Aktivere eller deaktivere kundekontoer

Når du aktiverer kundekontoer, vil lagrer Shopify passordbeskyttet informasjon om en kundes identitet, bestillingshistorikk og aktuelle bestillingsstatus. Kundenes opplysninger, f.eks. adresseopplysninger, fylles ut automatisk fra den lagrede informasjonen i kassen. For å bruke kundekontoer må du ha Nettbutikk-salgskanalen.

Still inn kundens kontoinnstillinger

Du kan gjøre kundekontoer obligatoriske eller valgfrie, eller deaktivere dem. Ved opprettelse av konto sendes kunden videre til en egen side for kontooppretting. Husk at ved å kreve at kundene oppretter konto kan du minske salgskonvertering.

Slik redigerer du kundenes kontoinnstillinger:

1. I delen Kundekontoer velger du et alternativ for kundekontoen:
  • Kontoer er deaktivert: Kunder vil ikke se alternativet for å opprette en konto eller logge inn i kassen. De må manuelt oppgi opplysningene sine i kassen, fordi feltene ikke er forhåndsutfylt. Dersom kunden krysser av i boksen «Lagre denne informasjonen til neste gang» vil en informasjonskapsel i nettleseren lagre kundens informasjon i bare denne butikken.

• Kontoer er valgfrie: Kundene kan velge å opprette en konto, men det er ikke obligatorisk å opprette en konto i kassen. Dersom kunden har en konto og er logget inn, vil adressefeltene være forhåndsutfylt når de legger inn en bestilling. Kundene har muligheten til å logge inn gjennom Har du allerede en konto? Logg inn-koblingen over e-postfeltet. Ved å klikke på denne koblingen blir kunden bedt om å angi enten e-postadresse og passord, opprette en ny konto, eller fortsette betalingen som gjest.

• Kontoer er obligatoriske: Kunden må opprette en konto, eller har en konto og kan logge seg inn for å fullføre kjøpet. Denne innstillingen er for eksempel nyttig når du selger engros eller kun til medlemmer. Adressefeltene er på forhånd fylt ut når kunden legger inn en bestilling.

1. Klikk på Lagre for å bekrefte kundens kontoinnstillinger.

Kundens adresser

Hvis kundene er logget inn i kassen, kan de velge en av adressene de har brukt nylig. Alternativt kan de angi adressen sin manuelt. Kundene kan ikke velge hvilke fem adresser de ønsker å lagre.