Eksempler på betalingsskript

Betalingsskript samhandler med betalingsgatewayer, og kan endre tittelen, synligheten eller visningsposisjonen til en gateway. Disse skriptene kjører hver gang kunden din er inne på siden med betalingsalternativer i kassen. Betalingsskript samhandler ikke med hurtigkasser, fordi hurtigkasser vises til kundene før de kommer til betalingssiden.

For å bruke malene på denne siden oppretter du et nytt skript med en blank mal.

Steg:

1. Fra Shopify-administrator går du til Apper > Script Editor.
  2. Klikk på Opprett skript.
  3. Klikk på Betalingsgatewayer.
  4. Velg Blank mal og klikk deretter på Opprett skript.
  5. I seksjonen Ruby-kildekode sletter du standardlinjen med kode: Output.cart = Input.cart
  6. Kopier et skript fra denne siden og lim det inn i seksjonen Ruby-kildekode.
  7. Rediger seksjonen Tilpassbare innstillinger i skriptet så de passer til butikken din.
  8. Test skriptet. For mer informasjon kan du se Testing og feilsøking av Shopify Scripts.
  9. Etter testing: - Klikk på Lagre utkast for å lagre et upublisert utkast av skriptet, eller
    • Klikk Lagre og Publiser for å opprette og publisere skriptet.

Vis gatewayer til spesifikke kunder

Bruk dette skriptet for å bare vise et gateway-alternativ til spesifikke kunder.

Du kan for eksempel bruke dette skriptet til å bare vise en bestemt gateway til kunder med VIP-taggen.

# ================================ Customizable Settings ================================
# ================================================================
# Show Gateways For Customer Tag
#
# If a customer is tagged (or not, depending on the setting below)
# with the entered tag(s), the entered gateway(s) will be shown, and
# all others will be hidden. Otherwise, the entered gateway(s) will
# be hidden.
#
# - 'customer_tag_match_type' determines whether we look for the customer
# to be tagged with any of the entered tags or not. Can be:
# - ':include' to check if the customer is tagged
# - ':exclude' to make sure the customer isn't tagged
# - 'customer_tags' is a list of customer tags to trigger the
# campaign
# - 'gateway_match_type' determines whether the below strings
# should be an exact or partial match. Can be:
# - ':exact' for an exact match
# - ':partial' for a partial match
# - 'gateway_names' is a list of strings to identify gateways
# ================================================================
SHOW_GATEWAYS_FOR_CUSTOMER_TAG = [
  {
    customer_tag_match_type: :include,
    customer_tags: ["customer_tag", "another_tag"],
    gateway_match_type: :exact,
    gateway_names: ["Gateway", "Other Gateway"],
  },
]

# ================================ Script Code (do not edit) ================================
# ================================================================
# CustomerTagSelector
#
# Finds whether the supplied customer has any of the entered tags.
# ================================================================
class CustomerTagSelector
  def initialize(match_type, tags)
    @comparator = match_type == :include ? 'any?' : 'none?'
    @tags = tags.map { |tag| tag.downcase.strip }
  end

def match?(customer)
    customer_tags = customer.tags.map { |tag| tag.downcase.strip }
    (@tags & customer_tags).send(@comparator)
  end
end

# ================================================================
# GatewayNameSelector
#
# Finds whether the supplied gateway name matches any of the
# entered names.
# ================================================================
class GatewayNameSelector
  def initialize(match_type, gateway_names)
    @comparator = match_type == :exact ? '==' : 'include?'
    @gateway_names = gateway_names.map { |name| name.downcase.strip }
  end

def match?(payment_gateway)
    @gateway_names.any? { |name| payment_gateway.name.downcase.strip.send(@comparator, name) }
  end
end

# ================================================================
# ShowGatewaysForCustomerTagCampaign
#
# If the customer has any of the entered tags, the entered gateways
# are shown/hidden depending on the entered settings
# ================================================================
class ShowGatewaysForCustomerTagCampaign
  def initialize(campaigns)
    @campaigns = campaigns
  end

def run(cart, payment_gateways)
    @campaigns.each do |campaign|
      customer_tag_selector = CustomerTagSelector.new(
        campaign[:customer_tag_match_type],
        campaign[:customer_tags],
      )

customer_match = cart.customer.nil? ? false : customer_tag_selector.match?(cart.customer)

gateway_name_selector = GatewayNameSelector.new(
        campaign[:gateway_match_type],
        campaign[:gateway_names],
      )

payment_gateways.delete_if do |payment_gateway|
        gateway_name_selector.match?(payment_gateway) != customer_match
      end
    end
  end
end

