Fraktsporing i Oberlo

Oberlo hjelper deg å holde oversikt over statusen til kundenes bestillinger. Du kan også se og håndtere eventuelle sporingsfeil, for eksempel ødelagte eller utløpte sporingskoder.

Sporingskoder leveres på de fleste AliExpress-bestillinger. For en bestilling som har en sporingskode, vises koden ved siden av bestillingen på Bestillinger-siden i Oberlo-kontoen din.

Vis flere sporingsdetaljer

Trinn:

1. Fra Oberlo-instrumentbordet går du til Bestillinger-siden.
  2. Klikk på sporingskoden ved siden av en bestilling for å se flere detaljer om forsendelsen.
    Dialogboks med mer informasjon om sporingsnummer

Oppdater sporingsinformasjon

Oberlo oppdaterer sporingsinformasjonen hver få dag, men du kan be om en oppdatering til statusen når som helst eller justere den manuelt hvis du kjenner den nye statusen.

Be om en oppdatering av sporingsstatus

1. Fra Oberlo-instrumentbordet går du til Bestillinger-siden.
  2. Klikk på sporingskoden ved siden av bestillingen du vil be om en oppdatering av sporingsstatus for.
  3. Klikk på Spor på nytt.
    Fremhevet «Spor på nytt»-knapp

Oppdater en sporingsstatus manuelt

1. Fra Oberlo-instrumentbordet går du til Bestillinger-siden.
  2. Klikk på sporingskoden ved siden av bestillingen du vil oppdatere sporingsstatusen for.
  3. Klikk på rullegardinmenyen Angi sporingsstatus manuelt og velg den nye sporingsstatusen.
    Fremhevet «Angi sporingsstatus manuelt»-rullegardinmenyen

Hvis du for eksempel vet at en bestilling er levert, klikker du først på Spor på nytt for å få den siste informasjonen fra sporingskoden. Hvis statusen ikke oppdateres til Levert, kan du manuelt endre den ved å bruke rullegardinmenyen Angi sporingsstatus manuelt.

Side for bestillingssporing

For å vise sporingsstatusen til alle bestillingene klikker du på Bestillingssporing fra Oberlo-instrumentbordet.

Som standard viser siden for Bestillingssporing bestillinger du har lagt inn i løpet av de siste 30 dagene. Du kan klikke på datoperioden for å endre tidsrammen.

Fremhevet datointervall

Du kan velge bestillingsstatusene du vil fokusere på ved å bruke filtrene.

Velg Trenger oppmerksomhet i resultatfilter-boksen for å vise bestillinger som oppfyller et av følgende kriterier:

• Bestillingen ble lagt inn for mer enn 45 dager siden og er oppfylt, men er ikke levert.
  • Bestillingens oppfyllelsespakkestatus er Alert , Expired eller Undelivered.
  • Bestillingen ble lagt inn for syv dager siden og er ennå ikke oppfylt.

Sporingskodestatus

En bestilling kan ha en av følgende sporingsstatuser:

Sporingskodestatus
Status Beskrivelse
Venter Bestillingen har nylig forlatt lageret. Det kan ta opptil 5–7 dager før sporingskoden er aktivert.
Ikke gjenkjent Sporingskoden som leverandøren gav deg er ikke gyldig. Kontakt leverandøren din for å finne den riktige sporingskoden.
I transitt Bestillingen har forlatt opprinnelseslandet eller har nettopp kommet til destinasjonslandet og venter på tollinspeksjon.
Henting Pakken har kommet til en lokal postinnretning eller er ute for levering.
Utløpt Sporingsnummeret har utløpt, enten fordi pakken tok for lang tid å bli levert, eller pakken ble mistet av budfirmaet. Kontakt leverandøren din for mer informasjon.
Varsel En av følgende har oppstått:
  • Varen ble avvist av adressat.
  • Måladressen er feil / ikke kvalifisert / ufullstendig.
  • Oppbevaringsperioden for pakken har utløpt.
  • Adressaten var fraværende.
  • Pakken ble beholdt av tollen: Den inneholder forbudte varer, import av varene er begrenset eller andre uspesifiserte grunner.
  • Pakken ble skadet eller tapt under transport.
Ikke levert Det forekom en forsøkt levering som mislyktes:
  • Adressaten var ikke tilgjengelig på leveringstidspunktet.
  • Leveringen ble forsinket eller flyttet.
  • Adressaten forespurte senere levering.
  • Budfirmaet kunne ikke finne adressen.
  • Adressen var på et landlig eller eksternt område.
Returnert Den returnerte pakken ble godtatt av leverandøren.
Levert Pakken ble levert til kunden din.

Oppfyllelsesovervåking

Du kan overvåke oppfyllelsene dine for en tidsperiode. Du kan for eksempel se hvor mange bestillinger du har oppfylt de siste syv dagene eller bestillingene som ikke er levert til kundene enda.

Bruk filtrene til å innskrenke fokuset. Aktiver Trenger oppmerksomhet for å fremheve bestillinger som oppfyller følgende kriterier:

• Bestillingen ble lagt inn mer enn 45 dager siden og er oppfylt, men er ikke levert ennå.
  • Bestillingens oppfyllelsespakkestatus er Varsel, Utløpt eller Ikke levert.
  • Bestillingen ble lagt inn for syv dager siden og er ennå ikke oppfylt.

Fraktvarsler

Når en bestilling sendes av leverandøren og oppfylles i Oberlo, kan du sende et e-postvarsel eller en tekstmelding med en sporingskode.

Sette opp automatiske e-postvarsler

1. Fra Oberlo-instrumentpanelet går du til Innstillinger > Butikkinnstillinger.
  2. Merk av Varsle kunder om bestillingsoppfyllelse.
  3. I Tilpasset sporingskobling for levering legger du til http://www.17track.net/?nums= eller annen nettstedskobling for pakkesporing.
  4. I Shopify-butikkinnstillingen går du til Innstillinger > Varsler > Leveringsbekreftelse og erstatter varselsmalen med teksten i dette dokumentet.
  5. Klikk på Lagre.

Når en kunde klikker på sporingskoden i et e-postvarsel, blir vedkommende henvist til budfirmaets nettsted for å se statusen til forsendelsen.

Sett opp SMS-varsler for levering

1. I Shopify-butikkinnstillingen går du til Innstillinger > Varsler > Leveringsbekreftelse.
  2. Klikk på SMS.
  3. Erstatt varselsmalen med teksten i dette dokumentet.