Overføre et domene

Når du overfører et domene, flyttes administrering av domenet til shopify. Dette betyr at du justerer domeneinnstillinger, betaler for domenet ditt og fornyer domenet direkte i Shopify-administratoren din. Shopify forsyner ikke e-postkontoer som en del av domenetjenestene sine, men tjenesten gir et ubegrenset antall kontoer for videresending av e-post for domenenavnet ditt.

For å overføre et domene til Shopify må du ha registrert domenet ditt for mer enn 60 dager siden og ha tilgang til kontoen hos den opprinnelige domeneleverandøren.

Vær oppmerksom på at for å overføre domenet ditt må du se etter og svare på viktige bekreftelses-e-poster og vente i opptil 20 dager fra starten til overføringen er fullført. Du må også betale for registrering av domenet ditt for et år til. Hvis du for eksempel fremdeles har 3 måneder til domenet ditt utløper, og du overfører domenet ditt til Shopify, må du legge til 12 måneder registrering. Dette betyr at du ikke trenger å fornye domenet ditt på 15 måneder.

Trinn 1: Sjekk retningslinjene for overføring hos domeneleverandøren din

De fleste leverandører støtter domeneoverføringer. Før du starter overføringsprosessen, må du sjekke retningslinjene for overføring hos domeneleverandøren din.

Den enkleste måten å finne dette på er å søke etter transfer domain i domeneleverandørens hjelpesenter. Her er retningslinjene for overføring hos noen populære domeneleverandører:

Trinn 2: Klargjør domenet for overføring

Før du kan overføre domenet ditt til Shopify, må du forberede det på overføring.

Trinn:

1. Logg på kontoen din hos tredjepartsleverandøren din for domener.
  2. Bekrefty at e-postadressen som er knyttet til kontoen din, er oppdatert. I løpet av prosessen med domeneoverføring mottar du e-poster på denne kontoen som du må svare på.
  3. Lås opp domenet du vil overføre. Dette involverer vanligvis å finne innstillingene for domenet du vil overføre, og klikke på Lås opp. Noen domeneleverandører krever at du godkjenner dette valget ved å klikke på en kobling i en bekreftelses-e-post.
  4. Få en autorisasjonskode for overføring fra leverandøren din. Dette involverer vanligvis å finne innstillingene for domenet du vil overføre, og klikke på Overfør dette domenet eller Overfør ut.

Trinn 3: Overfør domenet ditt

Før du overfører domenet ditt, må domenet låses opp, og du må ha en autorisasjonskode for overføring. Hvis du ikke har en autorisasjonskode for overføring ennå, må du følge trinnene i Forbered domenet ditt for overføring.

Trinn:

1. Fra Shopify-administratoren din klikker du på Nettbutikk > Domener.
  2. Hvis dette er det første domenet du kobler til Shopify-butikken din, klikker du på Koble til eksisterende domene og deretter overfør i domenet ditt:

Overfør i domenet ditt

Hvis du allerede har et domene koblet til Shopify-butikken din, klikker du på Overfør domene:

Overfør domene-knapp

3. Angi domenet du vil overføre til Shopify, Ikke inkluder www. i begynnelsen av domenet.

4. Klikk på Neste.

5. Klikk på Bekreft domene.

6. Hvis domenet er klart til å bli overført, ser du DOMENET ER LÅST OPP. Klikk på Neste for å fortsette. Hvis du ser DOMENET ER LÅST, må du sørge for at du har forberedt domenet ditt for overføring.

7. I Bekreftelseskode-feltet skriver du inn bekreftelseskoden eller EPP-koden du fikk fra domeneleverandøren din.

8. Klikk på Neste.

9. Klikk på Kjøp og overfør.

10. Sjekk e-postkontoen som er knyttet til domenet ditt for en e-post fra domeneleverandøren din. E-posten varierer etter hvilken domeneleverandør du bruker, men du må godkjenne domeneoverføringen ved å klikke på en kobling, for eksempel Bekreft overføring eller Godkjenn overføring:

Eksempel på overførings-e-post

Etter at du har godkjent domeneoverføringen, tar det opptil 20 dager før overføringen blir fullført. Du mottar en e-post med bekreftelse på at domenet er overført Shopify.

