Fraud Filter

Svindelfilteret reduserer tilbakebetalinger ved å filtrere og blokkere potensielt falske bestillinger. Appen kan, basert på et sett med regler du definerer, enten varsle deg om en høyrisikobestilling, eller kansellere den.

Svindelfilteret garanterer ikke dekning mot tilbakebetalinger, og Shopify er ikke ansvarlig for tilbakebetalinger som oppstår på vår plattform. Du er ansvarlig for alle kostnader knyttet til tilbakebetalinger.

Fraud Filter kan bidra til å beskytte virksomheten på flere måter:

• Legger til ekstra beskyttelse utover det den innebygde svindelanalysen gir deg.
  • Lar deg gjennomgå potensielt risikofylte bestillinger før du registrerer midler og innfrielse.
  • Advarer deg om potensielle falske bestillinger eller kansellerer bestillinger direkte.
  • Opprett filtre for bestemte kunder.
  • Opprett filtre for kunder fra et bestemt henvisende nettsted.
  • Opprett filtre for bestemte kredittkortmerker.

Hvis en betaling gjøres med en tredjeparts betalingsleverandør, kan ikke betalingen avbestilles automatisk ved hjelp av Fraud Filter-appen.

Sett opp Fraud Filter-regler

Fraud Filter-regler må opprettes nøye for å dekke svindeltilfeller og unngå kansellering eller flagging av legitime bestillinger. Fraud Filter-regler garanterer ikke at tilbakebetalinger ikke oppstår. Fraud Filter garanterer ikke beskyttelse mot falske bestillinger.

OBS: Vær forsiktig når du setter opp en svindelfilter-regel for kansellering. Hvis regelen din ikke er spesifikk nok, kan det hende at legitime kunder ikke får handlet, noe som vil føre til tapt salg.

Steg:

1. Klikk på Innstillinger > Apper og salgskanaler fra Shopify-administrator.

2. Klikk på Fraud Filter for å åpne appen.

3. Klikk på Legg til et nytt filter.

4. På siden Ny regel konfigurerer du den nye regelen i Regler-seksjonen. Hver regel kan bestå av én eller flere logikkregler. Du kan for eksempel bruke contains som operatør for å blokkere alle bestillinger knyttet til e-postadresser fra et bestemt domene.

5. Etter du har angitt logikken for en regel, klikker du på Legg til regel.

6. Angi et navn for regelen i feltet Filternavn under seksjonen Detaljer.

7. I Handling-seksjonen velger du handlingen du vil at appen skal utføre når den gjenkjenner en bestilling som oppfyller regelkravene:

• Kanseller bestilling – appen kansellerer bestillingen automatisk.
    • Advarsel – appen viser et varsel om bestillingen i Shopify-administratoren.
  8. I Alternativer-seksjonen velger du eventuelle ytterligere handlinger som skal utføres når reglene er oppfylt.

9. Når du er ferdig, klikker du på Lagre.

Svare på varsler fra Fraud Filter

Hvis en regel er innstilt til å advare deg om en bestilling, varsler Fraud Filter deg på bestillingssiden om at du har en bestilling som samsvarer med en av Fraud Filter-reglene.

Selv om Shopifys svindelanalyse ikke varsler om potensiell svindel, vil du se en advarsel i bestillingens svindelanalyse-seksjon om at svindelfilteret har oppdaget en potensiell falsk aktivitet, med en tydelig indikasjon på at appens regel ble utløst av bestillingen:

Risikoanalyse-seksjon

Fra kundens perspektiv ser bestillingsprosessen normal ut. Hvis en regel er satt til å kansellere en bestilling, godkjennes bestillingen, og deretter kanselleres den umiddelbart. Alle bestillinger som svindelfilteret avbestiller, registreres på siden for appens Bestillinger-side, der den eventuelt redigeres. Et varsel om den spesifikke bestillingen vises også i Shopify-administratoren.

Vanlige spørsmål om Fraud Filter

Fanger Fraud Filter opp alle forsøk på svindel?

Nei. Svindelfilteret kan ikke garantere at du aldri mottar en falsk bestilling. Det klarer ikke forutsi om en bestilling er falsk med mindre den samsvarer med en bestemt regel du oppretter i appen. Hvis mulig, må du gjennomgå en bestillingssvindelanalyse før du oppfyller den.

Vet en kunde at bestillingen samsvarer med en regel som er satt i Fraud Filter?

Nei. Svindelfilter varsler ikke kundene om at bestillingen ser ut til å være falsk, noe som gir deg en fordel når du gjennomgår bestillinger som gir en advarsel eller avbestillingshandling basert på en av reglene i svindelfilteret. En kunde kan se at kortet deres ble avvist, noe som kan føre til at vedkommende kontakter deg. Sørg for å sjekke Bestillinger-siden til svindelfilteret i dette tilfellet.