Oppdatere nettstedskartet for domenet ditt

Hvis du aktiverer SSL-sertifikat for domenet ditt, kan den organiske trafikken for nettstedet ditt bli midlertidig påvirket. Hvis du bruker verktøy for nettredaktører til å administrere nettstedet ditt (for eksempel Google Search Console), kan du manuelt oppdatere nettstedets nettstedskart og varle søkemotorer umiddelbart når butikkfrontens nettadresser endres fra HTTP til HTTPS.

Denne prosessen er forskjellig basert på hvilket verktøy for nettredaktører du bruker.

Google Search Console

Dette eksemplet viser hvordan du oppdaterer domenets nettstedskart med Google Search Console. Hvis du ikke har brukt Google Search Console før, må du bekrefte Shopify-domenet ditt først.

Trinn:

1. Logg på Google Search Console-kontoen din.
  2. Fra Search Console skriver du inn domenet ditt (inkludert prefiksen HTTPS://), og klikker på LEGG TIL EGENSKAP.
  3. Klikk på navnet til domenet som blir kryptert med SSL.
  4. Klikk på Gjennomsøk og deretter Nettstedskart.
  5. Klikk på LEGG TIL / TEST NETTSTEDSKART.
  6. Skriv inn domenets nye HTTPS-nettstedskart (for eksempel: https://www.your-shopify-domain.com/sitemap.xml).
  7. Fjern domenets HTTP-nettstedskart fra profilen.