Geolocation

Geolocation-appen gir språk- og valutaanbefalinger til kundene basert på geografisk plassering, samt nettleser eller enhetsspråk. Denne funksjonen lar kunder se butikken din på sitt foretrukne språk og handle i deres foretrukne valuta. Geolocation-appen legger også til en velger i bunnteksten til nettbutikken som gjør det mulig for kundene dine å velge språk og valuta.

Etter at en anbefaling om bytte av valuta er akseptert eller avvist, vil ikke kunden se noen valutaanbefaling for butikken på 14 dager. Ventetiden tilbakestilles hvis kunden sletter informasjonskapsler. Språkanbefalinger vises i hver nye økt.

Krav for bruk av Geolocation-appen

For å bruke Geolocation-appen må du selge på flere språk og/eller i flere valutaer. Geolocation-appen gir kun anbefalinger for språkene og/eller valutaene du har aktivert.

Geolocation anbefaler bare språkene og valutaene du har aktivert for butikken din. Hvis du ikke bruker en av disse Shopify-funksjonene, kan du ikke bruke Geolocation til å gi anbefalinger. Finn ut mer om salg på tvers av grenser.

Installer Geolocation-appen

1. Gå til app-siden for Geolocation .
  2. Klikk på Legg til app. Hvis du ikke er logget på Shopify-kontoen din, blir du bedt om å logge på.
  3. Klikk på Installer app.

Du kan fjerne Geolocation-appen fra butikken din ved å følge disse trinnene:

Etter at Geolocation-appen er avinstallert, trenger du ikke å fjerne eventuelle ubrukte kodesnutter fra tema malen.

Forhåndsvis valuta- og språkanbefalinger

Du kan forhåndsvise valuta- og språkanbefalingene dine i Geolocation-appen før du publiserer dem i butikken.

Hvis du vil forhåndsvise anbefalinger i butikken din, vil ikke Geolocation-appen gi anbefalinger når du surfer i butikkens standardvaluta og språk. Hvis du for eksempel har en butikk med USD som standardvaluta og engelsk som standardspråk, vil det ikke bli vist noen anbefaling når du besøker butikken fra USA, da butikken allerede samsvarer med preferansene dine.

Forhåndsvisning av anbefalinger fungerer ikke hvis du allerede er på et sted eller bruker en valuta som er lik standardspråket og valutaen til butikken. Bruk en VPN-tjeneste for å simulere surfing fra et annet land for å forhåndsvise anbefalinger fra spesifikke steder.

Publiser anbefalinger

Hvis du publiserer valuta og språk samt anbefalinger, er de tilgjengelige i butikken din. Hvis butikken din for eksempel er basert i USA, er standardvalutaen trolig USD, og standardspråket vil være engelsk. Geolocation-appen vil anbefale besøkende fra Frankrike å se i euro og fransk, hvis dette er alternativer som er aktivert i valuta- og språkseksjonene dine. Hvis du ikke har aktivert disse valuta- og språkalternativene, vil butikken din forbli i standard valuta og språk.

Steg:

1. Fra Shopify-administratoren klikker du på Apper.
  2. Klikk på Geolocation.
  3. Under Anbefalingerklikker du på Publiser.

Statusen endres til «Publisert i nettbutikken». Kundene dine vil som standard se alle publiserte språk og valutaer. De kan velge sitt foretrukne språk og valuta for å surfe i butikken.

Hvis du klikker på Avpubliser, endres statusen til «Ikke publisert i nettbutikken», og anbefalingene fjernes.

Tilpass anbefalingsinnstillinger

Steg:

1. Fra Shopify-administratoren klikker du på Apper.
  2. Klikk på Geolocation.
  3. Under Anbefalinger-seksjonen klikker du på Tilpass.
  4. Tilpass anbefalingene.
  5. Klikk på Lagre.

Publiser velgere

Velgere lar besøkende velge språk og valuta når som helst. Du kan legge til valuta- og språkvelgere i bunnteksten til nettbutikken.

Steg:

1. Fra Shopify-administratoren klikker du på Apper.
  2. Klikk på Geolocation.
  3. Under Velgereklikker du på Publiser.
  4. Klikk på Lagre.

Hvis du klikker på Avpubliser, vil statusen endres til «Ikke publisert i nettbutikken», og velgerne fjernes.

Tilpass velgerinnstillinger

Du kan endre plasseringen til språk- og valutavelgeren i bunnteksten.

Steg:

1. Fra Shopify-administratoren klikker du på Apper.
  2. Klikk på Geolocation.
  3. Under Velgere-seksjonen klikker du på Tilpass.
  4. Velg Venstre, Midtstilt eller Høyre.
  5. Klikk på Lagre.

Språk- og valutaanbefalingene dine vises i bunnteksten til butikken din.