Koble til et tredjepartsdomene

Kobler du til tredjepartsdomenet ditt til Shopify, vil domenetnavnet peke til Shopify-butikken din. Det betyr at når noen skriver inn nettadressen din i nettleseren sin, vil de føres til nettbutikken din. Du bruker fremdeles tredjepartsleverandøren av domener til å administrere domeneinnstillingene, betale for domenet og fornye det.

Hva er rotdomener og underdomener?

Rotdomener er det du kjøper når du kjøper et domene. Ett eksempel på et rotdomene er shopify.com. Du må kjøpe et rotdomene før du kan legge til underdomener. De fleste peker rotdomenet til nettbutikken.

Underdomener er tillegg til rotdomenet. Et vanlig brukt underdomene er www. Dette kobles sammen med rotdomenet, og skaper www.shopify.com.

Du finner mer informasjon i vår veiledning om domeneterminologi.

Generisk tredjeparts oppsett av domene

Hvis du ikke ser instruksjoner for leverandøren din, kan du følge denne generelle konfigureringsveiledningen for å koble det eksisterende domenet ditt til Shopify.

Legg til et eksisterende domene i Shopify-butikken

Obs: Uventet atferd kan oppstå hvis du bruker tredjepartsproxyer. Shopify er ikke ansvarlig for tap av informasjon.

Først må du legge til det tilpassede domenet ditt i Shopify-butikken. I Shopify identifiserer dette trinnet deg som eier av det tilpassede domenet.

Trinn:

Sett opp domenet ditt med GoDaddy, Google eller 1&1 IONOS

Du kan automatisk koble til GoDaddy-, Google- eller 1&1 IONOS-domenet ditt til Shopify-butikken. Hvis domenet ikke kobles til automatisk, kan du koble det til manuelt.

Koble til domenet ditt automatisk

1. Klikk på Koble til eksisterende domene.

2. Skriv inn domenet du vil koble til, for eksempel johns-apparel.info.

3. Klikk på Neste.

4. Klikk på Koble til automatisk.

5. I Logg på-vinduet logger du inn på GoDaddy-, Google- eller 1&1 IONOS-kontoen din.

6. Klikk på Koble til.

Hvis du har problemer med å sette opp domenet ditt automatisk, kan du prøve å sette det opp manuelt fra administratoren til tredjepartsleverandøren din. Hvis du kontakter tredjeparts brukerstøtte, trenger du å vite hva du skal fortelle tredjepartsleverandøren.

Koble til domenet ditt manuelt

1. Logg på kontoen du har med domeneleverandøren din.

2. Finn DNS-innstillingene dine. Se etter området for administrering av domenet, DNS-konfigurering eller lignende.

3. Finn CNAME-oppføringen i DNS-innstillingene dine.

4. Endre CNAME-oppføringen til underdomenet ditt til å peke på shops.myshopify.com Copy . Hvis du for eksempel vil at underdomenet ditt, shop.johns-apparel.com, skal peke på Shopify-butikken din, kan du endre shop-CNAME-oppføringen din til å peke på shops.myshopify.com Copy :

Tilkobling av underdomene

5. Lagre CNAME-oppføringen (vanligvis ved å klikke på Lagre eller Legg til oppføring eller lignende).

6. Fra Shopify-administratoren klikker du på Nettbutikk og deretter på Domener.

7. Klikk på Koble til eksisterende domene:

Koble til eksisterende domene

8. Skriv inn underdomenet ditt i tekstfeltet (for eksempel shop.johns-apparel.com).

9. Klikk på Neste.

10. Klikk på Bekreft tilkobling i Shopify-administratoren din for å bekrefte at det tilpassede domenet er blitt knyttet til butikken din.

Konfigurer det eksisterende domenet ditt til å koble til Shopify

Hvis du har kjøpt domenet ditt via en tredjepart, må du redigere disse DNS-innstillingene:

• A-oppføringen din skal peke på Shopifys IP-adresse, som er 23.227.38.65 Copy

• wwwCNAME-oppføringen din skal peke til shops.myshopify.com Copy .

Redigering av disse domeneinnstillingene kan påvirke andre ting, for eksempel videresending av e-post. Du kan kontakte domeneleverandøren din for å finne ut hvordan endringer kan påvirke DNS-innstillingene.

