Konfigurer tilgjengelighet og automatisert første svar for Shopify Inbox

For å bidra til å styre kundenes forventninger når de bruker nettbutikkchat kan du angi åpningstider og tilpasse et automatisk første svar, som sendes når kunden sender deg en melding.

Konfigurer åpningstider

Som standard er åpningstidene angitt til at du alltid er tilgjengelig. Du kan oppdatere chat-tilgjengeligheten i Inbox-kanalen i Shopify-administrator.

Trinn:

1. Klikk Innstillinger > Apper og salgskanaler fra Shopify-administrator.

2. Klikk Shopify Inbox fra siden Apper og salgskanaler.

3. Klikk Åpne salgskanal.

4. Klikk på Chatinnstillinger, og klikk deretter på Tilgjengelighet.

5. Bruk rullegardinmenyene i seksjonen Timer for å velge en start- og sluttid for hver ukedag du er tilgjengelig for å svare på chatter i nettbutikken.

6. Valgfritt: For å angi tilgjengelighet som alltid tilgjengelig for en bestemt dag, klikker du på -menyen for denne dagen og klikker deretter på Velg alle timer for denne dagen.

7. Valgfritt: Du kan kopiere de angitte åpningstidene for en bestemt dag til alle dager i uken. Klikk på -menyen for dagen du vil kopiere, og klikk deretter på Bruk disse åpningstidene for alle dager for å angi samme tidsplan for hele uken.

8. Klikk på Lagre.

Konfigurer førstesvarmeldinger

Du kan konfigurere to ulike automatiske førstesvarsmeldinger, avhengig av hvorvidt kunden sender deg en melding innenfor eller utenfor åpningstiden.

Meldingen I åpningstiden sendes til kunder som starter en chat i tidsperioden du har angitt at du er tilgjengelig. Du kan bruke dette første svaret til å be om tilleggsopplysninger du trenger fra kunden, og gi dem beskjed om når de kan forvente et svar.

Meldingen Utenfor åpningstiden sendes til kunder som starter en chat utenfor tidsperioden du har angitt at du er tilgjengelig. Du kan bruke denne meldingen til å fortelle kunden at du ikke er tilgjengelig, og når de kan forvente et svar.

Aktiver automatiske første svarmeldinger

1. Klikk Innstillinger > Apper og salgskanaler fra Shopify-administrator.

2. Klikk Shopify Inbox fra siden Apper og salgskanaler.

3. Klikk Åpne salgskanal.

4. Klikk på Chatinnstillinger, og klikk deretter på Tilgjengelighet.

5. Klikk på Aktiver i seksjonen Automatisk første svar.

Tilpass de automatiserte førstesvarmeldingene

Når du har aktivert automatiserte førstesvarmeldinger, kan du tilpasse meldingen som vises til kunder når de starter en ny chat.

Trinn:

1. Klikk Innstillinger > Apper og salgskanaler fra Shopify-administrator.

2. Klikk Shopify Inbox fra siden Apper og salgskanaler.

3. Klikk Åpne salgskanal.

4. Klikk på Chatinnstillinger, og klikk deretter på Tilgjengelighet.

5. Gjør en av følgende:

• Klikk på I åpningstiden for å tilpasse meldingen som sendes til kunder i åpningstiden.
    • Klikk på Utenfor åpningstiden for å tilpasse meldingen som sendes til kunder utenfor åpningstiden.
  6. Skriv en melding på inntil 2048 tegn i tekstboksen Melding.

7. Klikk på Lagre.