Konfigurere og administrere nye kundekontoer

Med nye kundekontoer kan kundene logge på med en sekssifret bekreftelseskode for éngangsbruk som sendes på e-post. Man trenger ikke et passord for å logge på. Både klassiske og nye kundekontoer er tilgjengelige for deg, og kan brukes av kundene dine.

Nye kundekontoer støtter B2B, men de støtter ikke Multipass. Finn ut mer om forskjellen mellom klassiske og nye kundekontoer.

Konfigurere nye kundekontoer

Du kan konfigurere nye kundekontoer i Kundekontoer-innstillingene i Shopify-administrator.

Trinn:

1. Gå til Innstillinger > Kundekontoer fra Shopify-administrator.
  2. Klikk på Rediger i seksjonen Kontoer i nettbutikk og kasse.
  3. Velg avmerkingsboksen Vis påloggingskobling i overskriften i nettbutikken og i kassen for å vise påloggingskoblingen i butikken.
  4. Velg Nye kundekontoer i seksjonen Velg hvilken versjon av kundekontoer som skal brukes.
  5. Klikk på Lagre.

Lagrede betalingsmåter

Med lagrede betalingsmåter kan kunden lagre kredittkortopplysninger i kontoen sin i butikken din. Dette gjør fremtidige betalinger raskere, og oppfordrer til gjentatte kjøp. Når en kunde har opprettet en konto, kan de legge til andre kredittkort, redigere kredittkortopplysninger eller slette kort.

Lagrede betalingsmåter er kompatible med Shop Pay. Du kan ha begge funksjonene slått på samtidig. I kassen kan kundene velge ønsket metode.

Aktiver lagrede betalingsmåter

Lagrede betalingsmåter er deaktivert som standard. Du kan aktivere lagrede betalingsmåter fra Shopify-administrator.

Trinn:

Deaktivere en kundekonto

Med nye kundekontoer kan du ikke deaktivere enkeltkontoer. Du kan slette en kundeprofil, men hvis kunden logger på igjen med samme e-postadresse opprettes det en ny kundeprofil.

Merkevarebygging og tilpasning

Du kan tilpasse merkevarebygging for nye kundekontosider ved å redigere kassestilen. Med unntak av påloggingssiden, gjelder kassestilen automatisk for nye kundekontosider. Påloggingssiden bruker bare kasselogoen, og knappfargen kan ikke endres fra standardfargen, som er blå.

Følgende merkevareinnstillinger for kassen gjelder ikke for nye kundekontosider:

• Logoplassering
  • Logostørrelse
  • Bakgrunn for hovedinnholdsområde

Endre standarddomene

For å endre standarddomenet kan du koble til et tredjepartsdomene til Shopify for siden med nye kundekontoer.

Merkevarebygging og tilpasning for Shopify Plus-forhandlere

Hvis butikken har Shopify Plus-abonnementet, kan du tilpasse merkevarebygging og forhåndsvise nye kundekontosider i redigeringsverktøyet for kassen. Med unntak av påloggingssiden, gjelder merkevarebygging i kassen automatisk for nye kundekontosider. Påloggingssiden bruker bare kasselogoen, og knappfargen kan ikke endres fra standardfargen, som er blå.

Følgende merkevareinnstillinger for kassen gjelder ikke for nye kundekontosider:

• Logoplassering
  • Logojustering
  • Maksbredde for logo
  • Bakgrunnsbilde for toppteksten i kassen
  • Bakgrunn 1

Skjule nye kundekontoer

Hvis du ikke lenger ønsker at kunder skal kunne gå til kundekontoer fra nettbutikken eller kassen, kan du skjule koblingene til kundekontoer.

Trinn:

1. Gå til Innstillinger > Kundekontoer fra Shopify-administrator.
  2. Klikk på Rediger i seksjonen Kontoer i nettbutikk og kasse.
  3. Kontroller at avmerkingsboksen ikke er valgt i seksjonen Påloggingsopplevelse.
  4. Klikk på Lagre.

Kundeopplevelse

Gå gjennom følgende funksjoner for å finne ut mer om kundeopplevelsen med nye kundekontoer:

Opprettelse og pålogging til kundekonto

Hvis kunden har en kundeprofil i Shopify-administrator, har de allerede en konto. De kan logge på med e-postadressen som er knyttet til kundeprofilen for å se bestillinger og kontoinformasjon. Når en kunde oppgir e-postadressen sin, mottar de en e-postmelding med en sekssifret éngangskode de må oppgi for å logge på.

Hvis noen logger på med en e-postadresse som ikke er knyttet til en eksisterende kundeprofil opprettes det en ny kundeprofil automatisk.

Hvis kunden har en Shop-konto, blir de bedt om å logge på med Shop, eller de kan fortsatt logge på med en éngangskode de mottar på e-post. Begge metodene lar kundene logge på eller opprette en konto. Kunder som har logget på med Shop kommer til kassen med handleopplysninger forhåndsutfylt, slik at de kan betale med ett klikk med Shop Pay.

For å gi en kunde tilgang til B2B-kjøpsopplevelsen i kontoen deres må du legge til kundeprofilen deres i en bedrift.

Oppdatere nye kundekontoer

Kundene kan oppdatere kontodetaljene ved å logge på kontoen sin fra butikkfronten.

Trinn:

1. Kunden navigerer til nettbutikken og klikker deretter på påloggingsknappen.
  2. Kunden oppgir e-postadressen sin. Når de mottar en e-postmelding med en påloggingskode, oppgir de koden for å gå til kontosiden.
  3. På kontosiden klikker kunden på initialene sine øverst til høyre, og klikker deretter på Kontoinformasjon.
  4. For å redigere navnet klikker kunden på blyantikonet i seksjonen Profil.
  5. For å redigere leveringsdetaljene klikker kunden på blyantikonet ved siden av adressen i seksjonen Adresser.

Logg på med Shop

Hvis du har Shop Pay aktivert, kan kunden logge på med Shop-påloggingsinformasjon og lagrede passkeyer. Logg på med Shop aktiveres automatisk for nye kundekontoer, og kan bare fjernes fra butikken hvis du deaktiverer Shop Pay.

Hensyn ved bytte til nye kundekontoer

Ved å bytte til nye kundekontoer kan du se følgende endringer i butikken:

• Apper eller liquid-tilpasninger som legges til på kundekontosidene i temaet gjelder ikke for nye kundekontoer. Kundene dine mister tilgang til disse tilpasningene.
  • Arbeidsflytutløsere eller automasjoner basert på klassiske kundekontoer støttes ikke i nye kundekontoer.
  • Alle koblinger til klassiske kundekontoer tilbakestilles til nye kundekontoer.

Du kan når som helst bytte tilbake til klassiske kundekontoer for å gjenopprette den tidligere opplevelsen.