Forberede økonomien din

Når du starter en direktefraktsvirksomhet, bør du holde dine personlige og forretningsmessige økonomier atskilt. Dette bidrar til å gjøre regnskap enklere og hjelper deg å overholde lokale skatteregler.

Å sette opp visse forretningskontoer, forstå lokale forretnings- og skattelover og velge en bokføringsmetode, er viktige ting du bør undersøke.

Konfigurere bedriftskontoer

Hver regionale myndighet krever ulike kontoer som forretninger skal konfigurere. For eksempel kreves følgende kontoer ofte for nye bedrifter:

• En forretningsbankkonto – det er vanlig i de fleste områder av verden for å ha alle forretningsinntekter og kostnader håndtert av én forretningskonto. Ved å starte en bankkonto for forretningen din, er økonomiene enkle å administrere og holde oversikt over.

• Forretningskontoer i lokal betalingsmåte – hvis du planlegger å godta betalinger gjennom en lokal betalingsmåte, for eksempel Sofort i Tyskland eller iDeal i Nederland, må du sjekke hvilke krav betalingsmåten har for forretningskontoer. Registrering av lokale betalingsalternativer bidrar til sikker tillit i merkevaren din ved å godta betalingsmåter kundene dine er kjent med.

• Forretningskonto for internasjonal betalingsmetode – hvis du planlegger å godta betalinger gjennom en internasjonal betalingsmåte, for eksempel PayPal, trenger du sannsynligvis en forretningskonto med den betalingsmåten for å koble den til Shopify.

• Kredittkort for forretninger – du må kanskje bruke større pengesummer enn du er vant til når du oppfyller minste bestillingsantall for leverandørene. Det hjelper å ha et forretningskredittkort som er koblet til bankkontoen til forretningen til bruk for disse kjøpstypene, og for å holde kostnadene på ett sted.

• Forretningens sparekonto – hvis du bidrar regelmessig til en sparekonto for forretningen din, kan du være mer forberedt på eventuelle uventede kostnader som forretningen innebærer.

Undersøk skattehensyn

Kontakt dine lokale myndigheter og forretningsbyrå for å finne ut hvilke skattelover som gjelder for direktefraktsbedrifter i ditt område. Direktefrakt er en unik forretningstype fordi mye av forretningen drives på nett.

Undersøk følgende for å sikre at du har en god forståelse av hva som forventes av direktefraktvirksomheten din:

• Disse registreringsnumrene for forretninger må du skaffe – de fleste regioner i verden krever at en virksomhet sender inn en form for forretningsidentifikasjon. De fleste bedrifter i USA trenger for eksempel et employer identification number (EIN) for å sende inn skatt eller åpne en bankkonto for virksomheten.

• I disse scenariene må du samle inn og betale skatt – noen regioner krever ikke at bedrifter samler inn eller betaler skatt før de når en bestemt inntekt innen en bestemt tidsperiode. Andre regioner forventer at avgiften skal innhentes på hver transaksjon, men bare hvis kunden er i samme region.

• Dette kan du trekke fra inntekten – enkelte regioner gir skattelettelser til ulike nivåer av forretning. Hvis du driver forretningen fra et hjemmekontor, kan du kanskje trekke fra bestemte varer som brukes til å drive forretningen fra hjemmet, for eksempel en bærbar datamaskin, Internett eller kontormøbler.