Henkilöstön käyttöoikeuksien valitseminen eri henkilöstön jäsenille

Myöntämäsi käyttöoikeustyypit vaihtelevat henkilöstösi tarpeiden mukaan. Tässä on joitain esimerkkejä tyypillisistä tehtävistä liiketoiminnassa ja käyttöoikeuksista, jotka voidaan myöntää henkilöstölle, jolla on kyseinen asema. Voit käyttää näitä esimerkkejä auttaaksesi sinua valitsemaan oikeudet henkilöstöllesi.

Perushenkilöstön jäsenten käyttöoikeudet

Tämä tilin tyyppi todennäköisesti vaihtelee yrityksen tarpeiden mukaan. On tärkeää päättää, mitä haluat henkilöstön jäsenten tekevän. Tekeekö henkilöstön jäsen esimerkiksi huoltoa vai hallinnoiko hän kauppaasi?

Henkilöstön jäsenille kannattaa antaa oma tili, jos he käyttävät Shopify adminia usein. Jos henkilöstön jäsenten tarvitsee ottaa yhteyttä Shopify-tukeen, heidän oma tilinsä osoittaa, mitkä käyttöoikeudet heillä on kauppaasi. Näin he voivat saada apua myöntämiesi käyttöoikeuksien perusteella. Henkilöstön jäsenet tarvitsevat oman tilin, jotta Shopify-tuki voi kirjautua kauppaasi ja antaa apua.

Esimerkiksi verkkokaupan päivittämiseen liittyvälle henkilöstön jäsenelle voi olla järkevää myöntää seuraavat käyttöoikeudet:

• Tuotteet
  • Asetukset
  • Teemat
  • Blogiviestit ja sivut
  • Navigointi

Jos määrität myyntiä tekevälle henkilöstön jäsenelle käyttöoikeuksia, hänelle voi olla järkevää myöntää seuraavat käyttöoikeudet:

• Tilaukset
  • Tilausluonnokset
  • Lahjakortit
  • Asiakkaat
  • Blogiviestit ja sivut

Henkilöstön jäsenten käyttöoikeudet Shopify-sovelluksessa

Yrityksesi henkilöstön jäsenet voivat kirjautua Shopify-sovellukseen omia Shopify-kirjautumistunnuksiaan käyttäen. Jos henkilöstön jäsenellä on rajoitetut käyttöoikeudet, hän voi tarkastella vain niitä Shopify-sovelluksen alueita, joihin hänellä on käyttöoikeudet. Jos hänellä ei esimerkiksi ole oikeutta katsoa Shopify adminin kotisivua, Koti-painike ei näy Shopify-sovelluksessa.

Tilaukset-näytön katsomiseksi henkilöstö tarvitsee pelkkää Shopify adminin Tilaukset-sivun katsomista laajemmat käyttöoikeudet. Tilaukset-näkymän edellyttämät henkilöstön käyttöoikeudet ovat:

• Tilaukset
  • Tuotteet

Henkilöstön jäsenet, joilla ei ole edellä mainittuja oikeuksia Shopifyn admin-sivulle, eivät voi tarkastella Tilaukset-näkymää, kun he ovat kirjautuneet Shopify-sovellukseen.

Myyntikanavien hallinta Shopify-sovelluksessa

Jos henkilöstön jäsenen on tehtävä muutoksia verkkokaupan osiin Shopify-sovelluksessa, hän tarvitsee enemmän kuin asiaankuuluvat verkkokaupan käyttöoikeudet. Muutosten tekemiseksi myyntikanavaan henkilöstön jäsenet tarvitsevat Kotisivu-, Raportit- ja Sovellukset-käyttöoikeudet tietyn tehtävän käyttöoikeuksien lisäksi. Henkilöstö tarvitsee esimerkiksi blogijulkaisujen luomiseen ja muokkaamiseen seuraavat käyttöoikeudet:

• Koti
  • Raportit
  • Sovellukset
  • Blogiviestit ja sivut

Henkilöstön jäsenet, joilla ei ole edellä mainittuja oikeuksia Shopify adminissa, eivät voi katsoa Blogi-näyttöä ollessaan kirjautuneena Shopify-sovellukseen.

Kehittäjän oikeudet

Tämä on esimerkki käyttöoikeustyypeistä sallittavaksi henkilölle, joka on suunnittelemassa tai määrittämässä kauppaasi, kuten kehittäjälle tai yhteistyökumppanille:

• Tilaukset
  • Tuotteet
  • Teemat
  • Blogiviestit ja sivut
  • Navigointi
  • Verkkotunnukset

Tällä tilityypillä ei yleensä ole pääsyä tilin tietoihin tai kaupan talousasioihin (esimerkiksi Kotisivu, Asetukset tai Raportit). Kehittäjä tai suunnittelija tarvitsee pääsyn paikkoihin, joissa on koodaus (esimerkiksi Navigointi, Teemat ja Blogiviestit ja sivut). Jos kehittäjän on testattava maksupalvelujen tarjoajaa, hänellä on oltava pääsy myös Tilauksiin.

Kehittäjä saattaa tarvita jossain vaiheessa sovelluksen, mutta voi olla parasta ottaa yhteyttä sinuun ja pyytää näitä oikeuksia, jotta sinua ei laskuteta sovelluksesta tietämättäsi. Samoista syistä kehittäjän voi olla parempi pyytää Lahjakorttien käyttöoikeudet.

Kirjanpitäjän käyttöoikeudet

Harkitse täysien käyttöoikeuksien myöntämistä kirjanpitäjille, jotta henkilöstön jäsen pääsee tarvitsemiinsa tietoihin (mukaan lukien Tilaukset, Raportit ja Shopify Payments).

Aiheeseen liittyvät linkit