Oppfylle dine egne bestillinger enkeltvis

Oppfyll dine egne bestillinger enkeltvis ved å pakke og sende produkter uten en oppfyllelsestjeneste. Du kan også oppfylle flere bestillinger samtidig.

Innfri dine egne bestillinger automatisk

Hvis du angir at bestillingene skal innfris automatisk, merkes bestillingen automatisk som sluttført etter at den er betalt.

Automatisk oppfyllelse kan brukes hvis du utelukkende selger digitale nedlastinger eller digitale gavekort. Kunder som kjøper digitale produkter får automatisk tilsendt en nedlastingskobling på e-post, og bestillingen merkes som sluttført.

Innfri dine egne bestillinger manuelt

Hvis du angir at bestillingene skal innfris manuelt, må du åpne bestillingene og sluttføre linjeelementene.

Du kan innfri deler av en bestilling manuelt ved å innfri noen varelinjer.¨ Dette kalles også delvis innfrielse. For å gjøre den manuelle innfrielsesprosessen raskere, kan du innfri flere bestillinger samtidig.

Sortere bestillinger med innfrielse innen dato

Du kan vise og sortere bestillinger som må oppfylles ved hjelp av Oppfyll innen-datoen på Bestillinger-siden i Shopify-administrator. Oppfyll innen-datoen er den seneste datoen du kan sende en bestilling for å sikre at den leveres innenfor det estimerte leveringsvinduet, som ble kommunisert til kunden i salgskanalen eller nettbutikken.

Innfri hele bestillinger manuelt

Innfri deler av en bestilling manuelt

Hvis en kunde har lagt inn og betalt for en bestilling med flere varer, og en eller flere av varene er utsolgt eller forhåndsbestilt, vil du kanskje innfri en del av bestillingen slik at du kan sende varene separat.

Trinn:

Oppfylle bestillinger for flere steder

Hvis en kunde har lagt inn og betalt en bestilling på flere produkter, og en eller flere av produktene oppbevares på ulike steder, kan du oppfylle deler av bestillingen separat basert på hvor lagerbeholdningen er lokalisert. Du kan angi prioritering for lokalisasjonene hvis du vil spesifisere prioritetssekvensen for bestillingsoppfyllelse.

Trinn:

Endre plasseringen til en oppfyllelse

Hvis du må endre plasseringen til en oppfyllelse, av grunner som lagertilgjengelighet, tilknyttede fraktomkostninger eller behov for rask levering, kan du endre plasseringen til alle uoppfylte bestillinger for å innfri varer i bestillingen fra et nytt innfrielsessted.

Trinn:

1. Fra Shopify-administrator går du til Bestillinger.

2. Velg bestillingen du vil endre lokalisering for.

3. Klikk på ...-knappen.

4. Klikk på Endre sted.

5. Velg en ny oppfyllelseslokalisasjon fra rullegardinmenyen Lokalisasjon.

6. I Varer-seksjonen klikker du på opp- eller ned-pilen for å justere antallet og velge varene du vil endre innfrielseslokasjonen for.

7. Klikk på Lagre.

Innfri flere bestillinger samtidig

Ved å velge flere bestillinger, kan du bruke knappen Merk som oppfylt for å oppfylle dem samtidig. Dette gjelder for butikker som innfrir bestillinger manuelt. Hvis du ikke bruker Shopify Shipping må du legge til sporingsnumre i bestillingene.

Trinn:

Del opp oppfyllelse

Du kan dele opp en innfrielsesbestilling, varelinjer og antall i nye innfrielsesbestillinger for å få produktene til en kunde raskere. Hvis for eksempel en av varene i bestillingen er utsolgt, kan du fjerne den fra bestillingen slik at de gjenværende varene kan leveres til kundene så snart som mulig. Utsolgt vare leveres senere i en separat pakke.

