Abonnementfunksjoner

Hvert prisabonnement for Shopify tilbyr en rekke funksjoner. Det er ingen spesifikke abonnement som er best for alle butikker, men du kan bruke denne veiledningen til å hjelpe deg med å finne ut hvilket abonnement som passer best for deg.

Hvis du har en butikk og trenger maskinvare (for eksempel et kasseapparat, en strekkodeskanner en kvitteringsskriver), kan du sjekke ut Shopify for butikker.

Funksjoner på alle abonnementer

Shopify-abonnementene oppført på Prissetting og planer-siden inkluderer:

• ubegrensede produkter
  • ubegrenset båndbredde og oppbevaring på nett
  • Shopify-salgssted
  • Gavekort
  • salgskanal på nett
  • svindelanalyse
  • manuell bestillingsopprettelse
  • rabattkoder
  • personalkontoer
  • oversiktspanel
  • finansrapporter
  • kundestøtte.

Ubegrensede produkter

Du har ingen begrensning på antall produkter du kan selge i Shopify-butikken.

Ubegrenset båndbredde og oppbevaring på nettet

Du vil ikke bli belastet basert på hvor mange besøkende du har på nettbutikken eller hvor mange filer eller bilder du laster opp.

Shopify-salgssted

Med Shopify-utsalgssted (POS) kan du gjøre salg i en fysisk butikk eller pop-up. Shopify POS er en app for iOS og Android som lar deg behandle bestillinger og gjøre betalinger fysisk. Du kan administrere alle aspekter av butikken fra Shopify-administratoren, som du kan bruke i alle nettlesere.

Gavekort

Gavekort er en utmerket måte å utvide kundebasen på og tiltrekke seg nye kunder.

I motsetning til rabattkoder kan kunder bruke gavekort på mer enn ett besøk i butikken. Med fleksible prisverdier lar denne funksjonen deg opprette nydelige, tilpassede gavekort til kundene som de kan gjøre innkjøp med for deres venner og familie.

Salgskanaler på nett

Du kan bruke Shopify til å selge på nettet med en rekke salgskanaler. Hver salgskanal kobles til Shopify, så du kan lett holde styr på produktene, bestillingene og kundene på tvers av alle plattformene.

Svindelanalyse

Når du bruker Shopify Payments, får du automatisk en innebygget svindelanalyse-funksjon. Denne funksjonen flagger potensielt falske bestillinger og bringer dem til din oppmerksomhet. Ved å løse disse problemene raskt kan du unngå tilbakebetalinger og tap.

Manuell bestillingsopprettelse

Du kan opprette nye bestillinger og angi betalingsinformasjon rett fra Shopify administrator. Du kan for eksempel opprette en bestilling som du gjorde over telefon og så sende kvittering til kunden på e-post med den fullstendige bestillingsinformasjonen.

Rabattkoder

Å tilby rabattkoder kan bidra til å bygge en kundebase og gi de eksisterende kundene incentiver til å handle i butikken:

• send velkomstkoder til nye kunder
  • tilby eksklusive rabatter til følgerne dine på sosiale medier og adresselisten
  • bli partner med bloggere for å øke markedsføringen av butikken på nettet.

Gjenoppretting av forlatt handlekurv

Gjenoppretting av forlatt kasse (ACR) sender automatiske e-poster til kunder som forlater e-posten uten å fullføre kasseprosessen.

Kunder forlater bestillingene av en rekke grunner: de kan være forvirret eller usikker på noe i kassen, kredittkortet deres kan bli avvist, eller kanskje de vil lete etter produktet på et annet sted.

Med ACR kan du tilpasse e-posten som sendes til kunder som forlater butikken. Du kan til og med inkludere rabattkoder for å nå ut til kunder som forlot nettstedet før de gikk til kassen, noe som kan oppmuntre dem til å komme tilbake. Hvis du har en butikk med et høyt trafikkvolum, er det lurt å investere i ACR for å redusere antall tapte bestillinger.

Personalkontoer

Personalkontoer lar personalet fullføre grunnleggende administratoroppgaver uten at de får tilgang til sensitiv informasjon. Personalkontoer lar deg også se oppdateringer og endringer gjort av hver personalmedlem i butikkens tidslinje.

