskeyttäminen tai kaupan sulkeminen

Jos olet kaupan omistaja ja kauppasi täyttää vaadittavat ehdot, voit keskeyttää kauppasi väliaikaisesti tai sulkea sen kokonaan Shopify-ylläpitäjässä.

Voit keskeyttää kauppasi seuraavilla tavoilla:

Voit sulkea kauppasi seuraavilla tavoilla:

Jos käytät ilmaista kokeiluversiota etkä ole vielä valinnut hinnoittelusopimusta, sinun ei tarvitse tehdään mitään tilisi peruuttamiseksi. Et voi keskeyttää kauppaasi ilmaisen kokeilujakson aikana.

Saat lisätietoja kaupan toiminnan keskeyttämisestä tai sulkemisesta ottamalla yhteyttä Shopify-tukeen.

Löydä sinulle sopiva sopimus

Ei saatavilla Shopify Plus -palvelussa

Kaupan toiminnan voi keskeyttää kahdella tavalla. Valitse sopiva sopimus tarpeidesi mukaan.

Pause and Build -sopimus

Pause and Build -sopimuksessa voit keskeyttää kaupan toiminnan ja jatkaa kauppasi kehittämistä alennetulla tilausmaksulla. Voit käyttää Shopify-ylläpitäjää kauppasi optimointiin ja muokata tuotteita, mutta kassalle maksu on poistettu käytöstä. Tämä tarkoittaa, että asiakkaasi voivat käydä kaupassasi ja selata tuotteitasi, mutta he eivät voi ostaa tuotteitasi.

Pause and Build -sopimus voi olla sopiva vaihtoehto sinulle, jos kauppasi on kausiluonteinen tai jos se on avoinna vain tietyn ajan.

Voit valita Pause and Build -sopimuksen vain, jos kauppasi on käyttänyt maksullista sopimusta vähintään 60 päivää sen jälkeen, kun ilmainen kokeilujaksosi on päättynyt.

Keskeytä sopimus

Pause-sopimus mahdollistaa kaupan keskeyttämisen kolmen kuukauden ajaksi ilman tilausmaksua. Kun olet keskeyttänyt toiminnan, voit astua sivuun kaupastasi ja keskittyä sinulle tärkeämpiin tehtäviin.

Kun käytät Pause-sopimusta et voi käyttää Shopify-ylläpitäjää, kehittää kaupassasi tai myydä asiakkaillesi, toisin kuin Pause and Build -sopimuksessa.

Kauppasi vierailijoille kerrotaan, että kauppasi on suljettu väliaikaisesti. Voit kerätä kävijöiden sähköpostiosoitteita, jotta voit ilmoittaa kävijöille, milloin avaat kaupan uudelleen tai muuten viestiä heidän kanssaan tulevaisuudessa.

Voit avata kaupan uudelleen milloin tahansa näiden kolmen kuukauden aikana kirjautumalla sisään ja valitsemalla uuden sopimuksen. Jos kuitenkin päätät olla avaamatta kauppaasi uudelleen kolmen kuukauden kuluessa, sopimukseksesi päivitetään alennetun tilausmaksun Pause and Build -sopimus. Kun sopimuksesi on päivitetty, verkkokauppasi on edelleen suljettu asiakkailta, mutta voit käyttää Shopify-ylläpitäjää ja kehittää kauppaasi, jotta voit valmistella kauppasi myynnin uudelleenaloittamista varten.

Voit valita Pause-sopimuksen vain, jos kauppasi on käyttänyt maksullista sopimusta vähintään 60 päivää sen jälkeen, kun ilmainen kokeilujaksosi on päättynyt.

