Redigere innstillinger og overføre Shopify-domener

I Domener-siden i Shopify-administratoren kan du se og redigere DNS-innstillingene for domenet ditt eller overføre domenet ditt til en annen butikk eller domeneleverandør.

Se eller rediger DNS-innstillingene for et domene

Du kan se og redigere følgende DNS-innstillinger fra Domener-delen av Shopify:

• A-oppføring
  • CNAME-oppføring
  • MX-oppføring
  • TXT-oppføring
  • AAAA-oppføring
  • SRV-oppføring

A-oppføringen og CNAME-oppføringen for domenet blir automatisk angitt av Shopify. Hvis du vil legge til MX-, TXT-, SRV- eller AAAA-oppføringer, kan du redigere DNS-innstillingene for nettbutikken din. Du må muligens redigere disse oppføringene hvis du konfigurerer en e-posttjeneste fra en tredjepart på domenet ditt, hvis du vil peke til et underdomene på et annet nettsted, eller hvis du må bekrefte domenet ditt med en tredjepartstjeneste.

Obs: Sørg for at du forstår A-oppføringen og CNAME-oppføringen før du gjør endringer. Hvis du fjerner disse oppføringene, kan du bryte tilkoblingen mellom domenet ditt og Shopify, slik at nettbutikken din ikke finnes på domenenavnet ditt. Finn ut mer om DNS-oppføringer.

Trinn:

1. I Shopify-administrerte domener-delen klikker du på navnet til domenet du vil redigere.

2. Klikk på DNS-innstillinger:

DNS-innstillinger-knapp

3. Hvis du vil gjøre endringer, kan du redigere følgende DNS-innstillinger:

• For å legge til en ny oppføring klikker du på Legg til tilpasset oppføring, velger oppføringstypen, og skriver inn og bekrefter detaljene.
  • For å endre en eksisterende oppføring klikker du på Handlinger > Rediger ved siden av oppføringen, og deretter skrive inn og bekrefte detaljene.
  • For å slette en oppføring klikker du på Handlinger > Fjern, og klikker på Fjern igjen for å bekrefte.

Tilbakestill DNS-innstillinger

Du kan tilbakestille DNS-innstillingene dine til Shopifys standardkonfigurasjon. Dette sletter alle oppføringer, unntatt Shopifys DNS- og A-oppføringer.

Trinn:

1. I Shopify-administrerte domener-delen klikker du på navnet til domenet du vil tilbakestille.

2. Klikk på DNS-innstillinger:

DNS-innstillinger-knapp

3. I Avanserte innstillinger-delen klikker du på Tilbakestill DNS-innstillinger:

Tilbakestill DNS-innstillinger-knapp

4. Klikk på Bekreft for å tilbakestille DNS-innstillingene dine.

Overfør Shopify-domenet ditt til en annen Shopify-butikk

Du kan overføre det primære Shopify-domenet ditt fra en butikk til en annen Shopify-butikk fra Domener-siden. Videresending av e-post og DNS-oppføringer blir overført med domenet. Du må være butikkeieren for å overføre et Shopify-domene. Finn ut mer om personaltillatelser.

Trinn:

1. Logg på Shopify-butikken som bruker domenet du vil overføre.
  1. Klikk på Administrer for å åpne innstillingene for domenet du vil overføre.

2. Klikk på Overfør domene.

3. Klikk på Overfør til en annen Shopify-butikk.

4. Bekreft at registrantinformasjonen din er oppdatert og at den tilknyttede e-postadressen er riktig, og klikk deretter på Send overføringskobling. Du mottar en e-post som inneholder en overføringskobling.

5. Når du mottar e-posten, klikker du på overføringskoblingen i e-postteksten.

6. Logg på Shopify-butikken du vil overføre domenet til.

Domeneoverføringen fullføres innen 24 timer.

Overfør Shopify-domenet ditt ut av Shopify.

For å overføre domenet ditt til en annen domenevert må du låse opp Shopify-domenet ditt og gi en autorisasjonskode for domenet til den nye verten.

Trinn:

1. I Shopify-administrerte domener-delen klikker du på navnet til domenet du vil overføre.

2. Klikk på Overfør domene > Overfør til en annen leverandør øverst på siden:

Klikk på overfør

3. Gjennomgå informasjonen, og klikk på Bekreft.

4. Autorisasjonskoden for domenet vises på informasjonssiden for domenet ditt. Du må oppgi denne koden til den nye leverandøren for å bekrefte overføringen.

Autorisasjonskode for domeneoverføring

5. Klikk på Avbryt overføring hvis du vil avbryte domeneoverføringen.

Domenet ditt blir låst igjen hvis du ikke fullfører overføringen innen 30 dager.