Når du registrerer deg for en Shopify-butikk har du automatisk en egen konto med et brukernavn og et passord. Avhengig av hvilket abonnement du velger kan du opprette flere kontoer for personalmedlemmene dine:

Ansattekonti
Shopify Lite Basic Shopify Shopify Advanced Shopify
Ekstra personalkontoer 1 2 5 15

Hvis du bruker Shopify POS og butikken din har Shopify-abonnementet eller høyere kan du opprette POS PIN-koder for personalet. Det er ingen begrensning på hvor mange POS-PIN-koder du kan opprette.

Oversiktspanel

Alle abonnementnivåer tilbyr oversiktpanel som uthever viktige analyser, inkludert salg, bestillinger og besøksdato på nettbutikken.

finansrapporter

Du kan se finansiell informasjon om forretningen i dine finansrapporter. Du kan bruke finanssammenddraget til å få oversikt over salg, betalinger og ventende salgsdata. Du kan også se komplette finansrapporter for å se mer informasjon.

Kundestøtte

Hvis du har spørsmål om butikken eller trenger hjelp med å sette opp noe, kan du kontakte Shopifys kundestøtteteam på telefon, e-post eller chat.

For øyeblikket har vi direktechat 24/7 og telefonstøtte tilgjengelig kun på engelsk. Vi tilbyr 24/7 brukerstøtte på e-post på følgende språk:

• Forenklet kinesisk
  • Tradisjonell kinesisk
  • Tsjekkisk
  • Dansk
  • Nederlandsk
  • Engelsk
  • Finsk
  • Fransk
  • Tysk
  • Italiensk
  • Japansk
  • Koreansk
  • Norsk
  • Portugisisk (Brazil)
  • Portugisisk (Portugal)
  • Spansk
  • Svensk
  • Thai
  • Tyrkisk
  • Vietnamesisk

Shopify tilbyr døgnåpen brukerstøtte på engelsk via e-post og chat for alle Shopify-abonnementer. Hvis butikken din har Basic Shopify-abonnementet eller høyere har du også tilgang til døgnåpen telefonstøtte på engelsk.

Kundestøtte
Shopify Lite Basic Shopify Shopify Advanced Shopify
Støtte som tilbys Døgnåpen e-post og live chat Døgnåpen telefon, e-post og live chat Døgnåpen telefon, e-post og live chat Døgnåpen telefon, e-post og live chat

Shopify Lite-abonnementet

Shopify Lite-abonnementet er for alle som ønsker å selge produkter uten å drifte en nettbutikk. Hvis du ønsker å bygge inn en Kjøp-knapp på ditt personlige nettsted eller blogg, kan du bruke dette abonnementet.

Hvis du vil selge produktene dine fysisk – for eksempel: på et bondemarked, handelsshow eller en pop-up-butikk – kan du gjøre dette med Shopify Lite-abonnementet ved å bruke Shopifys utsalgssted-app og en kortleser.

Shopify Lite-abonnementet kommer med Shopifys standardfunksjoner for utsalgsstedet og Kjøp-knapp-salgskanaler, Oversiktspanelet og Finansrapporter. Shopify Lite lar deg ikke bygge en nettbutikk.

Basic Shopify-abonnementet

Basic Shopify-abonnementet tilbyr alle verktøyene du trenger for å drive forretningen.

Nettbutikk

Hvis butikken bruker et Basic Shopify-abonnement eller høyere, kan du opprette og tilpasse en nettbutikk for å vise frem produktene. Du kan administrere alle produktene, bestillingene og kundeinformasjonen fra Shopify administrator.

Med Shopifys innebygde temaredigeringsprogram kan du gjøre grunnleggende endringer på nettbutikkens skrifttyper, farger og sideoppsett uten å måtte jobbe masse med kode. Hvis du vil gjøre mer avansert redigering for å gi butikken et unikt utseende og følelse, kan du følge en av temaredigering-opplæringene på egenhånd, eller leie inn en Shopify-ekspert for å hjelpe deg. Du kan legge til opptil 20 temaer på Shopify-kontoen din. Ved å legge til flere temaer kan du prøve ut nye temaer, beholde sesongversjoner av de publiserte temaene eller teste endringer på en kopi av det publiserte temaet.

