Nettbutikkchat

Shopify Inbox inneholder nettbutikkchat. Du kan lese og svare på kundenes meldinger med Shopify Inbox på en datamaskin eller en mobilenhet, i tillegg til å sende produktkoblinger, bilder eller rabattkoder.

Aktiver nettbutikkchat

Nettbutikkchat er inkludert i Shopify Inbox, men er ikke aktivert som standard.

Steg:

1. Klikk Innstillinger > Apper og salgskanaler fra Shopify-administrator.

2. Klikk Shopify Inbox fra siden Apper og salgskanaler.

3. Klikk Åpne salgskanal.

4. Klikk Utseende.

5. Klikk på Synlig i seksjonen Synlighet for nettbutikkchat.

6. Klikk på Lagre.

Følg trinnene over og velg Ikke synlig for å deaktivere chat i nettbutikken. Dette fjerner nettchat-knappen fra nettbutikken.

Tilpass nettbutikkchat

Du kan tilpasse knappen og chattevinduet slik at det samsvarer med stilen til nettbutikkens tema.

Tilpass nettbutikkens chatknapp

Kunder som blar gjennom nettbutikken kan klikke på en chatteknapp for å starte en chat med deg i nettleservinduet. Du kan endre knappestilen og -fargen slik at den matcher nettbutikken fra Utseende-siden i Shopify-administrator.

Steg:

1. Klikk Innstillinger > Apper og salgskanaler fra Shopify-administrator.

2. Klikk Shopify Inbox fra siden Apper og salgskanaler.

3. Klikk Åpne salgskanal.

4. Klikk Utseende.

5. Velg Stil for nettbutikkchat. Med rullegardinmenyen Plassering kan du velge en plassering av chatknappen.

6. Angi en heksadesimalkode i Farge-feltet, eller klikk på rullegardinmenyen for å bruke fargevelgeren til å velge en farge.

7. Klikk på Lagre.

Tilpasse språket i nettbutikkchatten

Nettbutikkchatten vises på samme språk som temaet ditt. Hvis du bruker et ikke-støttet språk, vises nettbutikkchatten som standard på engelsk.

Tilpass hilsener for nettbutikkchat

Når en kunde klikker på chat-knappen i butikken, vises en velkomstmelding i overskriften til chatboksen. Hvis du har konfigurert et førstesvar vises meldingen etter at kunden skriver inn i chatvinduet for første gang. Du kan tilpasse førstesvarmeldinger fra siden Inbox > Lagrede svar i Shopify-administrator. Se Førstesvarsmeldinger for mer informasjon.

Vise og svare på chatmeldinger i nettbutikken

Med Shopify Inbox-appen kan du se og svare på meldinger fra kundene. Shopify Inbox-appen er tilgjengelig for iOS, iPadOS eller Android-enheter, og ved å logge på Shopify Inbox på en datamaskin på inbox.shopify.com.

Meldinger fra kunder som bruker nettbutikkchat viser ikke et bilde eller navn på kunden, men Shopify Inbox knytter hver anonym kunde med en standard avatar og et unikt navn for hver butikkbesøkende.

Hvis kunden er aktiv i butikken, vises en «Pålogget»-indikator ved siden av kundens e-postadresse i samtalelisten. På mobil vises «Pålogget»-indikatoren også ved siden av kundens avatar i en samtale.

Når kunden forlater butikken forsvinner «Pålogget»-indikatoren, og erstattes med en melding som indikerer at svaret vil bli sendt til e-postadressen kunden oppga i forhåndschat-skjemaet ved starten av chatteøkten.

Se Samtaler for mer informasjon om å vise og svare på chatmeldinger i nettbutikken.

Forhåndschat-skjema

Kundene blir bedt om å angi e-postadresse når de sender deg meldinger i nettbutikkchatten. Dette gjør at de kan motta et svar fra deg på e-post hvis de forlater butikken før du rekker å svare. Hvis kunden befinner seg i nettbutikken, leveres chatsvarene i chatvinduet. Hvis kunden har forlatt nettbutikken, leveres chatsvarene på e-post. Kunden kan svare på e-posten, og hele samtalehistorikken lagres i Samtalelisten.

Hvis en kunde angir en e-postadresse som ikke samsvarer med en eksisterende kundeoppføring, opprettes en ny kundeoppføring.

Når du svarer til en kunde som har sendt deg meldinger fra nettbutikkchatten, skjer én av to ting:

• Hvis kunden fortsatt befinner seg i butikkfronten kan du lese og svare på kundens melding fra Shopify Inbox eller Inbox-appen på mobil, og kunden får svaret ditt i nettbutikkchatten.
  • Hvis kunden har forlatt butikkfronten sender Inbox svaret ditt til e-postadressen kunden har angitt i en e-postmal. Den inkluderer butikknavnet, ditt nye svar, og inntil ti tidligere meldinger i samtalen for å gi kontekst, pluss eventuelle bestillinger kunden har lagt inn i butikken i løpet av de siste 14 dagene.

Svarene som sendes til kunden på e-post sendes også til nettbutikkchatten, så uansett om kunden velger å svare på e-post eller gå tilbake til butikkfronten, mottar de den første meldingen og påfølgende svar i én sømløs samtale.

Uavhengig av hvordan meldingene leveres til kunden, har du tilgang til hele samtalen fra Shopify Inbox eller Inbox-appen på mobil.

Kundeopplevelse

Når en kunde klikker på chatteknappen og fyller ut forhåndschat-skjemaet, åpnes en samtale i nettleseren deres. Kunden kan fortsette videre til andre sider i nettbutikken, og samtalen forblir åpen inntil de lukker den. Hvis kunden går ut av nettbutikken, lagres samtalen i én uke, slik at de kan fortsette samtalen hvis de går tilbake til nettstedet ditt.

Før en kunde sender sin første melding, blir kunden bedt om å angi navn og e-postadresse. Når kunden angir sin kontaktinformasjon, blir det opprettet eller matchet en kundeoppføring i butikken din, og den første meldingen blir sendt deg slik at samtalen kan fortsette.

Bestillingsoppslag

I tillegg til å bruke nettbutikkchat til å kommunisere med forhandlere, kan kundene spore statusen for sin bestilling. Kundene kan åpne nettbutikkchat, velge Jeg trenger en oppdatering på bestillingen min og deretter angi bestillingsnummer og e-postadressen som er knyttet til bestillingen. Kunden mottar en svar i chatvinduet som inneholder oppfyllelsesstatusen for bestillingen deres, en kobling til å spore bestillingen hvis den er sendt, eller en kobling til bestillingens statusside med mer informasjon. Hvis kunden angir feil e-postadresse eller bestillingsnummer, mottar de en feilmelding.