Trinn for å behandle din første bestilling

Før du legger inn den første Oberlo-bestillingen hos leverandøren din, må du sjekke noen innstillinger i Oberlo og på datamaskinen din. Etter at du har lagt inn bestillingen, må du vente til leverandøren behandler og sender bestillingen før du merker bestillingen som oppfylt. Det kan ta noen dager før leverandøren din sender bestillingen, noe som betyr at denne prosessen kan ta noen dager å fullføre.

Gå gjennom innstillingene for Oberlo-kontoen din

Gå gjennom kontoinnstillingene dine, for eksempel notatet du sender til leverandører når du bestiller fra AliExpress, før du behandler den første bestillingen.

Generelle innstillinger

1. Fra Oberlo-kontrollpanelet går du til Innstillinger.
  2. I delen Varsle kunder om sendte bestillinger velger du om du vil sende kunden en e-post hver gang det kommer ny informasjon om fraktstatusen, for eksempel bestillingen som sendes eller et sporingsnummer blir lagt til i bestillingen.
  3. Lagre eventuelle endringer.

Leverandørinnstillinger

1. Fra Oberlo-kontrollpanelet går du til Innstillinger og klikker deretter på Leverandører.
  2. I AliExpress-delen oppretter du tilpassede leveringsmetoder og angir standard leveringsmetode.
  3. Gå gjennom den Egendefinerte merknaden som sendes til leverandører når du legger inn en bestilling gjennom AliExpress.
  4. Lagre eventuelle endringer.

Innstillinger for kundekommunikasjon

1. Fra Oberlo-kontrollpanelet går du til Innstillinger og klikker på Annet.
  2. Sørg for at Svar-til-e-postadressen er en e-post du vil bruke når kunder mottar e-poster fra butikken gjennom Oberlo.
  3. Lagre eventuelle endringer.

Klargjør datamaskinen for å legge inn bestillingen

Sørg for at du oppfyller kravene for å legge inn bestillingen med Oberlo.

Trinn:

1. Sørg for at du bruker en bærbar eller stasjonær datamaskin. Du kan ikke behandle bestillinger gjennom Oberlo på mobilenheter, for eksempel iPhone-, iPads-eller Android-enheter.
  2. Sørg for at du bruker nettleseren Google Chrome. Hvis du ikke har installert Chrome-nettleseren på datamaskinen, kan du laste ned Chrome på google.com/chrome.
  3. Kontroller at Oberlo Chrome-utvidelsen legges til i nettleseren Chrome.
  4. Åpne en ny fane i Google Chrome og logg på AliExpress-kjøperkontoen på aliexpress.com. Hvis du ikke har en AliExpress-kjøperkonto, kan du registrere deg for en på AliExpress.
  5. Sørg for at handlekurven på aliexpress.com er tom.

Legg inn bestillingen

1. Fra Oberlo-instrumentbordet går du til Bestillinger-siden og blar til bestillingen du vil oppfylle.
  2. Klikk på Bestill produkt ved siden av bestillingen du vil oppfylle.
    Fremhevet «Bestill produkt»-knapp
  3. Når du blir omdirigert til AliExpress, må du se gjennom og sjekke bestillingens detaljer.
  4. Angi betalingsinformasjonen og klikk på Bekreft.
  5. Gå gjennom bestillingen og klikk på Legg inn bestilling.

Etter at du har kjøpt produktet fra leverandøren, endres statusen fra Til bestilling til Behandles innen Oberlo.

Merk bestillingen som oppfylt

Når du legger inn bestillingen, må du vente til leverandøren oppfyller bestillingen i deres ende. Når en leverandør oppfyller bestillingen, mottar du en e-postbekreftelse og må gi kundene beskjed om at bestillingen er sendt. De fleste leverandører gir informasjon om sporing, mens andre gjør det ikke. Velg en av oppfyllelsesmetodene nedenfor, basert på hvorvidt leverandøren din har oppgitt en sporingskode.

Hvis leverandøren din har gitt sporingsinformasjon

Du må være logget på AliExpress-kjøperkontoen din før du ber om sporingsinformasjon.

Trinn:

1. Gå til Oberlo-instrumentbordet ditt.
  2. Klikk på Bestillinger.
  3. Ved siden av bestillingen du vil oppfylle, klikker du på Hent sporingskode.

Alternativt kan du gå til siden Mine bestillinger i AliExpress-kontoen og klikke på Send detaljer, Synkroniser denne siden eller Synkroniser alle bestillinger.

Hvis leverandøren ikke har gitt sporingsinformasjon

1. Gå til Oberlo-instrumentbordet ditt.
  2. Klikk på Bestillinger.
  3. Klikk på Merk som sendt ved siden av bestillingen du vil oppfylle.
  4. Velg om du vil sende en e-postbekreftelse til kunden din ved å veksle Send en e-postvarsel til kunden.
  5. Klikk på Merk som sendt.

Overvåk bestillingen

Å kjenne fremdriften av bestillingene kan hjelpe deg med å skape en god opplevelse for kundene hvis det oppstår forsinkelser. Hvis sporingsinformasjon oppgis av leverandøren, kan du spore kundenes bestillinger selv og sørge for at de er planlagt å ankomme i tidsrammen du annonserer.

Hvis du oppdager at en bestilling ikke kommer i tide, kan du kontakte kunden din for å kanskje tilby en rabatt eller refusjon på forhånd for å øke tilliten til merkevaren og øke sjansene for at kunden kjøper fra deg igjen.