Administrere Shopify Balance-kort

Shopify Balance-kortet er en enkel måte å administrere kostnadene i driften av virksomheten din. Når du setter opp Shopify Balance-kontoen blir det virtuelle kortet automatisk aktivert.

Shopify belaster ingen gebyrer for bruk av Balance-kortet, men gebyrer fra minibankleverandøren kan påløpe. Du finner mer informasjon om gebyrer i vilkår for bruk.

Sette opp et fysisk Shopify Balance-kort

Når du oppretter en Shopify Balance-konto, aktiveres det virtuelle kortet automatisk. Hvis du ønsker et fysisk kort kan du be om det fra Shopify.

Be om et fysisk Shopify Balance-kort

Du kan be om et fysisk kort til Shopify Balance-kontoen.

Steg:

1. Fra Shopify-administrator går du til Økonomi > Balance.

2. Klikk på Bestill et fysisk kort.

3. Valgfritt: Tilpass Balance-kortet ditt ved å legge til bedriftsnavnet.

1. Angi eller bekreft fraktinformasjonen din, og klikk på Bestill kort.

Når du har bestilt det fysiske kortet finner du kortets leveringsstatus og estimerte leveringsdato ved å gå til Økonomi > Balance og klikke på det fysiske kortet under Dine Balance-kort.

Av sikkerhetsgrunner kan du motta en forespørsel om å godkjenne kontoen din på nytt.

Bestill et fysisk Shopify Balance-kort som ikke er levert på nytt

Hvis du har bedt om et fysisk kort for Shopify Balance-kontoen og det er et problem med levering av kortet kan du bestille et nytt kort.

Før du ber om et nytt kort må du kontrollere leveringsstatus og estimert leveringsdato for kortet ved å gå til Økonomi > Balance og klikke på det fysiske kortet under Dine Balance-kort. Kontroller at leveringsdetaljene stemmer når du ber om et nytt kort.

Steg:

1. Fra Shopify-administrator går du til Økonomi > Balance.

2. Klikk på det fysiske kortet under Dine Balance-kort.

3. Klikk på Avbryt og erstatt eller Bestill et nytt kort.

4. Velg Kortet er ikke mottatt, og klikk deretter på Neste.

Kortet som ikke er levert kanselleres, og et nytt kort sendes til deg.

Aktiver et fysisk Shopify Balance-kort

Når du har mottatt Shopify Balance-kortet i posten må det aktiveres før du kan bruke det. For å starte prosessen kan du skanne QR-koden på pakken eller gå til Shopify-administrator.

Steg:

1. Fra Shopify-administrator går du til Økonomi > Balance.

2. Klikk på Aktiver fysisk kort under Dine Balance-kort.

3. Angi de siste fire sifrene på Shopify Balance-kortet og klikk på Neste.

4. Angi en firesifret personlig identifikasjonskode (PIN) for Shopify Balance-kortet, og klikk på Neste.

5. Angi PIN-koden på nytt, og klikk på Bekreft.

6. Angi bekreftelseskoden du mottar som en tekstmelding, og klikk på Aktiver. Hvis du ikke mottar en tekstmelding med koden, klikker du på Send kode på nytt.

Administrere et Shopify Balance-kort

Du kan se kortdetaljer for Shopify Balance-kort, låse kortene, tilbakestille PIN-koden med mer ved å gå til Økonomi > Balance og klikke på det virtuelle eller fysiske kortet.

Vis kortinformasjon

Du kan se informasjon om virtuelle eller fysiske kort ved å gå til Økonomi > Balance og klikke på kortet du vil vise under Dine Balance-kort.

Av sikkerhetsgrunner kan du motta en forespørsel om å godkjenne kontoen din på nytt.

Koble Shopify Balance-kortet til en Apple- eller Google-lommebok

Du kan koble det virtuelle eller fysiske Shopify Balance-kortet til din mobile lommebok, slik at du kan gjøre kjøp direkte fra telefonen. For å koble til et kort trenger du kortnummerne på Shopify Balance-kortet. Disse finner du ved å gå til siden Kontodetaljer og klikke på kortet du ønsker å koble til. Se Apple Wallet eller Google Pay for de aktuelle trinnene videre.

Erstatt Shopify Balance-kortet

Hvis du bestiller et erstatningskort blir det gjeldende Shopify Balance-kortet kansellert. Det nye Shopify Balance-kortet sendes innen åtte virkedager, og sendes med vanlig post.

Steg:

1. Fra Shopify-administrator går du til Økonomi > Balance.

2. Klikk på det fysiske Balance-kortet under Dine Balance-kort.

3. Klikk på Mer, og klikk deretter på Avbryt og erstatt.

4. Velg en grunn til kansellering og erstatning av Shopify Balance-kortet og klikk på Neste.

5. Se over leveringsadressen for å sikre at den stemmer, og klikk på Bekreft og erstatt kort. Hvis du må oppdatere adressen klikker du Rediger, redigerer adressen og klikker på Bekreft og erstatt kort.

Av sikkerhetsgrunner kan du motta en forespørsel om å godkjenne kontoen din på nytt.

Tilbakestill PIN-koden for Shopify Balance-kortet

Du kan tilbakestille PIN-koden på kortet.

Steg:

1. Fra Shopify-administrator går du til Økonomi > Balance.

2. Klikk på kortet du vil tilbakestille PIN-koden for under Dine Balance-kort.

3. Klikk på Mer, og klikk deretter på Tilbakestill PIN-kode.

4. Angi en firesifret PIN-kode og klikk på Neste.

5. Angi PIN-koden på nytt, og klikk på Bekreft.

6. Angi bekreftelseskoden du har fått på SMS, og klikk på Tilbakestill PIN-kode.

Lås Shopify Balance-kortet

Hvis Shopify Balance-kortet ditt er tapt eller stjålet, må du låse det slik at ingen andre kan bruke det.

Steg:

1. Fra Shopify-administrator går du til Økonomi > Balance.

2. Klikk på kortet du vil låse under Dine Balance-kort.

3. Klikk på Lås kort.

4. Klikk på Lås kort på nytt for å bekrefte.

Av sikkerhetsgrunner kan du motta en forespørsel om å godkjenne kontoen din på nytt.

Du kan låse opp Shopify Balance-kortet igjen ved å klikke på Lås opp kort, og deretter klikke på Lås opp kort igjen på Shopify Balance-kortsiden i Shopify-administrator.

Oppdatere kortholderopplysningene

Du kan oppdatere kortholderopplysninger for Shopify Balance, inkludert fakturaadresse og telefonnummer, på Shopify Balance-kontosiden.

Hvis du har et fysisk kort i tillegg til et virtuelt vil alle endringer gjelde for begge kortene.

Steg:

1. Fra Shopify-administrator går du til Økonomi > Balance.

2. Klikk på det virtuelle eller fysiske kortet under Dine Balance-kort.

3. Klikk på Vis opplysninger om kortholder.

4. Klikk på Rediger for å endre fakturaadresse eller mobiltelefonnummer.

Angi Shopify Balance-kortet som primær betalingsmåte

Du kan angi enten det fysiske eller virtuelle Shopify Balance-kortet som kort for primær betalingsmåte for Shopify-fakturering.

Steg:

1. Fra Shopify-administrator går du til Økonomi > Fakturering.

2. Klikk -knappen ved siden av betalingsmåten du vil endre og klikk deretter Erstatt.

3. Angi den nødvendige informasjonen.

4. Klikk på Erstatt kredittkort.