Keskeytä kauppasi toiminta ja jatka sen kehittämistä

Kun käytät Pause and Build -sopimusta, kauppasi toiminta jatkuu alennetulla 9 dollarin kuukausihinnalla. Voit myös käyttää Shopify-ylläpitäjää ja muokata tarvittaessa tuotteitasi, mutta kassalle maksu on poistettu käytöstä. Tämä tarkoittaa, että asiakkaat voivat tarkastella tuotteitasi, mutta eivät voi ostaa niitä.

Kun käytät Pause and Build -sopimusta voit tehdä seuraavat toimet:

• Käyttää Shopify-ylläpitäjää
  • Käyttää sivustosi tehokkuutta koskevia perusraportteja.
  • Katsoa kauppapaikkasi julkisivua.

Kun kauppasi on keskeytettynä, et voi käyttää verkkokaupan maksutoimintoa, POS-sovellusta, alennuksia, hylätyn ostoskorin palautusta, lahjakortteja tai kolmannen osapuolen integrointeja, kuten Facebookia ja Googlea, tuotteidesi julkaisemiseen. Voit lähettää tilausluonnoslaskuja, mutta asiakas ei voi suorittaa maksuprosessia loppuun eikä tilausluonnoksia voi muuntaa livetilauksiksi.

Vaiheet:

1. Kirjaudu kauppaasi kaupan omistajana.

2. Klikkaa Shopify-ylläpitäjässä Asetukset > Suunnitelma.

3. Valitse Keskeytä tai peruuta tilaus > Pause and build ‑sopimus.

4. Tarkista huolellisesti sopimuksen tiedot ja klikkaa sitten Vaihda Pause and build -sopimukseen.

Kauppasi toiminta keskeytetään ja se toimii alennetulla tilausmaksulla. Jos haluat aloittaa tuotteiden myynnin uudelleen, voit avata kaupan uudelleen milloin tahansa valitsemalla uuden sopimuksen.

Kehitä kauppaasi Pause and Build -sopimuksen käytön aikana

Kun käytät Pause and Build -sopimusta, asiakkaat voivat edelleen tarkastella tuotteitasi, mutta he eivät voi ostaa niitä. Asiakaskokemuksen parantamiseksi voit mukauttaa teemaasi niin, että se piilottaa tuotteiden hinnat ja piilottaa Lisää ostoskoriin -painikkeet, jotta asiakkaat eivät yritä ostaa tuotteita kauppasi toiminnan ollessa keskeytettynä.

Jos et halua näyttää tuotteitasi kauppasi toiminnan ollessa keskeytettynä, voit suojata verkkokauppasi salasanalla. Näin asiakkaat eivät näe tuotteitasi, kun kauppasi toiminta on keskeytettynä. Voit räätälöidä salasanasivusi ja kirjoittaa viestin asiakkaiden nähtäville kauppasi ollessa keskeytettynä.

Kaikki sovelluksesi pysyvät aktiivisina sen jälkeen, kun olet keskeyttänyt kauppasi. Jos haluat keskeyttää sovelluksesi, sinun on peruutettava ne yksitellen.

Kaupan avaaminen uudelleen keskeyttämisen ja kehittämisen jälkeen

Kun olet valmis avaamaan kaupan uudelleen, kirjaudu sisään ja valitse uusi, sinulle parhaiten sopiva sopimus.

Vaiheet:

1. Kirjaudu kauppaasi kaupan omistajana.

2. Valitse Shopify-ylläpitäjässä Asetukset > Suunnitelma.

3. Klikkaa Valitse sopimus ja klikkaa sitten Valitse sopimus haluamasi suunnitelman kohdalla.

4. Tarkista huolellisesti sopimuksen tiedot ja klikkaa sitten Aloita sopimus.

Kun olet valinnut sopimuksen, voit aloittaa myynnin uudelleen.

Jos asetit salasanan kauppaasi, kun kauppasi toiminta oli keskeytettynä, voit poistaa verkkokauppasi salasanan.