CAMPAIGNS = [
  ShowGatewaysForCustomerTagCampaign.new(SHOW_GATEWAYS_FOR_CUSTOMER_TAG),
]

CAMPAIGNS.each do |campaign|
  campaign.run(Input.cart, Input.payment_gateways)
end

Output.payment_gateways = Input.payment_gateways

Skjul gatewayer for spesifikke produkter

Bruk dette skriptet til å skjule gatewayer når spesifikke varer legges til i handlekurven.

Du kan for eksempel skjule en gateway hvis kunden bestiller en bestemt lue, og bare vise de andre gateway-alternativene som de kan bruke.

# ================================ Customizable Settings ================================
# ================================================================
# Hide Gateway(s) for Product
#
# If the cart contains any "matching" items, the entered gateway(s)
# are hidden.
#
# - 'product_selector_match_type' determines whether we look for
# products that do or don't match the entered selectors. Can
# be:
# - ':include' to check if the product does match
# - ':exclude' to make sure the product doesn't match
# - 'product_selector_type' determines how eligible products
# will be identified. Can be either:
# - ':tag' to find products by tag
# - ':type' to find products by type
# - ':vendor' to find products by vendor
# - ':product_id' to find products by ID
# - ':variant_id' to find products by variant ID
# - 'product_selectors' is a list of strings or numbers to
# identify products by the above selector type
# - 'gateway_match_type' determines whether the below strings
# should be an exact or partial match. Can be:
# - ':exact' for an exact match
# - ':partial' for a partial match
# - 'gateway_names' is a list of strings to identify gateways
# ================================================================
HIDE_GATEWAY_FOR_PRODUCT = [
  {
    product_selector_match_type: :include,
    product_selector_type: :id,
    product_selectors: [1234567890987, 1234567890986],
    gateway_match_type: :exact,
    gateway_names: ["Gateway", "Other Gateway"],
  },
]

# ================================ Script Code (do not edit) ================================
# ================================================================
# ProductSelector
#
# Finds matching products by the entered criteria.
# ================================================================
class ProductSelector
  def initialize(match_type, selector_type, selectors)
    @match_type = match_type
    @comparator = match_type == :include ? 'any?' : 'none?'
    @selector_type = selector_type
    @selectors = selectors
  end

def match?(line_item)
    if self.respond_to?(@selector_type)
      self.send(@selector_type, line_item)
    else
      raise RuntimeError.new('Invalid product selector type')
    end
  end

def tag(line_item)
    product_tags = line_item.variant.product.tags.map { |tag| tag.downcase.strip }
    @selectors = @selectors.map { |selector| selector.downcase.strip }
    (@selectors & product_tags).send(@comparator)
  end

def type(line_item)
    @selectors = @selectors.map { |selector| selector.downcase.strip }
    (@match_type == :include) == @selectors.include?(line_item.variant.product.product_type.downcase.strip)
  end

def vendor(line_item)
    @selectors = @selectors.map { |selector| selector.downcase.strip }
    (@match_type == :include) == @selectors.include?(line_item.variant.product.vendor.downcase.strip)
  end

def product_id(line_item)
    (@match_type == :include) == @selectors.include?(line_item.variant.product.id)
  end

def variant_id(line_item)
    (@match_type == :include) == @selectors.include?(line_item.variant.id)
  end

def all(line_item)
    true
  end
end

# ================================================================
# GatewayNameSelector
#
# Finds whether the supplied gateway name matches any of the
# entered names.
# ================================================================
class GatewayNameSelector
  def initialize(match_type, gateway_names)
    @comparator = match_type == :exact ? '==' : 'include?'
    @gateway_names = gateway_names.map { |name| name.downcase.strip }
  end

def match?(payment_gateway)
    @gateway_names.any? { |name| payment_gateway.name.downcase.strip.send(@comparator, name) }
  end
end

