Oppgradere til Shopify Markets Pro

Hvis du oppfyller kravene, kan du oppgradere til Markets Pro direkte fra Shopify-administrator. Markets Pro gjør flere endringer i butikken, og du bør gå gjennom endringene før du oppgraderer Markets Pro.

Når butikken er vurdert for Markets Pro, mottar du en e-postmelding og et varsel på Markets-siden i Shopify-administrator.

Før du oppgraderer til Markets Pro

Før du oppgraderer til Markets Pro, må du sikre at du forstår følgende endringer, som Markets Pro gjør i butikken når butikken vurderes:

Markets Pro-endringer i butikken
Innstillinger Endringer
Butikk
  • Betalingsgatewayen byttes til Markets Pro-betalingsgatewayen for internasjonale bestillinger.
  • Produktkatalogen klassifiseres automatisk med HS-koder og justeres for begrensninger på landnivå.
  • Produktprisene økes med en bestemt prosentandel for å inkludere valutavekslingsgebyret.
  • Butikkens kasse
  • Lokale betalingsmåter legges til i kassen.
  • Tollplikter beregnes og samles inn i kassen.
  • Kundens telefonnummer innhentes i kassen for Markets Pro-bestillinger.
  • DHL-frakt med forhåndsbetalte tollplikter brukes i kassen.
  • En ansvarsfraskrivelse legges til i kassen som erklærer at Global-e er registrert forhandler for transaksjonen i internasjonale bestillinger.
  • Markeder
  • Markeder opprettes for internasjonale markeder du selger til for øyeblikket.
  • Inkompatible land fjernes fra Markets.
  • Inkompatible valutaer byttes til USD.
  • Nettbutikk
  • 136 valutaer godtas i nettbutikken.
  • Geolocation-appen installeres automatisk i nettbutikken, slik at kundene kan handle på sitt lokale språk og med lokal valuta.
  • En omdirigering av domenet aktiveres for å optimalisere søkemotorrangeringer.
  • Alle internasjonale bestillinger kontrolleres for svindel.
  • Betalinger
  • Du mottar utbetalinger i USD. Transaksjonsdata er tilgjengelig den 1., 8., 15. og 22. dagen i måneden. Ikke-behandlede bestillinger inkluderes ikke i utbetalinger.
  • Fraktetiketter for Markets Pro har en ny transaksjonstype i utbetalinger.
  • Markets Pro blir registrert forhandler for alle internasjonale bestillinger.
  • Oppgrader til Markets Pro

Du kan oppgradere til Markets Pro direkte fra Markets-siden i Shopify-administrator. Vurderingen av butikken kan ta inntil fem virkedager.

Trinn:

1. Gå til Innstillinger > Markeder fra Shopify-administrator.
    2. Klikk på Oppgrader til Markets Pro.
    3. Valgfritt: I seksjonen Markets Pro-fraktpriser kan du gjøre følgende:

• Klikk på Last ned pristabell for å laste ned en CSV-fil med Markets Pro-fraktpriser.
      • Klikk på Utforsk flere priser for å beregne Markets Pro-fraktpriser.
    4. Klikk på Administrer i seksjonen Hva skjer videre, og velg deretter å oppgradere til Markets Pro manuelt eller automatisk når butikken er vurdert:

• Velg Automatisk for å oppgradere til Markets Pro automatisk, og klikk deretter på Lukk.
      • Velg Manuelt for å oppgradere til Markets Pro manuelt selv, og klikk deretter på Lukk.
    5. Velg Jeg godtar vilkår for bruk.

6. Klikk på Send inn.

Hvis du velger å oppgradere til Markets Pro manuelt, kan du oppgradere i Innstillinger > Markets > Fullfør oppgradering etter at butikken er vurdert. Når du har oppgradert til Markets Pro, kan du konfigurere Markets Pro og butikkinnstillinger.

Deaktivere Markets Pro

Hvis du ikke lenger ønsker å bruke Markets Pro til internasjonale bestillinger, kan du deaktivere Markets Pro i butikken.

Hensyn for deaktivering av Markets Pro

Før du deaktiverer Markets Pro, bør du gå gjennom følgende hensyn:

• Den endelige utbetalingen kan holdes i inntil 90 dager for å ta høyde for potensielle refusjoner eller tilbakebetalinger.
    • Bestillinger som er opprettet før Markets Pro ble deaktivert må fortsatt oppfylles gjennom Markets Pro. Bestillinger lagt inn senere kan bruke andre oppfyllelsesmetoder.
    • Avbryt eventuelle henteavtaler du har konfigurert for Markets Pro-bestillinger.
    • Bare butikkeiere kan deaktivere Markets Pro.

Endringer i butikken

Gå gjennom følgende endringer i butikken etter at du har deaktivert Markets Pro:

• Innhenting av tollplikter og avgifter deaktiveres i butikken.
    • Lokale betalingsmåter som er tilgjengelige gjennom Markets Pro fjernes fra butikken.
    • Begrensninger for produkter, land og valuta som administreres av Markets Pro fjernes. Du er selv ansvarlig for å holde oversikt og følge begrensninger og forskrifter.
    • Kundene vil fortsatt legge inn bestillinger i sin lokale valuta i alle gjeldende markeder.
    • Fraktpriser for DHL eCommerce fjernes fra kassen, og kostnaden for DHL Express-etiketter endres. Se gjennom og oppdater fraktpriser og markeder.

Deaktiver Markets Pro

Du kan deaktivere Markets Pro i butikken.

Trinn:

1. Gå til Innstillinger > Markeder fra Shopify-administrator.
    2. Klikk på Innstillinger.
    3. Klikk på Deaktiver Markets Pro i seksjonen Markets Pro.
    4. Velg årsakene til at du ønsker å deaktivere Markets Pro, og klikk deretter på Neste.
    5. Gå gjennom endringene i butikken som vil skje når du deaktiverer Markets Pro.
    6. Klikk på Deaktiver Markets Pro.

Du kan oppgradere til Markets Pro igjen fra Innstillinger > Markeder > Innstillinger.