Nettbutikken kommer også med en innebygget bloggmotor som du kan bruke til å publisere artikler, oppdatere kundene dine om begivenheter og kampanjer og få kommentarer og tilbakemeldinger fra kundene.

SSL-sertifikat

Et SSL-sertifikat er en sikkerhetsprotokoll som oppretter en sikker tilkobling mellom en server og nettleser for å holde din og kundenes informasjon sikker.

Med Shopify kan du aktivere SSL-sertifikater for å kryptere nettbutikkens innhold og publisere det på en trygg måte med HTTPS i stedet for HTTP. Dette viser SSL-hengelåsikonet ved siden av nettbutikkens URL i adresselinjen.

Flere rapporter

Hvis du har Basic Shopify-abonnementet kan du i tillegg til økonomirapporter, få tilgang til butikkens oppkjøpsrapporter, flere atferdsrapporter og en markedsføringsrapport. Disse rapportene kan gi deg innsikt i nettbutikkens trafikk for å hjelpe deg med å utvide forretningen.

Shopify-abonnementet

Shopify-abonnementet inneholder alle funksjonene til Basic Shopify-abonnementet og gir deg dypere innsikt i salgstrendene med innebygde profesjonelle rapporter. Denne type informasjon kan gi deg en bedre forståelse over kundenes atferd når de kikker i butikken din for å finne ut hvordan de samhandler med produktene.

Hvis salgene dine øker, kan du også dra nytte av de lavere kredittkortprisene og transaksjonsavgiftene som tilbys i denne planen.

Profesjonelle rapporter

Profesjonelle rapporter gir deg verdifull salgsinformasjon i Shopify administrator.

Du kan bruke Shopifys profesjonelle rapporter til å se på salg av bestemte varer for å organisere nettbutikken basert på kundenes kjøpstrender. Du kan også spore produktsalg basert på årstid for å planlegge og forbedre deg til markedsføringskampanjer. Du kan til og med lage rapporter for å se hvor mange salgsavgifter som er innsamlet for å gjøre skattemeldingsprosessen mer effektiv.

Du kan bruke kunderapporter til å samle verdifulle data om hvordan kundene bruker butikken eller kjøper produktene dine:

• kunder over tid
  • salg til førstegangskunder vs returnerende kunder
  • kunder etter land
  • returnerende kunder
  • engangskunder.

Advanced Shopify-abonnementet

Advanced Shopify-abonnementet inneholder alle funksjonene til Shopify-abonnementet og har de laveste kredittkortavgiftene og transaksjonsgebyrene. Det er utmerket for forhandlere som vil tilpasse seg veksten av forretningen og bruke analyser til å oppdage muligheter for å ta steget videre.

Kunderapportbygger

Sammen med Shopifys profesjonelle rapporter lar Advanced Shopify-abonnementet deg opprette egendefinerte rapporter.

Du kan tilpasse standardrapporter og opprette unike rapporter fra bunnen av.

De avanserte funksjonene lar deg spore salg gjennom henvisningskilder som Google Ads. Hvis du for eksempel betaler for Google Ads eller en annen henvisningskilde, kan du opprette en rapport som sporer salg av produktene dine basert på henvisningstjenesten. Dette kan hjelpe deg med å analysere og forbedre markedsføringsstrategien.

Avansert kunderapportering

Sammen med kunderapportene som er inkludert i Shopify-abonnementet, kan du med Advanced Shopify-abonnementet finne rapporter om risiko- og lojale kunder.

Beregnet frakt

Beregnet frakt åpner for integrering med en tredjepart-leveringstjeneste for å gi kundene dine oppdaterte fraktpriser på tidspunktet de vil legge inn en bestilling i butikken. Kundene kan også velge mellom en rekke leveringsalternativer: standard, ekspress og samme dag.

Du kan bygge mer tillit hos kundene ved å gi dem nøyaktige fraktpriser så snart de legger inn en bestilling uten å måtte bekymre deg for å gi dem overpris eller måtte dekke tap som oppstår fra estimerte eller avrundede fraktpriser.

Hvis du er en kjøpmann i USA, kan du kombinere denne funksjonen med Shopify Shipping for å få rabatter med USPS.