Overføre et tredjepartsdomene til Shopify

Hvis du allerede eier et egendefinert domene og ønsker å administrere alle domeneinnstillinger fra Shopify-administrator, kan du overføre domenet til Shopify. Når du har overført domenet til Shopify, trenger du ikke lenger å bruke tredjepartsleverandøren av domener der du opprinnelig kjøpte domenet.

Før du overfører et tredjepartsdomene til Shopify

Før du starter overføringen av domenet må du:

Krav og hensyn for overføring av et domene til Shopify

Før du starter bør du gå gjennom følgende krav og vurderinger:

• Du må eie domenet du vil overføre. Hvis du ikke eier det og det er tilgjengelig for registrering, kan du kjøpe det.
  • Før du overfører domenet må du vente i 60 dager etter registrering av domenet, overføring av domenet til en annen domeneleverandør, eller endringer i registratorinformasjonen. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (ICANN).
  • Du må betale registreringsavgiften for å fornye domenet i ytterligere 12 måneder. De 12 månedene legges til domenets gjeldende utløpsdato.
  • Det kan være ytterligere kostnader forbundet med overføring av domenet ditt. Kontakt domeneleverandøren din for mer informasjon om overføringskostnader.
  • Du må ha tilgang til kontoen din hos den opprinnelige domeneleverandøren og e-postkontoen du bruker til å logge inn på den.
  • Du må sørge for at e-postadressen din ikke tilhører domenet du vil overføre. Under domeneoverføringsprosessen kan du måtte svare på e-poster som sendes til denne e-postadressen. Hvis den gjeldende e-postadressen er knyttet til domenet, blir den deaktivert under overføringen. Hvis du for eksempel vil overføre domenet johns-apparel.com, må du unngå å bruke e-postadressen info@johns-apparel.com.
  • Du må se etter og svare på e-postbekreftelser for å fullføre overføringsprosessen.
  • Du må bruke en tredjepartstjeneste for e-postverting med videresending av e-post fra Shopify. Shopify tilbyr ikke vertstjenester for e-post, men tilbyr et ubegrenset antall videresendingskontoer for e-post.
  • Det kan ta opptil 20 dager å overføre domenet ditt. Domenet ditt fortsetter å fungere under overføringsprosessen.
  • Bare apex-domener som johns-apparel.com kan overføres til Shopify. Underdomener, som www.johns-apparel.com eller shops.johns-apparel.com, kan ikke overføres til Shopify.
  • Shopify tar ikke en kopi av eventuelle egendefinerte DNS-oppføringer. Sørg for at du har lagret en kopi av egendefinerte DNS-oppføringer, slik at du kan legge dem til for domenet når overføringen er fullført.

Gå gjennom retningslinjene for overføring fra domeneleverandøren din

Før du starter overføringsprosessen, må du sjekke retningslinjene for overføring fra domeneleverandøren for å sikre at domeneoverføringer er støttet. De fleste domeneleverandører støtter domeneoverføringer, men noen gjør det ikke. Du finner retningslinjene for overføring for din domeneleverandør ved å søke etter transfer domain i hjelpesenteret deres:

Sjekk domenets berettigelse for overføring

Du kan kontrollere om domenet er kvalifisert for overføring fra Shopify-administrator. Noen domener, som .ca og .co.uk, er ikke kvalifisert for overføring. Kun apex-domener som johns-apparel.com kan overføres til Shopify. Når et apex-domene er overført til Shopify, må underdomener opprettes på nytt.

Steg:

1. Fra Shopify-administrator går du til Innstillinger > Domener.
  2. Gjør ett av følgende:

• Hvis du ikke har koblet til flere domener klikker du på Koble til et eksisterende domene, og klikker deretter på overfør det til Shopify.
    • Hvis du har andre tilkoblede domener klikker du på Overfør domene.
  3. Skriv inn domenet du vil overføre til Shopify på siden Overfør et eksisterende domene. Ikke inkluder www. i begynnelsen av domenet.

4. Klikk på Neste.

5. Gjør ett av følgende:

• Hvis domenet er berettiget for overføring, følger du trinnene for å overføre domenet til Shopify.
    • Hvis domenet ikke er kvalifisert for overføring, må du koble tredjepartsdomenet til Shopify i stedet.

