Hurtigstartsveiledning

Følg denne veiledningen for å sette opp bedriften din raskt i Canada, slik at kundene dine kan bla gjennom og bestille produktene dine mens du fullfører de små detaljene i den nettbaserte virksomheten din.

Steg 1: Start din gratis prøveperiode

Når du registrerer deg hos Shopify gjennom Go Digital Canada, starter du med en 90 dagers gratis prøveperiode. Selv når du velger en prisplan for å åpne butikken, begynner du ikke å betale abonnementsavgift før ved utgangen av prøveperioden. Hvis du kansellerer butikken innenfor prøveperioden, blir du ikke belastet noen abonnementsavgifter.

Når du registrerer deg hos Shopify oppgir du butikknavnet ditt. Dette butikknavnet brukes til å opprette butikkens standard-URL-adresse. Et butikknavn som johns apparel ville resultert i en standard-URL-adresse som johns-apparel.myshopify.com. Hvis en annen konto tidligere har brukt butikkens navn, må du endre butikknavnet, og deretter endre butikknavnet igjen etter at kontoen er opprettet.

Steg:

1. Gå til shopify.ca.
  2. Angi e-postadressen du ønsker som eier av nettbutikken, og klikk deretter på Start gratis prøveperiode.
  3. Angi et passord og et butikknavn.
  4. Klikk på Opprett din butikk.
  5. Gå gjennom spørreskjemaet og angi bedriftsdetaljene dine.
  6. Valgfritt: Endre bedriftens navn:
    1. Gå til innstillinger > Generelt.
    2. I Butikkdetaljer endrer du Butikknavn og klikker på Lagre.

Steg 2: Legg til produktene dine

Du kan sette opp produktene dine på flere ulike måter. Hvis du bare har noen få produkter, er det trolig raskest å konfigurere dem manuelt. Hvis du har en stor produktkatalog, men vil komme raskt i gang, bør du vurdere å bare legge til en del av produktene i starten.

Se gjennom følgende retningslinjer for å finne den beste måten å legge til produktene dine på:

Etter at du har lagt til produktene bør du vurdere å legge dem i samlinger, som kan brukes til å fremheve bestemte produkter på startsiden, bygge ut sidene i nettbutikkens menyer eller legge til rabatter på utvalgte grupper av produkter.

Steg 3: Sett opp temaet ditt

Når du registrerer en Shopify-butikk, får du et standardtema for nettstedet. Du kan endre tema når som helst, og jobbe med nye temaer mens det gjeldende temaet vises til kundene. Alle Shopify-produserte temaer er gratis, og støttes av Shopify. Du kan også kjøpe temaer fra Shopify Theme Store.

Instruksjonene for å sette opp temaet varierer avhengig av hvilket tema du velger, så du bør se gjennom temadokumentasjonen for å finne stegene for å gjøre følgende:

• Legge til en logo og favorittikon til nettstedet. Hvis du ikke har en logo, kan du lage en gjennom Hatchful eller en annen nettbasert logogenerator.
  • Legge til bilder på startsiden. Du kan bla gjennom gratis bilder i høy kvalitet på Burst og andre nettsteder med illustrasjonsbilder.
  • Velge farger og skrifttyper.
  • Legge til fremhevede produkter på startsiden.

Legge til flere sider

Du kan legge til flere sider i netttbutikken, som «Om oss» eller «Kontakt oss», under Nettbutikk > Sider. For detaljerte steg til hvordan du oppretter dem i administratoren, kan du se Sider. Hvis du vil bruke en app for å få hjelp til å opprette sidene, kan du besøke Shopify App Store.

Konfigurer menyene

Du kan sette opp hovedmenyen og bunntekstmenyen i Nettbutikk > Navigasjon. Legg til eventuelle ytterligere sider du oppretter, samt koblinger til samlinger av produkter som gjør det enklere for kundene å finne det de leter etter. For detaljerte steg til hvordan du oppretter menyer i administratoren, kan du se Menyer og koblinger.

Legg til sider for retningslinjer

Legg til butikkens retningslinjer for refusjoner, personvern og frakt, slik at kundene kan lære mer om hvordan bedriften din opererer. Du kan legge til retningslinjene i Innstillinger > Juridisk. Shopify tilbyr en standardmal for refusjons- og personvernretningslinjer, som du kan redigere slik at de passer bedre til din bedrift. For detaljerte instruksjoner, og for steg til hvordan du legger til andre retningslinjer i butikken, kan du se Legge til retningslinjer for butikken.

Retningslinjer for refusjoner, personvern og frakt kobles automatisk til fra bunnteksten på betalingssidene.

Steg 4: Sett opp en betalingsleverandør

Som standard får du satt opp en Shopify Payments-konto, som du kan bruke til å akseptere følgende betalingstyper:

• Visa
  • Mastercard
  • American Express
  • Interac
  • Google Pay
  • Apple Pay
  • Shop Pay

Du får også satt opp en PayPal Express-konto.

