Verktøy for samarbeidspartnere

På siden Verktøy for samarbeidspartnere i instrumentbordet for partnere finner du samarbeidspartnerkoblingen, du kan opprette nye samarbeidspartnerkoblinger, se de totale inntektene dine fra Shopifys samarbeidsprogram, og sammenligne resultater fra ulike samarbeidskampanjer. Du kan også spore resultatene fra samarbeidspartnerkoblinger og kampanjer.

Oversikt over partnerverktøy

I stedet for å dele den samme samarbeidspartnerkoblingen overalt, kan du bruke unike tilknyttede koblinger for ulike applikasjoner og plattformer. Dette lar deg enkelt spore de koblingene som henviser flest kunder.

Samarbeidspartnerkoblinger spores basert på kampanjer. Hver kampanje inneholder samarbeidspartnerkoblinger med UTM-parametere. Du kan bruke disse parametrene til å identifisere hvor og hvordan hver enkelt samarbeidspartnerkobling skal brukes. Samarbeidspartnerkoblinger støtter Googles UTM-parametre og to egendefinerte sub-ID-parametere.

La oss si at du bestemmer deg for å opprette en vårkampanje, som du vil reklamere for på både nettstedet ditt og på Facebook. Fra partner-instrumentbordet ditt oppretter du to separate samarbeidspartnerkoblinger som en del av denne kampanjen:

• Den første koblingen er den du bygger inn på virksomhetens nettsted. Opprett koblingen med kampanjenavnet satt til spring-promo, og kilden satt til website:
    Første eksempel
  • Den andre koblingen er den du bygger inn på Facebook-siden din. Opprett koblingen med kampanjenavnet satt til spring-promo, og kilden satt til facebook:
    Første eksempel

Etter at koblingene er publisert, kan du spore resultatene deres på samarbeidsverktøy-siden i partner-instrumentbordet.

Opprett en samarbeidspartnerkobling

Slik oppretter du en samarbeidspartnerkobling:

1. Fra partnerinstrumentbordet klikker du på Samarbeidsverktøy.
  2. Klikk Opprett samarbeidspartner-kobling.
  3. Opprett en samarbeidspartnerkobling-siden angir du følgende informasjon:

- Kampanjenavn – navnet på samarbeidskampanjen som omfatter denne samarbeidspartnerkoblingen. Hver enkelt kampanje kan inneholde flere samarbeidspartnerkoblinger. - Innhold – innholdet som vil bli assosiert med samarbeidspartnerkoblingen. For eksempel welcome-email eller banner-ad. - Kilde – kilden til trafikken, basert på hvor du vil dele samarbeidspartnerkoblingen din. For eksempel home-page eller facebook. - Sub-ID – et egendefinert parameter for å skille mellom flere versjoner av samarbeidspartnerkoblingen din. Du kan bruke sub-ID-er til å segmentere eller spore henvisningstrafikk på måter som supplerer de andre tilgjengelige parametrene. - Medium – markedsføringsmediet hvor du skal promotere samarbeidskoblingen i. For eksempel social eller sponsored-link.

Denne informasjonen gjør det mulig å spore ulike samarbeidskampanjer. Siden informasjonen brukes i nettadressen til samarbeidskoblingen din, kan du ikke bruke mellomrom eller spesialtegn i disse beskrivelsene.

1. Når du er ferdig, klikker du på Kopier for å kopiere samarbeidspartnerkoblingen. Du kan lime det inn i kampanjen din.

Se en samarbeidskampanje

Slik ser du en samarbeidskampanje:

1. Fra partnerinstrumentbordet klikker du på Samarbeidsverktøy.
  2. Klikk på navnet til kampanjen du vil se. Hvis den ikke vises på samarbeidsverktøy-siden, klikker du på Vis alle kampanjer og velger den fra alle kampanjer-siden.

På kampanje-siden kan du se resultater for hver enkelt samarbeidspartnerkobling som er knyttet til kampanjen. Alle koblingene rangeres basert på følgende egenskaper:

• Klikk – antallet personer som klikket på samarbeidspartnerkoblingen.
  • Registrering for prøveperiode – antallet personer som har meldt seg på en prøveperiode etter å ha klikket på samarbeidspartnerkoblingen.
  • Betalte konverteringer – antallet personer som har registrert seg til et betalt Shopify-abonnement etter å ha klikket på samarbeidspartnerkoblingen.
  • Inntjent beløp – kommisjonene du har tjent fra forhandlere som har registrert seg på Shopify fra samarbeidspartnerkoblingen.

Beste praksis for samarbeidspartnerkoblinger

Den beste måten å markedsføre samarbeidspartnerkoblinger på, er å bruke dem i innhold du oppretter og deler. Du kan for eksempel dele de i videoer, blogger og nyhetsbrev på e-post som omhandler e-handel, gründervirksomhet eller Shopify. Koblingen kan dukke opp i en teksthyperkobling eller knyttes til visuelle ressurser, som et banner eller Shopify-logoen.

Uansett hvordan du bestemmer deg for å dele samarbeidspartnerkoblingene dine, må du først gjøre deg kjent med følgende retningslinjer:

• Shopify-samarbeidspartnere må overholde FTC-kravene og oppgi at de er Shopify-samarbeidspartner til publikum.
  • Direktekobling og bruk av varemerker er ikke tillatt i betalt annonsering i henhold til partnerprogramavtalen (se avsnitt 2,5, paragraf 7 og 8).
  • Shopify-samarbeidspartnere må unngå cookie-stuffing.