Aktivere eller deaktivere kundekontoer

Når du aktiverer kundekontoer, vil lagrer Shopify passordbeskyttet informasjon om en kundes identitet, bestillingshistorikk og aktuelle bestillingsstatus. Kundenes opplysninger, f.eks. adresseopplysninger, fylles ut automatisk fra den lagrede informasjonen i kassen.

Still inn kundens kontoinnstillinger

Du kan gjøre kundekontoer obligatoriske eller valgfrie, eller deaktivere dem. Ved opprettelse av konto sendes kunden videre til en egen side for kontooppretting. Husk at ved å kreve at kundene oppretter konto kan du minske salgskonvertering.

Slik redigerer du kundenes kontoinnstillinger:

1. I delen Kundekontoer velger du et alternativ for kundekontoen:
  • Kontoer er deaktivert Kunder ser ikke alternativet for oppretting av konto eller for pålogging når de er i kassen. De må angi opplysningene sine manuelt i kassen, fordi feltene ikke forhåndsutfylles.

• Kontoer er valgfrie Kunder kan velge å opprette en konto, men det er ikke nødvendig å opprette en konto for å gå til kassen. Hvis kunden har en konto og er logget inn, er kundens adressefelter allerede fylt ut når de legger inn en bestilling.

• Kontoer er obligatoriske Kunden må opprette en konto, eller har en konto og kan logge seg inn for å fullføre kjøpet. Denne innstillingen er for eksempel nyttig når du selger engros eller kun til medlemmer. Adressefeltene er på forhånd fylt ut når kunden legger inn en bestilling.

1. Klikk på Lagre for å bekrefte kundens kontoinnstillinger.