Kom i gang

Hvilke produkter du kommer til å selge og hvordan butikken ser ut er to av de viktigste valgene du må ta for butikken din. Følg disse opplæringene for å legge til ditt første produkt, prøv et par ulike temaer for å finne hva som ser best ut og sett opp domenet for butikken.

Legg til ditt første produkt

Trinn:

Velg et tema

For å hjelpe deg med å komme i gang, har Tema-siden i administratoren allerede et klart standardtema når du åpner en konto med Shopify. Hvis du vil tilpasse et ulikt tema for nettbutikken, må du legge til et i administratoren.

Hvis du vil legge til et tema for nettbutikken:

Legg til et gratis tema fra administratoren

Gratis temaer er utviklet av Shopify. Hjelp med tilpassing av gratis temaer støttes av Shopify.

Trinn:

Legg til et tema fra teambutikken

Betalte temaer utvikles av tredjepartsdesignere. Du kan få hjelp med å tilpasse tredjepartstemaer av temadesigneren.

Trinn:

1. Besøk Shopify Theme Store og velg et tema. Hvis du fortsatt er i en gratis prøveperiode, kan du velge et gratis tema for å unngå å betale noe.
  2. Når du har valgt et gratis tema, klikker du på Legg til tema eller Begynn med dette temaet. Hvis du har valgt et betalt tema, klikker du på Kjøp tema for å kjøpe temaet. Betalte temaer er ikke-refunderbare. Du kan prøve et betalt tema før du kjøper det for å være sikker på at det dekker behovene dine.
  3. For betalte temaer klikker du på Godkjenn omkostninger for å godkjenne betalingen. Temaet vil bli lagt til Tema-siden i administratoren.

Prøv et betalt tema i butikken

Du kan prøve et betalt tema for å se hvordan det ser ut med produktene, merkefarger og stil, før du velger å kjøpe temaet. Når du forhåndsviser et tema kan du gjøre tilpassinger ved å bruke temaredigeringen. Endringer som du utfører blir lagret når du kjøper temaet. Du kan forhåndsvise opptil 19 betalte temaer, noe som lar deg sammenligne ulike teamer før du kjøper.

Trinn:

1. Besøk Shopify Theme Store og velg et betalt tema.
  2. Klikk på Prøv tema. En forhåndsvisning av temaet blir lastet inn for nettbutikken. I verktøylinjen nederst på siden er det tre knapper: Lukk forhåndsvisning, Kjøp tema og Tilpass tema.
  3. Gjør ett av følgende:
    • Hvis du vil avslutte forhåndsvisningen av temaet, klikker du på Lukk forhåndsvisning.
    • Hvis du vil kjøpe temaet, klikker du på Kjøp tema.
    • Hvis du vil endre temainnstillinger i temaredigeringen, klikker du på Tilpass tema.

Selv om du ikke velger å kjøpe det, vil det betalte temaet bli lagt til i Tema-siden i administratoren. Betalte temaer som du prøver ut vil ha en Temaprøving-merkelapp.

Sett opp et domene for butikken

Butikkens domene er i URL-en, eller nettstedets adresse, som kundene går til for å finne nettbutikken. Du kan enten kjøpe et nytt domene for butikken eller overføre en eksisterende en.

Kjøp et nytt domene fra Shopify

1. Kjøp domenet ditt gjennom Shopify.
  2. Aktiver automatisk fornyelse slik at domeneregistreringen ikke utløper ved en feil.
  3. Angi Shopify-domenet som primært domene, slik at det blir domenet som kundene ser i nettleseren sin, i søkeresultatene og på sosiale medier.
  4. Sett opp videresending av e-post slik at kundene kan sende deg e-poster via @mycustomdomain.com-adressen din.
  5. Send noen prøve-e-poster til deg selv for å forsikre deg om at du kan motta kundeforespørsler.

Kjøp et nytt domene fra en tredjepartsleverandør

1. Kjøp et tilpasset domene fra en tredjepartleverandør.
  2. Følg instruksjonene for egendefinerte domener for å sette opp rotdomenet og underdomener.

• Hvis du har kjøpt domenet ditt fra Google Domains, GoDaddy eller 1&1 IONOS kan du koble til domenet automatisk.
    • Hvis du har kjøpt domenet fra en annen domeneleverandør og du har deres krav kan du koble til domenet manuelt.
  3. Konfigurer det primære domenet, slik at det blir domenet som kundene ser i nettleseren sin, i søkresultatene og i sosiale medier.

4. Konfigurer e-postverting slik at kundene dine kan sende deg e-post til e-postadresser på det egendefinerte domenet.

Overfør et eksisterende domene

Hvis du vil overføre et eksisterende domene for å bruke det til Shopify-butikken, kan du følge disse trinnene.

Neste steg

Etter du har lagt til de første produktene, valgt et tema og satt opp et domene, er det tid for å fortsette å sette opp butikken.