Overføre Shopify-administrerte domener til en annen butikk eller domeneleverandør

Hvis du har et Shopify-administrert domene og ikke lenger ønsker å bruke det med Shopify-butikken din, kan du overføre domenet til en annen Shopify-butikk eller domeneleverandør. Hvis du har planer om å deaktivere Shopify-butikken og ønsker å fortsette å bruke det Shopify-administrerte domenet, må du overføre domenet før du deaktiverer butikken.

Overfør det Shopify-administrerte domenet ditt til en annen Shopify-butikk

Du kan overføre et Shopify-administrert domene fra én butikk til en annen Shopify-butikk fra Domener-siden. Når du overfører domenet ditt, overføres omdirigeringsadresser for e-post, DNS-oppføringer og underdomener sammen med domenet.

Bare butikkeieren og et personalmedlem med tillatelsen Overfør domenet til en annen Shopify-butikk kan overføre et Shopify-administrert domene. Hvis du ønsker å endre e-postadressen du mottar e-postmeldinger om overføringer til, må du oppdatere butikkens e-postadresse før du fortsetter.

Steg:

1. Fra Shopify-administrator går du til Innstillinger > Domener.
  2. Klikk på domenenavnet du vil overføre i seksjonen Domener.
  3. Klikk på Domeneinnstillinger > Overfør til en annen Shopify-butikk.
  4. Bekreft at e-postadressen til butikkeieren er oppdatert, og klikk deretter Send overføringskobling.
  5. Når du mottar e-postmeldingen om overføring, gjør du en av følgende:
    • Hvis du er eier eller et personalmedlem med tillatelsen Overfør domenet til en annen Shopify-butikk klikker du på overføringskoblingen i e-postmeldingen og logger på Shopify-butikken du ønsker å overføre domenet til.
    • Hvis du ikke er eier eller et personalmedlem med tillatelsen Overfør domenet til en annen Shopify-butikk må du videresende e-postmeldingen til noen som har den nødvendige tillatelsen i butikken.

For at domeneoverføringen skal lykkes må butikkeieren eller et personalmedlem med de nødvendige tillatelsene logge på Shopify-butikken direkte fra overføringskoblingen i e-postmeldingen. Når overføringen er godtatt kan det ta inntil 24 timer før domeneoverføringen er fullført.

Overfør det Shopify-administrerte domenet ditt til en annen domeneleverandør

Hvis du vil overføre et Shopify-administrert domene til en annen domeneleverandør, må du låse opp Shopify-domenet og gi den nye domeneleverandøren en autorisasjonskode for domenet.

Før du overfører et domene til en annen domeneleverandør, bør du se gjennom følgende informasjon:

• Du må være butikkeier for å starte overføringen.
  • Hvis du overfører domenet ditt til en plattform som ikke bruker HTTPS, vil det vises en feilmelding i nettleseren når noen besøker domenet ditt i de neste 90 dagene. Finn ut mer om Shopifys HTTP Strict Transport Security (HSTS)-policy og hvordan man løser sikkerhetsfeil.
  • For at domenet ditt skal være berettiget til overføring, må du vente 60 dager etter at du har utført følgende oppgaver:
    • kjøpe domenet
    • overføre domenet til Shopify
    • endre kontaktinformasjonen din

Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (ICANN).

Steg:

1. Fra Shopify-administrator går du til Innstillinger > Domener.
  2. Klikk på domenenavnet du vil overføre i seksjonen Domener.
  3. Klikk på Domeneinnstillinger > Overfør til en annen leverandør.
  4. Gå gjennom informasjonen, og klikk på Bekreft. Autorisasjonskoden for domenet vises på informasjonssiden for domenet.
  5. Gi autorisasjonskoden for domenet til den nye domeneleverandøren for å bekrefte overføringen.

Hvis du ikke fullfører domeneoverføringen innen 30 dager, blir domenet låst igjen. For å fullføre en overføring etter 30 dager må du kansellere den eksisterende overføringen og starte overføringsprosessen på nytt.

HTTP Strict Transport Security (HSTS)

HTTP Strict Transport Security (HSTS) er en nettsikkerhetsmekanisme som sikrer at nettleserne bare kan koble til nettbutikken din via en sikker HTTPS-tilkobling. Ved å bruke en sikker tilkobling forhindres visse typer nettverksangrep, og det bidrar til å sørge for at informasjonen din og kundenes informasjon er sikker. HSTS er alltid aktiv på domenet ditt så lenge domenet er koblet til Shopify-butikken.

Hvis du fjerner et domene eller forlater Shopify, forblir Shopifys HSTS-policy gjeldende for domenet ditt i ytterligere 90 dager. Hvis du overfører domenet til en annen plattform som bruker HTTPS, trenger du ikke å gjøre noe mer.

Hvis du overfører domenet ditt til en plattform som ikke bruker HTTPS, vil det vises en feilmelding i nettleseren når noen besøker domenet ditt i de neste 90 dagene. Feilmeldingen kan være at nettstedet ikke er pålitelig eller at sertifikatet ikke er gyldig. I dette tilfellet kan du gjøre en av følgende:

• Vente til 90-dagersperioden er over
  • Overføre domenet ditt til en plattform som leverer et nytt TLS-sertifikat
  • Kjøpe et TLS-sertifikat fra en sertifikatmyndighet

Hvis du har spørsmål om HSTS, kan du kontakte Shopify-brukerstøtte.