Skriptkrav og -begrensninger

For å opprette skript, trenger du et Shopify Plus-abonnement og Script Editor. Du trenger også kunnskap om programmeringsspråket Ruby eller tilgang til en utvikler eller Shopify Expert som kjenner til Ruby.

Det finnes noen skriptbegrensninger for å øke sikkerheten og sørge for at skriptene kan kjøre uansett hvor mange kunder butikken din har til enhver tid. Vær oppmerksom på følgende begrensninger dersom du utvikler skript for Shopify-butikken din.

Nettbutikk og utstillingsvindu-API

Når du oppretter eller redigerer et skript, velger du om det skal kjøre kun i nettbutikken din eller i nettbutikken og i følgende apper:

Skriptene fungerer ikke med Kjøp-knappen eller Engroskanalen.

Publiserte skript

Bare ett skript per skripttype kan publiseres om gangen. Du kan for eksempel publisere et linje- og et fraktpris-skript, men du kan ikke publisere to varelinjeskript samtidig.

Maksimalt antall Shopify-skript

Du kan opprette inntil hundre Shopify Scripts.

Bestillingsutkast

Varelinjeskript, leveringsskript og betalingsskript fungerer ikke med bestillingsutkast eller bestillingsutkastkassen.

Metafelt

Shopify Scripts får ikke tilgang til metafelt.

Handlekurv-/kasse-egenskaper

Shopify Scripts får ikke tilgang til egenskaper for Shopify Liquid-handlekurv. Du kan legge til disse attributtene på handlekurvsidene for å innhente ekstra informasjon fra kundene dine, men du kan ikke opprette et skript som bruker dem.

Vanlige uttrykk

Vanlige uttrykk som matcher, støttes ikke. Hvis du oppretter et varelinjeskript, kan du kanskje bruke en av følgende metoder som en løsning:

Temaer

Du må kanskje oppdatere Liquid-temaet for å støtte skriptene dine, og enda viktigere – slik at du ikke forvirrer kundene. For eksempel viser ikke alle temaer varelinjerabatter i handlekurven. Hvis dette er tilfelle, må du redigere temaet for å vise rabatten for varelinjer i handlekurven. Finn ut mer om endringstypene du kan gjøre på Liquid-temaene dine.

ressurser

Mengden CPU og minne som er tilgjengelig for et skript er begrenset. Ressursene som er reservert for et skript avhenger av størrelsen på handlekurven og mengden beregninger som skriptet krever. Shopify sporer nøye disse ressursgrensene for å sikre at de ikke hindrer skriptet i å fungere slik det skal.

Når du tester et skript, skriver Script Editor Console prosentandelen av tildelte ressurser som skriptet bruker.

Inngang/utgang

Med noen få unntak håndterer ikke Shopify Script inndata/utdata. Dette innebærer at skriptene ikke kan utføre nettforespørsler eller databaseanrop, og de kan heller ikke hente inn data fra en bruker.

puts Metoden kan imidlertid brukes til å skrive ut tekst til konsollen i Script Editor-appen.

Tid og tilfeldighet

Skript kan ikke innebære tilfeldige eller tidsbaserte beregninger. Du får ikke tilgang til Time-objektet og rand-metoden via Shopify Scripts.

Fordi skriptene kjører hver gang totalbeløpet i en handlekurv beregnes på nytt, kan skript basert på tid eller tilfeldig nummergenerering kunne ha uforutsigbare eller forvirrende resultater dersom en kunde endrer handlekurven sin ofte. Du kan imidlertid planlegge at skript skal kjøre under hendelser ved hjelp av Launchpad-appen.

Skripttegn-grense

Du kan opprette skript på opptil 24 576 tegn.

Akselerert utsjekking

Når du bruker Shopify Scripts med hurtigkasse, blir leveringsrabattene lagt til etter at kunden velger en akselerert betalingsmåte. Derfor vises ikke endringene i bestillingsprisen på kundens enhet eller nettleser. Kundene ser den opprinnelige prisen i hurtigkassen, men blir belastet med den riktige, rabatterte prisen.