# ================================================================
# HideGatewayForProductCampaign
#
# If the cart contains any "matching" items, the entered gateway(s)
# are hidden.
# ================================================================
class HideGatewayForProductCampaign
  def initialize(campaigns)
    @campaigns = campaigns
  end

def run(cart, payment_gateways)
    @campaigns.each do |campaign|
      product_selector = ProductSelector.new(
        campaign[:product_selector_match_type],
        campaign[:product_selector_type],
        campaign[:product_selectors],
      )

next unless cart.line_items.any? { |line_item| product_selector.match?(line_item) }

gateway_name_selector = GatewayNameSelector.new(
        campaign[:gateway_match_type],
        campaign[:gateway_names],
      )

payment_gateways.delete_if do |payment_gateway|
        gateway_name_selector.match?(payment_gateway)
      end
    end
  end
end

CAMPAIGNS = [
  HideGatewayForProductCampaign.new(HIDE_GATEWAY_FOR_PRODUCT),
]

CAMPAIGNS.each do |campaign|
  campaign.run(Input.cart, Input.payment_gateways)
end

Output.payment_gateways = Input.payment_gateways

Vis gatewayer for spesifikke land

Bruk dette skriptet til å bare vise betalingsgatewayer når en kunde bestiller fra et bestemt land.

Du kan for eksempel bruke dette skriptet til å tilby en gateway kun når en kunde bestiller fra Canada. Gatewayen skjules for adresser i andre land.

# ================================ Customizable Settings ================================
# ================================================================
# Show Gateway(s) for Country
#
# If the shipping address country matches any of the entered
# countries, the entered gateway(s) will be shown, and all others
# will be hidden. Otherwise, the entered gateway(s) will be hidden.
#
# - 'country_code_match_type' determines whether we look for the cart
# country to match the entered selectors or not. Can be:
# - ':include' to look for a country in the list
# - ':exclude' to make sure the country is not in the list
# - 'country_codes' is a list of 2-character abbreviations for
# the applicable countries
# - 'gateway_match_type' determines whether the below strings
# should be an exact or partial match. Can be:
# - ':exact' for an exact match
# - ':partial' for a partial match
# - 'gateway_names' is a list of strings to identify gateways
# ================================================================
SHOW_GATEWAYS_FOR_COUNTRY = [
  {
    country_code_match_type: :include,
    country_codes: ["CA"],
    gateway_match_type: :exact,
    gateway_names: ["Gateway", "Other Gateway"],
  },
]

# ================================ Script Code (do not edit) ================================
# ================================================================
# CountrySelector
#
# Finds whether the supplied country code matches the entered
# string.
# ================================================================
class CountrySelector
  def initialize(match_type, countries)
    @match_type = match_type
    @countries = countries.map { |country| country.upcase.strip }
  end

def match?(country_code)
    (@match_type == :include) == @countries.include?(country_code.upcase.strip)
  end
end

# ================================================================
# GatewayNameSelector
#
# Finds whether the supplied gateway name matches any of the
# entered names.
# ================================================================
class GatewayNameSelector
  def initialize(match_type, gateway_names)
    @comparator = match_type == :exact ? '==' : 'include?'
    @gateway_names = gateway_names.map { |name| name.downcase.strip }
  end

def match?(payment_gateway)
    @gateway_names.any? { |name| payment_gateway.name.downcase.strip.send(@comparator, name) }
  end
end

# ================================================================
# ShowGatewaysForCountryCampaign
#
# If the shipping address country matches any of the entered
# countries, the entered gateway(s) will be shown, and all others
# will be hidden. Otherwise, the entered gateway(s) will be hidden.
# ================================================================
class ShowGatewaysForCountryCampaign
  def initialize(campaigns)
    @campaigns = campaigns
  end

def run(cart, payment_gateways)
    address = cart.shipping_address

@campaigns.each do |campaign|
      country_selector = CountrySelector.new(
        campaign[:country_code_match_type],
        campaign[:country_codes],
      )

country_match = address.nil? ? false : country_selector.match?(address.country_code)

gateway_name_selector = GatewayNameSelector.new(
        campaign[:gateway_match_type],
        campaign[:gateway_names],
      )

payment_gateways.delete_if do |payment_gateway|
        gateway_name_selector.match?(payment_gateway) != country_match
      end
    end
  end
end

CAMPAIGNS = [
  ShowGatewaysForCountryCampaign.new(SHOW_GATEWAYS_FOR_COUNTRY),
]

CAMPAIGNS.each do |campaign|
  campaign.run(Input.cart, Input.payment_gateways)
end

Output.payment_gateways = Input.payment_gateways

Skjul gatewayer for bestemte land

Bruk dette skriptet til å skjule betalingsgatewayer kun i spesifikke land.