Keskeytä kauppa kokonaan ja astu sivuun siitä

Jos olet aktiivinen kauppias, voit keskeyttää kauppasi toiminnan kokonaan ja astua siitä sivuun Pause-sopimuksen avulla. Tässä tapauksessa kauppasi toiminta keskeytetään enintään kolmeksi kuukaudeksi, ilman että sinulta veloitetaan kuukausimaksua. Voit avata kauppasi uudelleen milloin tahansa kolmen kuukauden aikana. Jos et ole kolmen kuukauden kuluessa avannut kauppaasi uudelleen, sopimukseksesi päivitetään Pause and Build -sopimukseen, jonka hinta on 9 dollaria kuukaudessa.

Sovellusmaksut keskeytetään, kun keskeytät kauppasi. Jos sinulla on odottavia sovellusmaksuja, sinulta laskutetaan näistä veloitukset, kun keskeytät kauppasi. Kun käytössä on Pause-suunnitelma, et voi käyttää Shopify-ylläpitäjää tai kauppaasi tai myydä asiakkaille.

Ennen kuin aloitat, harkitse salasanasivun luomista, jolla voit kertoa vierailijoille, että palaat pian. Et voi käyttää tai muokata salasanasivua kaupan ollessa keskeytettynä.

Vaiheet:

1. Kirjaudu kauppaasi kaupan omistajana.

2. Klikkaa Shopify-ylläpitäjässä Asetuksetja valitse sitten Sopimus.

3. Klikkaa Keskeytä tai peruuta tilaus ja klikkaa sitten Keskeytä 90 päiväksi -suunnitelmaa.

4. Tarkista huolellisesti sopimuksen tiedot ja klikkaa sitten Keskeytä kauppa.

Saat sähköpostiviestin kauppasi keskeytymisen vahvistamiseksi. Jos et avaa kauppaasi uudelleen, kolmen kuukauden kuluttua kauppasi päivittyy automaattisesti Pause and Build -sopimukseen 9 dollarilla kuukaudessa.

Kaupan toiminta on keskeytetty.

Kaupan avaaminen uudelleen keskeytyksen ja siitä sivuun astumisen jälkeen

Kun olet valmis avaamaan kaupan uudelleen, kirjaudu sisään ja valitse uusi, sinulle parhaiten sopiva sopimus.

Vaiheet:

1. Kirjaudu kauppaasi kaupan omistajana.

2. Valitse Shopify-ylläpitäjässä Asetukset > Suunnitelma.

3. Klikkaa Valitse sopimus ja klikkaa sitten Valitse sopimus haluamasi suunnitelman kohdalla.

4. Tarkista huolellisesti sopimuksen tiedot ja klikkaa sitten Aloita sopimus.

Kun olet valinnut sopimuksen, voit aloittaa myynnin uudelleen.

Jos asetit salasanan kauppaasi, kun kauppasi toiminta oli keskeytettynä, voit poistaa verkkokauppasi salasanan.

Tilauksen peruuttaminen ja Shopify-kauppasi sulkeminen

Jos et halua enää pyörittää verkkokauppaasi, voit sulkea sen milloin tahansa. Kun suljet kaupan, et voi käyttää Shopify-ylläpitäjää. Jos haluat kirjautua sisään uudelleen, sinun on annettava luottokorttitietosi ja aktivoitava kauppa uudelleen.

Jos suljet verkkokauppasi, et voi luoda uutta verkkokauppaa, joka käyttää samaa kaupan nimeä tai samaa myshopify-verkkotunnusta.

Ennen kuin suljet kaupan, ota huomioon seuraavat seikat:

• Varmista, että kaikki maksamattomat maksut ovat maksettu. Jos tililläsi ei ole maksamattomia maksuja, sinulle ei lähetetä laskua kaupan sulkemisen jälkeen. Lue lisää laskutuksesta kohdasta Tietoja Shopify-laskusta.

• Tallenna kauppasi tiedot viemällä CSV-tiedostoja. Voit halutessasi tallentaa laskut viemällä laskutushistoriasi.

