Plassere og oppfylle AliExpress-bestillinger med Oberlo

Når du mottar en bestilling som inneholder en AliExpress-vare, må du kjøpe varen fra leverandøren. Oberlo bidrar til å automatisere bestillingsprosessen ved å legge til kundens varer og fraktinformasjon i AliExpress-kassen, men du må legge inn bestillingen for å sørge for at kundene dine mottar varen.

Før du legger inn eller oppfyller eventuelle AliExpress-bestillinger, må du sørge for at du oppfyller følgende krav:

• Du er på en stasjonær eller bærbar datamaskin.
  • Du bruker Google Chrome-nettleseren. Hvis du ikke har Chrome-nettleseren på datamaskinen, kan du laste ned Chrome på google.com/chrome.
  • Oberlo Chrome-utvidelsen legges til i Chrome-nettleseren din.
  • Du er logget på AliExpress-kjøperkontoen på AliExpress. Hvis du ikke har en AliExpress-kjøperkonto, kan du registrere deg for en på AliExpress.
  • AliExpress-handlekurven er tom.

Legg inn en enkeltbestilling

Trinn:

1. Fra Oberlo-instrumentbordet går du til Bestillinger-siden og blar ned til bestillingen du vil oppfylle.
  2. Klikk på Bestill produkt ved siden av bestillingen du vil oppfylle:
    Fremhevet «Bestill produkt»-knapp
  3. Når du blir omdirigert til AliExpress, må du se gjennom og sjekke bestillingens detaljer.
  4. Angi betalingsinformasjonen og klikk på Bekreft.
  5. Gå gjennom bestillingen og klikk på Legg inn bestilling.

Etter at du har kjøpt produktet fra leverandøren, endres statusen fra Til bestilling til Behandles i Oberlo.

Leverandøren skal deretter sende ut bestillingen innen 2–7 dager. Gå gjennom Merke bestillingene som oppfylt-delen om hvordan du merker bestillingen som oppfylt etter at leverandøren har sendt varene.

Legg flere bestillinger

Hvis du har Oberlo Basic eller Pro-abonnementet, kan du legge inn flere bestillinger om gangen. Det er ingen grense for hvor mange du kan legge inn om gangen i Oberlo, men AliExpress-kassen har en grense på 30 bestillinger per betaling.

Hvis du for eksempel vil legge inn 100 bestillinger, kan du legge inn alle 100 bestillingene gjennom Oberlo, og deretter betale for dem i AliExpress i tre betalinger med 30 bestillinger og én bestilling med 10 bestillinger.

Hvis du har Starter-abonnementet og vil bruke denne funksjonen, kan du endre abonnementet ditt.

OBS: Å legge inn flere bestillinger legger kun til bestillingene dine i en AliExpress-kasse. Etter at bestillingene er behandlet, må du betale for bestillingene gjennom AliExpress-kassen før bestillingene fullføres.

Alle gjeldende, tilpassede fraktmetoder brukes under behandling av flere bestillinger. Resten av bestillingene som behandles bruker standard leveringsmetode, eller den billigste metoden hvis standardmetoden ikke er tilgjengelig. For å endre fraktinnstillingene dine, kan du se Innstillinger for leverandører.

Når du legger inn flere bestillinger samtidig fra Oberlo, åpnes en ny AliExpress-fane i nettleseren der bestillingene behandles. Hvis du lukker fanen, slutter bestillingene å behandle. Fremdriften for bestillingene som behandles vises i Oberlo. Klikk på Statusside-koblingen i dialogboksen for å se flere detaljer om fremdriften. Når hver bestilling er behandlet, blir den tilordnet en Ali-bestillings-ID og statusen endres fra To order til In processing.

Trinn:

1. Fra Oberlo-instrumentbordet går du til Bestillinger-siden.
  2. Velg bestillingene du vil oppfylle ved å bruke en av følgende metoder: - Hvis du vil velge spesifikke bestillinger som skal oppfylles, merker du av i avmerkingsboksen ved siden av hver av dem.

• Hvis du vil oppfylle alle de oppfylte bestillingene på siden, velger du Viser # bestillinger.
  3. Klikk på Legg inn # AliExpress-bestillinger.

4. Hvis det oppstår en feil når du behandler noen av bestillingene, stopper bestillingsbehandlingen til du løser feilen. For å finne ut mer om hver feil, kan du se Fikse feilmeldinger for massebestilling.

5. Etter at alle bestillingene er behandlet, klikker du på Betal for alle bestillinger i dialogboksen for bestillingsbehandling.

6. Valgfritt: Hvis du vil endre leveringsmetoden for en bestilling, klikker du på koblingen for leveringsmetode ved siden av bestillingen i Bestillingsgjennomgang-delen og velger en ny metode.