Du kan for eksempel bruke dette skriptet til å skjule en gateway kun for kunder i Canada. Gatewayen forblir tilgjengelig for bestillinger fra alle andre land.

# ================================ Customizable Settings ================================
# ================================================================
# Hide Gateway(s) for Country
#
# If the shipping address country matches any of the entered
# countries, the entered gateway(s) will be hidden.
#
# - 'country_code_match_type' determines whether we look for the cart
# country to match the entered selectors or not. Can be:
# - ':include' to look for a country in the list
# - ':exclude' to make sure the country is not in the list
# - 'country_codes' is a list of 2-character abbreviations for
# the applicable countries
# - 'gateway_match_type' determines whether the below strings
# should be an exact or partial match. Can be:
# - ':exact' for an exact match
# - ':partial' for a partial match
# - 'gateway_names' is a list of strings to identify gateways
# ================================================================
HIDE_GATEWAYS_FOR_COUNTRY = [
  {
    country_code_match_type: :include,
    country_codes: ["CA"],
    gateway_match_type: :exact,
    gateway_names: ["Gateway", "Other Gateway"],
  },
]

# ================================ Script Code (do not edit) ================================
# ================================================================
# CountrySelector
#
# Finds whether the supplied country code matches the entered
# string.
# ================================================================
class CountrySelector
  def initialize(match_type, countries)
    @match_type = match_type
    @countries = countries.map { |country| country.upcase.strip }
  end

def match?(country_code)
    (@match_type == :include) == @countries.include?(country_code.upcase.strip)
  end
end

# ================================================================
# GatewayNameSelector
#
# Finds whether the supplied gateway name matches any of the
# entered names.
# ================================================================
class GatewayNameSelector
  def initialize(match_type, gateway_names)
    @comparator = match_type == :exact ? '==' : 'include?'
    @gateway_names = gateway_names.map { |name| name.downcase.strip }
  end

def match?(payment_gateway)
    @gateway_names.any? { |name| payment_gateway.name.downcase.strip.send(@comparator, name) }
  end
end

# ================================================================
# HideGatewaysForCountryCampaign
#
# If the shipping address country matches any of the entered
# countries, the entered gateway(s) will be hidden.
# ================================================================
class HideGatewaysForCountryCampaign
  def initialize(campaigns)
    @campaigns = campaigns
  end

def run(cart, payment_gateways)
    address = cart.shipping_address

return if address.nil?

@campaigns.each do |campaign|
      country_selector = CountrySelector.new(
        campaign[:country_code_match_type],
        campaign[:country_codes],
      )

next unless country_selector.match?(address.country_code)

gateway_name_selector = GatewayNameSelector.new(
        campaign[:gateway_match_type],
        campaign[:gateway_names],
      )

payment_gateways.delete_if do |payment_gateway|
        gateway_name_selector.match?(payment_gateway)
      end
    end
  end
end

CAMPAIGNS = [
  HideGatewaysForCountryCampaign.new(HIDE_GATEWAYS_FOR_COUNTRY),
]

CAMPAIGNS.each do |campaign|
  campaign.run(Input.cart, Input.payment_gateways)
end

Output.payment_gateways = Input.payment_gateways

Endre rekkefølge på gatewayer

Bruk dette skriptet til å endre standardrekkefølgen på betalingsgatewayene som tilbys til kundene dine.

# ================================ Customizable Settings ================================
# ================================================================
# Reorder Gateways
#
# The order in which you would like your gateways to display
# ================================================================
DESIRED_GATEWAY_ORDER = [
  "Payment Gateway 1", "Payment Gateway 2", "Payment Gateway 3",
]

# ================================ Script Code (do not edit) ================================
# ================================================================
# ReorderGatewaysCampaign
#
# Reorders gateways into the entered order
# ================================================================
class ReorderGatewaysCampaign
  def initialize(desired_order)
    @desired_order = desired_order.map { |item| item.downcase.strip }
  end

def run(cart, payment_gateways)
    payment_gateways.sort_by! { |payment_gateway| @desired_order.index(payment_gateway.name.downcase.strip) || Float::INFINITY }
  end
end

CAMPAIGNS = [
  ReorderGatewaysCampaign.new(DESIRED_GATEWAY_ORDER),

CAMPAIGNS.each do |campaign|
  campaign.run(Input.cart, Input.payment_gateways)
end

Output.payment_gateways = Input.payment_gateways