Oberlos vanlige spørsmål

Finn svar på spørsmål om Oberlo.

Hva er direktefrakting?

Direktefrakting lar deg selge produkter ved å bruke en leverandør som lagerfører og sender produktene for deg. Du betaler engrosprisen til leverandøren, mens du har full kontroll over prisen kundene ser i Shopify-butikken din.

For å finne ut mer, kan du se Direktefrakt med Oberlo.

Hvordan starter jeg direktefrakting med Oberlo?

Hvis du er ukjent med Oberlo og direktefrakting, er det lurt å komme i gang ved å opprette en konto på Oberlo-nettsiden og følge de trinnvise instruksjonene for å sette opp butikken. Hvis du allerede har satt opp en Shopify-butikk og er kjent med direktefrakting, kan du installere Oberlo fra Shopify App Store for å komme i gang med én gang.

Etter at du har installert appen, kan du legge til og importere produkter fra aliexpress.com direkte til Shopify-butikken din.

Hvordan får jeg tilgang til Oberlo-kontoen min?

Hvis Shopify-butikken er koblet til en Oberlo-konto, får du tilgang til den gjennom Shopify-administratoren:

1. Fra Shopify-administrator går du til Apper.
    1. I Installerte apper-delen, klikk Oberlo.

Du kan også gå til Oberlo-nettstedet og få tilgang til det ved å klikke på Logg på.

Hvordan får jeg betalt?

Alle Shopify-støttede betalingsmetoder er avhengige av tredjepartsleverandører for å behandle transaksjonene dine. Hver leverandør må behandle hver betaling, så det er vanligvis en forsinkelse mellom når kunden betaler for bestillingen og når du mottar betalingen. Når betalingen er behandlet, overføres kjøpsbeløpet til forhandlerkontoen din.

For å finne ut mer om hvordan du får betalt, kan du se Få betalt.

Hvordan kansellerer jeg Oberlo-kontoen min?

Avinstaller appen fra Shopify-butikken for å kansellere Oberlo-kontoen din. Hvis du velger å bruke Oberlo på et senere tidspunkt, må du installere appen på nytt og synkronisere direktefraktprodukter på nytt til Shopify-butikken din.

Hvordan endrer jeg kundens leveringsadresse?

Du må kanskje endre en leveringsadresse hvis en kunde kontakter deg og ber deg om å sende en bestilling til en annen adresse enn den vedkommende har oppgitt i kassen.

Hvis en kunde ber om å endre leveringsadressen før bestillingen er plassert hos leverandøren, går du til bestillingssiden og klikker på Rediger ved siden av kundens leveringsadresse:

Redigere en kundes leveringsadresse

Etter at du har lagret den nye adressen, oppdateres den automatisk i Oberlo.

Hvis en kunde ber om å endre leveringsadressen etter at bestillingen allerede er kjøpt, kan du kontakte leverandøren med direktemelding og be om å endre leveringsadressen.

Hvordan kan jeg endre leverandøren for et bestemt produkt?

Du kan endre leverandøren din for et produkt ved å bruke overstyringsfunksjonen. Hvis du har noen produkter som ikke er kjøpt fra den opprinnelige leverandøren, blir du bedt om å matche variantene til den nye leverandørens varianter.

Hvordan kontakter jeg en leverandør?

Du kan kontakte AliExpress-leverandører ved å gå direkte til nettbutikken på aliexpress.com og klikke på Kontakt nå.

Hvordan informerer jeg leverandører om at jeg driver med direktefrakting?

Hver gang du legger inn en bestilling, gir Oberlo en tilpasset melding som sendes til AliExpress-leverandørene som forklarer at du driver med direktefrakting.

For å redigere det egendefinerte notatet, går du til Oberlo > Innstillinger > Leverandører > Egendefinert merknad.

Hvordan velger Oberlo leveringsmetoden for bestillingene mine i aliexpress.com-kassen?

Oberlo Chrome-utvidelsen kontrollerer fraktinnstillingene dine i følgende rekkefølge for å avgjøre hvilken leveringsmetode som skal brukes:

1. Eventuelle personlige fraktmetoder for produktene i kassen
  2. Standard leveringsmetode, hvis tilgjengelig
  3. Den billigste metoden som er mulig for bestillingen

Hvordan oppretter jeg en bestilling manuelt?

Hvis en bestilling ikke vises i Oberlo-kontoen din, må du overstyre de usynkroniserte produktene og deretter opprette et bestillingsutkast med de samme varene fra den opprinnelige bestillingen. Bestillingen vises deretter i Oberlo og du kan kjøpe produktene fra leverandøren.

Kan jeg bruke samarbeidsprogrammer ved salg med Oberlo?

Alle betalte Oberlo-abonnementer kan koble seg til med en Admitad-samarbeidskonto. Du finner mer informasjon under Innstillinger for samarbeidsprogram.

Blir kundene dine belastet med importkostnader (toll eller avgifter) for bestillingene sine?

Vanligvis ikke. De fleste leverandører merker pakkene som en gave, noe som betyr at den mottakende kunden ikke betaler importavgifter. Leverandøren kan imidlertid ikke garantere at dette skjer med hver bestilling. For å unngå misfornøyde kunder, kan du legge til et notat i siden for butikkens retningslinjer som informerer kunder om at importkostnader gjelder og at kunden er ansvarlig for å betale dem. For å finne ut mer om hvordan du genererer retningslinjer for butikken, kan du se Legg til en nettside med retningslinjene for butikken.