Overføre et tredjepartsdomene til Shopify

Hvis du allerede eier et egendefinert domene og ønsker å administrere alle domeneinnstillinger fra Shopify-administrator, kan du overføre domenet til Shopify. Når du har overført domenet til Shopify, trenger du ikke lenger å bruke tredjepartsleverandøren av domener der du opprinnelig kjøpte domenet.

Krav og hensyn for overføring av et domene til Shopify

Før du starter bør du gå gjennom følgende krav og vurderinger:

• Du må eie domenet du vil overføre. Hvis du ikke eier det og det er tilgjengelig for registrering, kan du kjøpe det.
  • Før du kan overføre domenet, må du vente i 60 dager etter registrering av domenet, overføring av domenet til en annen domeneleverandør eller gjøre endringer i registratorinformasjonen. For mer informasjon kan du se Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (ICANN).
  • Du må betale registreringsavgiften for å fornye domenet i ytterligere 12 måneder. De 12 månedene legges til domenets gjeldende utløpsdato.
  • Det kan være ytterligere kostnader forbundet med overføring av domenet ditt. Kontakt domeneleverandøren din for mer informasjon om overføringskostnader.
  • Du må ha tilgang til kontoen din hos den opprinnelige domeneleverandøren og e-postkontoen du bruker til å logge inn på den.
  • Du må sørge for at e-postadressen din ikke tilhører domenet du vil overføre. Under domeneoverføringsprosessen kan du måtte svare på e-poster som sendes til denne e-postadressen. Hvis den gjeldende e-postadressen er knyttet til domenet, blir den deaktivert under overføringen. Hvis du for eksempel vil overføre domenet johns-apparel.com, må du unngå å bruke e-postadressen info@johns-apparel.com.
  • Du må se etter og svare på e-postbekreftelser for å fullføre overføringsprosessen.
  • Du må bruke en tredjepartstjeneste for e-post med videresending av e-post fra Shopify. Shopify tilbyr ikke vertstjenester for e-post, men tilbyr et ubegrenset antall videresendingskontoer for e-post.
  • Det kan ta opptil 20 dager å overføre domenet ditt. Domenet ditt fortsetter å fungere under overføringsprosessen.

Før du setter i gang

Før du starter overføringen av domenet, må du sjekke om domenet er berettiget for overføring til Shopify, og gå gjennom retningslinjene for overføring fra domeneleverandøren.

Sjekk domenets berettigelse for overføring

Du kan sjekke om domenet er berettiget for overføring fra Shopify-administrator. Noen domener, som .ca- og .co.uk-domener, er ikke berettigede for overføring.

Steg:

1. Fra Shopify-administratoren din klikker du på Nettbutikk > Domener.
  2. Klikk på Koble til eksisterende domene.
  3. På siden Koble til et eksisterende domene klikker du overfør domenet ditt.
  4. Angi domenet du vil overføre til Shopify i dialogboksen Overfør domene. Ikke inkluder www. i begynnelsen av domenet.
  5. Klikk på Neste.

Hvis domenet ikke er berettiget for overføring, vil et banner gi informasjon om at toppnivådomenet ikke støttes for øyeblikket. Du kan i stedet koble tredjepartsdomenet ditt til Shopify.

Gå gjennom retningslinjene for overføring fra domeneleverandøren din

Før du starter overføringsprosessen, må du sjekke retningslinjene for overføring fra domeneleverandøren for å sikre at domeneoverføringer er støttet. De fleste domeneleverandører støtter domeneoverføringer, men noen gjør det ikke. Du finner retningslinjene for overføring for din domeneleverandør ved å søke etter transfer domain i hjelpesenteret deres:

Steg 1: Koble domenet ditt til Shopify

For å unngå forstyrrelser i tjenesten må du koble domenet ditt til Shopify. Hvis du ikke kobler til domenet før du overfører det, kan det hende besøkende til domenet opplever tilkoblingsfeil i overføringsprosessen.

Trinn 2: Klargjør domenet for overføring

Før du kan overføre domenet til Shopify, må du låse opp domenet og få en godkjenningskode for overføring fra domeneleverandøren.

Når du overfører et domene til Shopify vil domenets A-oppføring og CNAME-oppføring angis til Shopifys standardoppføringer for domener. Hvis ytterligere oppføringer er registrert på domenet før overføringen, må du ta en kopi av disse oppføringene for å legge dem til i Domener-seksjonen i Shopify-administrator etter overføringen. Det kan for eksempel være at du må legge til en MX-oppføring for å koble domenet til en e-posttjeneste.

Steg:

1. Logg på kontoen din hos tredjepartsleverandøren din for domener.
  2. Bekreft at e-postadressen som er knyttet til kontoen din er oppdatert, og ikke tilhører domenet du vil overføre.
  3. Ta en kopi av alle domeneoppføringer du kan trenge for å konfigurere domenet etter overføringen.
  4. Klikk på Lås opp ved siden av domenet du vil overføre. Det kan hende du må godkjenne dette valget ved å klikke på en kobling i en e-postbekreftelse.
  5. Klikk på Overfør dette domenet, Overfør ut eller lignende for å få en bekreftelseskode for overføring fra leverandøren.

Steg 3: Overfør domenet ditt til Shopify

Når du har forberedt domenet for overføring, kan du starte overføringsprosessen for domenet fra Shopify-administrator.

Steg:

1. Fra Shopify-administratoren din klikker du på Nettbutikk > Domener.
  2. Klikk på Overfør domene.
  3. Angi domenet du vil overføre til Shopify. Ikke inkluder www. i begynnelsen av domenet.
  4. Klikk på Neste, og klikk deretter på Bekreft domene.
  5. Avhengig av hvilken melding som vises, gjør du ett av følgende: - Hvis DOMENE LÅST OPP vises, klikker du Neste for å fortsette.

6. I dialogboksen Bekreftelseskode angir du autorisasjonskoden eller EPP-koden som er oppgitt av domeneleverandøren.

7. Klikk på Neste.

8. Klikk på Kjøp og overfør.

9. Sjekk e-postkontoen som er knyttet til domenet. Avhengig av domeneleverandør kan du ha mottatt en e-post som ber deg om å bekrefte disse endringene. E-postmeldingen varierer, men du må godkjenne domeneoverføringen ved å klikke på en kobling slik som Bekreft overføring eller Godkjenn overføring.

Det kan ta inntil 20 dager før domenet overføres. Når det er overført mottar du en e-postbekreftelse fra Shopify, og du har tilgang til domeneinnstillingene på Domener-siden i Shopify-administrator. Hvis domeneoverføringen ikke er vellykket, får du refundert kostnaden for 1 års fornyelse.

Steg 4: Administrer innstillingene for samtykke til databruk

Når du har fullført domeneoverføringen, mottar du en e-post med emnefeltet Styr hvordan opplysningene dine deles. E-posten inneholder en kobling som sender deg til Tucows Incs Innstillinger for samtykke til databruk. Tucows er moderselskapet til OpenSRS, tjenesten Shopify bruker til å videreselge domener til selgere. Det er valgfritt å gi ditt samtykke, og du kan når som helst trekke det tilbake.

Neste steg

Etter at du har overført domenet ditt til Shopify, kan du gjøre følgende oppgaver: