Geolocation

Geolocation-appen gir språk- og valutaanbefalinger til kundene basert på geografisk plassering, samt nettleser eller enhetsspråk. Dette lar kundene dine se butikken på sitt foretrukne språk, og betale med sin foretrukne valuta, basert på landet som er valgt. Geolocation-appen legger også til en velger i bunnteksten til nettbutikken som gjør det mulig for kundene dine å velge språk og valuta.

Etter at en anbefaling om bytte av valuta er akseptert eller avvist, vil ikke kunden se noen valutaanbefaling for butikken på 14 dager. Ventetiden tilbakestilles hvis kunden sletter informasjonskapsler. Språkanbefalinger vises i hver nye økt.

Krav for bruk av Geolocation-appen

For å bruke Geolocation-appen må du selge på flere språk og i flere valutaer. Geolocation-appen gir kun anbefalinger for språkene og landene du har aktivert. Hvis du ikke bruker en av disse Shopify-funksjonene, kan du ikke bruke Geolocation til å gi anbefalinger. Finn ut mer om å selge på tvers av grenser.

Installer Geolocation-appen

1. Gå til app-siden for Geolocation .
  2. Klikk på Legg til app. Hvis du ikke er logget på Shopify-kontoen din, blir du bedt om å logge på.
  3. Klikk på Installer app.

Vis anbefalinger

For å gjøre land- og språkanbefalinger tilgjengelige i butikken må du oppdatere innstillingene i Geolocation-appen. Hvis butikken din for eksempel er basert i USA, er standardlandet USA med valutaen USD, og standardspråket er engelsk. Hvis du har Frankrike aktivert for flere valutaer og har det franske språket aktivert, anbefaler Geolocation-appen at besøkende fra Frankrike velger euro og det franske språket. Hvis du ikke har aktivert disse alternativene for land og språk, forblir butikken i standard landvaluta og språkinnstillinger.

Steg:

1. Fra Shopify-administratoren klikker du på Apper.
  2. Klikk på Geolocation.
  3. Velg Vis anbefalinger under Anbefalinger.

Statusen endres til Publisert i nettbutikken. Kundene dine vil som standard se alle publiserte språk og valutaer. De kan velge sitt foretrukne språk og valuta for å surfe i butikken.

Hvis du velger bort Vis anbefalinger endres statusen til Ikke publisert i nettbutikken, og anbefalingene fjernes.

Tilpass anbefalingsinnstillinger

Steg:

1. Fra Shopify-administratoren klikker du på Apper.
  2. Klikk på Geolocation.
  3. Under Anbefalinger-seksjonen klikker du på Tilpass.
  4. Tilpass anbefalingene.
  5. Klikk på Lagre.

Forhåndsvis land- og språkanbefalinger

Du kan forhåndsvise valuta- og språkanbefalingene dine i Geolocation-appen før du publiserer dem i butikken.

Du kan ikke forhåndsvise land- og språkanbefalingene dine når du blar gjennom i butikken hvis du allerede befinner deg på et sted eller bruker et land som er det samme som standardspråket og -landet til butikken. Hvis du for eksempel har en butikk med USA (USD$) som standardland og engelsk som standardspråk, vil det ikke vises noen anbefalinger når du besøker butikken i USA, fordi butikken allerede samsvarer med preferansene dine. Bruk en VPN-tjeneste for å simulere nettlesering fra et annet land for å forhåndsvise anbefalinger fra bestemte steder.

Vis velgere

Velgere lar besøkende velge språk og valuta når som helst. Du kan legge til valuta- og språkvelgere i bunnteksten til nettbutikken.

Steg:

1. Fra Shopify-administratoren klikker du på Apper.
  2. Klikk på Geolocation.
  3. Velg Vis velgere under Velgere.
  4. Klikk på Lagre.

Hvis du fravelger Vis velgere endres statusen til Ikke publisert i nettbutikken, og velgerne fjernes.

Tilpass velgerinnstillinger

Du kan endre plasseringen til språk- og valutavelgeren i bunnteksten.

Steg:

1. Fra Shopify-administratoren klikker du på Apper.
  2. Klikk på Geolocation.
  3. Under Velgere-seksjonen klikker du på Tilpass.
  4. Velg Venstre, Midtstilt eller Høyre.
  5. Klikk på Lagre.

Språk- og valutaanbefalingene dine vises i bunnteksten til butikken din.

Avinstaller Geolocation-appen

Du kan fjerne Geolocation-appen fra butikken din ved å følge disse trinnene:

Etter at Geolocation-appen er avinstallert, trenger du ikke å fjerne eventuelle ubrukte kodesnutter fra tema malen.