Noen domeneleverandører, som Hover, GoDaddy, Google og 1&1 IONOS, setter automatisk opp domenene dine for deg på ulike måter.

Trinn:

1. Logg på kontoen du har med domeneleverandøren din.

2. Finn DNS-innstillingene dine. Se etter området for administrering av domenet, DNS-konfigurering eller lignende.

3. Rediger A-oppføringen din til å peke på Shopifys IP-adresse, 23.227.38.65 Copy

Domeneinnstillinger-panelet kan inneholde rullegardinmenyer eller redigerbare felt, eventuelt må du kanskje merke av bokser eller redigere en tabell. Du må

- skrive inn eller velge @-symbolet eller A-oppføringen - skrive inn Shopifys IP-adresse, 23.227.38.65 Copy , som destinasjon for A-oppføringen.

1. Lagre A-oppføringen (Klikk på Lagre, Lagre Zone-fil, Legg til oppføring eller lignende).

2. Finn CNAME-oppføringen i DNS-innstillingene dine.

3. Endre www-CNAME-oppføringen til å peke på shops.myshopify.com Copy . Du må ofte oppgi prefikset uten punktumet, men for noen domeneleverandører trenger du hele underdomenet. Bruk de eksisterende oppføringene som veiledning, eller følg instruksjonene fra leverandøren. CNAME-oppføringer må alltid peke på et domenenavn – aldri en IP-adresse.

4. Lagre CNAME-oppføringen (vanligvis ved å klikke på Lagre eller Legg til oppføring eller lignende).

Nå må du bekrefte tilkoblingen din i Shopify.

Bekreft tilkoblingen din i Shopify

Klikk på Bekreft tilkobling i Shopify-administratoren din for å bekrefte at det tilpassede domenet er blitt knyttet til butikken din.

Dette forteller du til tredjepartsleverandøren din

Tredjepartsleverandøren din er kjent med begrepene knyttet til domener. Når du ringer leverandøren for å få hjelp, kan du fortelle dem at

• du vil at rotdomenet ditt (A-oppføringen din) skal peke på Shopifys IP-adresse, som er 23.227.38.65
  • du vil at underdomenene dine (CNAME-oppføringene) skal peke på shops.myshopify.com.

Merk at du ikke trenger å tildele underdomenet en A-oppføring for Shopify selv om du bruker det som hoveddomene.

Hvis du vil konfigurere videresending av e-post, kan du også fortelle tredjepartsleverandøren din at du vil bruke e-postklienten deres (hvis de har en) og må konfigurere MX-oppføringene dine.

Koble til et underdomene

Et underdomene er et delsett for rotdomenet ditt i begynnelsen av en nettadresse. For eksempel, i nettadressen shop.johnsapparel.com, er shop underdomenet. Det mest populære underdomenet er www. Du kan bruke underdomener til å organisere nettstedet ditt og gjøre det enklere for besøkende å finne informasjonen de leter etter.

For å opprette et underdomene klikker du på Nettbutikk > Domener > Koble til et eksisterende domene og følger de angitte stegene. Hvis du bruker et tredjepartsdomene, må CNAME-oppføringene dine peke til shops.myshopify.com. Navnet på CNAME-oppføringen må samsvare med underdomenet du legger til.

Tredjeparts domeneleverandørere

Hvis du eier et domene fra en av disse leverandørene, kan du klikke på koblingen for å få spesifikke instruksjoner for tilkobling av domenet ditt:

Her kan du finne hjelp

Hvis du har problemer eller trenger hjelp med å peke det tilpassede domenet ditt til Shopify-butikken din, bør du kontakte kundestøtteteamet til tredjepartsleverandøren din. Shopifys brukerstøtte kan hjelpe deg i mindre grad fordi alle leverandører er forskjellige.

Neste trinn etter at du har lagt det tilpassede domenet til i Shopify

Etter at du har lagt til domenet ditt i Shopify, må du velge det primære domenet ditt (domenenavnet som kunder ser i adressefeltet når de surfer på nettbutikken din).

Du kan også konfigurere videresending av e-post fra domenet etter at du har lagt det til i Shopify.