Sette opp Apple Business Chat for Shopify Inbox

Når du kobler Shopify Inbox til Apple Business Chat, kan kunder som blar gjennom nettbutikken med en iPhone, iPad eller Mac trykke på en knapp for å åpne en samtale i Meldinger-appen. Når en kunde har åpnet en samtale med deg, kan de starte en ny samtale fra Meldinger-appen uten å besøke nettbutikken. Apple Business Chat-knappen oversettes automatisk til det samme språket som nettbutikken din vises i.

Du kan lese og svare på meldinger i Shopify Inbox på en mobil enhet eller ved å logge på Shopify Inbox. Shopify Inbox lar deg også gjøre følgende i samtalene dine med kunder:

Krav

Konversasjonsretningslinjer for Apple Business Chat

• Apple anbefaler at du svarer til kundene så raskt som mulig i åpningstiden. Finn ut mer om oppsett av åpningstider og Apples anbefalte beste praksis.
  • Apple Business Chat kan ikke brukes til markedsføring.
  • Du kan ikke starte kundesamtaler med Apple Business Chat. Du kan bare svare kunder som har tatt kontakt med deg for å starte en samtale.

Installer salgskanalen for Apple Business Chat i Shopify

1. Klikk Innstillinger > Apper og salgskanaler fra Shopify-administrator.

2. Klikk Visit the Shopify App Store fra siden Apper og salgskanaler.

3. Klikk Åpne app.

4. I Shopify App Store kan du søke etter «Apple Business Chat» og deretter klikke på Apple Business Chat-resultatet.

5. Klikk på Legg til app.

Sett opp Apple Business Chat

Når du konfigurerer Apple Business Chat, velger du en kategori for produktene dine.

Det er viktig å velge én eller flere kategorier som representerer produktene nøyaktig. Apple Business Chat viser et ikon ved siden av butikknavnet i Meldinger-appen basert på den primære forretningskategorien du velger. Apple kan avvise godkjenning av butikken din for Apple Business Chat hvis produktkategoriene dine ikke stemmer. Sørg for at produktene dine ikke står på listen over forbudte produkter fra Apple Business Chat-retningslinjer og beste praksis.

Du må også legge til butikkinformasjonen og godta vilkårene for bruk av Apple Business Chat.

Steg:

1. Klikk Innstillinger > Apper og salgskanaler fra Shopify-administrator.

2. Klikk Apple Business Chat fra siden Apper og salgskanaler.

3. Klikk Åpne app.

4. I forretningskategori-seksjonen velger du produktenes hovedkategori. Hvis du selger en rekke ulike produkter, kan du også velge opptil to ekstra kategorier.

5. Gå gjennom Apple Business Chat-retningslinjer og beste praksis, og huk av boksen for å bekrefte.

6. Gå gjennom vilkårene for bruk av Apple Business Chat og huk av boksen for å godta vilkårene.

7. Klikk på Lagre.

Etter konfigurasjonen vurderer Apple butikken din for godkjenning. Godkjenningen kan ta opptil 48 timer, og du mottar en e-post når butikken din er godkjent av Apple. Hvis du har spørsmål om godkjenningsstatusen for Apple Business Chat, kan du kontakte Apple-brukerstøtte på registry@apple.com.

Når butikken din er godkjent, aktiveres Apple Business chat-knappen automatisk for nettbutikken, slik at kundene kan sende deg meldinger. Kunder som surfer på butikken din fra en iPhone, iPad eller Mac, ser knappen, og kan trykke på den for å åpne en samtale i meldings appen på enheten.

Tilpasse Apple virksomhets chat for nettbutikken din

Når butikken din er godkjent for Apple Business chat, kan du tilpasse Apple Business chat på følgende måter:

Tilpass logoen og overskriftens farge

Du kan tilpasse logo og bakgrunnsfarge som vises i Apple Business Chat-meldinger, slik at de samsvarer med butikkens merkevare. Når du legger til tilpasninger kan du forhåndsvise dem fra Shopify for å se hvordan de vil vises i lys og mørk modus på iOS. Apple vurderer alle innsendte logoer, så det kan være en forsinkelse mellom logoinnsendelse og publisering.

Logobildet vises ved siden av butikknavnet i en kundes meldingsliste og i overskriften til en samtale med butikken i meldinger. Bildet du bruker som logo må oppfylle følgende krav:

• Den må være firkantet.
  • Den må ha minst 1024 x 1024 piksler, men kan ikke være bredere enn 2560 piksler.
  • Den må være en JPEG- eller PNG-fil og ha en filstørrelse på mindre enn 2 MB.
  • Den kan ikke ha noen gjennomsiktige områder.
  • Den må ha 10 % luft rundt seg i høyden og bredden.

Overskriftsfargen brukes for overskriften til en samtale med butikken din i meldinger.

