Bruke Geolocation-appen

Geolocation-appen gir anbefalinger om språk og land til kundene basert på deres geografiske plassering og nettleser- eller enhetsspråk. Den har også et alternativ for å vise en landvelger i nettbutikkens bunntekst, som lar kundene velge språk og land eller region. Kundene kan godta en anbefaling, eller bruke landvelgeren til å bla gjennom butikken på sitt foretrukne språk, og betale i sin foretrukne valuta basert på landet eller regionen som velges.

Når en kunde har godtatt eller avvist en anbefaling om et annet land eller område, vil de ikke se noen ny anbefaling i butikken før etter 14 dager. Hvis kunden fjerner informasjonskapsler, tilbakestilles denne ventetiden. Språkanbefalinger vises i hver nye økt.

Når du legger til ditt første land eller område, aktiveres flere valutaer, og Geolocation-appen legges automatisk til i Shopify-butikken. Hvis det er nødvendig, kan du installere Geolocation-appen manuelt. Når Geolocation-appen installeres automatisk, aktiveres også land- og språkanbefalinger som standard. Du må imidlertid aktivere landvelgere slik at kundene kan velge sitt land og språk når de besøker nettbutikken.

Krav for bruk av Geolocation-appen

For å bruke Geolocation-appen må butikken oppfylle følgende krav:

Geolocation-appen tilbyr bare anbefalinger for de språkene og landene du aktiverer i Markets.

Installer Geolocation-appen manuelt

Hvis Geolocation-appen ikke installeres automatisk, kan du installere den manuelt.

Steg

1. Gå til Geolocation-appsiden i Shopify App Store.
  2. Klikk på Legg til app. Hvis du ikke er logget på Shopify-kontoen din, blir du bedt om å logge på.
  3. Klikk på Installer app.

Vis steds- og språkanbefalinger til kundene dine

Land- og språkanbefalinger aktiveres automatisk når Geolocation-appen installeres. Hvis butikken din for eksempel er basert i USA, vil standardland være USA, der prisene vises i USD og standardspråket er engelsk. Hvis du oppretter et marked for Frankrike som selger i Euro og på fransk, vil Geolocation-appen anbefale at besøkende fra Frankrike velger Frankrike og fransk for å vise butikken med Euro og på fransk. Hvis du ikke har disse land- og språkanbefalingene aktivert, vil butikken beholde standardinnstillingene for valuta og språk.

Steg:

1. Klikk Innstillinger > Apper og salgskanaler fra Shopify-administrator.

2. Klikk Geolocation fra siden Apper og salgskanaler.

3. Klikk Åpne app.

4. Kryss av for Vis anbefalinger i seksjonen Anbefalinger.

5. Klikk Lagre, og klikk Lagre på nytt.

Når du aktiverer anbefalinger vises alle publiserte språk og valutaer til kundene som standard. Hvis du fjerner avmerkingen for Vis anbefalinger blir alle anbefalinger fjernet.

Tilpass anbefalingsinnstillinger

Som standard oppdager Geolocation-appen automatisk temafargene som brukes i nettbutikken og bruker disse. Hvis du vil endre hvordan anbefalingene vises for kunder, kan du tilpasse fargeinnstillingene for anbefalingene.

Steg:

1. Klikk Innstillinger > Apper og salgskanaler fra Shopify-administrator.

2. Klikk Geolocation fra siden Apper og salgskanaler.

3. Klikk Åpne app.

4. Under Anbefalinger-seksjonen klikker du på Tilpass.

5. Klikk på fargen du vil endre.

6. Velg en farge ved å bruke fargevelgeren, eller angi en hexkode.

7. Klikk på Lagre.

Forhåndsvisning av land- og språkanbefalinger

Du kan forhåndsvise land- og språkanbefalingene dine i Geolocation-appen før du publiserer dem i butikken.

Hvis du er lokalisert i butikkens standardland eller -region, må du bruke en VPN-tjeneste for å simulere at du befinner deg i andre land eller regioner før du kan forhåndsvise anbefalinger. Hvis du for eksempel ønsker å forhåndsvise anbefalingene fra USA, og butikken bruker USA og engelsk som standard, må du bruke en VPN-tjeneste for å simulere at du befinner deg et annet sted. Ellers vil du ikke se noen anbefalinger, fordi butikken allerede samsvarer med dine preferanser.

Vis land- og språkvelgere

Land- og språkvelgere lar de besøkende velge språk og land eller region når som helst.

Hvis nettbutikken bruker et tema som har innebygde land- og språkvelgere, som Dawn, trenger du ikke aktivere land- og språkvelgere i Geolocation-appen.

Hvis temaet ditt ikke har innebygde land- og språkvelgere, kan du bruke Geolocation-appen for å legge dem til i bunnteksten i nettbutikken.

Steg:

1. Klikk Innstillinger > Apper og salgskanaler fra Shopify-administrator.

2. Klikk Geolocation fra siden Apper og salgskanaler.

3. Klikk Åpne app.

4. Merk av for Vis velgere i seksjonen Velgere.

5. Valgfritt: Klikk Tilpass, og velg en plassering i bunnteksten for land- og språkvelgerne.

6. Klikk på Lagre.

Hvis du fjerner avmerkingen for Vis velgere fjernes velgerne.

Avinstaller Geolocation-appen

1. Klikk på Innstillinger > Apper og salgskanaler fra Shopify-administrator.

2. Klikk på Fjern.

Etter at Geolocation-appen er avinstallert, trenger du ikke å fjerne eventuelle ubrukte kodesnutter fra tema malen.