• Jos sinulla on kolmannen osapuolen sovelluksia, joilla on maksutietosi Shopifyn ulkopuolella, peruuta palvelusi näiden sovellusten kanssa, jotta vältät ulkoisen laskutuksen suljettuasi kauppasi.

• Jos myyt lahjakortteja, sinun on ehkä kuitattava käyttämättömät kortit. Voit avata kauppasi lahjakorttien tiedot CSV-tiedostossa, joka sisältää jäljellä olevien korttien kuittaamiseksi tarvittavat tiedot.

• Jos sinulla on räätälöity verkkotunnus, jonka olet ostanut Shopifyn kautta, voit siirtää sen toiselle palveluntarjoajalle.

• Jos sinulla on räätälöity verkkotunnus, jonka olet ostanut kolmannen osapuolen kautta, voit poistaa sen kaupastasi Shopify-ylläpitäjästä. Jos et poista verkkotunnustasi Shopify-kaupastasi ennen sen sulkemista, et ehkä voi käyttää sitä toisella verkkosivustolla.

• Varmista, että poistat mukautetun verkkotunnuksen automaattisen uusimisen käytöstä rekisterinpitäjän sivustolla, jotta vältyt odottamattomilta veloituksilta.

• Jos aiot sulkea kauppasi ja siirtää verkkotunnuksesi uudelle alustalle, varmista, että Shopifyn HTTP Strict Transfer Security (HSTS) -käytäntö pysyy voimassa verkkotunnuksessasi 90 päivää sen jälkeen, kun olet sulkenut kauppasi. Tämän käytännön avulla voit varmistaa yrityksesi ja asiakkaidesi tietojen turvallisuuden.

Jos siirrät verkkotunnuksen toiselle HTTPS-alustalle, sinun ei tarvitse tehdä muita toimenpiteitä.

Jos siirrät verkkotunnuksesi alustalle, joka ei käytä HTTPS:ää, seuraavien 90 päivän aikana verkkotunnuksellesi vierailua yrittävien käyttäjien selaimessa näytetään virheviesti. Virheviestissä saatetaan ilmoittaa, että sivusto ei ole luotettava tai että varmenne ei ole kelvollinen. Odota, että 90 päivän jakso päättyy, tai harkitse verkkotunnuksesi siirtämistä alustalle, joka tukee HTTPS:ää.

Vaiheet:

1. Valitse Shopify-ylläpitäjässä Asetukset > Suunnitelma.

2. Klikkaa Peruuta tilaus tai Keskeytä tai peruuta tilaus.

3. Tarkastele vaihtoehtoja tilauksesi keskeyttämiseksi tai myy kauppasi.

4. Jos haluat silti peruuttaa, valitse Peruuta tilaus ja sulje kauppa.

5. Valitse peruutuksen syy ja klikkaa sitten Jatka.

6. Anna salasanasi ja klikkaa sitten Sulje kauppa.

Saat sähköpostiviestin vahvistaaksesi, että kauppasi on suljettu. Voit silti avata kaupan uudelleen tai tarkastella menneitä laskujasi, ja kauppasi tiedot turvataan kahden vuoden ajan. Voit myös avata kaupan uudelleen ja keskeyttää sopimuksesi.

Myy Shopify-kauppasi Exchange-markkinapaikalla

Jos et enää halua pitää Shopify-kauppaa, mutta olet kiinnostunut myymään yrityksesi, Shopifyn Exchange-markkinapaikka voi auttaa. Yrityksesi listaaminen Exchangeen on kätevä tapa myydä se verkossa, ja Exchange tekee yhteistyötä Escrow.comin kanssa varmistaakseen, että maksu-, listaus- ja siirtoprosessit ovat selkeitä ja varmoja. Lisätietoja Exchangesta on kohdassa Yrityksen myyminen Exchange-markkinapaikalla.