Nettbutikkchat

Shopify Inbox inkluderer nettbutikkchat (tidligere kjent som Shopify Chat). Du kan lese og svare på kundenes meldinger med Shopify Inbox på en datamaskin eller en mobilenhet, i tillegg til å sende produktkoblinger, bilder eller rabattkoder.

Aktiver nettbutikkchat

Nettbutikkchat er inkludert i Shopify Inbox, men er ikke aktivert som standard.

Steg:

1. I Shopify-administrator klikker du på Inbox > Utseende.

2. Klikk på Synlig i seksjonen Synlighet for nettbutikkchat.

3. Klikk på Lagre.

Følg trinnene over og velg Ikke synlig for å deaktivere chat i nettbutikken. Dette fjerner nettchat-knappen fra nettbutikken.

Tilpass nettbutikkchat

Du kan tilpasse knappen og chattevinduet slik at det samsvarer med stilen til nettbutikkens tema.

Tilpass nettbutikkens chatknapp

Kunder som blar gjennom nettbutikken kan klikke på en chatteknapp for å starte en chat med deg i nettleservinduet. Du kan endre knappestilen og -fargen slik at den matcher nettbutikken fra Utseende-siden i Shopify-administrator.

Steg:

1. I Shopify-administrator går du til Inbox > Utseende.

2. Velg Stil for nettbutikkchat. Med rullegardinmenyen Plassering kan du velge en plassering av chatknappen.

3. Angi en heksadesimalkode i Farge-feltet, eller klikk på rullegardinmenyen for å bruke fargevelgeren til å velge en farge.

4. Klikk på Lagre.

Tilpasse språket i nettbutikkchatten

Nettbutikkchatten vises på samme språk som temaet ditt. Hvis du bruker et ikke-støttet språk, vises nettbutikkchatten som standard på engelsk.

Tilpass hilsener for nettbutikkchat

Når en kunde klikker på chatknappen i butikken din, vises en velkomstmelding i overskriften til chatboksen. Hvis du har konfigurert en oppfølgings- eller bortemelding, vises meldingen etter at kunden skriver i chatvinduet for første gang. Du kan tilpasse de automatiserte meldingene fra Inbox > Lagrede svar-siden i Shopify-administrator. Se Automatiserte meldinger for mer informasjon.

Vise og svare på chatmeldinger i nettbutikken

Du kan se og svare på meldinger fra kunder med Shopify Inbox-appen på en iOS-, iPadOS- eller Android-enhet, eller ved å logge inn i Shopify Inbox på en datamaskin på shopifyinbox.com.

Meldinger fra kunder som bruker nettbutikkchat viser ikke et bilde eller navn på kunden, men Shopify Inbox knytter hver anonym kunde med en standard avatar og et unikt navn for hver butikkbesøkende.

Se Samtaler for mer informasjon om å vise og svare på chatmeldinger i nettbutikken.

E-postmeldinger med Shopify Inbox

Kunder kan legge ved e-postadressen sin når de sender deg en melding fra nettbutikkchatten. Dette gjør at de kan motta et svar fra deg på e-post, i stedet for å vente på et svar i live chat. Hvis en kunde angir en e-postadresse som ikke samsvarer med en eksisterende kundeoppføring, opprettes en ny kundeoppføring. Svar sendes til kunden på e-post, og også til live chat dersom kunden fortsatt befinner seg i nettbutikken.

Hvis kunden oppgir en e-postadresse sendes forhandlerens svar i en e-postmal som inkluderer butikknavnet. Selve e-posten innholder det nye svaret og opptil ti tidligere meldinger i samtalen, for å gi kontekst.

På grunn av endringer i A2P 10DLC-samsvar vil SMS-svar i Inbox midlertidig stanses inntil videre fra 1. oktober 2021. Fra denne datoen vil kunder bli henvist til nettbutikken for å starte en ny samtale med en e-postadresse.

Alle malbaserte SMS-meldinger, som bestillingsbekreftelser og bestillingsstatus, er ikke en del av Shopify Inbox, og vil fortsatt bli sendt ut.

Kundeopplevelse

Når en kunde klikker på chatknappen åpnes en samtale i nettleseren. Kunden kan fortsette videre til andre sider i nettbutikken, og samtalen forblir åpen inntil de lukker den. Hvis kunden går ut av nettbutikken, lagres samtalen i en kort periode slik at de kan fortsette samtalen hvis de går tilbake til nettstedet ditt.

Etter at en kunde sender sin første melding, bes kunden om å angi en e-postadresse. Når kunden angir sin kontaktinformasjon, blir det opprettet eller matchet en kundeoppføring i butikken din, og den første meldingen blir sendt deg slik at samtalen kan fortsette.

Bestillingsoppslag

I tillegg til å bruke nettbutikkchat til å kommunisere med forhandlere, kan kundene spore statusen for sin bestilling. Kundene kan åpne nettbutikkchat, velge Jeg trenger en oppdatering på bestillingen min og deretter angi bestillingsnummer og e-postadressen som er knyttet til bestillingen. Kunden mottar en svar i chatvinduet som inneholder oppfyllelsesstatusen for bestillingen deres, en kobling til å spore bestillingen hvis den er sendt, eller en kobling til bestillingens statusside med mer informasjon. Hvis kunden angir feil e-postadresse eller bestillingsnummer, mottar de en feilmelding.