Trinn 1: Koble domenet ditt til Shopify

For å unngå forstyrrelser i tjenesten må du koble domenet ditt til Shopify. Hvis du ikke kobler til domenet før du overfører det, kan det hende besøkende til domenet opplever tilkoblingsfeil i overføringsprosessen.

Trinn 2: Klargjør domenet ditt for overføring

Før du kan overføre domenet til Shopify, må du låse opp domenet og få en godkjenningskode for overføring fra domeneleverandøren.

Når du overfører et domene til Shopify vil domenets A-oppføring og CNAME-oppføring angis til Shopifys standardoppføringer for domener. Hvis ytterligere oppføringer er registrert på domenet før overføringen, må du ta en kopi av disse oppføringene for å legge dem til i Domener-seksjonen i Shopify-administrator etter overføringen. Det kan for eksempel være at du må legge til en MX-oppføring for å koble domenet til en e-posttjeneste.

Steg:

1. Logg på kontoen din hos tredjepartsleverandøren din for domener.
  2. Bekreft at e-postadressen som er knyttet til kontoen din er oppdatert, og ikke tilhører domenet du vil overføre.
  3. Ta en kopi av alle domeneoppføringer du kan trenge for å konfigurere domenet etter overføringen.
  4. Klikk på Lås opp ved siden av domenet du vil overføre. Det kan hende du må godkjenne dette valget ved å klikke på en kobling i en e-postbekreftelse.
  5. Klikk på Overfør dette domenet, Overfør ut eller lignende for å få en bekreftelseskode for overføring fra leverandøren.

Trinn 3: Overfør domenet ditt til Shopify

Når du har forberedt domenet for overføring, kan du starte overføringsprosessen for domenet fra Shopify-administrator.

Steg:

1. Fra Shopify-administrator går du til Innstillinger > Domener.
  2. Gjør ett av følgende:

• Hvis du ikke har koblet til flere domener klikker du på Koble til et eksisterende domene, og klikker deretter på overfør det til Shopify.
    • Hvis du har andre tilkoblede domener klikker du på Overfør domene.
  3. Skriv inn domenet du vil overføre til Shopify på siden Overfør domene. Ikke inkluder www. i begynnelsen av domenet.

4. Klikk på Neste.

5. Skriv inn autorisasjonskoden fra domeneleverandøren i feltet Autorisasjonskode.

6. Klikk på Bekreft domene.

7. Gå gjennom seksjonen Domene som skal registreres på siden Godkjenn belastning. Hvis du ønsker å sikre at domenet fornyes automatisk før det utløper, velger du Forny dette domenet automatisk hvert år.

8. Gå gjennom seksjonen Kontaktinformasjon for å bekrefte at e-postadressen og opplysningene om Shopify-butikkeieren stemmer.

9. Les ICANN-retningslinjene og domeneregistreringsavtalen.

10. Klikk på Godkjenn i seksjonen Sammendrag av belastning.

11. Sjekk e-postkontoen som er knyttet til domenet og se etter en melding om godkjenning av overføringen, og følg instruksjonene i meldingen for å godkjenne domeneoverføringen til Shopify. Hvis du ikke godkjenner overføringen, blir den ikke behandlet.

Det kan ta opptil 20 dager før domenet ditt overføres. Når det er overført mottar du en e-postbekreftelse fra Shopify. Du finner domeneinnstillingene på Domener-siden i Shopify-administrator.

Hvis domenet ikke er overført til Shopify etter 20 dager må du se om varsler eller nødvendige handlinger knyttet til overføringen har havnet i Søppelpost-mappen. Hvis du ikke har mottatt noen e-postmeldinger må du kontakte Shopify-brukerstøtte.

Hvis domeneoverføringen ikke lykkes, får du refundert gebyret for ett års fornyelse.

Trinn 4: Administrer innstillingene for samtykke til databruk

Når du har fullført domeneoverføringen mottar du en e-post med emnefeltet Styr hvordan opplysningene dine deles. E-posten inneholder en kobling som sender deg til Tucows Incs Innstillinger for samtykke til databruk. Tucows er moderselskapet til OpenSRS, tjenesten Shopify bruker til å videreselge domener til selgere. Det er valgfritt å gi ditt samtykke, og du kan når som helst trekke det tilbake.

Neste trinn

Etter at du har overført domenet ditt til Shopify, kan du gjøre følgende oppgaver: