Asiakkaan tietosuoja-asetukset

Verkkokaupan kävijöiden tietojen keräämisen asetukset ovat muuttuneet sähköisen viestinnän tietosuojadirektiivin takia.

Jos olet kauppias, jolla on yritystoimintaa tai asiakkaita EU:ssa, ETA-alueella (Euroopan talousalueella, johon kuuluvat kaikki EU-maat sekä Islannin, Liechtenstein ja Norja), Isossa-Britanniassa tai Sveitsissä, sinun on hankittava asiakkaan suostumus ennen evästeiden asentamista tai tietojen keräämistä käyttäjältä. Evästeet tallennetaan asiakkaan tietokoneelle tai mobiililaitteelle, mikä tarkoittaa, että verkkokauppaasi täytyy pyytää asiakkailta suostumus, ennen analytiikkaevästeiden lataamista.

Asiakkaan tietosuoja-asetukset Euroopassa

Kauppiaat, joilla on asiakkaita tai jotka tekevät myyntiä EU:ssa, ETA-alueella, Isossa-Britanniassa tai Sveitsissä, voivat valita kolmesta eri vaihtoehdosta, miten Shopify käyttää evästeitä vierailijoiden tietojen keräämiseen ja tallentamiseen: Kerätään ennen suostumusta, Kerätään osittain ennen suostumusta ja Kerätään suostumuksen jälkeen.

Verkkokaupan tiedonkeruun valinnat
Valinta Määritelmä Vaikutus
Kerätään ennen suostumusta Tietoja kerätään ennen kuin asiakas antaa suostumuksensa. Tämä ei välttämättä ole sovellettavien yksityisyys- ja tietosuojalakien mukaista, mutta se ei vaikuta analytiikkaan ja mainoskampanjoihin. Ei vaikutusta analytiikkaan tai markkinointitietojen keräämiseen.
Kerätään osittain ennen suostumusta Analytiikkatietojen keräämistä on rajoitettu käyttäjän istunnon ajaksi, ja markkinointitietojen kerääminen estetään, kunnes käyttäjä antaa suostumuksen. Tämä valinta saattaa vaikuttaa analytiikkaan ja markkinointitietoihin, ja analytiikkatietojen keräämistä voidaan vähentää.

Jos valitset tämän vaihtoehdon, sinua kehotetaan asentamaan tietosuojabannerisovellus.

Kerätään suostumuksen jälkeen (suositeltu) Tietoja ei kerätä ennen kuin asiakas antaa suostumuksensa. Sovellettavat tietosuojaa ja yksityisyyden suojaa koskevat lait voivat edellyttää tätä, mutta se voi vaikuttaa analytiikkaan ja mainoskampanjoihin. Koska käyttäjillä on mahdollisuus kieltää tietojen kerääminen, tämä valinta saattaa vaikuttaa analytiikkaan ja markkinointitietoihin. Istuntojen kokonaismäärä saattaa laskea. Vaikutus voi näkyä myös muissa istuntojen määrästä riippuvissa mittareissa, kuten konversioasteessa.

Jos valitset tämän vaihtoehdon, sinua kehotetaan asentamaan tietosuojabannerisovellus.

Tee näin:

1. Klikkaa Shopify Adminissa Verkkokauppa ja klikkaa sitten Asetukset. Vieritä alaspäin Asiakkaan tietosuoja -kohtaan.

2. Valitse eurooppalaisia asiakkaita koskevien rajoitusten taso: Kerätään ennen suostumusta, Kerätään osittain ennen suostumusta tai Kerätään suostumuksen jälkeen. Jos valitset, että tietoja kerätään osittain ennen suostumusta tai suostumuksen jälkeen, sinua kehotetaan asentamaan tietosuojabannerisovellus. Saat lisätietoja asiakkaan tietosuojasta, evästeistä ja rajoitusten tasoista tutustumalla Sähköisen viestinnän tietosuojadirektiiviä koskevaan ohjeistukseen.

Asiakkaan tietosuoja-asetukset Kaliforniassa

Kalifornian yksityisyyden suojaa koskeva laki (CCPA) edellyttää, että Kaliforniassa asuvilla asiakkailla on oikeus kieltää tietojensa myynti. Voit rajoittaa Kaliforniassa asuvien asiakkaiden tietojen keräämistä Shopify Adminin Asiakkaan yksityisyys -kohdassa, jossa sinua pyydetään lataamaan Customer Privacy -sovellus täyttääksesi CCPA:n vaatimukset.

Tee näin:

1. Klikkaa Shopify Adminissa Verkkokauppa ja klikkaa sitten Asetukset. Vieritä alaspäin Asiakkaan tietosuoja -kohtaan.
  2. Rajoita niiden asiakkaiden tiedonkeruuta, joiden kotipaikka on Kalifornia, klikkaamalla Aktivoi.
  3. Lataa ja asenna Shopifyn Customer Privacy -sovellus klikkaamalla Asenna sovellus -painiketta.

Customer Privacy -sovellus

Shopifyn Customer Privacy -sovelluksen avulla voit pyytää verkkokaupan kävijöiltä suostumuksen tietojen keräämistä varten, jotta voit noudattaa Kalifornian yksityisyyden suojaa koskevaa lakia (CCPA) tai yleistä tietosuoja-asetusta (GDPR). Customer Privacy -sovelluksen avulla voit:

• parantaa asiakkaiden luottamusta lisäämällä bannerin, jonka avulla kävijät voivat valita, haluavatko he hyväksyä evästeet
  • käyttää malleja, joissa on esitäytettynä eri alueiden tietosuojavaatimuksia
  • valita ja muokata helposti tietosuojailmoitusta, jonka haluat julkaista kauppakaupassasi.

Customer Privacy -sovellus on ilmainen sovellus, jonka voit ladata Shopify App Storesta.Voit myös käyttää mitä tahansa Shopify App Storen hyväksytyistä kolmannen osapuolen tietosuojabannerisovelluksista.