Fremhevet fraktmetodekobling i AliExpress-kassen

7. Fullfør betalingen for bestillingene i aliexpress.com-kassen.

Leverandøren bør sende bestillingen innen 2–7 dager. Gå gjennom Merke bestillingene som oppfylt-delen om hvordan du merker bestillingen som oppfylt etter at leverandøren har sendt varene.

Løs massebestillingsfeil

Følgende feil kan vises i dialogboksen for massebestilling når du legger inn flere bestillinger:

• Krever oppmerksomhet – et produkt kunne ikke legges til i AliExpress-kassen. For eksempel kan et produkt på AliExpress ha blitt utsolgt.

Hvis du vil ha mer informasjon, kan du klikke Løs i dialogboksen for bestillingsbehandling. Du blir deretter tatt til AliExpress-siden til produktet som ikke kan bestilles. Hvis du vil hoppe over bestillingen, klikker du på Hopp over bestilling i dialogboksen for Oberlo Chrome-utvidelsen. Bestillingen merkes som Failed i statussiden for bestillingsbehandling.

Du kan bruke varianttilordning for å prøve å koble produktet til en ny leverandør, slik at bestillingen kan gjenopprettes senere. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se Kombinere produkter med varianttilordning.

Hvis ingen andre leverandører har produktet, bør du løse problemet med kunden. Du kan for eksempel kontakte kunden og spørre om de vil ha en annen variant av produktet, eller om de ønsker det beløpet de betalte trukket fra prisen på et annet produkt fra butikken. Hvis kunden ikke ønsker noen andre produkter, bør du kansellere og refundere bestillingen.

• Kunne ikke fylle ut fraktinformasjon – Oberlo kan ikke legge til en kundes leveringsadresse i AliExpress-kassen.

Klikk på Løs i dialogboksen for bestillingsbehandling for å løse problemet. Du blir deretter tatt med til AliExpress-kassen, der du kan legge til den manglende informasjonen. Når du har angitt informasjonen, klikker du Lagre og send til denne adressen.

Hvis du ikke har informasjonen, klikker du Hopp over bestilling i dialogboksen i Oberlo Chrome-utvidelsen. Oberlo hopper over bestillingen, bestillingen merkes som Failed og Oberlo fortsetter å behandle eventuelle andre bestillinger i køen. Du kan deretter kontakte kunden for å få riktig informasjon og prøve bestillingen på nytt senere.

• Løs captcha – AliExpress krever at du løser en captcha før bestillingsbehandlingen kan fortsette.

Klikk på Løs i dialogboksen for bestillingsbehandling for å løse problemet. Du blir deretter tatt med til AliExpress-kassen. I dialogboksen i Oberlo Chrome-utvidelsen løser du CAPTCHA-en og klikker på Løs.

Merk bestilling som innfridd

Når leverandøren har sendt ut produktene, må du merke bestillingene som oppfylt. Hvis du vil sende kundene en e-post for fraktbekreftelse automatisk når du merker en bestilling som oppfylt, kan du se Fraktvarsler. Du kan merke bestillinger som oppfylt på følgende måter:

Oppfyll bestillinger innen Oberlo

1. Fra Oberlo-instrumentbordet går du til Bestillinger-siden.
  2. Ved siden av hver bestilling du vil oppfylle, klikker du på Hent sporingskode:
    Fremhevet «Hent sporingskode»-knapp

Oppfyll bestillinger på AliExpress-kontoen din

Mens du er i AliExpress-kjøperkonto går du til Mine bestillinger og bruker en av følgende metoder:

• Merk en enkeltbestilling som oppfylt – Klikk på Send detaljer ved siden av bestillingen du vil oppfylle:
    Fremhevet «Send detaljer»-knapp
  • Merk alle bestillinger på den gjeldende siden som oppfylt – klikk på Synkroniser denne siden.
  • Merk alle bestillinger som oppfylt – klikk på Synkroniser alle bestillinger.

Sluttfør bestillinger manuelt

Du kan manuelt oppfylle alle bestillinger som inneholder AliExpress-varer som har blitt sendt ut av leverandøren ved å lime inn sporingskoden fra AliExpress-bestillingen i Oberlo-bestillingen.

Trinn:

1. I AliExpress-kjøperkontoen kan du gå til Mine bestillinger-delen.
  2. Finn bestillingen du vil markere som oppfylt og klikk på Spor bestilling.
  3. Kopier sporingsnummeret.
  4. Gå til Oberlo-instrumentbordet ditt.
  5. Gå til Bestillinger-siden og klikk Merk som sendt ved siden av bestillingen du vil oppfylle.
  6. Lim inn sporingskoden i tekstfeltet og klikk Lagre.