Flytt til Shopify

Hvis du allerede selger på nett, kan du bruke Import Store-appen til å flytte dataene dine til Shopify. Ved å flytte informasjon om eksisterende produkter, bestillinger og kunder kan du raskere flytte over til Shopify og komme i gang med det nye nettstedet.

Når du flytter bedriften din til Shopify er det noen steg du kan ta for å sikre at det går smertefritt å flytte bedriften din.

Start nettbutikken din

Besøk shopify.com for å starte nettbutikken din med en 90-dagers prøveperiode. Oppgi e-postadressen, passordet og bedriftsnavnet. Bedriftsnavnet vil brukes i butikkens standard-URL-adresse, som kundene bruker for å handle i butikken. Når du har startet prøveperioden kan du kjøpe eller koble til en eksisterende URL-adresse mot standard-URL-adressen.

Flytt bedriften din til Shopify

Du kan importere produkt-, bestillings-og kundeinformasjon til Shopify med Import Store-appen.

Se hensyn ved butikkmigrering for å sikre at butikkmigreringen din går så smertefritt som mulig. Stegene for å migrere butikken din til Shopify avhenger av hvordan butikken er satt opp. Generelt er det slik at jo mer data du ønsker å migrere, jo flere hensyn må du ta ved migreringen.

For å finne ut mer om migrering til Shopify, kan du se Import Store-appen.

Produkter

Hvis du allerede har importert produktene dine til Shopify, trenger du ikke å legge til produktene manuelt.

Du kan redigere og administrere produktene manuelt. Du kan organisere produktene dine i samlinger og administrere lagerbeholdning og varianter.

Hvis du har behov for å legge til eller opprette nye produkter i butikken, er det ulike måter du kan få produktene inn i Shopify-kontoen på, avhengig av hvor mange produkter du trenger å legge til, og hvorvidt du allerede har informasjon om dem på nett:

Etter at produktene er lagt til kan du organisere dem i samlinger. Samlinger lar deg arbeide med produktene som en gruppe, som ved å fremheve en samling på startsiden, sette opp menyen slik at den kobler til ulike samlinger, legge til en rabatt som gjelder kun for produkter i denne samlingen. For mer informasjon kan du se Samlinger .

Gavekort

Sammen med produktene dine kan du også selge gavekort. Gavekort er en rask måte bedriften din kan selge på nett på. Kundene dine kan kjøpe gavekort, som leveres på e-post. Som standard er det ingen utløpsdato på gavekortene du oppretter.

Kundene kan innløse gavekort i kassen når de legger inn bestillinger på de andre produktene du legger til i butikken. For mer informasjon kan du se Selge gavekort .

Klargjør sidene på nettstedet

Hvert produkt og hver samling du oppretter får automatisk en side på nettbutikken din, men hjemmesiden din og eventuelle andre ekstra sider må konfigureres manuelt.

Hjemmeside

Startsiden din er vanligvis den første siden folk ser når de finner bedriften din på nett. Denne siden bør inneholde merkevarebyggende innhold, fremhevede produkter, spesialtilbud og eventuell viktig informasjon kundene dine bør vite om.

Egendefinerte sider

Du kan opprette egendefinerte sider for annen informasjon som kan være interessante for kundene dine. Mange forretninger har følgende egendefinerte sider:

• Om oss
  • Kontakt oss
  • Vanlige spørsmål
  • Fraktopplysninger

Hvis du vil ha mer informasjon om hvordan du oppretter egendefinerte sider, kan du se Sider .

Bloggsider

Du kan opprette og administrere blogger og blogginnlegg i nettbutikken. Blogger er en vanlig måte å lage ekstra innhold rundt produktene dine på, eller fremheve endringer i din bransje eller nisje. Blogger kan bidra til å øke trafikken til nettstedet ditt og tilby innhold som kundene kan dele på sosiale medier.

Du finner mer informasjon i Blogger .

Sider for retningslinjer

Sider med retningslinjer hjelper kundene dine å forstå hvordan bedriften din driver, og forklarer mer om hvordan du håndterer leveranser, refusjoner og personvern. Disse retningslinjene vises som standard i kassen, men du kan opprette direktekoblinger til dem i nettstedets menyer.

Shopify tilbyr maler for mange retningslinjer, som du kan justere slik at de passer til din bedrift. For mer informasjon om hvordan du oppretter og redigerer retningslinjer, kan du se Legge til retningslinjer for butikken .

Betalingsleverandører

Hvis du registrerer deg for en Shopify-konto i et land som er berettiget for betalingsgatewayen Shopify Payments, blir bedriften automatisk satt opp med Shopify Payments, og du kan begynne å akseptere betalinger med én gang. Før du aksepterer din første bestilling, må du sørge for at produktene dine er godkjent innenfor Vilkår for bruk av Shopify Payments.

Hvis du ønsker å akseptere kredittkortbetalinger, men ikke er berettiget for Shopify Payments, må du registrere deg hos en tredjeparts betalingsgateway for å kunne akseptere kredittkortbetalinger på nett. Når du bestemmer deg for en betalingsgateway bør du undersøke kostnaden for kredittkort- og transaksjonsgebyrer, vilkår for bruk, utbetalingsperioder og tilgjengelige valutaer. Sjekk hvilke gatewayer som er tilgjengelige for ditt land, registrer deg for en konto hos den gatewayen du ønsker, og koble den til Shopify-kontoen din.

Hvis du ikke godtar kredittkortbetalinger, kan du aktivere noen alternative betalingsmåter eller manuelle betalingsmåter som kundene kan velge i kassen.

Frakt

Når du selger på nett, må du ha en måte å sende produktene til kundene dine på. Du kan tilby så mange fraktalternativer du ønsker til kundene, slik at du er sikker på at de kan få bestillingene sine på en måte som fungerer bra for dem.

Du kan opprette generelle fraktpriser som gjelder for alle produktene, og opprette spesifikke satser kun for enkelte produkter ved å opprette fraktprofiler. Innenfor hver fraktprofil oppretter du fraktsoner for å spesifisere hvilke land du vil sende til, og deretter oppretter du fraktpriser for hver fraktsone. Hvis du for eksempel sender til både Canada og USA, kan du opprette en fraktsone for hvert land og belaste ulike fraktbeløp for hver fraktsone.

Du finner mer informasjon om hvordan du oppretter frakt profiler i Fraktprofiler .

Du kan tilby faste fraktpriser, betingelsesbaserte faste fraktpriser basert på vekt eller prisen av en kundes handlekurv, og sanntidsberegnede transportørpriser fra USPS, UPS, Canada Post og DHL Express. Hvis du vil ha mer informasjon om fraktpriser, kan du se Sette opp fraktpriser . Du kan også spesifisere lokale fraktpriser for kunder som bor i nærheten av bedriften din.

Klargjør Shopify-butikken for lansering

Før du lanserer butikken må du legge ut noen testbestillinger for å se hvordan betalingsprosessen fungerer. Når du er klar, fjerner du passordet fra butikken slik at den er åpen for offentligheten.

Du kan teste betalingsprosessen for å sikre at det er mulig å legge inn en bestilling før du lanserer.

Når du er klar til å starte, må du fjerne passordet til nettbutikken for å begynne å selge.