Shopcodes

Med Shopify Shopcode-app kan du generere QR-koder for butikken som fungerer som en fysisk Kjøp-knapp. Du kan også bruke dem på nett til å dirigere kunder til et produkt eller en betalingsside. QR-kodene du genererer med Shopcodes-appen kommer ikke til å endre noe i nettbutikken, påvirke kundene eller endre bestillingene.

Du kan bruke QR-koder til å:

• La kunder få mer informasjon om produktet ditt eller skanne koden til kassen uansett hvor de er.
  • Plassere QR-koder rundt den fysiske butikken som kundene kan skanne for å få mer informasjon om produktene eller se ytterligere varianter.
  • Legge til QR-koder i utstillingsvinduet for å gjøre det mulig å kjøpe produktene.
  • Legge til QR-koder på produktemballasjen slik at kundene kan bestille på nytt ved å skanne koden.
  • Legge til rabatter til QR-koder for å oppfordre til kjøp.

Installer Shopcode-appen

Når du installerer Shopcode-appen, gir du den tillatelse til å:

• se produkter, produktoppføringer og samlinger
  • se bestillinger
  • administrere markedsføringshendelser
  • se andre data, for eksempel prisregler.

Trinn:

1. Gå til Shopcodes-appsiden.
  2. Klikk på Legg til app. Hvis du ikke er logget på Shopify-kontoen din, blir du bedt om å logge på.
  3. Klikk på Installer app.

Opprett en QR-kode fra en produktside

1. Fra rullegardinmenyen Flere handlinger, som du finner på alle produktsidene, velger du Opprett en Shopcode.

Rullegardinmenyen med flere handlinger på en produktside

2. Angi en tittel for QR-koden og velg en kobling du vil at QR-koden skal ta kundene til når de skanner den. Du kan dirigere kunder til en produktbeskrivelsesside eller sende dem direkte til betalingssiden med det aktuelle produktet i handlekurven. Når du sender kundene til betalingssiden, kan du også legge til en automatisk handlekurvrabatt.

Opprett Shopcode-modal på en produktside

3. Klikk på Opprett.

4. Du kan laste ned QR-koden som en PNG-fil eller som en SVG for å skrive ut eller redigere den med programvare for grafisk design.

Opprett Shopcode-modal med alternativer for nedlastingsformater

5. Klikk på Last ned.

Opprett en QR-kode fra appen

1. Fra Shopify-administrator går du til Apper.

2. Klikk på Shopcodes.

3. Klikk på Opprett Shopcode.

4. Velg produktet eller søk for å finjustere listen og klikk på Velg produkt.

Velg en produktmodal

5. Angi en tittel for QR-koden og legg til en kobling der du vil at QR-koden skal ta kundene når de skanner den. Du kan sende kundene til en produktbeskrivelsesside eller direkte til betalingssiden med det aktuelle produktet i handlekurven. Når du sender kundene til betalingssiden, kan du også legge til en automatisk handlekurvrabatt.

Velg en produktmodal

6. Valgfritt: Huk av i avmerkingsboksen under Hjelpetekst for å legge til en forklarende kopi i QR-koden.

7. Klikk på Opprett Shopcode.

8. Du kan laste ned QR-koden som en PNG-fil dersom du bruker den på nettet eller som en SVG dersom du skriver ut QR-koden eller redigerer den med programvare for grafisk design.

QR- og nedlastingsalternativer i Shopcode-seksjonen

9. Klikk på Last ned Shopcodes.

Rediger, slett eller last ned Shopcodes

1. Klikk på koden du vil redigere eller slette.
  2. Endre informasjon eller klikk på Slett Shopcode. Du kan også velge et annet produkt som skal tilknyttes QR-koden din eller laste den ned igjen.
  3. Hvis du har endret informasjon eller valgt et annet produkt, klikker du på Lagre.

Spore Shopcodes i rapportene dine

Du kan se skanninger og konverteringer fra Shopcodes i rapportene Salg tilskrevet markedsføring og Økter tilskrevet markedsførings.

Trinn:

1. Fra Shopify-administrator går du til Apper.

2. Klikk på Shopcodes.

3. Klikk på koden du vil se rapporter for.

4. I Rapporter-seksjonen klikker du enten Vis trafikk eller Vis konverteringer.

Ting du kan gjøre med QR-koder

Det er mange måter du kan bruke QR-koder på for å forbedre virksomheten din.

Bruk QR-koder på emballasjen din

Produktemballasje med en QR-kode

Ved å trykke QR-koder på produktemballasjen kan du gjøre det enklere for offline-kjøpere å finne ut mer om produktene dine eller, dersom du ønsker å belønne kundenes lojalitet, oppfordre eksisterende kunder til å foreta nye kjøp ved å skanne for å gå direkte til kassen på mobilen med en rabattkode.

Bruk QR-koder på utstillingsvinduene til detaljhandelsstedene dine

Engrosbutikk med QR-koder i vinduene

Hvis du viser en QR-kode i vinduene til butikken, kan du selge produkter selv når butikken er stengt ved å sende kundene til Shopify-butikken din.

Arrangerer du en hendelse eller popup-vindu der lagerplassen er begrenset? Få kundene til å skanne en QR-kode og kjøpe produktene dine på smarttelefonene sine. Sett opp butikken hvor som helst i frakoblet modus uten å måtte ha lagerbeholdningen din tilgjengelig.

Bruk QR-koder på markedsføringsmateriale

Butikkløpesedler med en QR-kode

QR-koder kan også brukes til å promotere andre produkter eller rabatter med emballasjeinnlegg og gjennom offline annonseringsmateriale. I stedet for å skrive inn URL-adressen til nettstedet manuelt, kan du ta kundene dine direkte til produktet i Shopify-butikken din i så lang tid som det tar å ta frem telefonen og skanne koden.