Sette opp lokal levering for nettbestillinger

Du kan konfigurere et alternativ for lokale kunder slik at de kan få bestillingene sine levert. Hvis en berettiget kundes adresse ligger i leveringsområdet, vil kunden se lokal levering som et alternativ i kassen.

For å konfigurere lokal levering må du aktivere alternativet for lokal levering for hver av lokalisasjonene du tilbyr levering fra. Du kan tilby levering innenfor en angitt avstand fra lokalisasjonen, eller til bestemte postnumre.

Når du har satt opp lokale leveranser i Frakt-innstillingene, kan du finne ut hvordan du innfrir bestillinger for lokal leveranse. Du kan velge at du eller personalet leverer bestillinger, eller bruke en tredjeparts leveringstjeneste.

Berettigelse

Hvis du har Shopify Plus-abonnementet og ønsker å bruke alternativet for lokal levering, må butikken oppfylle følgende krav:

• ha 20 eller færre lokalisasjoner
  • har deaktivert tilpasset kasse

Hvis du har spørsmål om kvalifikasjonskravene, kan du kontakte Shopify-brukerstøtte.

Betalingsopplevelsen

Når du har aktivert alternativet for lokal levering, vil kvalifiserte kunder se lokal levering som et leveringsalternativ i kassen.

Kundene vil få opp lokal leveranse som alternativ bare hvis de oppfyller følgende krav:

• Alle fysiske produkter i handlekurven er berettiget for leveranse fra samme sted.
  • Leveringsstedet har tilgjengelig lagerbeholdning for å innfri hele bestillingen.
  • Kunden er ikke en B2B-kunde, da B2B-betalinger ikke støtter lokal levering. B2B-bestillingsutkast støtter imidlertid lokal levering, forutsatt at lokal levering er forhåndsvalgt av deg som fraktmetode når du oppretter bestillingsutkastet.
  • Kundens leveringsadresse kan bekreftes av Google. I kassen kan kundene bruke rullegardinmenyen med foreslåtte adresser for å velge en bekreftet adresse.
  • Kundens adresse må være en av følgende:

• innenfor den angitte leveringsradiusen og samme provins eller stat
    • innenfor de oppgitte postnumrene og i samme land.
  • Kunden velger ikke en hurtigkasse bortsett fra Shop Pay i første trinn i kassen. Hvis kunden betaler med Apple Pay, Google Pay, Amazon Pay eller PayPal, vil alternativet for lokal levering ikke være tilgjengelig.

En kunde kan ikke velge å få noen varer sendt og noen varer hentet på samme bestilling. Kunden må i stedet legge inn to separate bestillinger.

Kunden kan legge inn leveringsinstrukser i kassen, og må legge inn et telefonnummer slik at du kan kontakte dem.

Før du setter opp lokal levering

Du må gjennomføre følgende før du kan tilby lokal henting:

Konfigurer alternativet for lokal levering

Du setter opp lokal leveranse for hver lokasjon du vil tilby levering fra. Du kan tilby levering innenfor en avstandsradius, eller du kan tilby levering til utvalgte postnumre.

For å bruke en leveringsradius, må bedriftslokalisasjonen din være bekreftet. Gå gjennom og endre lokalisasjonens adresse for å sikre at den stemmer.

Hvis du velger en leveringsradius, kan du velge å inkludere nabostater, -provinser eller -områder ved å aktivere Inkluder nabostater eller -regioner. La oss si at bedriften din ligger i Sørøst-California, 15 kilometer vest for Arizona. Hvis du setter leveringsradiusen innenfor et område på 30 kilometer og aktiverer Inkluder nabostater eller -regioner, kommer leveringsradiusen til å strekke seg 15 kilometer inn i Arizona. Hvis denne innstillingen ikke er aktivert, blir ikke lokal levering tilgjengelig for kunder i Arizona.

Leveringsradiusen vil ikke strekke seg inn i andre land, selv om Inkluder nabostater eller -regioner er aktivert.

Etter at du har satt opp lokal leveranse kan du begynne å innfri lokale hentebestillinger.

Steg

Legg til betingelsesbasert prissetting

Du kan legge til prisbaserte regler for å avgjøre hvor mye du belaster for lokal levering. Du kan angi opptil tre tilleggsregler for å få mer fleksibilitet i alternativet for lokal levering.

La oss for eksempel si at du har en minste bestillingsverdi på 5 USD. Du kan sette følgende regler:

• bestillinger fra 5 USD = leveringskostnad på 5 USD
  • bestillinger fra 10 USD = leveringskostnad på 3 USD
  • bestillinger fra 20 USD = gratis levering

Den siste regelen i betingelsene dine har ingen grense for maksimal bestillingsverdi.

Steg:

Legge til leveringssoner

Når du setter opp et alternativ for lokal levering, oppretter du som standard leveringsområder eller -soner. Du kan legge til opptil ni tilleggssoner for levering basert på avstandsradius eller postnumre. Hver leveringssone kan ha separate betingede priser.

Hvis du bruker avstandsradius angir du Leveringsradius som den maksimale avstanden for hver sone.

Du kan for eksempel angi følgende soner:

Sette sammen rader
Sone Leveranseradius Minste bestillingspris Leveringspris
Sone 1 5 km 20 USD 5,00 USD
Sone 2 10 km 20 USD $ 10,00
Sone 3 20 km 20 USD 20 USD

Hvis du har en kunde som befinner seg innenfor 8 km, vil de bli belastet 10,00 USD. Selv om både sone 2 og 3 gjelder for en kunde som er lokalisert innenfor 8 km, er leveringsprisen for sone 2 lavere enn for sone 3, og kunden belastes derfor leveringsprisen for sone 2.

Hvis du har en kunde med en bestilling på under 20 USD, er de ikke berettiget for lokal levering fordi sone 1, 2 og 3 alle har en minste bestillingsverdi på 20 USD.

Steg:

Tilpass e-postvarsler for lokal levering

For lokale leveranser finnes det en rekke ulike e-postvarsler, blant annet:

• Lokal bestilling ute til levering
  • Lokal bestilling levert
  • Mislykket leveranse av lokal bestilling

Du kan også tilpasse malene for e-postvarsler og SMS-varsler som kundene mottar etter at de legger inn en bestilling med lokal leveranse.

Bestillingsbekreftelse

For e-postmalen Bestillingsbekreftelse kan du legge til innhold om lokal levering ved å pakke inn innholdet i følgende Liquid-variabel: {% if delivery_instructions != blank %}; Leveringsinstruksjoner: {{delivery_instructions}} {% endif %} Denne variabelen viser innholdet i Leveringsinformasjon-feltet i innstillingene for lokal levering.

Du kan også inkludere leveringsinformasjon i Bestillingsbekreftelse-varselet ved å fylle ut den tilhørende seksjonen i innstillingene for frakt og leveranser.

Hvis du må tilbakestille en mal til standardinnstillingen, klikker du på Tilbakestill til standard.