Konfigurere og administrere nye kundekontoer

Med nye kundekontoer kan kundene logge på med en e-postadresse og en sekssifret bekreftelseskode for éngangsbruk. Det kreves ikke et passord for å logge på. Hvis du har tilgang til nye kundekontoer er både klassiske og nye kundekontoer tilgjengelig for deg og kan brukes av kundene.

Nye kundekontoer støtter B2B, men de støtter ikke Multipass.

Om nye kundekontoer

Kundene kan logge på uten et passord. Når de logger på for første gang opprettes kundekontoen automatisk. Du kan ikke deaktivere en individuell kundekonto.

Kontoopprettelse og pålogging

Hvis kunden har en kundeprofil i Shopify-administrator har de allerede en konto. De kan logge på med e-postadressen som er knyttet til kundeprofilen for å se bestillinger og kontoinformasjon. Når en kunde oppgir e-postadressen sin mottar de en e-postmelding med en sekssifret éngangskode de må oppgi for å logge på.

Hvis noen logger på med en e-postadresse som ikke er knyttet til en eksisterende kundeprofil opprettes det en ny kundeprofil automatisk.

For å gi en kunde tilgang til B2B-kjøpsopplevelsen i kontoen deres må du legge til kundeprofilen deres i en bedrift.

Deaktivere en konto

Med nye kundekontoer kan du ikke deaktivere enkeltkontoer. Du kan slette en kundeprofil, men hvis kunden logger på igjen med samme e-postadresse opprettes det en ny kundeprofil.

Merkevarebygging og tilpasning

Kasselogoen og -stilen brukes automatisk for nye kundekontoer. For å gjøre endringer i merkevarebygging for nye kundekontoer må du oppdatere merkevarebyggingen i kassen.

Følgende merkevareinnstillinger gjelder ikke for nye kundekontoer:

• logoplassering
  • logojustering
  • maksbredde for logo

Domene

For å endre standarddomenet kan du koble et tredjepartsdomene til Shopify for siden for nye kundekontoer.

Konfigurere nye eller klassiske kundekontoer

Hvis du har begge versjonene av kundekontoer kan du velge hvilken versjon du ønsker å bruke i nettbutikken og kassen.

Trinn:

1. Gå til Innstillinger > Betaling og kontoer i Shopify-administrator.
  2. Konfigurer innstillingene for kundekontoer i seksjonen Innstillinger for kundekontoer:

• Velg Tillat at kundene kan logge på fra nettbutikken og kassen for å vise en påloggingskobling i overskriften i nettbutikken og på kassesiden.
    • Velg Krev at alle kunder må logge på før de går til kassen for å be kundene logge på før de går til kassen.
    • Hvis du vil vise en påloggingskobling i overskriften i nettbutikken og på kassesiden, og også be kundene om å logge på før de går til kassen, velger du begge alternativer.
  3. Velg hvilken versjon av kundekontoer du ønsker å bruke i nettbutikken i seksjonen Påloggingsopplevelse.

4. Klikk på Lagre.

Forhåndsvis kundeopplevelsen

Du kan forhåndsvise og teste kundeopplevelsen for klassiske og nye kundekontoer.

Trinn:

1. Gå til Innstillinger > Betaling og kontoer i Shopify-administrator.
  2. Klikk på Forhåndsvis ved siden av kundekontoversjonen du ønsker å forhåndsvise i seksjonen URL-adresser til kundekontoer.

Skjul nye kundekontoer

Hvis du ikke lenger ønsker å bruke kundekontoer i nettbutikken kan du skjule dem.

Trinn:

1. Gå til Innstillinger > Betaling og kontoer i Shopify-administrator.
  2. Kontroller at ingen av avmerkingsboksene er valgt i seksjonen Innstillinger for kundekontoer.