Legge til et tredjepartsdomene - hurtigveiledning

Den beste måten å bruke et tredjepartsdomene i Shopify-butikken på, avhenger av hvor domenet er kjøpt.

Domener bruker mye komplisert terminologi, men i praksis er det bare to ting du må gjøre for å koble et domene til Shopify:

• Hoveddelen av domenet (rotdomenet), slik som shopify.com, må peke til Shopifys IP-adresse: 23.227.38.65.
  • Alle tillegg før rotdomenet ditt (underdomener), slik som www for www.shopify.com eller shop for shop.shopify.com, må peke til shops.myshopify.com.

Hver enkelt domeneleverandør har ulike krav til innstillinger, så du må kontakte domeneleverandøren eller se gjennom deres dokumentasjon om hvordan domenet skal settes opp.

Shopify-brukerstøtte har ikke tilgang til domeneinnstillingene dine. Hvis du har problemer med å sette opp domenet ditt, må du snakke med domeneleverandøren. Shopify-brukerstøtte kan bare gi deg råd om hva du kan fortelle domeneleverandøren.

Hvis du vil at Shopify skal kunne hjelpe deg med domeneinnstillingene, kan du overføre domenet til Shopify.

GoDaddy-, Google- og 1&1 IONOS-domener

Hvis du har kjøpt domenet ditt gjennom GoDaddy, Google eller 1&1 IONOS, kan du se veiledningen for automatisk oppsett av domenet.

Alle andre domener

Fordi alle domeneleverandører er ulike, kan ikke Shopify gi råd om hva du skal oppgi i hvert enkelt felt av domeneinnstillingene. Her er alt du trenger å vite for å gå gjennom leverandørens dokumentasjon og finne ut hva du skal angi i hvert felt, eller som du kan oppgi til kundestøtteteamet deres:

• Rotdomenet må ha en A-oppføring som peker til 23.227.38.65.
  • Rotdomenet kan ikke peke mot noen andre A-oppføringer.
  • Alle underdomener må ha en CNAME-oppføring som peker til shops.shopify.com.
  • Domenets navneservere må være standardserverne for din leverandør.

Etter at du har endret domeneinnstillingene, kan det ta opptil 48 timer før endringene er synlige på internett.

Kontroller om domenet er klart til å kobles til Shopify

Det kan ta 48 timer før endringer til et domene vises på internett. Du kan sjekke om domenet ditt er klart til å legges inn på Shopify-kontoen din ved å bruke whio.is.

Steg:

1. Gå til who.is.
  2. Skriv inn rotdomenet ditt, som for eksempel shopify.com.
  3. Klikk på DNS Records.
  4. Se etter følgende oppføringer: - Type A med Content som er 23.227.38.65
    Eksempel på A-oppføring
    • Type CNAME med Content som er shops.myshopify.com
      Eksempel på CNAME-oppføring

Hvis du ikke ser disse oppføringene, eller det ligger en annen oppføring på rotdomenet ditt med en Type A og Content som er en annen IP-adresse, er ikke domenet ditt klart til å kobles til Shopify. Hvis det har gått mer enn 48 timer siden du endret innstillingene, må du kontakte domeneleverandøren.

Hvis du ser disse oppføringene, er du klar til å legge inn domenet på Shopify-kontoen din.

Legg til et domene i Shopify-kontoen din

Når domenet er klart, kan du legge det til i Shopify-kontoen din.

Steg:

1. Fra Shopify-administrator går du til Nettbutikk > Domener.
  2. Klikk på Koble til eksisterende domene.
  3. Skriv inn domenet du vil koble til, for eksempel johns-apparel.info.
  4. Klikk på Neste.
  5. Klikk på Bekreft tilkobling.

Koble bare et underdomene til Shopify-butikken

Det er mulig med et oppsett der rotdomenet peker til et annet nettsted og et underdomene peker til en Shopify-butikk, men det støttes ikke av Shopify. Du kan for eksempel sette shop.johns-apparel.com til å peke til Shopify-butikken, mens johns-apparel.com peker til en annen leverandør.

Oppsett

For et slikt oppsett konfigurerer du underdomenet med en CNAME-oppføring som peker til shops.myshopify.com.

Feilsøking

Hvis du får en feilmelding om en manglende A-oppføring når du legger til underdomenet i Shopify, må du gjennomføre følgende steg.

Steg:

1. Gå til Nettbutikk > Domener.
  2. Klikk på Koble til eksisterende domene.
  3. Oppgi underdomenet og klikk på Neste.
  4. Klikk på Bekreft tilkobling.
  5. Klikk på Bekreft igjen.
  6. I banneret Ufullstendig tilkobling klikker du på Legg til domene.
  7. Domener-siden fjerner du rotdomenet for domenet.