Steg:

1. Klikk Innstillinger > Apper og salgskanaler fra Shopify-administrator.

2. Klikk Apple Business Chat fra siden Apper og salgskanaler.

3. Klikk Åpne app.

4. Klikk Tilpasninger.

5. Klikk på Last opp ny logo og velg logobildefilen.

6. I feltet Farge for meldingsoverskrift skriver du inn en heksadesimalkode for overskriftsfargen, eller du kan bruke fargevelgeren til å velge en farge.

7. Fra bunnen av siden Tilpasninger klikker du på Lagre.

Du kan når som helst tilbakestille overskriftsfargen til standardene. Standard overskriftfarge er grå.

Tilpass chatten med meldingsknappen

Du kan endre posisjonen og stilen til chatten med meldingsknappen i nettbutikken. Du kan ikke endre chat-ikonet eller knappemeldingen.

Steg:

1. Klikk Innstillinger > Apper og salgskanaler fra Shopify-administrator.

2. Klikk Apple Business Chat fra siden Apper og salgskanaler.

3. Klikk Åpne app.

4. Klikk Tilpasninger.

5. Velg et alternativ for knappestilen.

6. Velg hvor knappen skal være.

7. Klikk på Lagre.

Vise og svare på Apple Business Chat-meldinger i Shopify Inbox

Du kan vise og svare på Apple Business Chat-meldinger fra kunder ved å bruke Shopify Inbox-appen på en mobilenhet, eller ved å logge inn på inbox.shopify.com på en datamaskin. Finn ut mer om å vise og svare på meldinger i Shopify Inbox.

Meldinger fra kunder som bruker Apple Business Chat viser ikke kundens navn eller bilde. Apple Business Chat skjuler kundens identitet, men Shopify Inbox knytter hver anonyme kunde til en standard avatar og et unikt besøksnavn.

Når en kunde har åpnet en samtale med deg, kan de starte en ny samtale fra Meldinger-appen uten å besøke nettbutikken. Hvis en kunde sletter en chat med butikken kan du ikke sende dem flere nye meldinger. Du kan markere en chat som fullført fra Shopify Inbox-appen.

Shopify Inbox lar deg også gjøre følgende i samtalene dine med kunder:

Del produktene

Du kan dele produkter som er tilgjengelige i nettbutikken din fra Shopify Inbox, og kundene ser dem i Apple Business Chat.

Steg:

1. Åpne en samtale i Inbox-appen.

2. Trykk på butikkikonet.

3. Trykk på Produkter for å åpne en liste over tilgjengelige produkter.

4. Trykk på et produkt.

5. Velg Del produktside, og trykk deretter på Send.

Del rabattkoder

Du kan dele en rabattkode i en melding. Hvis kunden klikker på rabattkode-koblingen, blir rabatten automatisk lagt til i kassen.

Steg:

1. Åpne en samtale i Shopify Inbox.

2. Velg butikkikonet.

3. Velg Rabatter.

4. Velg rabattkoden du vil dele, og trykk på Send.

Se Apple Business Chat-bestillinger i Shopify

Du kan ikke se om en bestilling betales fra samtalen, men hvis du bruker Shopify mobile-appen, mottar du et bestillingsvarsel når kunden har betalt.

Steg:

1. Fra Shopify-administratoren går du til Bestillinger.

2. Klikk på Utkast.

3. Øverst i listen over bestillinger klikker du på Fullført.

4. Klikk på et bestillingsutkast for å vise detaljene. Fullførte bestillinger som er sendt ved hjelp av Shopify Inbox indikeres av en merknad i bestillingens tidslinje.

Kundeopplevelse

Når du har aktivert chat med meldinger-knappen, kan kundene som besøker nettbutikken din på en iOS-enhet se alternativet for å starte en chat fra nettbutikk-sidene dine.

Et eksempel på mobilbutikkens hjemmeside med chatten og meldingsknappen

Kunder kan starte en chat ved å trykke på knappen, som åpner en samtale i meldingsappen.

Når du deler et produkt eller sender en bestillinger, ser kundene produktbildet i Meldinger-appen. Hvis du har Apple Pay aktivert, kan kundene trykke på Apple Pay-ikonet for å betale direkte fra Meldinger-appen.

Kunder kan slette en samtale fra meldingsappen for å slutte å motta meldinger fra butikken din.

Aktivere Apple Business Chat i Shopify

1. Klikk Innstillinger > Apper og salgskanaler fra Shopify-administrator.

2. Klikk Apple Business Chat fra siden Apper og salgskanaler.

3. Klikk Åpne app.

4. Klikk Tilpasninger.

5. I Chat med Meldinger-knapp-seksjonen klikker du på Aktiver.

6. Klikk på Bekreft.

Deaktiver Apple Business Chat i Shopify

1. Klikk Innstillinger > Apper og salgskanaler fra Shopify-administrator.

2. Klikk Apple Business Chat fra siden Apper og salgskanaler.

3. Klikk Åpne app.

4. Klikk Tilpasninger.

5. I Chat med Meldinger-knapp-seksjonen klikker du på Deaktiver.

6. Klikk på Bekreft.

Avinstaller Apple Business Chat i Shopify

1. Klikk Fjern ved siden av Apple Business Chat.