Shop for iOS og Android

Shop er en gratis iOS- og Android-app for forbrukere. Appen inneholder følgende funksjoner:

• Hurtigkasse for kunder ved bruk av Shop Pay
  • Leveringssporing for nettbestillinger
  • Produktanbefalinger fra berettigede butikker
  • Klimakompensering for berettigede bestillinger

Shop-appen gir kundene oppdatert informasjon slik at de kan spore bestillingene dine. Hvis du selger med Shopify, kan du gi kundene mulighet til å installere Shop fra butikkens statusside for bestillinger.

Du kan ikke deaktivere butikkprofilen eller produktanbefalingene fra å vises i Shop.

Finn ut mer om bruk av Shop fra Shop Hjelp-siden.

Aktiver eller deaktiver Shop-registrering

Du kan aktivere eller deaktivere muligheten til å installere Shop på statussiden for bestillinger. Dette påvirker ikke hvorvidt butikkprofilen din vises i Shop. Når du har Shop-registreringen aktivert, vil kunder i følgende land se en kobling til å installere Shop fra bestillingens statusside på mobile enheter:

• USA
  • Canada
  • Australia

Kunder utenfor disse landene ser ikke alternativet for å installere Shop på statussiden.

Kunder som velger å registrere seg blir bedt om å laste ned Shop iOS- eller Android-appen, og deretter synkroniseres bestillingsinformasjonen fra Shopify automatisk.

Hvis Shop-registreringen er tilgjengelig for butikken din, trenger du ikke å gjøre noe for å sette det opp for kundene. Alternativet aktiveres automatisk og vises på statussiden, med mindre du deaktiverer det.

Steg:

1. Fra Shopify-administratoren klikker du Innstillinger og deretter Kasse.
  2. Under For å motta fraktoppdateringer må du merke av eller fjerne avmerkingen av Kunder kan laste ned Shop-appen fra statussiden for å aktivere eller deaktivere alternativet for kundene.
  3. Klikk på Lagre.

Installasjonskrav

Du trenger ikke å installere Shop-appen for å la kundene spore bestillinger fra butikken din. Hvis du vil bruke Shop til å spore leveranser for bestillinger som du gjør på nett, kan du installere Shop-appen.

Shop er gratis og er tilgjengelig på mobilenheter med følgende operativsystemer:

• iOS(versjon 10.3 eller senere) for iPhone, iPad og iPod touch
  • Android(versjon 5.0 eller senere)

Shop-appens funksjoner

Sporing av bestilling på nett

Når en kunde bruker Gmail, lokaliserer Shop e-post med sporingsnumre automatisk for å identifisere bestillinger som skal spores. Kunder som bruker en annen type e-postadresse, kan legge til sporingsnummer manuelt.

Shop søker i e-poster for å samle inn bestillingsinformasjon. Hvis du har spørsmål om personvern, kan du se Shops personvernerklæring.

Når Shop sporer en bestilling, har den ikke alltid nok informasjon til å vise en nøyaktig plassering for leveransen. Leveringsstatusen er fortsatt nøyaktig.

Automatisk bestillingssynkronisering

Shop blir automatisk synkronisert med Shopify for å vise alle bestillingene en kunde har lagt inn i Shopify-butikker.

Når en kunde starter en bestilling uten å fullføre den, kan et varsel om forlatt kasse også bli vist i Shop. Dette varselet gir kunden en mulighet til å returnere til butikken for å fullføre bestillingen.

Butikkprofiler

Kundene kan bruke Shop til å følge og se butikkprofiler. Etter at en bestilling legges til i Shop, vil profilen til den tilknyttede butikken vises i Butikker-fanen i Shop-appen.

Når en kunde følger en Shopify-butikk i Shop-appen, kan de se produktanbefalinger basert på butikkens populære produkter. Populære produkter genereres i Shopify basert på salgsdata for butikken.

Butikkens profil inneholder butikkens logo, navn og beskrivelse. Du kan tilpasse følgende detaljer i Shop-profilen for butikken din:

Kundene kan bruke Shop selv om du ikke aktiverer muligheten for å installere appen fra butikkens statusside for bestillinger. Hvis en kunde som bruker Shop legger inn en bestilling i butikken din, kan de følge butikkprofilen din, se bestillingshistorikk og spore leveransen av bestillingen sin.