Ofte stilte spørsmål

• Er domenet mitt kvalifisert for overføring?
  • Hvorfor ser jeg en feil om at domenet ikke ble funnet?
  • Hvordan låser jeg opp domenet mitt?
  • Hvordan får jeg en autorisasjonskode?
  • Jeg har fått en e-post om innstillinger for samtykke for databruk. Hva betyr e-posten?
  • Kommer domenet mitt fremdeles til å fungere i løpet av overføringen?
  • Hvordan vet jeg når overføringen av domenet har fungert?
  • Må jeg fremdeles bruke den opprinnelige domeneleverandøren min for noe etter at domenet er overført?

Er domenet mitt kvalifisert for overføring?

De fleste domener kan overføres til Shopify. Enkelte domener, for eksempel .ca-domener, er ikke kvalifiserte. For å finne ut om domenet ditt er kvalifisert for overføring skriver du domenet du vil overføre, inn i Overfør domene-tekstfeltet og klikker på Neste. Du ser denne meldingen hvis domenet ikke støttes:

Domenet støttes ikke

Hvorfor ser jeg en feil om at domenet ikke ble funnet?

Du ser et varsel som dette hvis domenet ditt ikke finnes:

Fant ikke domenet

Du kan bare overføre domener du allerede eier. Hvis du ikke eier dette domenet allerede, kan du kjøpe det. Hvis du eier domenet, må du sørge for at du har skrevet domenenavnet riktig inn og ikke har inkludert www. i begynnelsen.

Hvordan låser jeg opp domenet mitt?

Før du kan overføre domenet ditt til Shopify, må du låse det opp via tredjepartsleverandøren din av domener. Dette involverer vanligvis å logge på kontoen din hos tredjepartsleverandøren av domener, finne innstillingene for domenet du vil overføre, og deretter klikke på lås opp. Noen domeneleverandører kan kreve at du godkjenner dette valget ved å klikke på en kobling i en bekreftelses-e-post.

Prosessen for å låse opp domener varierer fra leverendør til leverandør. Hvis du har problemer med å låse opp domenet ditt, kan du kontakte tredjepartsleverandøren av domener. Shopify-brukerstøtten kan ikke logge på domenekontoen hos tredjeparter for deg, selv om du gir uttrykkelig tillatelse til det.

Hvordan får jeg en autorisasjonskode?

Før du kan overføre domenet ditt til Shopify, må du får en autorisasjonskode for overføring fra tredjepartsleverandøren din av domener. Dette involverer vanligvis å logge på kontoen din hos tredjepartsleverandøren av domener, finne innstillingene for domenet du vil overføre, og deretter klikke på Overfør dette domenet eller Overfør ut.

Hvis du har problemer med å låse opp domenet ditt, kan du kontakte tredjepartsleverandøren av domener. Shopify-brukerstøtten kan ikke logge på domenekontoen hos tredjeparter for deg, selv om du gir uttrykkelig tillatelse til det.

Jeg har fått en e-post om innstillinger for samtykke for databruk. Hva betyr e-posten?

Etter at du har fullført overføringen av domenet ditt, mottar du en e-post med emnelinjen Set your data use consent preferences. Den videresender deg til innstillingene for samtykke for databruk fra Tucows Inc. Tucows er moderselskapet til OpenSRS, tjenesten Shopify bruker til å videreselge domener til selgere. Det er valgfritt å gi samtykke, og når det er gitt, kan du når som helst trekke det tilbake.

Kommer domenet mitt fremdeles til å fungere i løpet av overføringen?

Domenet ditt fungerer fremdeles i løpet av overføringsprosessen. Hvis domenet ditt for eksempel var koblet til Shopify tidligere, og du overfører domenet til Shopify nå, kommer ikke kunder til å merke en forskjell når de ser nettstedet med domenenavnet ditt.

Hvordan vet jeg når overføringen av domenet har fungert?

Du mottar en e-post som forteller deg hvorvidt domeneoverføringen var vellykket. Dette kan ta opptil 20 dager fra tidspunktet du startet overføringen. Hvis domeneoverføringen ikke var vellykket, blir du refundert gebyret for 1-års fornyelse.

Må jeg fremdeles bruke den opprinnelige domeneleverandøren min for noe etter at domenet er overført?

Nei. Når overføringen er fullført, trenger du ikke lenger å bruke tredjepartstjenesten du opprinnelig kjøpte domenet via. All domeneadministrering blir utført via Shopify-administratorens Domener-side.