Kauppiaan ennakkomaksu

Shopify Capital tarjoaa rahoitusta pienille yrityksille myöntämällä oikeutetuille kauppiaille kauppiaan ennakkomaksuja Isossa-Britanniassa. Shopify Capital tarjoaa 250–375 000 GBP:n suuruisia rahoitussummia.

Kauppiaan ennakkomaksu on rahallinen kertakorvaus, jota voit hakea kiinteällä maksulla. Maksat Shopify Capitalille prosenttiosuuden päivittäisestä myynnistäsi, kunnes koko summa on maksettu.

Shopify Capital voi esimerkiksi antaa sinulle ennakkomaksuna 5 000 puntaa 5 650 puntaa vastaan, joka maksetaan kauppasi päivittäisestä myynnistä. Saat 5 000 puntaa yrityksesi pankkitilille, ja Shopify Capital saa 10 prosenttia kauppasi päivittäisestä bruttomyynnistä, kunnes koko 5 650 punnan summa on maksettu.

Jos olet oikeutettu hakemaan kauppiaan ennakkomaksua, saat Shopify Capitalilta sähköpostiviestin ja viestin Shopify-ylläpitäjän etusivulle. Jos kauppiaan ennakkomaksupyyntö hyväksytään, saat rahat kahden arkipäivän kuluessa.

Toiminta

Kauppiaan ennakkomaksulla ei ole määräaikaa. Maksat takaisin prosenttiosuuden kauppasi päivittäisestä myynnistä, kunnes suoritettava kokonaissumma on maksettu. Maksun määrä määräytyy sen mukaan, kuinka paljon myyt.

Päivittäisen bruttomyynnin laskelma perustuu kauppasi kaikkiin tilauksiin, jotka on merkitty maksetuiksi. Ainoat poissuljetut maksusuoritukset ovat testitilauksia, jotka on tehty Shopify Paymentsin ollessa testitilassa. Kaksi päivää sen jälkeen, kun olet saanut kauppiaan ennakkomaksun, Shopify Capital aloittaa päivittäisen maksusuorituksen veloittamisen yrityksesi pankkitililtä päiväkohtaisten myyntitulojen perusteella. Suoritettuasi yli 25 % maksettavasta kokonaissummasta voit suorittaa jäljellä olevan saldon yhtenä kertakorvauksena.

Saat esimerkiksi kauppiaan ennakkomaksua 15 000 puntaa (GBP) maksusuorituksen osuuden ollessa 10 prosenttia. Maksat tällöin 100 punnan päivittäisestä bruttomyynnistä 10 puntaa.

Saat lisätietoja tutustumalla Shopify Capital -sanastoon.

Kelpoisuusvaatimukset

Kauppasi voi olla oikeutettu rahoitusta varten, jos:

Jos kauppasi täyttää nämä vaatimukset, Shopify Capital tarkistaa, onko kauppasi oikeutettu rahoitukseen.

Jos kauppasi on oikeutettu kauppiaan ennakkomaksuun, saat Shopify Capitalilta sähköpostiviestin ja viestin Shopify-ylläpitäjän etusivulle. Jos et saa sähköpostia tai viestiä Shopify Capitalilta, kauppasi ei ole tällä hetkellä oikeutettu kauppiaan ennakkomaksuun.

Pyydä kauppiaan ennakkomaksua

Jos olet oikeutettu soveltamaan kauppiaan ennakkomaksua, voit tarkastella rahoitusvaihtoehtojasi ja pyytää kauppiaan ennakkomaksua suoraan Shopify-ylläpitäjän Capital-tarjoukset-sivulta.

Toimi näin:

1. Siirry Shopify-ylläpitäjässä kohtaan Asetukset > Capital ja klikkaa sen jälkeen Tarjoukset.

2. Valitse haluamasi rahoitusvaihtoehto klikkaamalla Pyyntö.

3. Tarkista pankkitilisi ja tilisi tiedot ja klikkaa sen jälkeen Vahvista yrityksesi tiedot ja Vahvista tilin tiedot. Jos nämä tiedot täytyy päivittää, Ota yhteyttä Shopify-tukeen.

4. Klikkaa Vahvista ja määritä suoraveloitus.

5. Lue ehdot huolellisesti. Jos hyväksyt ehdot, klikkaa Accept terms.

Kauppiaan ennakkomaksun hakemusten käsittely kestää yleensä 1–5 arkipäivää. Näet pyyntösi tilan Shopify adminin Capital-sivulla.

Jos hakemuksesi hyväksytään, kauppiaan ennakkomaksu talletetaan yrityksesi pankkitilille kahden arkipäivän kuluessa.

Pyydä toista kauppiaan ennakkomaksua

Kun olet saanut kauppiaan ennakkomaksun, haluat ehkä pyytää toista kauppiaan käteisennakkoa lisärahoitusta varten.

Jos olet oikeutettu hakemaan toista kauppiaan ennakkomaksua, uudet rahoitusvaihtoehdot näkyvät Shopify-ylläpitäjän Capital-tarjoukset-sivulla.

Seuraa kauppiaan ennakkomaksun maksusuorituksia

Kun olet vastaanottanut kauppiaan ennakkomaksun, voit seurata kokonaissumman jäljellä olevaa saldoa maksaaksesi takaisinmaksun tai suorittaaksesi maksun Shopify-ylläpitäjässä siirtymällä kohtaan Asetukset > Capital.

Capital-sivulla voit tarkastella:

• jäljellä olevaa saldoa
  • maksettua summaa, maksettua prosenttiosuutta ja tapahtumahistoriaa.

Voit tarkastella kunkin päivän myyntituloja tapahtumahistorian Kokonaismyynti-sarakkeessa. Voit katsoa Summa-sarakkeesta, kuinka paljon Shopify Capitalille maksetaan.

Suorita jäljellä oleva saldo

Kun olet siirtänyt yli 25 % suoritettavasta kokonaissummasta, voit siirtää jäljellä olevan saldon yhdellä kertamaksulla. Maksu veloitetaan samalta yritystililtä, joka on sidottu Shopify-tiliisi.

Toimi näin:

1. Siirry Shopify-ylläpitäjästä kohtaan Asetukset > Pääoma.
  2. Klikkaa Suorita saldo.
  3. Katso suoritettava saldo kehotteesta. Jos olet varma, että haluat maksaa koko jäljellä olevan saldon, merkitse valtuutusruutu ja valitse Suorita saldo.

Kertakorvauksen suorituksen käsittely voi kestää jopa 3 arkipäivää. Kaikki säännölliset suoritukset keskeytetään käsittelyjakson aikana.

Saat vahvistussähköpostin, kun kertakorvauksen maksusuoritus on valmis.