Trinn:

1. Fra Shopify-administrator går du til Bestillinger.

2. Velg bestillingen du vil dele opp en oppfyllelse for.

3. Klikk på ...-knappen.

4. Klikk på Del opp.

5. Bruk opp- eller ned-pilen for å justere antallet og velge varene du vil dele opp.

Slå sammen oppfyllelse

Du kan slå sammen et sett eller flere sett med innfrielsesbestillinger fra samme sted sammen til ett basert på varelinjer og antall. Å slå sammen en oppfyllelse kan bidra til å forenkle oppfyllelsesprosessen og redusere fraktomkostninger.

Trinn:

1. Fra Shopify-administrator går du til Bestillinger.

2. Velg hvilken bestilling du vil slå sammen en oppfyllelse for.

3. Klikk på ...-knappen.

4. Klikk på Slå sammen.

5. Bruk opp- eller ned-pilen for å justere antallet og velge varene du vil slå sammen med en eksisterende innfrielse på samme sted.

6. Klikk på Slå sammen. Valgte varer slås sammen med en eksisterende oppfyllelse på samme sted.

Innfrielsstans

Det finnes to typer oppfyllelsesstanser:

Manuelle innfrielsesstanser

Når det oppstår problemer som forhindrer deg fra å oppfylle en bestilling umiddelbart, kan du manuelt stanse oppfyllingen. Bestillinger med en oppfyllingsstans har oppfyllingsstatusen På vent i bestillingslisten. For å organisere og spore oppfyllingsarbeidet kan du bruke oppfyllingsstatusen til å filtrere bestillinger som er klare for oppfylling fra bestillinger med oppfyllingsstanser.

Sett en oppfylling på pause

Trinn:

1. Fra Shopify-administrator går du til Bestillinger.

2. Velg bestillingen du vil stanse oppfyllingen for.

3. Klikk på ...-knappen.

4. Klikk på Stans oppfylling.

5. Velg varene du vil sette på vent.

6. Velg en årsak til stansen.

7. Klikk på Stans oppfylling.

Frigi en oppfylling

Når problemene som forhindret deg fra å innfri en bestilling er løst, kan du oppheve den manuelle oppfyllingsstansen. Når oppfyllingen er frigjort, endres oppfyllingsstatusen til Ikke-behandlet.

Trinn:

1. Fra Shopify-administrator går du til Bestillinger.

2. Velg bestillingen du vil frigi fra oppfyllingsstansen.

3. Velg varene du vil frigi fra oppfyllingsstansen.

4. Klikk på Frigi oppfylling.

Systemoppfyllelsesstanser

En systemoppfyllelsesstans oppstår når en app eller et annet system automatisk setter en oppfyllelse på vent. Bestillingens oppfyllelsesstatus settes for eksempel på vent når mersalgstilbud vises til kunden i kassen, inntil kunden fullfører bestillingen. Hvis kunden ikke fullfører bestillingen forblir bestillingsstatusen på vent for å gi kunden tid til å komme tilbake til bestillingen og fullføre betalingen.

Når en bestilling står på vent kan du reservere lagerbeholdning for bestillingen, men du kan ikke oppfylle bestillingen før oppfyllelsestansen er opphevet, og statusen for bestillingsoppfylling endres til Ikke-behandlet.

Det finnes fire typer systemstanser:

• Ventende mersalgstilbud
  • Ventende godkjenning av Marketplace-partner
  • Ventende godkjenning for Markets Pro
  • Ukjent leveringsdato

Kansellere en innfrielse (automatisk og manuell innfrielse)

Når du kansellerer en bestilling, vil behandlingsstatusen til bestillingen gå tilbake til ikke ikke-behandlet, og du kan kjøpe en ny fraktetikett eller opprette en ny behandling for bestillingen.

Hvis du har kjøpt en fraktetikett, må du annullere den før du kan kansellere oppfyllelsen.

1. Fra Shopify-administrator går du til Bestillinger.

2. Fra Bestillinger-siden klikker du på nummeret til en bestilling i listen hvis Oppfyllelsesstatus er Oppfylt.

3. Klikk på -knappen i seksjonen Oppfyllelser.

4. Klikk på Avbryt innfrielse.