Du trenger ikke å fullføre kontooppsettet for Shopify Payments eller PayPal Express for å begynne å ta imot betalinger, men du må imidlertid fullføre kontooppsettene for å motta betalingene.

Shopify Payments

Før du fullfører Shopify Payments-kontoen din må du sørge for at du leser og forstår Vilkår for bruk av Shopify Payments Canada, og ikke selger noen av produktene i seksjonen «Ikke-tillatte virksomheter» (Seksjon B.5.).

For å fullføre kontooppsettet for Shopify Payments går du til Innstillinger > Betalingsleverandører. For mer detaljert informasjon og steg, kan du se Shopify Payments.

PayPal Express

For å fullføre kontooppsettet for Shopify Payments, går du til Innstillinger > Betalingsleverandører. For detaljerte instruksjoner og steg, kan du se Sett opp PayPal i butikken din.

Hvis du ikke ønsker å godta PayPal-betalinger, går du til Innstillinger > Betalingsleverandører og klikker på Deaktiver PayPal Express-kasse.

Bruk en tredjeparts betalingsleverandør

Hvis du ikke ønsker å bruke Shopify Payments til å akseptere kredittkortbetalinger, kan du deaktivere Shopify Payments og deretter koble til en tredjeparts betalingsleverandør. Gå gjennom listen over tilgjengelige betalingsgatewayer for Canada. Du må sette opp en konto hos betalingsleverandøren før du kobler den til Shopify-kontoen.

Steg:

1. Fra Shopify-administrator går du til Innstillinger > Betalingsleverandører.
  2. I Shopify Payments-delen klikker du på Administrer.
  3. Klikk på Deaktiver Shopify Payments.
  4. Velg en årsak og klikk på Deaktiver Shopify Payments.
  5. I Tredjepartsleverandører klikker du på Velg tredjepartsleverandør.
  6. Velg en gateway og følg aktiveringstrinnene.

Legge til manuelle eller alternative betalingsmåter

Du kan også godta betalinger gjennom alternative metoder, for eksempel Bitcoin eller manuelle metoder, for eksempel bankinnskudd eller betaling ved levering. Du kan legge til disse metodene i Innstillinger > Betalingsleverandører i Shopify-administrator. Hvis du vil ha mer detaljert informasjon og steg, kan du se Alternative betalingsmetoder og Manuelle betalingsmåter.

Steg 5: Valgfrie vurderinger

Vurder følgende ytterligere trinn før du lanserer nettstedet ditt.

Legg til et egendefinert domene

Som standard kan nettstedet ditt hos Shopify åpnes gjennom din .myshopify.com-URL-adresse. Du kan legge til egendefinerte domener til Shopify, slik at standardomenet ditt bruker bedriftens navn. Du kan justere domeneinnstillingene dine i Nettbutikk > Domener:

Sett opp fraktprisene dine

Når du registrerer deg for en Shopify-konto i Canada, får du satt opp rabatterte priser gjennom Canada Post i kassen som en del av Shopify Shipping. Når en kunde kommer til kassen, vil de se gjeldende fraktpriser hos Canada Post for bestillingen. Følgende informasjon brukes til å beregne fraktprisene:

• produktets vekt
  • vekt og dimensjoner på standardemballasjen din
  • din forretningsadresse (opprinnelsesadresse)
  • kundens adresse (destinasjonsadresse)

Deretter kan du kjøpe fraktetiketter for Canada Post direkte gjennom administratoren, skrive dem ut hjemmefra og avtale en henting slik at Canada Post kommer og henter forsendelsene dine.

Fra denne standarden kan du gjøre følgende endringer fra Innstillinger > Frakt:

Gå over avgiftene

Gå over standardavgiftene for bedriften din i Innstillinger > Avgifter. Shopify legger til den generelle standarden for å belaste avgifter i Canada, men du må bekrefte at dette er avgiftssatsene som skal belastes av din bedrift. Shopify kan ikke beregne de riktige satsene for deg, så du bør snakke med en lokal avgiftsekspert.

Steg 6: Lanser nettstedet

For å lansere nettstedet og åpne kassen for kunder, må du velge et abonnement og fjerne den passordbeskyttede siden.

Velg et abonnement

For å åpne kassen for kunder må Shopify-kontoen din ha et betalt abonnement. Prøveperioden vil ikke avbrytes når du velger et abonnement, og du vil ikke bli belastet abonnementsavgift før prøveperioden er over.

Du kan velge et abonnement under Innstillinger > Abonnement og tillatelser. For detaljer om tilgjengelige prisplaner, kan du se Shopifys prisside.

Du kan når som helst endre abonnementet.

Fjern den passordbeskyttede siden

For å fjerne den passordbeskyttede siden går du til Nettbutikk > Preferanser. Du må velge et abonnement før du kan fjerne den passordbeskyttede siden. For detaljerte steg til hvordan den passordbeskyttede siden fjernes, kan du se Fjern passordbeskyttelsen i nettbutikken