Koble til et domene

Connecting your third-party domain to Shopify points your domain name at your Shopify store. This means that when someone enters your custom URL into their web browser, it takes them to your online store. You still use the third-party domain provider to manage your domain settings, pay for your domain, and renew it.

Third-party domain providers

Hvis du eier et domene fra en av disse leverandørene, kan du klikke på koblingen for å få spesifikke instruksjoner for tilkobling av domenet ditt:

Dette forteller du til tredjepartsleverandøren din

Tredjepartsleverandøren din er kjent med begrepene knyttet til domener. Når du ringer leverandøren for å få hjelp, kan du fortelle dem at

• du vil at rotdomenet ditt (A-oppføringen din) skal peke på Shopifys IP-adresse, som er 23.227.38.32
  • du vil at underdomenene dine (CNAME-oppføringene) peker på shops.myshopify.com.

Hvis du vil konfigurere videresending av e-post, kan du også fortelle tredjepartsleverandøren din at du vil bruke e-postklienten deres (hvis de har en) og må konfigurere MX-oppføringene dine.

Her kan du finne hjelp

Hvis du har problemer eller trenger hjelp med å peke det tilpassede domenet ditt til Shopify-butikken din, bør du kontakte kundestøtteteamet til tredjepartsleverandøren din. Shopifys brukerstøtte kan hjelpe deg i mindre grad fordi alle leverandører er forskjellige.

Generic third-party domain setup guide

Hvis du ikke ser instruksjoner for leverandøren din, kan du følge denne generelle konfigureringsveiledningen for å koble det eksisterende domenet ditt til Shopify.

Set up your domain automatically with GoDaddy or 1&1 IONOS

You can automatically connect your GoDaddy or 1&1 IONOS domain to your Shopify store.

Trinn:

1. Klikk på Koble til eksisterende domene.

2. Skriv inn domenet du vil koble til, for eksempel johns-apparel.info.

3. Klikk på Neste.

4. Click Connect automatically:

5. In the Sign In window, log in to your GoDaddy or 1&1 IONOS account.

6. Click Connect.

Legg til et eksisterende domene i Shopify-butikken

Obs: Uventet atferd kan oppstå hvis du bruker tredjepartsproxyer. Shopify er ikke ansvarlig for tap av informasjon.

Først må du legge til det tilpassede domenet ditt i Shopify-butikken. I Shopify identifiserer dette trinnet deg som eier av det tilpassede domenet.

Trinn:

1. Klikk på Koble til eksisterende domene.

2. Skriv inn domenet du vil koble til, for eksempel johns-apparel.info.

3. Klikk på Neste.

Nå må du konfigurere det eksisterende domenet ditt til å peke på Shopify.

Konfigurer det eksisterende domenet ditt til å koble til Shopify

Hvis du har kjøpt domenet ditt via en tredjepart, må du redigere disse DNS-innstillingene:

• A-oppføringen din skal peke på Shopifys IP-adresse, som er 23.227.38.32 Copy

• CNAME-oppføringen din skal peke på shops.myshopify.com Copy .

Redigering av disse domeneinnstillingene kan påvirke andre ting, for eksempel videresending av e-post. Du kan kontakte domeneleverandøren din for å finne ut hvordan endringer kan påvirke DNS-innstillingene.

Trinn:

1. Logg på kontoen du har med domeneleverandøren din.

2. Finn DNS-innstillingene dine. Se etter området for administrering av domenet, DNS-konfigurering eller lignende.

3. Rediger A-oppføringen din til å peke på Shopifys IP-adresse, 23.227.38.32 Copy

Domeneinnstillinger-panelet kan inneholde rullegardinmenyer eller redigerbare felt, eventuelt må du kanskje merke av bokser eller redigere en tabell. Du må

- skrive inn eller velge @-symbolet eller A-oppføringen - skrive inn Shopifys IP-adresse, 23.227.38.32 Copy , som destinasjon for A-oppføringen.

1. Lagre A-oppføringen (Klikk på Lagre, Lagre Zone-fil, Legg til oppføring eller lignende).

2. Finn CNAME-oppføringen i DNS-innstillingene dine.

3. Endre www-CNAME-oppføringen til å peke på shops.myshopify.com Copy . Du må ofte oppgi prefikset uten punktumet, men for noen domeneleverandører trenger du hele underdomenet. Bruk de eksisterende oppføringene som veiledning, eller følg instruksjonene fra leverandøren. CNAME-oppføringer må alltid peke på et domenenavn – aldri en IP-adresse.

4. Lagre CNAME-oppføringen (vanligvis ved å klikke på Lagre eller Legg til oppføring eller lignende).

Nå må du bekrefte tilkoblingen din i Shopify.

Bekreft tilkoblingen din i Shopify

Klikk på Bekreft tilkobling i Shopify-administratoren din for å bekrefte at det tilpassede domenet er blitt knyttet til butikken din.

Koble til et underdomene

Et underdomene er et undersett av rotdomenet som du bruker som prefiks. I nettadressen shop.johnsapparel.com er shop underdomenet. Det mest populære underdomenet er www. Du kan bruke underdomener til å organisere nettstedet og gjøre det lettere for besøkende å finne informasjonen de leter etter.

Trinn:

1. Logg på kontoen du har med domeneleverandøren din.

2. Finn DNS-innstillingene dine. Se etter området for administrering av domenet, DNS-konfigurering eller lignende.

3. Finn CNAME-oppføringen i DNS-innstillingene dine.

4. Endre CNAME-oppføringen til underdomenet ditt til å peke på shops.myshopify.com Copy . Hvis du for eksempel vil at underdomenet ditt, shop.johns-apparel.com, skal peke på Shopify-butikken din, kan du endre shop-CNAME-oppføringen din til å peke på shops.myshopify.com Copy :

Tilkobling av underdomene

5. Lagre CNAME-oppføringen (vanligvis ved å klikke på Lagre eller Legg til oppføring eller lignende).

6. Fra Shopify-administratoren klikker du på Nettbutikk og deretter på Domener.

7. Klikk på Koble til eksisterende domene:

Koble til eksisterende domene

8. Skriv inn underdomenet ditt i tekstfeltet (for eksempel shop.johns-apparel.com).

9. Klikk på Neste.

10. Klikk på Bekreft tilkobling i Shopify-administratoren din for å bekrefte at det tilpassede domenet er blitt knyttet til butikken din.

Neste trinn etter at du har lagt det tilpassede domenet til i Shopify

Etter at du har lagt til domenet ditt i Shopify, må du velge det primære domenet ditt (domenenavnet som kunder ser i adressefeltet når de surfer på nettbutikken din).

Du kan også konfigurere videresending av e-post fra domenet etter at du har lagt det til i Shopify.