Konfigurere internasjonal målretting i Google Search Console

Internasjonal målretting, også kjent som geo-targeting, lar deg henvise kundene til den regionspesifikke URL-adressen som samsvarer med deres geografiske plassering. Når butikken vises i søkeresultater, bidrar internasjonal målretting til at søkemotorene viser de riktige regionspesifikke domenene. Hvis du for eksempel konfigurerer internasjonal målretting for USA og Tyskland, vil søkeresultater for kunder i USA vise en annen URL-adresse enn søkeresultater for kunder i Tyskland. Du kan angi et målland eller -region for hvert av butikkens domener eller underdomener i Google Search Console.

Hvis du bruker internasjonale domener for å selge til flere markeder, må du bekrefte hvert av domenene og sende inn områdekart i Google Search Console. Deretter kan du angi målland eller -region for hver URL-adresse i Google Search Console ved å gå til Eldre verktøy og rapporter > Internasjonal målretting.

Hvis du vil ha mer informasjon om konfigurasjon av internasjonal målretting, kan du se Hjelp for Google Search Console.