Velge hvordan du vil investere i virksomheten din

Som med enhver virksomhet, må du forplikte tid og penger til direktefrakvirksomheten din for å lykkes. Selv om du kan velge hva du vil investere i hvert område av forretningen, fungerer vanligvis direktefrakting når du investerer tid til bestemte områder og penger til andre.

Eksempler på hvor du kan investere tiden din

En direktefraktvirksomhet består av mange deler, som for eksempel produkter, bestillinger, design, markedsføring, kundesuksess, levering, betalinger og leverandører. For å ta gode avgjørelser etterhvert som forretningen vokser, må du forstå hvordan hver del fungerer.

Å investere tid i å bygge kjernedelene er en god måte å sørge for at du lærer hvordan forretningen din fungerer. Her er noen eksempler på gode steder som du kan investere tid på når du bygger en direktefraktvirksomhet.

• Velge leverandører – kvaliteten på produktene, hastigheten på bestillingsbehandlingen og emballasjen til bestillingene kan være viktige faktorer for hvorvidt kundene dine gir gode anmeldelser, anbefaler butikken din til andre eller bestiller fra butikken din igjen. Hvis du bruker tid på å undersøke ulike leverandører, kan du finne ut hvilke du skal starte forretningen med og hvilke som kan være fornuftig å bruke senere.

Du kan for eksempel finne en leverandør som har gode kvalitetsprodukter, rask bestillingsbehandling og tilpassede pakkealternativer, men som har høye minimumsantall for bestillinger. For å komme i gang kan du velge en leverandør uten minste bestillingsmengde, produkter med god kvalitet, langsom bestillingsbehandling og gjennomsnittlig emballasje til du kan oppfylle de minste bestillingsmengdene til den andre leverandøren.

Du finner mer informasjon om valg av leverandører under Velge leverandører.

• Velge produkter – hvis du investerer tid i å lære hvilke produkter du skal selge, er du bedre i stand til å vurdere kvaliteten, angi passende priser og finne ut hvilke andre produkter som er tilgjengelige for direktefrakting.

La oss for eksempel si at du selger kvinnekjoler og fører dem opp som røde, blå, grønne og grå. Til tross for dette mottar du e-poster som spør etter de spesifikke fargene på kjolene, fordi ulike dataskjermer viser litt ulike nyanser av hver farge. Du innser at kundene dine vil at partnerne deres skal kunne matche antrekket. Fordi du har undersøkt produktene dine i forkant, vet du at leverandøren din tilbyr andre alternativer for klær i samme materiale som dine kjoler. Å være klar over de andre produkttilbudene fra leverandøren din lar deg nå angi matchende bånd, skjerf og lommetørkle som tilleggsprodukter til kjolene.

Du finner mer informasjon om hvordan du velger produkter under Velge produkter du vil selge.

• Lære om kundene og markedet – å forstå kundegruppen din og trendene i markedet hjelper deg med å ta bedre markedsføringsavgjørelser, for eksempel hvilke typer rabatter du kan tilby og hvor du kan fokusere på markedsføringsarbeidet.

For eksempel kan du selge herresko og innse at yngre menn foretrekker visse merkevarene, mens eldre menn foretrekker andre. Hvis du finner ut at yngre menn vanligvis bruker mindre penger enn eldre menn på sko, kan du tilby gratis frakt eller prosentrabatt for merkevarene som yngre menn foretrekker for å øke konverteringsraten. Du kan også tilby tilbehør eller buy one, get one half-off-tilbud for merkevarene som eldre menn foretrekker for å øke gjennomsnittlig bestillingsverdi.

• Lære nye ferdigheter – gjennom å investere tid i å gjøre arbeid for forretningen din, lærer du hvordan du driver alle delene av en forretning, noe som kan hjelpe deg i alle fremtidige prosjekter. Hvis du først prøver å gjøre alle oppgavene selv, kan du finne ut hvilke verktøy som finnes for å hjelpe deg, hvilke ferdigheter som kan være verdifulle for deg for å ansette en person etter hvert som virksomheten vokser, samt få en bedre forståelse av hva som går inn i hver del av en virksomhet.

For eksempel: Selv om du ikke er designer, kan du prøve å designe ditt første nettsted, logo og markedsføringsnyhetsbrev. Ved å gjøre dette lærer du hva enkelte designelementer kalles, for eksempel hex-koder, H1-overskrifter og lister som ikke er sortert, noe som gjør det enklere å forklare hva du vil til designere du leier inn senere.

Eksempler på hvor du kan investere pengene dine

Hvis du har satt til side midler for å hjelpe virksomheten din i gang, kan du delegere noe av arbeidet til frilansere eller Shopify-eksperter. Dette kan bidra med noen deler av en direktefraktervirksomhet som kan kreve spesialistkunnskap eller ferdigheter som kan ta lang tid å utvikle.

Her er noen eksempler på gode steder for å investere pengene dine når du bygger en direkte fraktvirksomhet.

• Legge til ekstra funksjoner på nettstedetShopify App Store har hundrevis av unike apper som kan legge til ekstra funksjoner i forretningen. Hvis forretningen din kan dra nytte av en tilleggsfunksjon, kan du investere i en app for å fremskynde forretningens suksess.

Det kan for eksempel være lurt å la kundene dine tilpasse produktene sine ved å legge til bilder eller tekst i bestillingene deres. I stedet for å investere tid på å lære kode og hvordan nettsteder kommuniserer med hverandre for å få dataene kundene dine gir deg, kan du la en app legge til funksjonen på nettstedet for deg.

• Utforske flere markedsføringsalternativer – mens det finnes mange gratis markedsføringsalternativer, kan du bruke penger på markedsføringskampanjer til å velge mellom flere alternativer for å finne det som passer best for forretningen din.

For eksempel er ikke Facebook- og Google-annonser gratis, men når til et stort utvalg av potensielle kunder. Bruk av disse annonsetypene kan være bedre for å nå kundene raskere enn å vente på at de finner deg.

• Tilpasning av virksomheten – de fleste gratis eller rimelige alternativer for de ulike delene av forretningen krever at du bruker bestemte maler eller alternativer. Ved å investere penger kan du tilpasse virksomheten din mer slik at den skiller seg ut.

For eksempel tilbyr Shopify mange gratistemaer, men det er mange andre betalte temaer tilgjengelig i Shopifys temabutikk som kan passe bedre for virksomheten din.